Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatek, to zupełnie normalne, w pierwszej ciąży mnie tak pare dni bolał brzuch to byłam pewna ze sie kolejny cykl nie udał i co chwile sprawdzałam czy juz okres przyszedł. Długo jeszcze ten brzuch tak bolał. To normalne, nie stresuj sie
Kurde obudziłam sie sama z siebie o 6h30 i juz spac nie mogę... To jest nienormalne.
Wiem ze pytanie juz padło, ale jakie polecacie witaminki dla kobiet w ciąży? Jak pisałyście to nie zanotowałam a teraz szukaj na tej setce stron gdzie to było...
Kurde dziecię mi kicha w łóżeczku, mam nadzieje ze sie żadne choróbsko nie rozwija, katarku na odkurzacz nie wzięłam ze sobą do rodziców....
Milej soboty! -
santoocha wrote:Ahoj!
Zaflegmiona jestem okrutnie. Zatoki zapchane, głosu brak.
Cud miód i orzeszki
Objawów ciążowych nadal brak, w pierwszej ciąży za 3-4 dni zaczęły mi się mdłości i wymioty.
Oby tym razem mnie ominęło...
Miłego dnia mamuśki!
życzę,żeby te gorsze objawy nie przyszły.. ja moje dwie ciąże z początku też przechodziłam bezobjawowo.. natomiast w tej już mam sporo mdłości i brak apetytu..Fabian Cyprian Tymuś -
awangarda wrote:Widzisz mi się owu przesunęła i była 25 albo 26 dc.też miał być bezowulacyjnych. Dlatego moja ciąża jest aż 2 tyg młodsza. Normalnie byłabym już w 9 tyg i też bym się stresowala, że za młoda ciąża. Jest pęcherzyk, jest ciałko żółte to i zarodek się pojawi! Wiem,że ciężko czekac
owu miałam dopiero 25dc..
z tym, że ja całkiem niedawno poroniłam i cykle były w ogóle mega rozjechane..Fabian Cyprian Tymuś -
Ulli88, Anielle dzieki za słowa otuchy. To moja druga ciąża. W pierwszej nie pamietam zebym miala takie bole, ale wtedy tez nie liczylam ze jestem i test zrobilam z tydz po terminie. Wtedy nic mnie nie bolalo, ale skolei na drugi dzien po pozytywnym tescie zaczely sie krwawienia, ktore trwaly 2 m-ce. Ciąża była zagrożona i musiałam leżeć. Stąd teraz tez wzmożone obawy, czy nic sie nie dzieje.
Asiaczek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgatek84 skurcze podbrzusza, co często odczuwamy jak bóle miesiączkowe są normalne, dzidziuś nam rośnie to i macica tez chociaż wiem, że czasem to stresuje. Też czasem latam i sprawdzam czy to nie miesiączka bo i obfitszą wydzielinę mam.
Ja w pierwszej ciąży brałam falvit. Teraz na razie biorę tylko kwas foliowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 08:50
-
Sanoocha i dobrze ze nic nie kupilas bo w pierwszym trymestrze powinno sie brać tylko kwas foliowy, żadnych sytetycznych witamin cchyba ze sie żywisz smieciowo- ale zakładam ze jednak zdrowoEverything you need will come to you at the perfect time
-
Cześć dziewczyny! Chciałam sie dopisać do listy. 22 sierpnia. Ma nadzieje, ze uda sie trochę wczesniej na nasza rocznice ślubu.. ale zobaczymy co lekarz powie, jeszcze nie jestem umówiona, planuje isc po świętach.
Moja historia....
Mam 30 lat (od kilku dni ) jest to pierwsza ciąża, jestem z Krakowa.
Ciąża była planowana... w czerwcu 2015 zrobiłam badania przed planowaniem i wyszła wysoka prl, wysoki cukier, leczenie włączone dopiero od października, wyrównane od lutego, po drodze doszedł euthyrox. Męża tez suplementowalismy, w lipcu morfo 4%, no i ja miesiac temu miałam sono hsg. Moze to pomogło... albo po prostu psychiczna ulga, ze teraz nie moze juz nie wyjść.
@ miała przyjść w środę. Juz od niedzieli 11.12 czułam jajniki, poniedziałek i wtorek zasypiałam rano, no i dalej bóle jak na miesiączkę, temp, wcale nic nie wskazywała. W czwartek 15.12 - 16dpo zrobiłam test - w końcu dwa dni @ sie spóźniała. Kreska wyszła odrazu. Pojechałam na betę - 647,70; progesteron 31,50.
Byłam w szoku! Rano cała sie trzęsłam, potem ogromny strach a dziś nieopokoj, czy dam radę.
Wszystkim życzę spokojnych miesięcy, jak najmniej mdłości!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 09:25
agnieszka1290, inaa, Asiulka83, Asiaczek, sisi, MówmiAgatka, Tova33, Otka, Luca lubią tę wiadomość