X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Nie czytaj tych bzdur w internecie, bo złymi myślami przyciąga się złe rzeczy. Najważniejsze jest, żeby się nie stresować i wierzyć, że wszystko będzie dobrze.
    I tak zrobię. Gin powiedział wyraźnie, że wygląda to niegroźnie i lutka może załatwić całą sprawę :)
    Lecę odpoczywać, buziaki :)

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    I tak zrobię. Gin powiedział wyraźnie, że wygląda to niegroźnie i lutka może załatwić całą sprawę :)
    Lecę odpoczywać, buziaki :)
    I bardzo dobrze. Bierz luteinę i dużo leż! Pa <3

20.08.2017 <3
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    No właśnie zapisujecie sie na prenatalne prywatnie ? Z synkiem nie robilam nawet nie myslalam o.nich a teraz mam mieszane uczucia

Tak, zrobię je. W pierwszej ciąży lekarz mi je już proponował, choć jeszcze nie byłam taka najstarsza. Teraz urodzę mając 33 lata i myślę, że warto znów się przebadać. Nie namawiam, bo decyzja zależy od tego czy przeczuwamy co zrobimy z wiedzą o ewentualnym niepomyślnym wyniku. Ale mogą zostać wykryte takie choroby, które można leczyć prenatalnie. Dlatego ja badania robię.

Gratuluję podwójnych ciąż! To musi być szok! :)

Czy mogę prosić o wpisanie na 24 sierpnia, 2ga ciąża, 32 (jeszcze) lata.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też proszę o wposanie: 28 sierpień, 2 ciąża, 26 lat.

Ja do lekarza przejdę się pod koniec grudnia albo na początku stycznia... Moja sytuacja zawodowa jest na tyle skomplikowana że musiałabym jak najszybciej iść na l4, choćby na tydzień.
    Właśnie pochłonęłam pollitrowy sloik marynowanych pieczarek:-D sądząc po preferencjach snakowych szykuje się drugi chłopak:-P

inaa lubi tę wiadomość

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• Another Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, zapomniałabym. Proszę o wpisanie wizyty na 19 styczeń. To już będą prenatalne :O Do tego mam zrobić badanie PAPPA. Trochę mnie to stresuje, ale jak lekarz każe, to Natalka słucha :P

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany chwile mnie nie było a tu tyle wieści....

I w zasadzie... 3 pary bliźniąt... Gratulacje Dziewczyny! Jedna ciąża, jeden poród ale szczęście podwójne :-)

Gratuluję też wszystkim szczęśliwych wizyt serduszkowych - teraz to już święta spokojniejsze.

baassiia a my to się znamy... Życzę szybkiego zaskoczenia - co najmniej tak szybkiego jak u mnie. Dla mnie to był drugi cykl po porodzie, gdzie jeszcze nie zdążyłam się zastanowić czy chcę, a raczej szykowałam się na powrót do pracy. Tak widać musiało być :-)

Ja robię badania prenatalne, bo dostałam na nie skierowanie na NFZ (mam 35 lat). Ale gdybym nie dostała to bym raczej nie robiła, bo tak naprawdę nie mam poczucia, że one coś wnoszą. Zdarzają się często dość takie sytuacje, że dziecko ma być chore - rodzi się zdrowe. Ale też nie ma się co do końca cieszyć opinią lekarza na takich badaniach, że wszystko jest ok, bo tak wcale być nie musi. Dla mnie to tylko dodatkowe USG na lepszym sprzęcie, a dużo też zależy od wiedzy i doświadczenia lekarza.

Dopadły mnie mega mdłości. Właściwie po wszystkim co zjem. Mimo to apetyt mam, ale to jak błędne koło. Zjem - nie dobrze mi. Nie zjem - chce mi się jeść! Przytulamy się z kibelkiem. Jest baaardzo miło...

Za za 4 dni święta...
    U nas choinka już ubrana. Trochę żałuję, że tak szybko bo obawiam się, że przy 9-miesięcznym raczkującym łobuzie to może ona nie dotrwać do świąt... Ale nastrój jest :-)

A no i wizytę mam 3.01

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 21:59

baassiia, Mona_Lisa lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Czyli duże prawdopodobieństwo, ze będziemy miały 3 ciąże bliźniacze :) Ale super!!! Gratuluję każdej z osobna :)
    Zobaczycie, będzie suuuuuper!

Możecie mnie wpisać na 30.12 na wizytę, jutro mam badania laboratoryjne wiec wieczorem dam Wam znać czy fajny wzrost i czy wszystko ok.

Na bóle gardła w ciążydobry jest propolis- roztwór do płukania, rozcieńcza się go w wodzie, świetnie działa w przypadku angin i infekcji gardła.

Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty i wyniki!

Mona_Lisa lubi tę wiadomość

• itakasia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaczek
    ja miałam zrobić ostatnią betę w czwartek, ale już czuję, że sama beta mnie nie uspokoi. poszłabym na usg wcześniej, ale boję się, że teraz jeszcze nic nie zobaczę. i tak ciężko mi dogodzić /)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo, myślałam źeby jesze zrobić USG przed świetami, tak żeby mieć spokój podczas Bożego Narodzenia. Ale jak nic by nie było widać to tez bym się zastanawiała co jest grane, dlatego idę 30.12. Wtedy powinno być wszystko jasne, bo będę w 7 tygodniu.

• All4love Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogłam się doczekać bety i poszłam kiedy była ok. 600. A podobno widać jak jest przynajmniej 1000. Nie ma co się spieszyć.

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLisa, Another ogromne gratulacje!A nawet podwójne :)

Ja po porannym epizodzie miałam już spokój i oby tak zostało.

Dobranoc!

Mona_Lisa lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Luca Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po kilku dnaich nieobecnosci i nadrobieniu 30 stron cudownych wiadomosci - iloma serduszkami obrodzilo, i nawet podwojnymi! Sierpien bedzie najcudowniejszym miesiacem :)

Niestety po pracy jestem tak wykonczona, ze zazwyczaj padam prosto do wyra...

Tez u mnie serduszko migalo w zeszlym tyg, a w czwartek ide na kolejna wizyte - bedzie sprawdzenie czy nadal sie rozwija fasolek i zalozenie karty :)

Lekarz zdziwil mnie nieco - pokazuje mu, ze skoczylo mi tsh w 4 tyg juz do 3,7 a on tylko na to, ze co ja sie dziwie skoro jestem w ciazy i on tu niedoczynnosci nie widzi...

zi130tc7zxcdftgw.png
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Ile mamy bliźniaków ! Jak cudownie !

Mona_Lisa masz bliźniaki w rodzinie ? :D

Właśnie nie. Dlatego jestem w takim szoku.... coś przeczuwałam. Nawet swojego się zapytałam z tydzień temu co by zrobił jakby się okazało, że będą bliźniaki ;) ale na razie się nie nastawiam, bo to jeszcze wczesna ciąża. Lekarz powiedział, że miał już kilka sytuacji gdzie były dwa pęcherzyki a jeden z nich poprostu się wchlonal. Kolejna wizyta dopiero 04.01.... powiedzcie mi nam mówić szefowej? Lekarz niby kazał, bo pracuję w szkodliwych warunkach, ale Ona jest trochę zaborcza i boję się zapeszac. Tym bardziej, że jeszcze nie widać serduszka....

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Wow! Niesamowite :-)
    A zdjęcie masz?? :+)

Mam,ale niestety średniona nim cokolwiek widać. Mam nadzieję, że przy następnej wizycie będzie bardziej wyraźne to wtedy wrzucę :)

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaczek wrote:
    Ja mam to samo, myślałam źeby jesze zrobić USG przed świetami, tak żeby mieć spokój podczas Bożego Narodzenia. Ale jak nic by nie było widać to tez bym się zastanawiała co jest grane, dlatego idę 30.12. Wtedy powinno być wszystko jasne, bo będę w 7 tygodniu.

Dziewczyny lepiej zaczekać z wizytą. Ja jestem z tych co sąw gorącej wodzie kapane i p olecialam wczoraj i niestety słabo było widać o serduszka też jeszcze nie. A jestem w 5t5d i teraz stres do 04.01....

zokeia lubi tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Mona_Lisa to czekamy obie do 04.01. na wizytę :)
    Dziewczyny a jak u Was z objawami ciążowymi? U mnie 7 tydzień ale piersi trochę mniej bolą, mdli niewiele. Też tak macie?

Życzę wszystkim miłego dnia!

Mona_Lisa, awangarda lubią tę wiadomość

• zokeia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Dziewczyny lepiej zaczekać z wizytą. Ja jestem z tych co sąw gorącej wodzie kapane i p olecialam wczoraj i niestety słabo było widać o serduszka też jeszcze nie. A jestem w 5t5d i teraz stres do 04.01....
    Zgadzam się. Mój lekarz powiedział kiedyś, że przy drugiej ciąży mam przyjść najwcześniej w 8 tygodniu. A poza tym nie będzie mi się tak spieszyło jak w pierwszej ciąży. I mial rację. Nie myślę o niej, traktuję dość zwyczajnie. Przy pierwszej ciąży to od bladej kreski czułam się MATKĄ!;)

santoocha lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) super :)

Ja przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów. Nawet piersi nie drgnely. Teraz jest mi niedobrze praktycznie po każdym jedzeniu i urosły mi piersi i są wrażliwe ;)

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdli cały czas. Nic nie mogę zjeść :/ A pić to tylko wodę. Mam nadzieje że jakoś do świąt dotrwam bo teraz u nas w pracy szał i wolnego nie dostanę. A piersi to jakby zaraz miały wybuchnąć. Jutro w końcu usg :D

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszystko przeszło.ale za to gardło mocno boli.
    Witam i dzień dobry ;-) Idę spać dalej

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ