Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
All4love widze ze dzieli Nas tylko jeden dzien w wieku ciazy
Co do wagi, to u mnie akurat bylo troche za duzo, wiec moze dlatego organizm nie chce zebym jeszcze dorzucala
Mecze sie juz od jakichs 10 dni z kaszlem, nie chce przejsc. Od wczoraj pije syrop prenalen...Ulli88 lubi tę wiadomość
Cudzie trwaj...
-
Hejo ...
U nas ma być pracowity dzień , a ja jak zwykle nie mam energii ... na dodatek jak wstaje to mam tak czarno przed oczami ! Myślałam, że teraz glebne na ziemię wstajac po kawę. Cycki dalej budzą z bólu przy kręceniu się na łóżku. Syfu co nie miara w domu , a ja nie mam siły. Jeszcze dzisiaj jedziemy obrabiać ryby do mojej mamy. U nas jeszcze nikt oprócz mojego męża nie wie o ciąży. -
A ja mam pytanie co do tego testu PAPP-A... Gdzie się go wykonuje? Czytam właśniem że obejmuje on badanie ultrasonograficzne, jak i badanie krwi. Myślałam, że badania prenatalne, to SPECJALNE ( ) USG na które się zapisałam obejmuje ocenę wad genetycznych u dziecka.
-
Ulli88 wrote:Mona u mnie pewne dwa pęcherzyki ale okaże się czy oba się utrzymają, bo lekarz rzeczowo powiedział że dość często w tak wczesnej ciąży może wystąpić syndrom znikajacego blizniaka
Mi lekarz też powiedział, że miał już kilka takich przypadków, że drugi pęcherzyk poprostu się wchłonął... Na razie się martwię, żeby chociaż jedno bijące serduszko zobaczyć. Aż boję się chwalić rodzinie w te Święta...
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
Samsaramsa wrote:Mi się chce płakać jak pomyślę o tych świętach. Książka już przyszła tylko ładnie zapakować i pod choinkę dla przyszłych dziadków
Świetny pomysł na prezent aż zazdroszczę, że sama na to nie wpadłam
inaa wrote:Hejo ...
U nas ma być pracowity dzień , a ja jak zwykle nie mam energii ... na dodatek jak wstaje to mam tak czarno przed oczami ! Myślałam, że teraz glebne na ziemię wstajac po kawę. Cycki dalej budzą z bólu przy kręceniu się na łóżku. Syfu co nie miara w domu , a ja nie mam siły. Jeszcze dzisiaj jedziemy obrabiać ryby do mojej mamy. U nas jeszcze nikt oprócz mojego męża nie wie o ciąży.
Oj syf to i ja mam w domu... jutro planuję wcześniej zerwać się z pracy a piątek wolny, więc mam nadzieję, że coś nadgonię u mnie też tylko wie mój P. o ciąży i poza WAMI więcej nikt
Będzie dobrze! Zawsze większą szansa że chociaż jedno będzie. Może po prostu przemilcz ilość, to będziesz miała niespodziankę w zanadrzu na następną okazję hahaha dawkuj dziadkom radość i resztę powiedz na Wielkanoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 10:31
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Witajcie dziewczyny
Ja nie mam w sumie żadnych większych objawów, teraz trochę głód łapie po tym przeziębieniu i coś tam mi się chce ale czasem brak apetytu Piersi bolą ale czuję to zazwyczaj wieczorem jak zdejmę biustonosz. Ból podbrzusza jedynie chyba tak najczęstszy, chociaż dzisiaj nawet spokój. I piję jak smok, non stop.
W pracy zapiernicz, a za pół godziny chce się urwać, dzieciaki dzisiaj jasełka mają
Witaj Andzia -
Ulli88 wrote:Będzie dobrze! Zawsze większą szansa że chociaż jedno będzie. Może po prostu przemilcz ilość, to będziesz miała niespodziankę w zanadrzu na następną okazję hahaha dawkuj dziadkom radość i resztę powiedz na Wielkanoc
Och dobrze by było im tak dawkować, ale za duże emocje są i chyba nie dam rady Ogólnie boję się słowem pisnąć, ale z drugiej strony nie wytrzymam, żeby dopiero powiedzieć im za dwa tygodnie po kolejnej wizycie
W ogóle to i moja siostra stara się o dzidzię już rok czasu. Okazało się, że ma małe endo i pęchęrzyki nie pękają... więc ją jedyną muszę wcześniej poinformować, bo wiem, że będzie jej przykro. Tym bardziej, że większość rodziny nie wie o jej problemie i ciągle naciska...
Ja mam też okropny syf. Dzisiaj mam tylko pierwszą zmianę w pracy,a tak cały czas do 19 ale i tak pewnie nic nie zrobię. W sobotę będę ogarniać jak mnie bardzo nie będzie męczyć.
Mona drugą część niespodzianki zostaw na dzień dziadka i babciWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 10:38
-
Hej dziewczynki Kochane,
dawno mnie tu nie było jakoś brak czasu a tu tyle się na tym forum dzieje...
gratuluję wszystkich bliźniaków i udanych wizyt z USG,
ja na pierwszą wizytę poszłam 7 grudnia wtedy wyszło że to 5t+1d a 16 grudnia wyszło że to już początek 7 tygodnia troszkę mam małe rozbieżności i co najważniejsze 16 grudnia zobaczyłam piękny pęcherzyk i bijące serduszko w sumie nie tylko zobaczyłam ale też usłyszałam
Kolejna wizyta 9 stycznia
proszę mnie dopisać do Listy porodów na 1 stronie na 4 sierpień lat 30 ciąża 1 okolice Bielska Białej
Pozdrawiam Was serdecznie mamuśki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 11:02
Asiaczek lubi tę wiadomość
IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
Ale to fajne Tak sobie myślę, że będzemy przez te 9 miesięcy wymieniać się oznakami ciąży, pisać kiedy poczułyśmy pierwsze ruchy dziecka i na koniec, po 9 miesiącach już się tak zżyjemy, że będziemy przeżywać wzajemnie swoje porody mimo, że nigdy się nie widziałyśmy na oczy
Rudzielec :) lubi tę wiadomość
-
Basha wrote:Jadę do lekarza mam nadzieję, że będzie tylko jeden pęcherzyk z serduszkiem, a ten drugi "nie wiadomo co to" zniknął.
Trzymamy kciuki Bedzie dobrze!!!
"Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym twoim życiu. "
Mark Twain -
Samsaramsa wrote:Zlot sierpniowych mamusiek haha
Ty sie nie śmiej bo jeszcze tak może być , ja na fb jestem na grupie, którą utworzyłyśmy tu na bbf jak rodziłam córkę w październiku ponad 50 dziewczyn i już ponad dwa lata a codziennie piszemy i te dziewczyny, które mają blisko do siebie to się spotykają, ale w tym roku jest myśl żeby spotkać się w centrum Polski żeby każda mogła dojechaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 11:45
Basha, Mona_Lisa lubią tę wiadomość