Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cherry, a mniej wiecej wiesz ,o której wyniki?
Ja suplementuje też magnez ale mam wrażenie, że za mało bo mam skurcze takie, że cholera. Nawet na powiekach. Biorę 2 tabsy dziennie
Asiulka widze, że ty taki sam troll testowy jak ja hahaAsiulka83 lubi tę wiadomość
-
Mnie jeszcze dziś kusilo aby zrobić testa ale odpuscilam Nakrecam się bo piersi raz mocniej raz słabiej bola , brzuch mnie nie boli ....czasem zakuje w jajnikach.....straszna jest ta niepewność
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Asiulka83 wrote:Mnie jeszcze dziś kusilo aby zrobić testa ale odpuscilam Nakrecam się bo piersi raz mocniej raz słabiej bola , brzuch mnie nie boli ....czasem zakuje w jajnikach.....straszna jest ta niepewność
Kochana Twoja beta pięknie rośnie, napewno wszystko jest ok :*Asiulka83 lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
nick nieaktualnyDziewczyny bierzcie tylko to co Wam każe Wasz lekarz. Żadnych suplementów na własną rękę nie wolno brać
Asiulka ta niepewność to koszmar. Ale ja się już nie narkecam. Zrobiłam 2 testy, wystarczy. Niech groszek rośnie spokojnie.Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
-
Wow, dziewczyny, ale naprodukowalyscie postow, ze chwile zeszlo zanim nadrobilam. Ja z malym dzieckiem, to mam ograniczony czas na udzielanie sie na forum.
Jestem z okolic Rzeszowa, druga ciaza. O pierwsza staralismy sie rok, teraz pyk i juz
Co do pracy to poszlam na L4 zaraz jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy, bo plamilam i zaliczylam szpital. Teraz w piatek skonczyl mi sie macierzynski i od poniedzialku jestem na zaleglym urlopie. Pewnie po wizycie pojde na L4. W pierwszej ciazy to byl bardzo beztroski okres na L4, teraz nie ma czasu na rozczulanie sie nad ciaza
Graruluje wysokich bet i czekam na pierwsze zdjecia fasolekBrumBrum lubi tę wiadomość
-
Kasita wrote:Ja biorę kwas foliowy, witaminy prenatalne oraz kwas DHEA (do nich dołączony).
Zastanawiam się czy od czasu do czasu nie wziąć wit. D i wapna. Co myślicie?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
BrumBrum wrote:Dziewczyny bierzcie tylko to co Wam każe Wasz lekarz. Żadnych suplementów na własną rękę nie wolno brać
Asiulka ta niepewność to koszmar. Ale ja się już nie narkecam. Zrobiłam 2 testy, wystarczy. Niech groszek rośnie spokojnie.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
no oprócz magnezu biorę femibion natal 1 tam jest wszystko potrzebne ! Oj chyba się pocieszyłam ze nie mam mdłości. Takjakoś dziwnie mi cały czas... brrrrrrr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 12:59
-
sisi wrote:A czemu nie można brać witamin dla kobiet w ciąży? W Anglii jest bardzo duży nacisk na te witaminy. Mi jeszcze przed rozpoczęciem procedury in vitro kazali zacząć brać. Też nie jestem wielką zwolenniczką i uważam, że wiekszość i tak wydalamy z moczem zanim sie przyjmie ale teraz okres jesienno zimowy, sezon na świeże warzywa i owoce się skończył i chyba można trochę organizm wspomóc.
Witaminy prenatalne są wręcz wskazane przez ginekologów.
Inaa, tez biore ten Femibion 1, kiedyś porownywalam składy i jak dla mnie ma najlepszy
mama:
-
nick nieaktualnySisi są po prostu różne wyniki badań dotyczących wpływu suplementacji takimi preparatami w ciąży - część twierdzi, że zmniejsza ryzyko porodu przedwczesnego a część że wręcz odpowiada za poród przedwczesny, tak samo jeśli chodzi o masę urodzeniową - niektóre mówią o tym, że po suplementacji waga urodzeniowa dziecka jest zwiększona (kto urodził ponad 4kg SN to wie z czym to się wiąże haha ). Są też badania mówiące o tym że nie mają żadnego wpływu. Ja nie mówię, że nie wolno brać wogóle. Wolno, ale pod kontrolą lekarza. No i Tobie kazali brać więc to inna sytuacja aniżeli branie na własną rękę.
Najważniejsze to zdrowa i zbilansowana dietasisi lubi tę wiadomość
-
BrumBrum wrote:Sisi są po prostu różne wyniki badań dotyczących wpływu suplementacji takimi preparatami w ciąży - część twierdzi, że zmniejsza ryzyko porodu przedwczesnego a część że wręcz odpowiada za poród przedwczesny, tak samo jeśli chodzi o masę urodzeniową - niektóre mówią o tym, że po suplementacji waga urodzeniowa dziecka jest zwiększona (kto urodził ponad 4kg SN to wie z czym to się wiąże haha ). Są też badania mówiące o tym że nie mają żadnego wpływu. Ja nie mówię, że nie wolno brać wogóle. Wolno, ale pod kontrolą lekarza. No i Tobie kazali brać więc to inna sytuacja aniżeli branie na własną rękę.
Najważniejsze to zdrowa i zbilansowana dieta
Mi kazał brać przy staraniach już te prenatalne, więc tego się trzymamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 13:07
BrumBrum, sisi lubią tę wiadomość
mama:
-
ja biore prenatal uno plus kwas foliowy , zelazo brałam nie dawno w kroplówkach zobaczymy co teraz powie hematolog i jaki będzie wynik plus luteina
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Ja biore wszystko oddzielnie, wit D 2000j.
kwas foliowy i magne B6 2/3tabl i no spe 1/2tabl, bo niestety bol brzucha dokucza, biore tez zelazo z kwasem foliowym.
Lekarz polecal Mama DHA
A z nie suplementow:
Duphaston 2x1
Utrogestan 3x1
Estrofem 2x1
Fraxiparine 1x1 ale to i tak juz lepiej, bo od transferu tabl bylo 20, jeden zastrzyk i 2saszetki rozpuszczane w wodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 13:26
-
Bella93 wrote:Ja biore wszystko oddzielnie, wit D 2000j.
kwas foliowy i magne B6 2/3tabl i no spe 1/2tabl, bo niestety bol brzucha dokucza, biore tez zelazo z kwasem foliowym.
Lekarz polecal Mama DHA
A z nie suplementow:
Duphaston 2x1
Utrogestan 3x1
Estrofem 2x1
Fraxiparine 1x1 ale to i tak juz lepiej, bo od transferu tabl bylo 20, jeden zastrzyk i 2saszetki rozpuszczane w wodzie
Woooow
mama: