X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    To tak jak u mnie hehehe chyba, że będę udawać samotną matkę. Becikowe na szczęście dostane i ubezpieczenie z pracy swojej i mojego Ł. Ale przecież pieniądze to nie wszystko :-)

Tak jest. Byle nasze dzieci zdrowe były :-) takie ładne pulchniutkie różowiutkie :-)

kaarolaa, Rudi88, Dominique88, celia lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dlatego nam nawet becikowe, rodzinne nie będzie się należeć :/ ale dopytać się zawsze możesz. Nic nie tracisz, a może coś uda się...

Ja jutro jadę do gina wieczorem, skóra mnie pali, czerwona, tarka... dzwoniłam do gina to kazał przyjechać i musi to zobaczyć, nagadał na moją rodzinną, że niech sobie poczyta o lekach w ciąży...
    My becikowe dostalismy. To Wam tez chyba sie nalezy.

A do jakiego gina jezdzisz? Dobrze ze to zobaczy bo rodzinba to jakas niekompetentna jest.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique88 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was też tak ma? Ostatnio zauważam, że serce mi szybciej bije (choć ciśnienie u gina zawsze mam idealne) i słyszę pulsowanie w prawym uchu (pewnie tętnicy szyjnej). W morfologii wyszedł trochę za niski hematokryt, erytrocyty i hemoglobina. Może to z tym związane? Poza tym czuję się ok.

Mi w uchu szumi od 3 lat wiec Ci nie powiem :-P ja generalnie mam tez za "słaba" krew w tej ciąży ale w samopoczuciu nie widze różnicy.

Dominique88 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominiq w ciazy zwieksza sie ilosc pomponawej krwi, serce tex zwieksza swoja wielkosc i moze dlatego masz te szumy bo szybsze bicie to normalne jest.

Dominique88 lubi tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    My becikowe dostalismy. To Wam tez chyba sie nalezy.

A do jakiego gina jezdzisz? Dobrze ze to zobaczy bo rodzinba to jakas niekompetentna jest.

Do swojego, bo już nie mogę wytrzymać nie dosyć, ze mnie to piecze, miejscami swędzi, skóra chropowata... to jeszcze mnie nastraszyła, że z wapnem trzeba uważać w ciąży... tylko spojrzała na mnie i ona nie wie co to jest... a ja się boję, że to może zaszkodzić dziecku... i jak mam z tym chodzić ponad tydzień, jak ja mam to już od piątku, miejscami jest lepiej, a teraz zrobiło mi się gorzej...
    Rada mojej rodzinnej cetaphil i maść cynkowa :/ żadnych leków doustnych odczulajacych

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Do swojego, bo już nie mogę wytrzymać nie dosyć, ze mnie to piecze, miejscami swędzi, skóra chropowata... to jeszcze mnie nastraszyła, że z wapnem trzeba uważać w ciąży... tylko spojrzała na mnie i ona nie wie co to jest... a ja się boję, że to może zaszkodzić dziecku... i jak mam z tym chodzić ponad tydzień, jak ja mam to już od piątku, miejscami jest lepiej, a teraz zrobiło mi się gorzej...
    Rada mojej rodzinnej cetaphil i maść cynkowa :/ żadnych leków doustnych odczulajacych

Przeraża mnie to bo wygladam jak potwór, mam to nawet na powiece :(

f2wl3e5eai92376u.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Macierzynski dostane ok.1600 przez rok. Pracuje od paru lat poza umowa o prace na zlecenia, dlatego mam "wysoki" dochod. Nie przekraczam sredniej krajowej. Ba- daleko mi do niej. Mezowi tez. Ale o becikowym i rodzinnym mozemy zapomniec. 500+ tez. Jak podzelisz becikowe na rok i dodasz do 1500 to wyjdzie to samo co ja dostane. A co do lat pracy kochana- to wiadomo ze na emeryturze i tak zeby w sciane :-) no i tak sie sklada, ze po macierzynskim nie mam juz pracy bo juz mi zapowiedziano ze nie przedluza ze mna umowy i zostanie mi zlecenie, ok. 600 zl/miesiac co wiadomo ze nawet o zasilek nie bede mogla sie starac :-)

Uwazam ze przepisy nie sa sprawiedliwe. Nowo narodzone dzieci powinny byc rowno traktowane. I nie zachecaja do macierzynstwa. Bynajmniej pracujacych.
    No czyli mniej wiecej tyle samo dostaniesz. Zlecenie 600zl i zasilku tez chyba tyle teraz jest to juz Twoj wybor czy wrocisz do pracy czy zostaniesz jeszcze z dzieckiem.

Wiesz, ja troszke inaczej patrze na to bo tez uczciwie pracowalam kilka lat na normalnym etacie po 6 dni w tygodniu tylko moj pracodawca wolal omijac podatki dawac zlecenia i gdyby nie te zasilki co wprowadzili to bym nic nie dostala a tak jakis macierzynski bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 14:09

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Jak wapna nie mozna. A mi dentysta kazal wapno na zeby pic a nadmiar i tak sie wydala z organizmu

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakie trzeba miec dochody zeby nie dostac becikowego? Chyba 1900 netto na osobe? Czy jak?

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wapno to jednyny lek jaki mozna przy alergii

marcianka86
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Jak wapna nie mozna. A mi dentysta kazal wapno na zeby pic a nadmiar i tak sie wydala z organizmu

To kochana widzisz jak moja douczona :/ powiedziała mi, że wapno poprawia ukrwienie i nie wiadomo jak działa to na łożysko... i tak mnie z tym zostawiła... kazała iść do dermatologa i wsio :/
    A ja kiedyś coś podobnego miałam, to maści że sterydami, leki odczulające...
    Dziś dostałam olśnienia, że może to coś uczuleniowego... a ona nie wiem, leków w ciąży odczulających nie można...

f2wl3e5eai92376u.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaaaaaaać szaro się za oknem zrobiło i kropi deszcz. Chyba czas na drzemke :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 14:24

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Wapno to jednyny lek jaki mozna przy alergii

Czytałam, że leki przeciwalergiczne można, ale tylko niektóre, sama oczywiście nic nie biorę, zobaczę co mi jutro powie gin...

opóźniona lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi moja alerolog nie pozwoliła nic brac , mam przyjsc na kontrole w maju i tyle i wspomagac sie wapnem

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    To kochana widzisz jak moja douczona :/ powiedziała mi, że wapno poprawia ukrwienie i nie wiadomo jak działa to na łożysko... i tak mnie z tym zostawiła... kazała iść do dermatologa i wsio :/
    A ja kiedyś coś podobnego miałam, to maści że sterydami, leki odczulające...
    Dziś dostałam olśnienia, że może to coś uczuleniowego... a ona nie wiem, leków w ciąży odczulających nie można...
    Ciekawe czy zobaczysz jutro malucha.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ciekawe czy zobaczysz jutro malucha.

Poproszę go ładnie :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co dzis robicie? mi sie po raz pierwszy w ciazy nudzi ...masakra

Stokrotka_92 lubi tę wiadomość

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Poproszę go ładnie :)
    Ja juz sie piatku nie moge doczekac...
    oby Ci pokazal, a pozniej kiedy masz miec wizyte?

Martynka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    co dzis robicie? mi sie po raz pierwszy w ciazy nudzi ...masakra
    Leze, leze i jeszcze raz leze a dla urozmaicenia jem i jem itd.

Stokrotka_92 lubi tę wiadomość

• hella Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka jeśli miałaś kiedy problemy skórne z alergii to może być to, bo mi lekarska mówiła, że w ciąży mogą wystąpić dawno uśpione objawy z powodu zmian hormonalnych. Kilka lat temu miałam atopowe zapalenie skóry i widzę, że co jakiś czas wyskakują mi małe plamki. Boję się, że znów to wróci, a wtedy tylko leki sterydowe albo szczepionki mnie uratują...

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ