X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się chce płakać jak pomyślę o tych świętach. Książka już przyszła tylko ładnie zapakować i pod choinkę dla przyszłych dziadków ;)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love widze ze dzieli Nas tylko jeden dzien w wieku ciazy :-)
    Co do wagi, to u mnie akurat bylo troche za duzo, wiec moze dlatego organizm nie chce zebym jeszcze dorzucala ;-)
    Mecze sie juz od jakichs 10 dni z kaszlem, nie chce przejsc. Od wczoraj pije syrop prenalen...

Ulli88 lubi tę wiadomość

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ... :-)

U nas ma być pracowity dzień , a ja jak zwykle nie mam energii ... na dodatek jak wstaje to mam tak czarno przed oczami ! Myślałam, że teraz glebne na ziemię wstajac po kawę. Cycki dalej budzą z bólu przy kręceniu się na łóżku. Syfu co nie miara w domu , a ja nie mam siły. Jeszcze dzisiaj jedziemy obrabiać ryby do mojej mamy. U nas jeszcze nikt oprócz mojego męża nie wie o ciąży.

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Kira_ Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie co do tego testu PAPP-A... Gdzie się go wykonuje? Czytam właśniem że obejmuje on badanie ultrasonograficzne, jak i badanie krwi. Myślałam, że badania prenatalne, to SPECJALNE ( ;) ) USG na które się zapisałam obejmuje ocenę wad genetycznych u dziecka.

f2w3skjonuh3887q.png
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Mona u mnie pewne dwa pęcherzyki ale okaże się czy oba się utrzymają, bo lekarz rzeczowo powiedział że dość często w tak wczesnej ciąży może wystąpić syndrom znikajacego blizniaka

Mi lekarz też powiedział, że miał już kilka takich przypadków, że drugi pęcherzyk poprostu się wchłonął... Na razie się martwię, żeby chociaż jedno bijące serduszko zobaczyć. Aż boję się chwalić rodzinie w te Święta...

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Mi się chce płakać jak pomyślę o tych świętach. Książka już przyszła tylko ładnie zapakować i pod choinkę dla przyszłych dziadków ;)

Świetny pomysł na prezent :) aż zazdroszczę, że sama na to nie wpadłam ;)

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Hejo ... :-)

U nas ma być pracowity dzień , a ja jak zwykle nie mam energii ... na dodatek jak wstaje to mam tak czarno przed oczami ! Myślałam, że teraz glebne na ziemię wstajac po kawę. Cycki dalej budzą z bólu przy kręceniu się na łóżku. Syfu co nie miara w domu , a ja nie mam siły. Jeszcze dzisiaj jedziemy obrabiać ryby do mojej mamy. U nas jeszcze nikt oprócz mojego męża nie wie o ciąży.

Oj syf to i ja mam w domu... jutro planuję wcześniej zerwać się z pracy a piątek wolny, więc mam nadzieję, że coś nadgonię ;) u mnie też tylko wie mój P. o ciąży i poza WAMI więcej nikt ;)

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze! Zawsze większą szansa że chociaż jedno będzie. Może po prostu przemilcz ilość, to będziesz miała niespodziankę w zanadrzu na następną okazję hahaha dawkuj dziadkom radość i resztę powiedz na Wielkanoc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 10:31

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Ja nie mam w sumie żadnych większych objawów, teraz trochę głód łapie po tym przeziębieniu i coś tam mi się chce ale czasem brak apetytu ;) Piersi bolą ale czuję to zazwyczaj wieczorem jak zdejmę biustonosz. Ból podbrzusza jedynie chyba tak najczęstszy, chociaż dzisiaj nawet spokój. I piję jak smok, non stop.

W pracy zapiernicz, a za pół godziny chce się urwać, dzieciaki dzisiaj jasełka mają :)

Witaj Andzia :)

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Będzie dobrze! Zawsze większą szansa że chociaż jedno będzie. Może po prostu przemilcz ilość, to będziesz miała niespodziankę w zanadrzu na następną okazję hahaha dawkuj dziadkom radość i resztę powiedz na Wielkanoc ;)

Och dobrze by było im tak dawkować, ale za duże emocje są i chyba nie dam rady ;) :P Ogólnie boję się słowem pisnąć, ale z drugiej strony nie wytrzymam, żeby dopiero powiedzieć im za dwa tygodnie po kolejnej wizycie ;)
    W ogóle to i moja siostra stara się o dzidzię już rok czasu. Okazało się, że ma małe endo i pęchęrzyki nie pękają... więc ją jedyną muszę wcześniej poinformować, bo wiem, że będzie jej przykro. Tym bardziej, że większość rodziny nie wie o jej problemie i ciągle naciska...

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też okropny syf. Dzisiaj mam tylko pierwszą zmianę w pracy,a tak cały czas do 19 ale i tak pewnie nic nie zrobię. W sobotę będę ogarniać jak mnie bardzo nie będzie męczyć.
    Mona drugą część niespodzianki zostaw na dzień dziadka i babci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 10:38

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Rudzielec :) Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki Kochane,
    dawno mnie tu nie było jakoś brak czasu a tu tyle się na tym forum dzieje...:)
    gratuluję wszystkich bliźniaków i udanych wizyt z USG,
    ja na pierwszą wizytę poszłam 7 grudnia wtedy wyszło że to 5t+1d a 16 grudnia wyszło że to już początek 7 tygodnia troszkę mam małe rozbieżności i co najważniejsze 16 grudnia zobaczyłam piękny pęcherzyk i bijące serduszko w sumie nie tylko zobaczyłam ale też usłyszałam :):)

Kolejna wizyta 9 stycznia

proszę mnie dopisać do Listy porodów na 1 stronie na 4 sierpień lat 30 ciąża 1 okolice Bielska Białej :)

Pozdrawiam Was serdecznie mamuśki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 11:02

Asiaczek lubi tę wiadomość

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to fajne :D Tak sobie myślę, że będzemy przez te 9 miesięcy wymieniać się oznakami ciąży, pisać kiedy poczułyśmy pierwsze ruchy dziecka i na koniec, po 9 miesiącach już się tak zżyjemy, że będziemy przeżywać wzajemnie swoje porody mimo, że nigdy się nie widziałyśmy na oczy :D

Rudzielec :) lubi tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) to forum łączy ludzi... wiem bo nie mogłabym żyć bez trollinek z ovu <3

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet tak po cichutku myślałam o jakimś spotkaniu??? :D Tylko pewnie byłoby ciężko do zorganizowania, bo każda z innego miasta :/

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlot sierpniowych mamusiek haha :D

Mona_Lisa, MówmiAgatka lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do lekarza :) mam nadzieję, że będzie tylko jeden pęcherzyk z serduszkiem, a ten drugi "nie wiadomo co to" zniknął.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • jenni Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    Jadę do lekarza :) mam nadzieję, że będzie tylko jeden pęcherzyk z serduszkiem, a ten drugi "nie wiadomo co to" zniknął.

Trzymamy kciuki :) Bedzie dobrze!!!

w4sqdqk3mfw34azb.png

"Daj każde­mu dniu szansę sta­nia się naj­piękniej­szym w całym twoim życiu. "

Mark Twain
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Zlot sierpniowych mamusiek haha :D

Ty sie nie śmiej bo jeszcze tak może być :), ja na fb jestem na grupie, którą utworzyłyśmy tu na bbf jak rodziłam córkę w październiku ponad 50 dziewczyn i już ponad dwa lata a codziennie piszemy i te dziewczyny, które mają blisko do siebie to się spotykają, ale w tym roku jest myśl żeby spotkać się w centrum Polski żeby każda mogła dojechać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 11:45

Basha, Mona_Lisa lubią tę wiadomość

preg.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja o większości smutków nie mogę z moim gadać bo od razu się wkurza,że znowu czarne wizje.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ