X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec :) wrote:
    Hej dziewczynki Kochane,
    dawno mnie tu nie było jakoś brak czasu a tu tyle się na tym forum dzieje...:)
    gratuluję wszystkich bliźniaków i udanych wizyt z USG,
    ja na pierwszą wizytę poszłam 7 grudnia wtedy wyszło że to 5t+1d a 16 grudnia wyszło że to już początek 7 tygodnia troszkę mam małe rozbieżności i co najważniejsze 16 grudnia zobaczyłam piękny pęcherzyk i bijące serduszko w sumie nie tylko zobaczyłam ale też usłyszałam :):)

Kolejna wizyta 9 stycznia

proszę mnie dopisać do Listy porodów na 1 stronie na 4 sierpień lat 30 ciąża 1 okolice Bielska Białej :)

Pozdrawiam Was serdecznie mamuśki:)
    Cześć Rudzielec! To jesteśmy obie z Bielska! :)

Dziewczynki ja tez mam bałagan jak sto pieronów, miałam myć okna i prac firanki, ale lekarz mi mówił żeby takie akcje to na razie sobie odpuścić. I wiecie co? Chyba pierwszy raz od lat ich nie umyję i nie wypiorę firanek na Święta. Przecież nic się nie stanie. Choinkę juz ubraliśmy z moim synkiem Kacprem w sobotę, trochę mi jeszcze zostało do ogarnięcia w domu, ale to w piątek, bo mam urlop.

Zdrowiejcie dziewczynki, nie dajcie się przeziębieniom, trzymam kciuki!

Ja czekam jak na zbawienie na dzisiejsze wyniki. Mają być na stronie po 19:00....

• lenka.m Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinka mdlosci i wymioty zaczely sie u mnie po skończonych sześciu tygodniach i utrzymują się już 1,5 tygodnia (na szczęście nie nasilają się raczej, są po prostu lepsze i gorsze dni). Najgorszy stres w pracy, bo nigdy nie wiadomo kiedy Cię dopadnie... mam możliwość pracy z domu w uzasadnionych przypadkach i korzystam z tego. Gdybym nie miała takiej opcji, to zdecydowanie rozważyłabym zwolnienie.

roslinka lubi tę wiadomość

• awangarda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męczy mnie katar i zatkany nos.robie inhalacje ale niewiele dają :-(
    Mam już dość siedzenia w domu. Muszę coś zacząć robić.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    Magro
    Jak długie miałaś cykle? Badalas betę? Takie przesunięcia zdarzają się czasem, spokojnie :-)
    Ja zawsze miedzy 26-30dni.Bety nie badalam bo nie bylo kiedy.

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgx9n73wiuo17rv.png[/link]
    [link=https://www.suwaczki.com/]iv09df9hml3xryw1.png[/link]
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    Kira dzięki za opinię, ja mimo, że pracę mam siedzącą to jednak też stresującą i wiele osób się przewija przez urząd każdego dnia. Masz racje - ja i dziecko najważniejsze :)
    Mycha i lenka - współczuję wymiotów :/ Oby szybko minęły. Choć ja się śmieje, że mi by się przydało parę dni "oczyszczania" żebym zbyt szybko nie przybrała bo i tak mam kilka kilo do przodu :P A od którego tygodnia macie mdłości? Bo ja narazie nie mam żadnych dolegliwości ;)
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :) spokojnego wieczoru :*
    Ja mdlosci mam od poczatku ciąży a teraz sa intensywne ze trwają caly dzień.

• Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    Magroz, ja mam 11 dni różnicy między USG a om. Wszystko jest w porządku według dzisiejszego USG.
    A kiedy miałaś om??a jaki termin wg usg???

• itakasia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaczek
    Trzymam kciuki za betę
    Awangarda
    Zdrówka! Ja też się dzisiaj źle czuję :-(
    Magro
    Jeśli bardzo się martwisz to zrób dwie bety. Jeśli nie, spokojnie czekaj. Na pewno wszystko będzie dobrze :-)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czytam, że każda z Was zabiegana, ja również nie potrafię znaleźć czasu by się do Was odezwać ale teraz właśnie grzeję stare kości w łóżeczku więc jest chwila. Dziś cały dzień spędziłam na szukaniu prezentów, robieniu zakupów i do tego wzięłam się za mycie samochodu (trochę zmarzłam brr..). Jutro gotowanie i już się cieszę, że tylko 3 dni do Świąt. Zastanawiam się jak rodzicie zareagują na informację, że będą dziadkami :).

A z objawów ciążowych z bezsenności przeszłam w tryb śpiocha. Dodatkowo poranne mdłości i jadłowstręt. Macie jakieś wypróbowane sposoby? Herbata z imbirem trochę pomaga.

BrumBrum lubi tę wiadomość

tb73qps6lg98j7jv.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz27 wrote:
    Ja zawsze miedzy 26-30dni.Bety nie badalam bo nie bylo kiedy.
    Widzisz,ja też miałam ok 30 dni. A tu zonk bo owulacja przyszła 25 DC. A robiłam różne rzeczy w ciąży bo byłam pewna,że bezowulacyjny ;-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczęśliwy cykl miałam monitorowany i najlepsze, że lekarka stwierdziła, że jest bezowulacyjny. ;) To była moja ostatnia wizyta u niej :D
    Moje maleństwo też jest młodsze. Z USG jest 7+5, a z kalendarza wynika 8+1 ;)

f2w3skjonuh3887q.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie najadlam ogórków kiszonych z chilli i mam zgage :/

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • All4love Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupowego szału przedświątecznego! Prawie wszyscy już mają prezenty :)
    Gratuluję serduszek dziewczyny! Jak miło jest czytać coś takiego <3
    Teraz każda z nas powinna odpoczywać i najlepiej w ogóle się nie przemęczać, a nasze ciąże wypadły na czas świąt gdzie najwięcej roboty w całym roku :D Jesteśmy świetne!

20.08.2017 <3
  • Basha Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakariki wrote:
    A z objawów ciążowych z bezsenności przeszłam w tryb śpiocha. Dodatkowo poranne mdłości i jadłowstręt. Macie jakieś wypróbowane sposoby? Herbata z imbirem trochę pomaga.

Mi jest trochę lepiej jak zjem banana, co mnie strasznie dziwi, bo na inne słodkości nie mogę patrzeć, albo wafle ryżowe. Kupuję takie doprawiane na ostro w lidlu.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsza niestety jest super zimna super gazowana cola :/
    Jak jest juz bardzo zle to wale kilka lykow i zaraz mój szanowny żołądek rusza z miejsca...tak to mam wrażenie ze polknelam kamień. All day long...

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz27 wrote:
    A kiedy miałaś om??a jaki termin wg usg???
    Pierwszy dzień cyklu miałam 29.10. wyłączyłam sobie w kalkulatorze termin na 5.08, potem tu bbf podało mi termin 9.08, a dziś lekarz 16.08

Mam długie cykle i do tego czasem nieregularne. Normalnie mam owu ok. 21 dc, a tym razem wydawało mi się, że mam płodny śluz jeszcze 25 dc i chyba rzeczywiście tak było :)

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz a wiesz kiedy miałas owu?
    Generalnie różnice nie większą niż 7 dni miedzy OM a USG ignoruje się i uznaje sie termin z OM. Ja bym poszła na USG w pryszłym tygodniu!

• Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha to w takim razie pójdą w ruch banany :) jeszcze do niedawna mogłam zjeść wszystko a teraz lodówka mnie przeraża obchodzę ją szerokim łukiem. Ponieważ posiadam no powiedzmy delikatnie parę nadmiarowych kg to i tak się nie martwię fasolka w razie czego ma zapasy :) A co do różnic to jak mi lekarka tłumaczyła nie ma idealnego równania jak wyliczyć tydzień ciąży każda rozwija się nieco inaczej. Może się okazać, że za dwa tygodnie te różnice nie będą aż tak duże, każda fasolka rośnie w swoim tempie.

tb73qps6lg98j7jv.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Kasiula jak po wizycie?

Ja byłam dziś skontrolować TSH, od miesiąca biorę dawke euthyroxu 112ug i spadło z 3,6 na 1,92. Ufff, takie TSH miałam cała pierwszą ciążę.

Gardło dalej nie odpuszcza, jeszcze mąż się rozłożył na całego (czyli ma katar) i umiera ;)
    Oby nam te choroby już odpuściły w święta....

• Basha Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakariki, mój gin mi powiedział, że w pierwszym trymestrze w ogóle nie trzeba się przejmować, że np. nie je się czegoś z powodu mdłości i przez to nie dostarcza się dziecku wszystkich potrzebnych składników, bo na początku ciąża ma małe zapotrzebowanie i da sobie radę. Ważne tylko żeby brać suplement z kwasem foliowym, witaminą D3 i jodem.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • neme Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d03685a67817.jpg

Jest moja mala rybka :) Wszystko jest ok wizyta za 3 tyg 9 stycznia :) Ale jestem szczesliwa !!! karta ciąży zalozona :)
    Asiulka super !! :) ja w sobotę byłam na wizycie i moja dzidzia tez miała dokładnie 1.11 cm i 7t2d :D

Awangarda ! Ruda ! marjotka! Mona Lisa ! Another ! Basha ! BrumBrum ! <3 <3 gratki !

Luca !!! się nic nie odzywałaś, już myślałam ze coś się stało, te plamienia i ta cisza .... ale super ze jest wszystko ok!!! :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 22:11

Asiulka83, Amelia25, Mona_Lisa, sisi, Luca lubią tę wiadomość

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ