SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam porannie, mdlosciowo heh
    Melduje się! Brak czasu na cokolwiek, nie mogę was nadrobić, ale cały czas o was myślę.. Po weekendzie zasiade na laurach i będę pisać i na nadrabiać :)
    Tymczasem życzę kolejnych owocnych wizyt, cieszę się za wszytskie wczorajsze wizyty i przyrosty betowe! miłego dnia kochane

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Mnie też gardło okrutnie boli.
    Mdłości jakimś cudem nie ma! Byłabym przeszczęśliwa, gdyby ta ciąża przebiegała lżej niż poprzednia!

Już się nie mogę doczekać gdy powiemy w święta rodzinie o ciąży :)
    Ale najpierw jutro wieczorem wizyta.

• Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Moge do Was dolaczyc? Wczoraj bylam na wizycie i widzielismy z mezem juz pulsujace serduszko ;-) to moj 6t3d. Termin porodu (wg moich wyliczen), to 13 sierpnia. Pierwsza ciaza. A mieszkam w Warszawie. Jesli sie zgodzicie przyjac mnie do swojego grona, to prosze o dopisanie na pierwszej stronie ;-)
    Balam sie wczesniej do Was odezwal, bo mialam dwa epizody z plamieniami, wczoraj na wizycie okazalo sie, ze mam za niski progesteron, ktory prawdopodobnie jest odpowiedzialny za te plamienia i dostalam zastrzyki. Mam nadzieje, ze teraz to juz bedzie ok.
    Pozdrawian Was serdecznie :-)

Another, sisi, Tova33 lubią tę wiadomość

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna mozesz wpisac mi kolejną wizyte na 11.01.2017

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z wami ja nie wiem jak sie nazywam, do pierwszej w nocy nie spałam przez zatkany nos, dzis nie jest lepiej jeszcze mi sie w głowie kręci, nie wiem czy wysiedze w pracy do 16, a o 20 wizyta więc juz się też stresuje. Ja żadnych objawów ciążowych nie mam jedynie co to co 2 godziny muszę coś zjeść bo aż mi niedobrze jak nie zjem.

Gratuluje kolejnych bliźniaków, szlejecie dziewczyny :)
    I witam nowe mamusie :)

Mona_Lisa, sisi lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Mi wszystko przeszło.ale za to gardło mocno boli.
    Witam i dzień dobry ;-) Idę spać dalej

Śpij dobrze :) i ja bym pospała :D
    w pierwszej ciąży miałam objawy podobny do tych teraz, ale nie pamiętam kiedy ustąpiły. Dlatego pytałam jak to u Was, czyli już mogą łagodnieć i ustępować już :)

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś epidemia bliźniąt :) ja wizytuje 29-go, wcześniej na wolne w pracy nie mam szans i jeszcze święta... Przynajmniej czas szybciej zleci ;) kurcze mam dylemat bo teraz u nas w pracy gorący okres i dużo ciężkiej pracy ( jutro mamy cateringi i wnoszenie ciężkich zastaw, jedzenia, bemarow na 2 i 3 piętra i zastanawiam się czy dziś powiedzieć szefowej czy zacisnąć żeby i wnosić mniejsze ilości ale więcej kursów. Ehhh... A chciałam poczekać do 10-12 tygodnia z powiadomienie zarządu

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    Czesc dziewczyny. Moge do Was dolaczyc? Wczoraj bylam na wizycie i widzielismy z mezem juz pulsujace serduszko ;-) to moj 6t3d. Termin porodu (wg moich wyliczen), to 13 sierpnia. Pierwsza ciaza. A mieszkam w Warszawie. Jesli sie zgodzicie przyjac mnie do swojego grona, to prosze o dopisanie na pierwszej stronie ;-)
    Balam sie wczesniej do Was odezwal, bo mialam dwa epizody z plamieniami, wczoraj na wizycie okazalo sie, ze mam za niski progesteron, ktory prawdopodobnie jest odpowiedzialny za te plamienia i dostalam zastrzyki. Mam nadzieje, ze teraz to juz bedzie ok.

Witaj Andzia1985 wsród nas :) gratuluję serduszka. Aż miło, że grono sierpniowych mam jest coraz większe :D

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:

Hej Andzia :) witamy :)

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Jakaś epidemia bliźniąt :) ja wizytuje 29-go, wcześniej na wolne w pracy nie mam szans i jeszcze święta... Przynajmniej czas szybciej zleci ;) kurcze mam dylemat bo teraz u nas w pracy gorący okres i dużo ciężkiej pracy ( jutro mamy cateringi i wnoszenie ciężkich zastaw, jedzenia, bemarow na 2 i 3 piętra i zastanawiam się czy dziś powiedzieć szefowej czy zacisnąć żeby i wnosić mniejsze ilości ale więcej kursów. Ehhh... A chciałam poczekać do 10-12 tygodnia z powiadomienie zarządu

Jeżeli masz dużo dźwigania to bym nie ryzykowała. Ja też chciałam poczekać z informowaniem pracodawcy, ale pracuję w szkodliwych warunkach i niestety nie mam wyjścia... chociaż nie chcę jeszcze informować, ale wolę nie ryzykować zdrowiem maleństw.

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi, że nie dość że dużo więcej godzin się szykuje (sylwester to już wogole minimum 18h na nogach) to jeszcze ciąganie krzeseł stołów zastaw... A jednak jak mają być bliźniaki to trochę się boję... Ale jak już się potwierdzi że oba pęcherzyki się rozwijają to idę zaraz po nowym roku na mój cały zaległy urlop, a później się zobaczy

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też najprawdopodobniej bliźniaki :) jeden pęcherzyk potwierdzony a drugi do kontroli. Ja mam zamiar dzisiaj powiedzieć.

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Andzia :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona gratuluję dwójeczki i trzymam kciuki, żeby w drugim też się coś pokazało :).

Another super, że widać serduszko. Gratulacje :D

Mnie cycuchy trochę mniej bolą, mdłości jaaakieś są ale raczej niezbyt męczące. Ogólnie czuję się całkiem nieźle, chociaż ciągle zmęczona.

Miłego dzionka wam życzę.

Mona_Lisa, MówmiAgatka, sisi lubią tę wiadomość

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona u mnie pewne dwa pęcherzyki ale okaże się czy oba się utrzymają, bo lekarz rzeczowo powiedział że dość często w tak wczesnej ciąży może wystąpić syndrom znikajacego blizniaka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 09:26

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Mona u mnie pewne dwa pęcherzyki ale okaże się czy oba się utrzymają, bo lekarz rzeczowo pojawił że dość często w tak wczesnej ciąży może wystąpić syndrom znikajacego blizniaka

Niestety to prawda, mam dwie koleżanki, które tak miały.

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcialam sie Was zapytac, czy odczuwacie takie jakby ciagniecie w dole brzucha w kierunku pachwiny? Mnie akurat dzisiaj z prawej strony ciagnie...
    A co do objawow, to mnie bola piersi i do poznego popoludnia nie mam apetytu...

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Ina dopisz mi wizytę na 03.01 :)

• jenni Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochane dla wszystkich mam, a podwojne dla mam blizniakow :-) Niesamowite ile szczescia, ciesze sie razem z Wami :-)

Duzo zdrowka dla wszystkich przeziebionych i z bolacym gardelem :) ja juz dochodze do siebie po okropnym przeziebieniu wyleczylam sie domowymi sposobami. Ostatnio zaczely mnie meczyc mdlosci, ale ciesze sie ze ten okropny bol brzucha juz minal :)

Czy to nie cudowne ze bedziemy miec takie cudowne swieta w tym roku? :-) ja az skacze pod sufit z radosci :-)

Another, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

w4sqdqk3mfw34azb.png

"Daj każde­mu dniu szansę sta­nia się naj­piękniej­szym w całym twoim życiu. "

Mark Twain
  • All4love Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    Dziewczyny chcialam sie Was zapytac, czy odczuwacie takie jakby ciagniecie w dole brzucha w kierunku pachwiny? Mnie akurat dzisiaj z prawej strony ciagnie...
    A co do objawow, to mnie bola piersi i do poznego popoludnia nie mam apetytu...
    Mam to samo. Ból jajników, piersi aż dotknąć nie można, tak bolą... Ale apetyt mam straszny, jem duuuużo! Ale u mnie wskazane, bo jestem bardzo szczupła i organizm najwidoczniej się domaga paru kilo zanim się wszystko rozkręci na dobre :)

20.08.2017 <3
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ