X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opozniona- wlasnie ja 1 i 2 prenatalne mialam za darmo a za 3 jakbym chciala to juz na wlasna reke :) choc i tak 200 zl za badanie i 2 str zdjec nie jest duzo bo np znajoma placila 320 i dostala jedno niewyrazne zreszta zdjecie... a z ciekawosci poszlabym zobaczyc jak pszczolka wyglada :)) ale to zobaczymy jak bedziemy stac z kasa :))

Laski: bedziecie wciskac cytryne do glukozy? Bo mnie gin pozwolila a rozne opinie w necie czytam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 11:46

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak apropo- skoro jestem zatrudniona tylko u mojego faceta w firmie na zlecenie- tyle zeby miec skladki zdrowotne oplacone i w razie czego moc skorzystac ze szpitala czy cos to tez nalezy mi sie ten 1000 zl po porodzie? Bo macierzynski sie nie nalezy wiec chyba tak? Tylko co, przed porodem musialabym sie zarejestrowac w urzedzie jako bezrobotna czy jak?

bobas.gif
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Opozniona- wlasnie ja 1 i 2 prenatalne mialam za darmo a za 3 jakbym chciala to juz na wlasna reke :) choc i tak 200 zl za badanie i 2 str zdjec nie jest duzo bo np znajoma placila 320 i dostala jedno niewyrazne zreszta zdjecie... a z ciekawosci poszlabym zobaczyc jak pszczolka wyglada :)) ale to zobaczymy jak bedziemy stac z kasa :))

Laski: bedziecie wciskac cytryne do glukozy? Bo mnie gin pozwolila a rozne opinie w necie czytam
    U mnie 250 zł, opis, zdjęcia i płyta z nagranym badaniem.
    Ja będę robiła obciążenie glukozą w Diagnostyce i oni tam maja za 5 zeta glukozę cytrynową.

_cherryLady lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Na nerki zalecają pić piwo, ciekawe czy bezalkoholowe by pomogło cokolwiek.
    Moj gin kazal mi puc butelje piwa na tydzien a ja moze wzielam przez cala ciaze pol szklaneczki bo pozniej mi niedobrze bylo...

karkam83 lubi tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    A tak apropo- skoro jestem zatrudniona tylko u mojego faceta w firmie na zlecenie- tyle zeby miec skladki zdrowotne oplacone i w razie czego moc skorzystac ze szpitala czy cos to tez nalezy mi sie ten 1000 zl po porodzie? Bo macierzynski sie nie nalezy wiec chyba tak? Tylko co, przed porodem musialabym sie zarejestrowac w urzedzie jako bezrobotna czy jak?
    Należy Ci się, nie musisz być zarejestrowana. Do wniosku dołącza się oświadczenie, w Twoim wypadku, że pracowałaś na umowę zlecenie.

_cherryLady, SyHa85 lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• letty Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Ja będę robiła obciążenie glukozą w Diagnostyce i oni tam maja za 5 zeta glukozę cytrynową.

mają glukozę? jeszcze jak robiłam w pierwszej ciąży to nie mieli :P diagnostyka na prusa?

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:

Ja na pewno będę. Dla mnie bez cytryny jest nie do przełknięcia. Już raz wyrzygałam, jak miałam kiedyś robioną, więc nie chcę potem powtarzać i pić ten syf jeszcze raz. Jak będziecie wyciskać, to polecam zabrać ze sobą łyżeczkę :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Moj gin kazal mi puc butelje piwa na tydzien a ja moze wzielam przez cala ciaze pol szklaneczki bo pozniej mi niedobrze bylo...
    Piwa to nie pij lepiej. Może rozcieńczaj sobie soki, żeby się lepiej nawodnić.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    mają glukozę? jeszcze jak robiłam w pierwszej ciąży to nie mieli :P diagnostyka na prusa?
    Mieli. Ja miałam swoją zwykłą, ale mnie namówili na ich glukozę cytrynową. Krzywą robiłam jakoś rok temu.
    Tak na Prusa. Tu mam najbliżej. Bo do przychodni między emerytki pchać się nie zamierzam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 11:59

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Ja sie umowilam na piatek. Zwykle 2d z opisem kosztuje 130 zl a 3d z nagraniem na pena 180 zl. Pierwsze prenatalne mialam za darmo

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jest do kupienia glukoza cytrynowa :-)

Ja pilam ostatnio normalna i bylo ok. Zobaczymy jak za 2 tyg mi pojdzie :-)

A mnie cos łapie chyba na dole. Tzn infekcja. Cos szczypie i piecze. Pewnie po slodkim w świeta. Sie musze zakwasic zanim sie rozwinie badziewie.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • opóźniona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja sie umowilam na piatek. Zwykle 2d z opisem kosztuje 130 zl a 3d z nagraniem na pena 180 zl. Pierwsze prenatalne mialam za darmo
    U mnie to warszawskie ceny są niestety :(

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• _cherryLady Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to fajnie ze sie nalezy :) tysiaczek co miesiac na ziemi nie lezy :) szkoda ze skoro wiekszosc szarpie jeszcze 500 to mnie sie raczej nie bedzie nalezal bo dochody mojego przekraczaja na nas 3 ... :/ no chyba ze braliby pod uwage 2014 r kiedy to zaczynal dopiero rozkrecac firme i tylko ja pracowalam to bysmy sie lapneli gdyby dochody podzielic na 3 :P no ale dobry i tysiaczek.
    Dzieki za info :*

Ja tez bede robila w diagnostyce, ale w ich oddziale u nas na osiedlu i kazali przyniesc swoja glukoze.

bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Piwa to nie pij lepiej. Może rozcieńczaj sobie soki, żeby się lepiej nawodnić.
    Nie pije bo nawet nie moge przełknąć tego.

• letty Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Mieli. Ja miałam swoją zwykłą, ale mnie namówili na ich glukozę cytrynową. Krzywą robiłam jakoś rok temu.
    Tak na Prusa. Tu mam najbliżej. Bo do przychodni między emerytki pchać się nie zamierzam :P

ja też tam chodzę :) może się kiedyś widziałyśmy a o tym nie wiemy :P

opóźniona lubi tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam od piątego miesiąca taki ból nerki że wyłam do księżyca porobili mi badania i usg i się okazało że to dziecko mnie uciska, ale to była masakra bo nie mogłam się położyć i przez dwa miesiące spałam na siedząco w fotelu.
    Mi połowkowe lekarz zrobił w 18 tygodniu bo stwierdził że elegancko wszystko widać a następne mam 15.04 i to będzie 22 tydzień.

Chyba obsune śledzia z chili :-P

kaarolaa lubi tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    A no to fajnie ze sie nalezy :) tysiaczek co miesiac na ziemi nie lezy :) szkoda ze skoro wiekszosc szarpie jeszcze 500 to mnie sie raczej nie bedzie nalezal bo dochody mojego przekraczaja na nas 3 ... :/ no chyba ze braliby pod uwage 2014 r kiedy to zaczynal dopiero rozkrecac firme i tylko ja pracowalam to bysmy sie lapneli gdyby dochody podzielic na 3 :P no ale dobry i tysiaczek.
    Dzieki za info :*

Ja tez bede robila w diagnostyce, ale w ich oddziale u nas na osiedlu i kazali przyniesc swoja glukoze.
    Musisz się dowiedzieć jaki rok rozliczeniowy będzie brany pod uwagę jak urodzisz Małą. Może się załapiecie na te 500 zł. Z tego co ja sprawdzałam to my na dwa miesiące po urodzeniu Antośki załapiemy się na 500 zł na pierwsze i drugie dziecko. A później jak od listopada wejdzie nowy okres rozliczeniowy to jeszcze nie wiem, ale chyba tylko na Młodą dostaniemy.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem czy bede mogla cytryne wcisnac bo robie w labku w szpitalu wojewodzkim w Olsztynie. Nawet nie wiem jakie tam babki siedza, pewnie jakies zolzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tylko na drugie dziecko dostaniemy 500 chociaz moze jak dobrze wszystko zliczymy. Chociaz na 500 na pierwsze dziecko to nie ma co liczyc...

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewvzyny z tym 500+ to jest tak ze licza sie aktualne dochody. Pomimo tego, ze papiery w sierpniu bedziemy przynosic za 2014 rok to jesli od tej pory zmienila sie sytuacja zawodowa to trzeba to zglosic i licza co jest teraz. Ja w 2014r bym przekroczyla ale teraz juz nie praciluje i nie poboeram macierzynskiego wiec chyba sie zalapiemy bo to bedzie dochod utracony. Nie licza sie podwyzki i obnizki pensji jesli byly w tej samej firmie, z wlasna dzialalnoscia chyba tez tak jest ale trzeba by sie dowiedziec.
    A jesli chodzi o ten 1000zl dla bezrobotnych to gdzie sie o to starac?

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ