Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Opozniona- wlasnie ja 1 i 2 prenatalne mialam za darmo a za 3 jakbym chciala to juz na wlasna reke
choc i tak 200 zl za badanie i 2 str zdjec nie jest duzo bo np znajoma placila 320 i dostala jedno niewyrazne zreszta zdjecie... a z ciekawosci poszlabym zobaczyc jak pszczolka wyglada
) ale to zobaczymy jak bedziemy stac z kasa
)
Laski: bedziecie wciskac cytryne do glukozy? Bo mnie gin pozwolila a rozne opinie w necie czytamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 11:46
Nasza Marcysia jest już z nami
-
A tak apropo- skoro jestem zatrudniona tylko u mojego faceta w firmie na zlecenie- tyle zeby miec skladki zdrowotne oplacone i w razie czego moc skorzystac ze szpitala czy cos to tez nalezy mi sie ten 1000 zl po porodzie? Bo macierzynski sie nie nalezy wiec chyba tak? Tylko co, przed porodem musialabym sie zarejestrowac w urzedzie jako bezrobotna czy jak?Nasza Marcysia jest już z nami
-
_cherryLady wrote:Opozniona- wlasnie ja 1 i 2 prenatalne mialam za darmo a za 3 jakbym chciala to juz na wlasna reke
choc i tak 200 zl za badanie i 2 str zdjec nie jest duzo bo np znajoma placila 320 i dostala jedno niewyrazne zreszta zdjecie... a z ciekawosci poszlabym zobaczyc jak pszczolka wyglada
) ale to zobaczymy jak bedziemy stac z kasa
)
Laski: bedziecie wciskac cytryne do glukozy? Bo mnie gin pozwolila a rozne opinie w necie czytam
Ja będę robiła obciążenie glukozą w Diagnostyce i oni tam maja za 5 zeta glukozę cytrynową._cherryLady lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualnyPenelope30 wrote:Na nerki zalecają pić piwo, ciekawe czy bezalkoholowe by pomogło cokolwiek.
karkam83 lubi tę wiadomość
-
_cherryLady wrote:A tak apropo- skoro jestem zatrudniona tylko u mojego faceta w firmie na zlecenie- tyle zeby miec skladki zdrowotne oplacone i w razie czego moc skorzystac ze szpitala czy cos to tez nalezy mi sie ten 1000 zl po porodzie? Bo macierzynski sie nie nalezy wiec chyba tak? Tylko co, przed porodem musialabym sie zarejestrowac w urzedzie jako bezrobotna czy jak?
_cherryLady, SyHa85 lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:U mnie 250 zł, opis, zdjęcia i płyta z nagranym badaniem.
Ja będę robiła obciążenie glukozą w Diagnostyce i oni tam maja za 5 zeta glukozę cytrynową.
mają glukozę? jeszcze jak robiłam w pierwszej ciąży to nie mielidiagnostyka na prusa?
-
_cherryLady wrote:
Laski: bedziecie wciskac cytryne do glukozy? Bo mnie gin pozwolila a rozne opinie w necie czytam
Ja na pewno będę. Dla mnie bez cytryny jest nie do przełknięcia. Już raz wyrzygałam, jak miałam kiedyś robioną, więc nie chcę potem powtarzać i pić ten syf jeszcze raz. Jak będziecie wyciskać, to polecam zabrać ze sobą łyżeczkę
_cherryLady lubi tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:Moj gin kazal mi puc butelje piwa na tydzien a ja moze wzielam przez cala ciaze pol szklaneczki bo pozniej mi niedobrze bylo...
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
letty wrote:mają glukozę? jeszcze jak robiłam w pierwszej ciąży to nie mieli
diagnostyka na prusa?
Tak na Prusa. Tu mam najbliżej. Bo do przychodni między emerytki pchać się nie zamierzamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 11:59
_cherryLady lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualnyopóźniona wrote:U mnie 250 zł, opis, zdjęcia i płyta z nagranym badaniem.
Ja będę robiła obciążenie glukozą w Diagnostyce i oni tam maja za 5 zeta glukozę cytrynową. -
A u nas jest do kupienia glukoza cytrynowa
Ja pilam ostatnio normalna i bylo ok. Zobaczymy jak za 2 tyg mi pojdzie
A mnie cos łapie chyba na dole. Tzn infekcja. Cos szczypie i piecze. Pewnie po slodkim w świeta. Sie musze zakwasic zanim sie rozwinie badziewie.[/url]
-
kaarolaa wrote:Ja sie umowilam na piatek. Zwykle 2d z opisem kosztuje 130 zl a 3d z nagraniem na pena 180 zl. Pierwsze prenatalne mialam za darmo
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
A no to fajnie ze sie nalezy
tysiaczek co miesiac na ziemi nie lezy
szkoda ze skoro wiekszosc szarpie jeszcze 500 to mnie sie raczej nie bedzie nalezal bo dochody mojego przekraczaja na nas 3 ...
no chyba ze braliby pod uwage 2014 r kiedy to zaczynal dopiero rozkrecac firme i tylko ja pracowalam to bysmy sie lapneli gdyby dochody podzielic na 3
no ale dobry i tysiaczek.
Dzieki za info :*
Ja tez bede robila w diagnostyce, ale w ich oddziale u nas na osiedlu i kazali przyniesc swoja glukoze.Nasza Marcysia jest już z nami
-
nick nieaktualny
-
opóźniona wrote:Mieli. Ja miałam swoją zwykłą, ale mnie namówili na ich glukozę cytrynową. Krzywą robiłam jakoś rok temu.
Tak na Prusa. Tu mam najbliżej. Bo do przychodni między emerytki pchać się nie zamierzam
ja też tam chodzęmoże się kiedyś widziałyśmy a o tym nie wiemy
opóźniona lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży miałam od piątego miesiąca taki ból nerki że wyłam do księżyca porobili mi badania i usg i się okazało że to dziecko mnie uciska, ale to była masakra bo nie mogłam się położyć i przez dwa miesiące spałam na siedząco w fotelu.
Mi połowkowe lekarz zrobił w 18 tygodniu bo stwierdził że elegancko wszystko widać a następne mam 15.04 i to będzie 22 tydzień.
Chyba obsune śledzia z chilikaarolaa lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
_cherryLady wrote:A no to fajnie ze sie nalezy
tysiaczek co miesiac na ziemi nie lezy
szkoda ze skoro wiekszosc szarpie jeszcze 500 to mnie sie raczej nie bedzie nalezal bo dochody mojego przekraczaja na nas 3 ...
no chyba ze braliby pod uwage 2014 r kiedy to zaczynal dopiero rozkrecac firme i tylko ja pracowalam to bysmy sie lapneli gdyby dochody podzielic na 3
no ale dobry i tysiaczek.
Dzieki za info :*
Ja tez bede robila w diagnostyce, ale w ich oddziale u nas na osiedlu i kazali przyniesc swoja glukoze.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewvzyny z tym 500+ to jest tak ze licza sie aktualne dochody. Pomimo tego, ze papiery w sierpniu bedziemy przynosic za 2014 rok to jesli od tej pory zmienila sie sytuacja zawodowa to trzeba to zglosic i licza co jest teraz. Ja w 2014r bym przekroczyla ale teraz juz nie praciluje i nie poboeram macierzynskiego wiec chyba sie zalapiemy bo to bedzie dochod utracony. Nie licza sie podwyzki i obnizki pensji jesli byly w tej samej firmie, z wlasna dzialalnoscia chyba tez tak jest ale trzeba by sie dowiedziec.
A jesli chodzi o ten 1000zl dla bezrobotnych to gdzie sie o to starac?