Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
All4love wrote:Nie czytaj tych bzdur w internecie, bo złymi myślami przyciąga się złe rzeczy. Najważniejsze jest, żeby się nie stresować i wierzyć, że wszystko będzie dobrze.
Lecę odpoczywać, buziaki"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Asiulka83 wrote:No właśnie zapisujecie sie na prenatalne prywatnie ? Z synkiem nie robilam nawet nie myslalam o.nich a teraz mam mieszane uczucia
Tak, zrobię je. W pierwszej ciąży lekarz mi je już proponował, choć jeszcze nie byłam taka najstarsza. Teraz urodzę mając 33 lata i myślę, że warto znów się przebadać. Nie namawiam, bo decyzja zależy od tego czy przeczuwamy co zrobimy z wiedzą o ewentualnym niepomyślnym wyniku. Ale mogą zostać wykryte takie choroby, które można leczyć prenatalnie. Dlatego ja badania robię.
Gratuluję podwójnych ciąż! To musi być szok!
Czy mogę prosić o wpisanie na 24 sierpnia, 2ga ciąża, 32 (jeszcze) lata.
-
Ja też proszę o wposanie: 28 sierpień, 2 ciąża, 26 lat.
Ja do lekarza przejdę się pod koniec grudnia albo na początku stycznia... Moja sytuacja zawodowa jest na tyle skomplikowana że musiałabym jak najszybciej iść na l4, choćby na tydzień.
Właśnie pochłonęłam pollitrowy sloik marynowanych pieczarek:-D sądząc po preferencjach snakowych szykuje się drugi chłopak:-Pinaa lubi tę wiadomość
Piotr 29.08.2015r.
Dominika 31.08.2017r.
Mam Was- mam wszystko.
-
O rany chwile mnie nie było a tu tyle wieści....
I w zasadzie... 3 pary bliźniąt... Gratulacje Dziewczyny! Jedna ciąża, jeden poród ale szczęście podwójne
Gratuluję też wszystkim szczęśliwych wizyt serduszkowych - teraz to już święta spokojniejsze.
baassiia a my to się znamy... Życzę szybkiego zaskoczenia - co najmniej tak szybkiego jak u mnie. Dla mnie to był drugi cykl po porodzie, gdzie jeszcze nie zdążyłam się zastanowić czy chcę, a raczej szykowałam się na powrót do pracy. Tak widać musiało być
Ja robię badania prenatalne, bo dostałam na nie skierowanie na NFZ (mam 35 lat). Ale gdybym nie dostała to bym raczej nie robiła, bo tak naprawdę nie mam poczucia, że one coś wnoszą. Zdarzają się często dość takie sytuacje, że dziecko ma być chore - rodzi się zdrowe. Ale też nie ma się co do końca cieszyć opinią lekarza na takich badaniach, że wszystko jest ok, bo tak wcale być nie musi. Dla mnie to tylko dodatkowe USG na lepszym sprzęcie, a dużo też zależy od wiedzy i doświadczenia lekarza.
Dopadły mnie mega mdłości. Właściwie po wszystkim co zjem. Mimo to apetyt mam, ale to jak błędne koło. Zjem - nie dobrze mi. Nie zjem - chce mi się jeść! Przytulamy się z kibelkiem. Jest baaardzo miło...
Za za 4 dni święta...
U nas choinka już ubrana. Trochę żałuję, że tak szybko bo obawiam się, że przy 9-miesięcznym raczkującym łobuzie to może ona nie dotrwać do świąt... Ale nastrój jest
A no i wizytę mam 3.01Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 21:59
baassiia, Mona_Lisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny! Czyli duże prawdopodobieństwo, ze będziemy miały 3 ciąże bliźniacze Ale super!!! Gratuluję każdej z osobna
Zobaczycie, będzie suuuuuper!
Możecie mnie wpisać na 30.12 na wizytę, jutro mam badania laboratoryjne wiec wieczorem dam Wam znać czy fajny wzrost i czy wszystko ok.
Na bóle gardła w ciążydobry jest propolis- roztwór do płukania, rozcieńcza się go w wodzie, świetnie działa w przypadku angin i infekcji gardła.
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty i wyniki!Mona_Lisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam to samo, myślałam źeby jesze zrobić USG przed świetami, tak żeby mieć spokój podczas Bożego Narodzenia. Ale jak nic by nie było widać to tez bym się zastanawiała co jest grane, dlatego idę 30.12. Wtedy powinno być wszystko jasne, bo będę w 7 tygodniu.
-
Melduje sie po kilku dnaich nieobecnosci i nadrobieniu 30 stron cudownych wiadomosci - iloma serduszkami obrodzilo, i nawet podwojnymi! Sierpien bedzie najcudowniejszym miesiacem
Niestety po pracy jestem tak wykonczona, ze zazwyczaj padam prosto do wyra...
Tez u mnie serduszko migalo w zeszlym tyg, a w czwartek ide na kolejna wizyte - bedzie sprawdzenie czy nadal sie rozwija fasolek i zalozenie karty
Lekarz zdziwil mnie nieco - pokazuje mu, ze skoczylo mi tsh w 4 tyg juz do 3,7 a on tylko na to, ze co ja sie dziwie skoro jestem w ciazy i on tu niedoczynnosci nie widzi...
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Ile mamy bliźniaków ! Jak cudownie !
Mona_Lisa masz bliźniaki w rodzinie ?
Właśnie nie. Dlatego jestem w takim szoku.... coś przeczuwałam. Nawet swojego się zapytałam z tydzień temu co by zrobił jakby się okazało, że będą bliźniaki ale na razie się nie nastawiam, bo to jeszcze wczesna ciąża. Lekarz powiedział, że miał już kilka sytuacji gdzie były dwa pęcherzyki a jeden z nich poprostu się wchlonal. Kolejna wizyta dopiero 04.01.... powiedzcie mi nam mówić szefowej? Lekarz niby kazał, bo pracuję w szkodliwych warunkach, ale Ona jest trochę zaborcza i boję się zapeszac. Tym bardziej, że jeszcze nie widać serduszka....
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
Asiaczek wrote:Ja mam to samo, myślałam źeby jesze zrobić USG przed świetami, tak żeby mieć spokój podczas Bożego Narodzenia. Ale jak nic by nie było widać to tez bym się zastanawiała co jest grane, dlatego idę 30.12. Wtedy powinno być wszystko jasne, bo będę w 7 tygodniu.
Dziewczyny lepiej zaczekać z wizytą. Ja jestem z tych co sąw gorącej wodzie kapane i p olecialam wczoraj i niestety słabo było widać o serduszka też jeszcze nie. A jestem w 5t5d i teraz stres do 04.01....zokeia lubi tę wiadomość
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim
Mona_Lisa to czekamy obie do 04.01. na wizytę
Dziewczyny a jak u Was z objawami ciążowymi? U mnie 7 tydzień ale piersi trochę mniej bolą, mdli niewiele. Też tak macie?
Życzę wszystkim miłego dnia!
Mona_Lisa, awangarda lubią tę wiadomość
-
Mona_Lisa wrote:Dziewczyny lepiej zaczekać z wizytą. Ja jestem z tych co sąw gorącej wodzie kapane i p olecialam wczoraj i niestety słabo było widać o serduszka też jeszcze nie. A jestem w 5t5d i teraz stres do 04.01....
santoocha lubi tę wiadomość