Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasita wrote:Mam 34 lata, to moja pierwsza ciąża (przynajmniej potwierdzona, bo podejrzewam, że wcześniej moglam mieć biochemiczną). Miałam robione ICSI, bo mój mąż miał poważne problemy z plemnikami (w pewnym momencie i 0!!) i poziomem hormonów. Od ponad roku ostro przygotowaliśmy się do in-vitro (wcześniej mąż juz był leczony, ale nie pod kątem INV) i w końcu 16-ego miałam krio-transfer (brak świeżego transferu ze względu na hiperstymulację) 5-cio dniowego zarodka klasy A, który jak widać od razu "zaskoczył" - i to pomimo iż pod drodze w ogóle nie rosło mi endometrium! (aż do dnia transferu, kiedy to okazało się, że jest super odpowiednie!!)
Narazie (4 tydzień, 4 dzień) nie mam żadnych objawów, poza lekkim pobolewaniem piersi i od dzisiaj (a może jedynie dzisiaj?) takim lekkim ciągnięciem w okolicach pępka. Gdyby nie fakt, że to in-vitro i że mi zrobili betę (hcg=766), to pewnie nawet nie zdałabym sobie sprawy, że jestem w ciąży, hehe. No, ale moja mama mówi, że ona też nie miała żadnych objawów przy żadnej z ciąż, więc może to dziedziczne czy coś...Przynajmniej, mam taką nadzieję....
Piękną masz betę super, że Wam się tak udało. Życzę dużo zdrowia i trzymam kciuki:*
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Skąd jesteście jeśli możecie napisać? Można by dopisać w pierwszym wątku ja - Wrocław.
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
nick nieaktualnyTak nieśmiało póki co ale się przywitam. Dzisiaj rano teścik pokazał dwie kreseczki, wizyta u gina dopiero 15.12, ale w sumie stwierdziłam że i tak nie ma po co iść wcześniej. Czy to normalne, że lekko pobolewa brzuch - nie wiem kurczę czy to ze stresu czy to normalne w tym momencie. Belly pokazał mi datę na 9.08. Kurczę, jeszcze nie mogę uwierzyć
inaa, Asiulka83 lubią tę wiadomość
-
Ruda Paskuda wrote:Tak nieśmiało póki co ale się przywitam. Dzisiaj rano teścik pokazał dwie kreseczki, wizyta u gina dopiero 15.12, ale w sumie stwierdziłam że i tak nie ma po co iść wcześniej. Czy to normalne, że lekko pobolewa brzuch - nie wiem kurczę czy to ze stresu czy to normalne w tym momencie. Belly pokazał mi datę na 9.08. Kurczę, jeszcze nie mogę uwierzyć
Witaj z nami, wpisuje na liste (str poprzednia) :*
Idziesz na bete?
Powiedz cos wiecej o sobie
Tak, ja tez mam takie boleWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 10:36
mama:
-
Ina, jak chcesz to mogę Ci wysłać tą listę i będziesz ją prowadzić dalej albo mogę ją prowadzić, ale na str 4 (wtedy mam 1 post), mysle, ze wtedy po prostu mozesz napisac w 1 poscie, ze lista na str 4
Jak wolicieinaa lubi tę wiadomość
mama:
-
nick nieaktualnyNo właśnie nie wiem czy iść na betę czy nie.
A co do mnie to cóż. Tydzień temu skończyłam 36 rok życia , mam potomstwo z poprzedniego małżeństwa - sztuk 1. Staraliśmy się teraz od lipca, od stycznia mieliśmy robić badania itp jeśli się nie uda, no ale rzutem na taśmę chyba się udało . Co prawda kreseczka blada jeszcze, no ale początek ciąży więc w sumie nie ma się czemu dziwić. Chyba... Kurczę strasznie jestem zestresowana. Pierwsze dziecię było wypadkiem przy pracy, przez co jakoś tak początkiem ciąży się nie przejmowałam, bo nie wiedziałam, że w niej jestem. Teraz za to obgryzam pazury żeby wszystko było ok. Mieszkam sobie w Brzydgoszczy , w marcu ślubujemy - bo jakoś tak wszystko odwrócone u nas. Najpierw starania o dziecię, potem planowanie wesela, a na końcu (czyli niecały tydzień temu) zaręczyny . Nooo i chyba tyleAsiulka83 lubi tę wiadomość
-
Cześć. Termin z OM mam na 29.07, ale stanowczo wole ten wątek
Możecie mnie wpisać na 1.08, 23lata, Łódź.
I chcialam zauwazyc ze w danych o tyg ciazy jest zgubiony jeden dzien, bo np 5tyg zaczyna sie od 4t0dCherry_Blossom, Asiulka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruda Paskuda wrote:No właśnie nie wiem czy iść na betę czy nie.
A co do mnie to cóż. Tydzień temu skończyłam 36 rok życia , mam potomstwo z poprzedniego małżeństwa - sztuk 1. Staraliśmy się teraz od lipca, od stycznia mieliśmy robić badania itp jeśli się nie uda, no ale rzutem na taśmę chyba się udało . Co prawda kreseczka blada jeszcze, no ale początek ciąży więc w sumie nie ma się czemu dziwić. Chyba... Kurczę strasznie jestem zestresowana. Pierwsze dziecię było wypadkiem przy pracy, przez co jakoś tak początkiem ciąży się nie przejmowałam, bo nie wiedziałam, że w niej jestem. Teraz za to obgryzam pazury żeby wszystko było ok. Mieszkam sobie w Brzydgoszczy , w marcu ślubujemy - bo jakoś tak wszystko odwrócone u nas. Najpierw starania o dziecię, potem planowanie wesela, a na końcu (czyli niecały tydzień temu) zaręczyny . Nooo i chyba tyle
To w sumie bardzo podobniedo mnie 1 dziecko z wpadki z 1 małżeństwa (ktore zostalo zawartenjuz po urodzeniu ale na krotko), teraz 2 maz, jesteśmy po 1 poronieniuRuda Paskuda lubi tę wiadomość
mama:
-
Bella93 wrote:Cześć. Termin z OM mam na 29.07, ale stanowczo wole ten wątek
Możecie mnie wpisać na 1.08, 23lata, Łódź.
I chcialam zauwazyc ze w danych o tyg ciazy jest zgubiony jeden dzien, bo np 5tyg zaczyna sie od 4t0d
Już poprawiam i wpisuję na listęBella93 lubi tę wiadomość
mama:
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ruda Paskuda wrote:To idę dzień po tobie. Ja już nie wiem czy blada czy nie. Hyhyhy. Tak myślę, że przy końcu tygodnia zrobię sobie kolejny teścik i zobaczymy czy ściemnieje
Trzymam kciuki
Ja przebieram nogami i odświeżam stronę, bo czekam na wyniki 2 betyAsiulka83 lubi tę wiadomość
mama:
-
Cześć dziewczyny Kasita i Ruda Paskuda gratuluję pozytywnych testów i bet
Ruda ta kreseczka to żaden cień, piękna krecha, beta pewnie wysoka!
Ja jestem z Gdyni ale obecnie mieszkam w Anglii. 31 lat i pierwsza ciąża, wyczekana i wywalczona. Wizyta 9 grudnia, mam nadzieję ujrzeć zarodka z mocno bijącym serduszkiem.
Jutro kończę szósty tydzień i póki co nie mam typowych objawów ciąży z wyjątkiem senności i bolesności piersi. Wyczekuję nudnościRuda Paskuda, Kasita lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860