Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRudzielec :) wrote:Hej dziewczynki Kochane,
dawno mnie tu nie było jakoś brak czasu a tu tyle się na tym forum dzieje...
gratuluję wszystkich bliźniaków i udanych wizyt z USG,
ja na pierwszą wizytę poszłam 7 grudnia wtedy wyszło że to 5t+1d a 16 grudnia wyszło że to już początek 7 tygodnia troszkę mam małe rozbieżności i co najważniejsze 16 grudnia zobaczyłam piękny pęcherzyk i bijące serduszko w sumie nie tylko zobaczyłam ale też usłyszałam
Kolejna wizyta 9 stycznia
proszę mnie dopisać do Listy porodów na 1 stronie na 4 sierpień lat 30 ciąża 1 okolice Bielska Białej
Pozdrawiam Was serdecznie mamuśki:)
Dziewczynki ja tez mam bałagan jak sto pieronów, miałam myć okna i prac firanki, ale lekarz mi mówił żeby takie akcje to na razie sobie odpuścić. I wiecie co? Chyba pierwszy raz od lat ich nie umyję i nie wypiorę firanek na Święta. Przecież nic się nie stanie. Choinkę juz ubraliśmy z moim synkiem Kacprem w sobotę, trochę mi jeszcze zostało do ogarnięcia w domu, ale to w piątek, bo mam urlop.
Zdrowiejcie dziewczynki, nie dajcie się przeziębieniom, trzymam kciuki!
Ja czekam jak na zbawienie na dzisiejsze wyniki. Mają być na stronie po 19:00.... -
Roslinka mdlosci i wymioty zaczely sie u mnie po skończonych sześciu tygodniach i utrzymują się już 1,5 tygodnia (na szczęście nie nasilają się raczej, są po prostu lepsze i gorsze dni). Najgorszy stres w pracy, bo nigdy nie wiadomo kiedy Cię dopadnie... mam możliwość pracy z domu w uzasadnionych przypadkach i korzystam z tego. Gdybym nie miała takiej opcji, to zdecydowanie rozważyłabym zwolnienie.
roslinka lubi tę wiadomość
-
itakasia wrote:Magro
Jak długie miałaś cykle? Badalas betę? Takie przesunięcia zdarzają się czasem, spokojnie[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
roslinka wrote:Kira dzięki za opinię, ja mimo, że pracę mam siedzącą to jednak też stresującą i wiele osób się przewija przez urząd każdego dnia. Masz racje - ja i dziecko najważniejsze
Mycha i lenka - współczuję wymiotów Oby szybko minęły. Choć ja się śmieje, że mi by się przydało parę dni "oczyszczania" żebym zbyt szybko nie przybrała bo i tak mam kilka kilo do przodu A od którego tygodnia macie mdłości? Bo ja narazie nie mam żadnych dolegliwości
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty spokojnego wieczoru :*[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Hej dziewczyny czytam, że każda z Was zabiegana, ja również nie potrafię znaleźć czasu by się do Was odezwać ale teraz właśnie grzeję stare kości w łóżeczku więc jest chwila. Dziś cały dzień spędziłam na szukaniu prezentów, robieniu zakupów i do tego wzięłam się za mycie samochodu (trochę zmarzłam brr..). Jutro gotowanie i już się cieszę, że tylko 3 dni do Świąt. Zastanawiam się jak rodzicie zareagują na informację, że będą dziadkami .
A z objawów ciążowych z bezsenności przeszłam w tryb śpiocha. Dodatkowo poranne mdłości i jadłowstręt. Macie jakieś wypróbowane sposoby? Herbata z imbirem trochę pomaga.
BrumBrum lubi tę wiadomość
-
Wróciłam z zakupowego szału przedświątecznego! Prawie wszyscy już mają prezenty
Gratuluję serduszek dziewczyny! Jak miło jest czytać coś takiego
Teraz każda z nas powinna odpoczywać i najlepiej w ogóle się nie przemęczać, a nasze ciąże wypadły na czas świąt gdzie najwięcej roboty w całym roku Jesteśmy świetne!20.08.2017 -
Kakariki wrote:A z objawów ciążowych z bezsenności przeszłam w tryb śpiocha. Dodatkowo poranne mdłości i jadłowstręt. Macie jakieś wypróbowane sposoby? Herbata z imbirem trochę pomaga.
Mi jest trochę lepiej jak zjem banana, co mnie strasznie dziwi, bo na inne słodkości nie mogę patrzeć, albo wafle ryżowe. Kupuję takie doprawiane na ostro w lidlu. -
Najlepsza niestety jest super zimna super gazowana cola
Jak jest juz bardzo zle to wale kilka lykow i zaraz mój szanowny żołądek rusza z miejsca...tak to mam wrażenie ze polknelam kamień. All day long...Everything you need will come to you at the perfect time
-
Magroz27 wrote:A kiedy miałaś om??a jaki termin wg usg???
Mam długie cykle i do tego czasem nieregularne. Normalnie mam owu ok. 21 dc, a tym razem wydawało mi się, że mam płodny śluz jeszcze 25 dc i chyba rzeczywiście tak było -
nick nieaktualny
-
Basha to w takim razie pójdą w ruch banany jeszcze do niedawna mogłam zjeść wszystko a teraz lodówka mnie przeraża obchodzę ją szerokim łukiem. Ponieważ posiadam no powiedzmy delikatnie parę nadmiarowych kg to i tak się nie martwię fasolka w razie czego ma zapasy A co do różnic to jak mi lekarka tłumaczyła nie ma idealnego równania jak wyliczyć tydzień ciąży każda rozwija się nieco inaczej. Może się okazać, że za dwa tygodnie te różnice nie będą aż tak duże, każda fasolka rośnie w swoim tempie.
-
Witajcie!
Kasiula jak po wizycie?
Ja byłam dziś skontrolować TSH, od miesiąca biorę dawke euthyroxu 112ug i spadło z 3,6 na 1,92. Ufff, takie TSH miałam cała pierwszą ciążę.
Gardło dalej nie odpuszcza, jeszcze mąż się rozłożył na całego (czyli ma katar) i umiera
Oby nam te choroby już odpuściły w święta.... -
Kakariki, mój gin mi powiedział, że w pierwszym trymestrze w ogóle nie trzeba się przejmować, że np. nie je się czegoś z powodu mdłości i przez to nie dostarcza się dziecku wszystkich potrzebnych składników, bo na początku ciąża ma małe zapotrzebowanie i da sobie radę. Ważne tylko żeby brać suplement z kwasem foliowym, witaminą D3 i jodem.
-
Asiulka83 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d03685a67817.jpg
Jest moja mala rybka Wszystko jest ok wizyta za 3 tyg 9 stycznia Ale jestem szczesliwa !!! karta ciąży zalozona
Awangarda ! Ruda ! marjotka! Mona Lisa ! Another ! Basha ! BrumBrum ! gratki !
Luca !!! się nic nie odzywałaś, już myślałam ze coś się stało, te plamienia i ta cisza .... ale super ze jest wszystko ok!!! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 22:11
Asiulka83, Amelia25, Mona_Lisa, sisi, Luca lubią tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr