Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ufff, prezenty dopięte juz do końca, leżą pod choinką mnie cycuchy bola, brzuch no i prawie nie jem i chudne. W mieszkaniu powoli juz mamy ogarniete, zakupy świąteczne w większości zrobione, wszystko się sklada. Tylko to zmęczenie i senność...
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
witam
ja nadal bezobjawowo, jedynie piersi trochę bolą
ja w 2005 w ciąży z drugą córką dołączyłam do forum na portalu, którego już nie ma. dziś mamy grupę na fejsie, w realu spotykamy się kilka razy w roku. byłyśmy na pogrzebie męża jednej z koleżanek, bawiłyśmy się na 40 urodzinach. widzimy się zawsze w wakacje. nawiązały się prawdziwe przyjaźnie -
Posprzątałam w mieszkaniu! Ubraliśmy choinkę! Mogę być z siebie dumna Jutro mam wizytę u lekarza i mam nadzieję, że będę mogła się pochwalić pięknym pierwszym zdjęciem fasolki
Narazie żeby nie zwariować idę na przedświąteczny, prezentowy szał zakupówWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:02
Mona_Lisa lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
All4love wrote:Posprzątałam w mieszkaniu! Ubraliśmy choinkę! Mogę być z siebie dumna Jutro mam wizytę u lekarza i mam nadzieję, że będę mogła się pochwalić pięknym pierwszym zdjęciem fasolki
Narazie żeby nie zwariować idę na przedświąteczny, prezentowy szał zakupów
Brawo Ty! Ja dzisiaj dopiero zaczynam
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
Ja z objawów to tez nic a nic, tyle, ze chodzę wczesniej do łóżka, aż sie boje, ze cos nie tak, moze jutro powtórzę test jeszcze jeden mi został.
Dziś byłam u endo... moje wyniki wcale dużo sie nie zmieniły od tych przed ciąża, a mimo to dostałam dużo mocniejsza dawkę euthyroxu, zmartwiło mnie to trochę.
Ja domu tez nie mam ogarniętego, a najlepsze jest to, ze wigilia jest u nas, mam robic pierogi, ciasteczka, kupić ryby inubrac choinkę, która stoi juz w salonie od soboty i czeka w sklepach juz szaleństwo, kolejki kilometrowe, boje sie co bedzie w piątek:( grzybków dobrych mrożonych nie znalałam -
Witam się i ja ja dziś rano miałam pierwsza wizyte w toalecie i więcej jej nie chce ...caly czas mi tak nie dobrze ...najgorsze to ze wzielam witaminy i zaraz wszystko oddalam wiec na wieczor postaram się wziasc jeszcze raz .....
Gratuluje Ciaz Blizniaczych super początki mogą być trudne ale później wydaje mi się ze tylko latwiej
w piątek ide zrobić wyniki i jak przyjadę ze Swiat będą już tylko do odebrania
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Co do sprzatania to ja w tym roku nie robie nic, przez plamienia (ostatnie w niedziele) mam zalecenie lezec jeszcze do piatku, dopiero w Wigilie moge zaczac jakies krotnie spacery. A zeby tego wszystkiego bylo malo, to w ciazy odezwal sie moj zespol jelita drazliwego i lapia mnie bole zoladka i biegunki. W piatek ide na wizyte do gastroenterologa, moze mi cos bezpiecznego przepisze...Cudzie trwaj...
-
nick nieaktualnyRosolina wrote:Ja z objawów to tez nic a nic, tyle, ze chodzę wczesniej do łóżka, aż sie boje, ze cos nie tak, moze jutro powtórzę test jeszcze jeden mi został.
Dziś byłam u endo... moje wyniki wcale dużo sie nie zmieniły od tych przed ciąża, a mimo to dostałam dużo mocniejsza dawkę euthyroxu, zmartwiło mnie to trochę.
Ja domu tez nie mam ogarniętego, a najlepsze jest to, ze wigilia jest u nas, mam robic pierogi, ciasteczka, kupić ryby inubrac choinkę, która stoi juz w salonie od soboty i czeka w sklepach juz szaleństwo, kolejki kilometrowe, boje sie co bedzie w piątek:( grzybków dobrych mrożonych nie znalałam
Też się tak martwiłam, że coś nie tak i na teście kolejnym nie będzie drugiej kreski.
Ale była!
Rosolina jak poczytasz to wiele dziewczyn ma niewielkie objawy. Także nie martw się. Wiem łatwo napisać, bo ja sama się denerwuję czy wszystko z maluszkiem ok, skoro objawy osłabły. -
Witam się i ja. Jutro kończę 9 tydzień i objawów brak chociaż od wczoraj pobolewa mnie lekko brzuch i krzyż, chyba zaczyna się rozciągać.
Dostałam też list ze szpitala i 4 stycznia mam wizytę z położną. Pobiora mi krew na badania pierwszego trymestru i dowiem się kiedy bedę mieć usg prenatalne.
Inaa dopisz mi proszę datę wizyty na pierwszej stronie
Musiałam zmienić datę promu powrotnego, bo mieliśmy wracać dopiero 4 stycznia, a nie chciałam już dzwonić i zmieniać wizyty u położnej bo wrzuciliby mnie jeszcze na za tydzień albo dwa, a to juz zdecydowanie za późno.
Witam nowe dziewczyny i gratuluję wam serduszek20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Wczoraj pachniało w całym domu piernikiem i pierniczkami, dziś unosi się zapach pomarańczy, które suszę w piekarniku. Niezaprzeczalnie da się wyczuć Święta za rogiem
Widzę, że sporo osób bez objawów. To dobrze, że tak się dobrze czujemy
Miłego dnia U nas dziś piękne słoneczko! -
Jestem już po. Był widoczny mały człowiek z bijącym serduszkiem. Aż mi łzy poleciały jak to zobaczyłam. Drugi pęcherzyk zniknął . No i okazało się, że ciąża trochę młodsza i termin mam na 16. Sierpnia
Samsaramsa, BrumBrum, sisi, Asiulka83, Mona_Lisa, Ruda Paskuda, Kasiula09, roslinka, awangarda, Gaduaaa, All4love, santoocha, Tova33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamy serduszko!
Krwiak jest ale dużo mniejszy od ciąży. Już największw ryzyko za nami. Moge byc spokojna. Nie ma nic piękniejszego miż widok bijącego serca
Ciąża rozwija się idealnie, termin na 09.08. z usg dalej aktualny ale tp w karcie ciąży to 02.08. bo różnica nie jest większa niż 7 dni.Basha, Samsaramsa, sisi, Asiulka83, Mona_Lisa, Ruda Paskuda, Kasiula09, roslinka, awangarda, Gaduaaa, Another, santoocha, ale.ale, Tova33, inaa lubią tę wiadomość