Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
labamba wrote:Hej Dziewczyny! Daje znac, ze jestem po pierwszej wizycie u gin... 5t5d - niestety jeszcze nie bylo widac ani zarodka ani serduszka.. bylam dzis na becie, powtarzam 23 ego zeby zobaczyc przyrost.... nastepna wizyta na 29 grudnia...oby beta ladnie rosla i lekarz na nastepnej wizycie potwierdzil bicie serduszka
Trzymam kciuki za kolejną wizyte!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 18:41
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
baassiia wrote:Hej dziewczyny jestem marcowka 2016, a teraz zaczynam starania o nastepne dziecie
Z ciekawosci w ktorym cyklu staran zaskoczylo u Was.
Wszystkim gratuluje, zazdroszcze i zycze nudnych ciaz
W 2 cyklu zaszlam, w 13 tc dzidzio zmarlo, teraz też w 2 cyklu. Ale obserwując i rozmawiając z dziewczynami to bardzo szybko zaszłamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 18:43
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Pisałyście o badaniach prenatalnych. To zależy o czym mowa- jeśli o USG, to jest to po prostu dokładniejsze USG m.in. z ocena przeziernosci karkowej.
Każdy ginekolog to robi czy wizyta jest prywatna czy na NFZ. Niektórzy tylko robią wokół tego otoczkę NADZWYCZAJNEGO BADANIA i kasują kilka razy więcej niż za zwykle usg.
Inna sprawa to testy pappa czy nifty.
Ale to już jest nieobowiązkowe.awangarda, zokeia lubią tę wiadomość
-
A więc..... jestem po wizycie i dalej jestem w szoku! Są dwa pęcherzyki w jednym jest dzidziuś a drugi jest do kontroli. Podejrzenie ciąży bliźniaczej!!! Ciąża wczesna niestety jeszcze nie było widać serduszka, ale lekarz napisał że jest widoczne tętno. Dziołchy ja na zawał chyba zejde zanim pójdę na następna wizytę. A miałam jakies takie dziwne przeczucie że będzie ciąża bliźniacze. Żebyście tylko widziały minę mojego P. od razu powiedział że musi się napić tylko klops bo muszę powiedzieć pracodawcy bo pracuje w dosyć szkodliwych warunkach!
awangarda, itakasia, sisi, Otka, inaa, zokeia, Sand, Kira_, santoocha, Tova33, Lovi89, Ruda Paskuda, Asiulka83, neme lubią tę wiadomość
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
Ile mamy bliźniaków ! Jak cudownie !
Mona_Lisa masz bliźniaki w rodzinie ?02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Jestem dziewczyny. Wybaczcie to opóźnienie, ale jak zwykle coś musiało się u mnie wydarzyć. Ginekologowi na wejście powiedziałam, że ostatni raz taki stres przeżywałam na maturze ustnej z niemieckiego Niepotrzebnie, gdyż przedstawiam Wam moją cudowną fasolinkę!:
Wiek ciąży dokładnie taki sam jak na suwaczku 7t3d. Mamy 12,6 mm a serducho wali jak dzwon 158 uderzeń na minutę. Najpiękniejszy dźwięk świata!
Jak to jest, że się jeszcze kogoś na oczy nie widziało, a już kocha najszczerszą i najpiękniejszą miłością świataitakasia, MówmiAgatka, sisi, awangarda, Otka, zokeia, Kira_, santoocha, Lovi89, Mona_Lisa, Ruda Paskuda, Asiulka83, Tova33, neme lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
witaj Tynastka
inaa
tak jak piszą dziewczyny, sądzę, że nie masz się co martwić moczem
Mona Lisa
wow, super! pięknie:) trzymam kciuki za drugi pęcherzyk
Another
bardzo się cieszę, że na wizycie wszystko super!
baassiia
powodzenia w staraniach, ja najpierw chciałam wiosną ale 2 cyklach nie wyszło, później odłożyliśmy starania i teraz w 1 cyklu
labamba
trzymam kciuki, za betę i następną wizyte!
jeśli chodzi o usg genetyczne w 12 tygodniu to oczywiście, jeśli chodzi o pappa itp to raczej nie bo zbyt często wynik jest wątpliwy ze względu na wiek a ja się nie potrafię nie martwić na zapas.ale jeszcze ostatecznie nie podjęłam decyzjiMona_Lisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny3cie bliźniaki?! Woooow gratulacje serdeczne!!
Another, marjotka gratuluje!!
Inaa dziwne masz te normy w takim razie Zarówno ciężar właściwy jak i pH moczu masz jak najbardziej w normie! Nic się nie martw. Wszystko jest super!Mona_Lisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Żeby nie było za słodko gin mi powiedział, że mam przegrodę w macicy i że różnie to bywa, ale mam się nie stresować. Czytam internety i jak widzę treść: "15% szans na donoszenie ciąży" to aż mnie dreszcze przechodzą. Donoszenie tzn do 40 tyg, czy urodzenie zdrowego dziecka?! Masakra. Internecie płoń!"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Another wrote:Żeby nie było za słodko gin mi powiedział, że mam przegrodę w macicy i że różnie to bywa, ale mam się nie stresować. Czytam internety i jak widzę treść: "15% szans na donoszenie ciąży" to aż mnie dreszcze przechodzą. Donoszenie tzn do 40 tyg, czy urodzenie zdrowego dziecka?! Masakra. Internecie płoń!
Another, zokeia lubią tę wiadomość
20.08.2017