Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudi88 wrote:To tak jak u mnie hehehe chyba, że będę udawać samotną matkę. Becikowe na szczęście dostane i ubezpieczenie z pracy swojej i mojego Ł. Ale przecież pieniądze to nie wszystko
Tak jest. Byle nasze dzieci zdrowe byłytakie ładne pulchniutkie różowiutkie
kaarolaa, Rudi88, Dominique88, celia lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Dlatego nam nawet becikowe, rodzinne nie będzie się należeć
ale dopytać się zawsze możesz. Nic nie tracisz, a może coś uda się...
Ja jutro jadę do gina wieczorem, skóra mnie pali, czerwona, tarka... dzwoniłam do gina to kazał przyjechać i musi to zobaczyć, nagadał na moją rodzinną, że niech sobie poczyta o lekach w ciąży...
A do jakiego gina jezdzisz? Dobrze ze to zobaczy bo rodzinba to jakas niekompetentna jest. -
Dominique88 wrote:Dziewczyny, czy któraś z was też tak ma? Ostatnio zauważam, że serce mi szybciej bije (choć ciśnienie u gina zawsze mam idealne) i słyszę pulsowanie w prawym uchu (pewnie tętnicy szyjnej). W morfologii wyszedł trochę za niski hematokryt, erytrocyty i hemoglobina. Może to z tym związane? Poza tym czuję się ok.
Mi w uchu szumi od 3 lat wiec Ci nie powiemja generalnie mam tez za "słaba" krew w tej ciąży ale w samopoczuciu nie widze różnicy.
Dominique88 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:My becikowe dostalismy. To Wam tez chyba sie nalezy.
A do jakiego gina jezdzisz? Dobrze ze to zobaczy bo rodzinba to jakas niekompetentna jest.
Do swojego, bo już nie mogę wytrzymać nie dosyć, ze mnie to piecze, miejscami swędzi, skóra chropowata... to jeszcze mnie nastraszyła, że z wapnem trzeba uważać w ciąży... tylko spojrzała na mnie i ona nie wie co to jest... a ja się boję, że to może zaszkodzić dziecku... i jak mam z tym chodzić ponad tydzień, jak ja mam to już od piątku, miejscami jest lepiej, a teraz zrobiło mi się gorzej...
Rada mojej rodzinnej cetaphil i maść cynkoważadnych leków doustnych odczulajacych
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynka30 wrote:Do swojego, bo już nie mogę wytrzymać nie dosyć, ze mnie to piecze, miejscami swędzi, skóra chropowata... to jeszcze mnie nastraszyła, że z wapnem trzeba uważać w ciąży... tylko spojrzała na mnie i ona nie wie co to jest... a ja się boję, że to może zaszkodzić dziecku... i jak mam z tym chodzić ponad tydzień, jak ja mam to już od piątku, miejscami jest lepiej, a teraz zrobiło mi się gorzej...
Rada mojej rodzinnej cetaphil i maść cynkoważadnych leków doustnych odczulajacych
Przeraża mnie to bo wygladam jak potwór, mam to nawet na powieceMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
SyHa85 wrote:Macierzynski dostane ok.1600 przez rok. Pracuje od paru lat poza umowa o prace na zlecenia, dlatego mam "wysoki" dochod. Nie przekraczam sredniej krajowej. Ba- daleko mi do niej. Mezowi tez. Ale o becikowym i rodzinnym mozemy zapomniec. 500+ tez. Jak podzelisz becikowe na rok i dodasz do 1500 to wyjdzie to samo co ja dostane. A co do lat pracy kochana- to wiadomo ze na emeryturze i tak zeby w sciane
no i tak sie sklada, ze po macierzynskim nie mam juz pracy bo juz mi zapowiedziano ze nie przedluza ze mna umowy i zostanie mi zlecenie, ok. 600 zl/miesiac co wiadomo ze nawet o zasilek nie bede mogla sie starac
Uwazam ze przepisy nie sa sprawiedliwe. Nowo narodzone dzieci powinny byc rowno traktowane. I nie zachecaja do macierzynstwa. Bynajmniej pracujacych.
Wiesz, ja troszke inaczej patrze na to bo tez uczciwie pracowalam kilka lat na normalnym etacie po 6 dni w tygodniu tylko moj pracodawca wolal omijac podatki dawac zlecenia i gdyby nie te zasilki co wprowadzili to bym nic nie dostala a tak jakis macierzynski bedzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 14:09
-
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Do swojego, bo już nie mogę wytrzymać nie dosyć, ze mnie to piecze, miejscami swędzi, skóra chropowata... to jeszcze mnie nastraszyła, że z wapnem trzeba uważać w ciąży... tylko spojrzała na mnie i ona nie wie co to jest... a ja się boję, że to może zaszkodzić dziecku... i jak mam z tym chodzić ponad tydzień, jak ja mam to już od piątku, miejscami jest lepiej, a teraz zrobiło mi się gorzej...
-
kaarolaa wrote:Jak wapna nie mozna. A mi dentysta kazal wapno na zeby pic a nadmiar i tak sie wydala z organizmu
To kochana widzisz jak moja douczonapowiedziała mi, że wapno poprawia ukrwienie i nie wiadomo jak działa to na łożysko... i tak mnie z tym zostawiła... kazała iść do dermatologa i wsio
A ja kiedyś coś podobnego miałam, to maści że sterydami, leki odczulające...
Dziś dostałam olśnienia, że może to coś uczuleniowego... a ona nie wiem, leków w ciąży odczulających nie można...Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
marcianka1 wrote:Wapno to jednyny lek jaki mozna przy alergii
Czytałam, że leki przeciwalergiczne można, ale tylko niektóre, sama oczywiście nic nie biorę, zobaczę co mi jutro powie gin...opóźniona lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:To kochana widzisz jak moja douczona
powiedziała mi, że wapno poprawia ukrwienie i nie wiadomo jak działa to na łożysko... i tak mnie z tym zostawiła... kazała iść do dermatologa i wsio
A ja kiedyś coś podobnego miałam, to maści że sterydami, leki odczulające...
Dziś dostałam olśnienia, że może to coś uczuleniowego... a ona nie wiem, leków w ciąży odczulających nie można... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Martynka jeśli miałaś kiedy problemy skórne z alergii to może być to, bo mi lekarska mówiła, że w ciąży mogą wystąpić dawno uśpione objawy z powodu zmian hormonalnych. Kilka lat temu miałam atopowe zapalenie skóry i widzę, że co jakiś czas wyskakują mi małe plamki. Boję się, że znów to wróci, a wtedy tylko leki sterydowe albo szczepionki mnie uratują...