X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam porannie, mdlosciowo heh
    Melduje się! Brak czasu na cokolwiek, nie mogę was nadrobić, ale cały czas o was myślę.. Po weekendzie zasiade na laurach i będę pisać i na nadrabiać :)
    Tymczasem życzę kolejnych owocnych wizyt, cieszę się za wszytskie wczorajsze wizyty i przyrosty betowe! miłego dnia kochane

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Mnie też gardło okrutnie boli.
    Mdłości jakimś cudem nie ma! Byłabym przeszczęśliwa, gdyby ta ciąża przebiegała lżej niż poprzednia!

Już się nie mogę doczekać gdy powiemy w święta rodzinie o ciąży :)
    Ale najpierw jutro wieczorem wizyta.

• Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Moge do Was dolaczyc? Wczoraj bylam na wizycie i widzielismy z mezem juz pulsujace serduszko ;-) to moj 6t3d. Termin porodu (wg moich wyliczen), to 13 sierpnia. Pierwsza ciaza. A mieszkam w Warszawie. Jesli sie zgodzicie przyjac mnie do swojego grona, to prosze o dopisanie na pierwszej stronie ;-)
    Balam sie wczesniej do Was odezwal, bo mialam dwa epizody z plamieniami, wczoraj na wizycie okazalo sie, ze mam za niski progesteron, ktory prawdopodobnie jest odpowiedzialny za te plamienia i dostalam zastrzyki. Mam nadzieje, ze teraz to juz bedzie ok.
    Pozdrawian Was serdecznie :-)

Another, sisi, Tova33 lubią tę wiadomość

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna mozesz wpisac mi kolejną wizyte na 11.01.2017

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z wami ja nie wiem jak sie nazywam, do pierwszej w nocy nie spałam przez zatkany nos, dzis nie jest lepiej jeszcze mi sie w głowie kręci, nie wiem czy wysiedze w pracy do 16, a o 20 wizyta więc juz się też stresuje. Ja żadnych objawów ciążowych nie mam jedynie co to co 2 godziny muszę coś zjeść bo aż mi niedobrze jak nie zjem.

Gratuluje kolejnych bliźniaków, szlejecie dziewczyny :)
    I witam nowe mamusie :)

Mona_Lisa, sisi lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Mi wszystko przeszło.ale za to gardło mocno boli.
    Witam i dzień dobry ;-) Idę spać dalej

Śpij dobrze :) i ja bym pospała :D
    w pierwszej ciąży miałam objawy podobny do tych teraz, ale nie pamiętam kiedy ustąpiły. Dlatego pytałam jak to u Was, czyli już mogą łagodnieć i ustępować już :)

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś epidemia bliźniąt :) ja wizytuje 29-go, wcześniej na wolne w pracy nie mam szans i jeszcze święta... Przynajmniej czas szybciej zleci ;) kurcze mam dylemat bo teraz u nas w pracy gorący okres i dużo ciężkiej pracy ( jutro mamy cateringi i wnoszenie ciężkich zastaw, jedzenia, bemarow na 2 i 3 piętra i zastanawiam się czy dziś powiedzieć szefowej czy zacisnąć żeby i wnosić mniejsze ilości ale więcej kursów. Ehhh... A chciałam poczekać do 10-12 tygodnia z powiadomienie zarządu

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    Czesc dziewczyny. Moge do Was dolaczyc? Wczoraj bylam na wizycie i widzielismy z mezem juz pulsujace serduszko ;-) to moj 6t3d. Termin porodu (wg moich wyliczen), to 13 sierpnia. Pierwsza ciaza. A mieszkam w Warszawie. Jesli sie zgodzicie przyjac mnie do swojego grona, to prosze o dopisanie na pierwszej stronie ;-)
    Balam sie wczesniej do Was odezwal, bo mialam dwa epizody z plamieniami, wczoraj na wizycie okazalo sie, ze mam za niski progesteron, ktory prawdopodobnie jest odpowiedzialny za te plamienia i dostalam zastrzyki. Mam nadzieje, ze teraz to juz bedzie ok.

Witaj Andzia1985 wsród nas :) gratuluję serduszka. Aż miło, że grono sierpniowych mam jest coraz większe :D

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:

Hej Andzia :) witamy :)

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Jakaś epidemia bliźniąt :) ja wizytuje 29-go, wcześniej na wolne w pracy nie mam szans i jeszcze święta... Przynajmniej czas szybciej zleci ;) kurcze mam dylemat bo teraz u nas w pracy gorący okres i dużo ciężkiej pracy ( jutro mamy cateringi i wnoszenie ciężkich zastaw, jedzenia, bemarow na 2 i 3 piętra i zastanawiam się czy dziś powiedzieć szefowej czy zacisnąć żeby i wnosić mniejsze ilości ale więcej kursów. Ehhh... A chciałam poczekać do 10-12 tygodnia z powiadomienie zarządu

Jeżeli masz dużo dźwigania to bym nie ryzykowała. Ja też chciałam poczekać z informowaniem pracodawcy, ale pracuję w szkodliwych warunkach i niestety nie mam wyjścia... chociaż nie chcę jeszcze informować, ale wolę nie ryzykować zdrowiem maleństw.

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi, że nie dość że dużo więcej godzin się szykuje (sylwester to już wogole minimum 18h na nogach) to jeszcze ciąganie krzeseł stołów zastaw... A jednak jak mają być bliźniaki to trochę się boję... Ale jak już się potwierdzi że oba pęcherzyki się rozwijają to idę zaraz po nowym roku na mój cały zaległy urlop, a później się zobaczy

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też najprawdopodobniej bliźniaki :) jeden pęcherzyk potwierdzony a drugi do kontroli. Ja mam zamiar dzisiaj powiedzieć.

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Andzia :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona gratuluję dwójeczki i trzymam kciuki, żeby w drugim też się coś pokazało :).

Another super, że widać serduszko. Gratulacje :D

Mnie cycuchy trochę mniej bolą, mdłości jaaakieś są ale raczej niezbyt męczące. Ogólnie czuję się całkiem nieźle, chociaż ciągle zmęczona.

Miłego dzionka wam życzę.

Mona_Lisa, MówmiAgatka, sisi lubią tę wiadomość

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona u mnie pewne dwa pęcherzyki ale okaże się czy oba się utrzymają, bo lekarz rzeczowo powiedział że dość często w tak wczesnej ciąży może wystąpić syndrom znikajacego blizniaka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 09:26

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Mona u mnie pewne dwa pęcherzyki ale okaże się czy oba się utrzymają, bo lekarz rzeczowo pojawił że dość często w tak wczesnej ciąży może wystąpić syndrom znikajacego blizniaka

Niestety to prawda, mam dwie koleżanki, które tak miały.

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcialam sie Was zapytac, czy odczuwacie takie jakby ciagniecie w dole brzucha w kierunku pachwiny? Mnie akurat dzisiaj z prawej strony ciagnie...
    A co do objawow, to mnie bola piersi i do poznego popoludnia nie mam apetytu...

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Ina dopisz mi wizytę na 03.01 :)

• jenni Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochane dla wszystkich mam, a podwojne dla mam blizniakow :-) Niesamowite ile szczescia, ciesze sie razem z Wami :-)

Duzo zdrowka dla wszystkich przeziebionych i z bolacym gardelem :) ja juz dochodze do siebie po okropnym przeziebieniu wyleczylam sie domowymi sposobami. Ostatnio zaczely mnie meczyc mdlosci, ale ciesze sie ze ten okropny bol brzucha juz minal :)

Czy to nie cudowne ze bedziemy miec takie cudowne swieta w tym roku? :-) ja az skacze pod sufit z radosci :-)

Another, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

w4sqdqk3mfw34azb.png

"Daj każde­mu dniu szansę sta­nia się naj­piękniej­szym w całym twoim życiu. "

Mark Twain
  • All4love Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    Dziewczyny chcialam sie Was zapytac, czy odczuwacie takie jakby ciagniecie w dole brzucha w kierunku pachwiny? Mnie akurat dzisiaj z prawej strony ciagnie...
    A co do objawow, to mnie bola piersi i do poznego popoludnia nie mam apetytu...
    Mam to samo. Ból jajników, piersi aż dotknąć nie można, tak bolą... Ale apetyt mam straszny, jem duuuużo! Ale u mnie wskazane, bo jestem bardzo szczupła i organizm najwidoczniej się domaga paru kilo zanim się wszystko rozkręci na dobre :)

20.08.2017 <3
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ