Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Brum, Basha
Dobre wieści
Dziewczyny ja już nie wiem co mam myśleć. Od tygodnia mam objawy pseudo przeziębienia.Czasem zaczyna mnie łamać ale nigdy się to nie rozwija. Czasem dochodzi dyskomfort w gardle. I jest tak że jednego dnia czuję się dobrze a drugiego źle. I tak w kółko. Ja już nie wiem czy to infekcja czy poprostu tak się czuję Jutro idę pokazać gardło pani doktor ale ja mam zawsze brzydkie więc to nic nowego, ehWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 15:46
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, rzadko tu zaglądam bo czasu mi brakuje Nie nadrobie tylu stron, ale wyczytałam, że są sam dobre wieści, no i super, tak ma być
Ja też nie mam objawów jeszcze, tylko sutki wrażliwe i dziś miałam taki ból brzucha jak na @ i kłucie czasami. Szybciej chodzę spać, ale i szybciej sie budzę rano i przekręcam z boku na bok. A jak wygląda u Was sytuacja z pracą? Kiedy iść na L4? Ja pracuje w urzędzie, przed komputerem ale i w teren jeżdżę i mam kontakt z dorosłymi i dziećmi. Tak się zastanawiam czy 30.12 podczas wizyty pierwszej nie poprosić o zwolnienie już? Jestem po operacji ginekologicznej więc mój dyrektor by raczej mnie zrozumiał, że muszę o ciąże zadbać... Co sądzicie, poradźcie proszę :*Asiaczek, Luca lubią tę wiadomość
-
roslinka, ja poszłam na L4 po mniej więcej 1.5 tygodnia odkąd się dowiedziałam o ciąży. Pracuję 8 godzin, ciągle na nogach i w biegu, więc potrzebny mi spokój. To kwestia indywidualna, kiedy zechcesz iść na zwolnienie, ale wiem jedno - jeżeli jedynym czynnikiem, który nie pozwala Ci iść na L4 jest obawa, czy szef zrozumie, to szybciutko wybij to sobie z głowy. Pomyśl o sobie i dziecku.
roslinka lubi tę wiadomość
-
hej kompletnie nie mam czasu Was czytać, szczyt sezonu u mnie, nie jestem wyrobiona z niczym ani z pracą ani z Wigilią. Dodam co u nas i raczej wrócę dopiero po Świętach. U nas jest jeden zarodeczek, serduszko biło, jest młodszy o 3dni od o.m. więc tym bardziej zacieram ręce na córeczkę. Bo synuś chce siostrę I my też. Ale byle zdrowiutkie było. Historia isę powtórzyła- mam odwarstwioną kosmówkę, więc duphaston mam brać miesiąc, dalej zobaczymy bo to już 8-tydzień trwa więc może miesiąc wystarczy. Następna wizyta 10.01. Rodzina dowie się w Wigilię. A z dolegliwości- wymiotuję i mdli mnie gorzej jak w pierwszej ciąży, nie daję rady funkcjonować. Dziś wymiotowałam o 3 rano, 10 i 14.. na razie się trzymam... Mam potworny trądzik (że też rodzina jeszcze się nie domyśliła:D) i zasypiam na stojąco... Trzymajcie się dziewczyny buziaki!
sisi, lenka.m, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Cześć! Nie byłam tu od stu lat, albo to Wy macie takie tempo! W każdym razie zaczynam (krótki ale zawsze) świąteczny urlop, więc postanowiłam nadrobić zaległości i bardzo cieszą mnie Wasze serduszka (szczególnie te podwójne!). Ja mam wizytę jutro rano i też liczę na to mocno, to 7t4d. Trzymam mocno kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty, bo wiem że będzie ich kilka
Z objawów i dolegliwości dręczą mnie okropne nudności i wymioty. Zaczyna mnie to martwić, bo jestem mocno niedożywiona i zrzuciłam parę kilo - oby było to przejściowe. Jeśli macie magiczne metody na nudności, to chętnie przyjmę wszystkie
Trzymajcie się ciepło ❤️sisi, mycha89 lubią tę wiadomość
-
Witajcie.Ja juz po wizycie.Dzidzi sie pokazalo;*lekarz stwierdził ze na 100%nie stwierdzi ze serce bije bo tylko przez moment mu cos mignęło.Niestety strasznie mnie bolalo wiec nie kombinował.Wg om termin na 09.08 a wg usg na 22.08.Rozbieżność duża i zaczelam sie martwić ale lekarz powiedzial ze to wyliczenia maszyny.I teraz moje pytanie czy moze być taka duża rozbieżność terminów???jakby nie patrzeć to 13dni miedzy om a usg.Nie wiem co myśleć.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnyKira dzięki za opinię, ja mimo, że pracę mam siedzącą to jednak też stresującą i wiele osób się przewija przez urząd każdego dnia. Masz racje - ja i dziecko najważniejsze
Mycha i lenka - współczuję wymiotów Oby szybko minęły. Choć ja się śmieje, że mi by się przydało parę dni "oczyszczania" żebym zbyt szybko nie przybrała bo i tak mam kilka kilo do przodu A od którego tygodnia macie mdłości? Bo ja narazie nie mam żadnych dolegliwości
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty spokojnego wieczoru :*Kira_ lubi tę wiadomość