X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! wreszcie się wypróżniłam.. po szklance zaparzonych wieczorem suszonych śliwek nic.... zrobiłam kawę sypaną... no i poszło ! heheh od razu mam inny humor !! ;) coś wspaniałego !

mi wychodzi dziewczynka i tego sobie życzę bo mam 2 chłopaków ;) ale mój mąż mówi że będzie trzeci chłopak ;) w każdym razie w tej ciąży czuję się zupełnie inaczej niż w poprzednich z chłopakami :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelma, odganiamy czarne mysli, natychmiast!!!!!!!!!

Czekającnacud, piekne foto :)

Gaduaaa Gratuluję :D

Dzień dobry :) ile śniegu! Córka szła 3 razy dłużej do przedszkola :D a ja myślałam, że nie dam rady wrócić i wróciłam zaraz przed zemdleniem... niestety mąż dopiero w piątek wraca więc trzeba sobie radzić;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 09:15

Gaduaaa lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też marzy sie dziewczynka, mam starszego synka. Ale w sumie najważniejsze żeby dzieciątko bylo zdrowe :-)

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Wczorajsza wizyta spoko, lekarz super, przesympatyczny, dokladny. Dzidzius 16mm, serce jak dzwon 180 uderzen na minute. Tylko minimalne odklejenie kosmowki na powierzchni 0,94cm x 0,41cm. Dr powiedzial, ze od tego moglo byc plamienie. Wizyta nastepna 16 stycznia.

awangarda, sisi lubią tę wiadomość

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam!
    Shelma, wszystko będzie dobrze, jeśli Twój suwaczek się zgadza z przebiegiem ciąży, usłyszysz serduszko i odetchniesz z ulgą.
    Jak się czujesz?
    Będzie dobrze. Czekamy na Twoją wizytę i zdjęcie maleństwa :)

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, potrzebuje Waszej pomocy bo zaczynam świrować! W niedziele był seks (zresztą pierwszy po owulacji) i od wczoraj popołudniu zauważyłam jak się podcieram takie nitki ze śluzu kawa z mlekiem, a dziś trochę ciemniejsze... jestem przerażona :/ Wcześniej tego nie było. Myślicie, że to podrażnienie od seksu? Gin na ostatniej wizycie przepisała mi w razie w Duphaston, gdyby plamienia sie pojawiły? Wykupić receptę i zacząć brać?

• All4love Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka, a bierzesz luteinę, czy do tej pory nic?

20.08.2017 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    Witajcie dziewczyny, potrzebuje Waszej pomocy bo zaczynam świrować! W niedziele był seks (zresztą pierwszy po owulacji) i od wczoraj popołudniu zauważyłam jak się podcieram takie nitki ze śluzu kawa z mlekiem, a dziś trochę ciemniejsze... jestem przerażona :/ Wcześniej tego nie było. Myślicie, że to podrażnienie od seksu? Gin na ostatniej wizycie przepisała mi w razie w Duphaston, gdyby plamienia sie pojawiły? Wykupić receptę i zacząć brać?
    hmm ja bym obserwowała jeszcze chwilę.. bo po <3 to takie jednorazowe to może być.. jeśli nie jest to wzięłabym dupka...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie brałam, wyniki były w porządku. A mi gin przepisała Duphaston a nie Luteinę

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinka, jesli beda sie utrzymywac plamienia to bym wykupiła. Moze to byc od stosunku.

Andzia, gratuluje wizyty <3

Marjotka, daj znac co z Tobą

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dodaje mi wiadomości.
    Selma tak na serio to każda z nas tu srala w gacie na tym etapie co Ty jesteś więc spokojnie :-) możesz narzekać my wysłuchały :-)

Co do plamienia po seksie podobno jak najbardziej możliwe :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa jednorazowe nie było bo i wczoraj się pojawiło, ale wieczorem już nie było więc myślałam, że ustało. A dziś wstaje i znowu są, a nawet ciemniejsze :(

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinko, dodam, ze moj gin mowi, ze dopoki nie ma zywej krwi to spokojnie. Tylko trzeba obserwowac.

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    Gaduaaa jednorazowe nie było bo i wczoraj się pojawiło, ale wieczorem już nie było więc myślałam, że ustało. A dziś wstaje i znowu są, a nawet ciemniejsze :(

To moze jednak warto wziac ten Duphaston

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    Nic nie brałam, wyniki były w porządku. A mi gin przepisała Duphaston a nie Luteinę

U mnie też wszystko było w porządku, żadnych krwawień, ale profilaktycznie brałam duphaston... Niestety powodował u mnie złe samopoczucie i zmieniłam na luteinę.
    Jeśli jest szansa, napisałabym smsa, ale zadzwoniła do lekarza. Jeśli nie, wykupiłabym duphaston.

20.08.2017 <3
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roślinka, myślę że podrażnienie bo w ciąży jest wszystko bardziej ukrwione i rozpulchnion :) Ale radziłabym iść do lekarza, żeby sprawdził przyczynę i powstrzymać się od seksu do czasu co powie lekarz.

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinka, po seksie czasem sie tak zdarza, ale jak do jutra nie przejdzie to wybrałabym się do lekarza. Pamietam, ze gin w pierwszej ciązy mówil mi po cytologii, ze mogę plamić, ale max 24h i faktycznie tak było, o stosunkach też tak mówił, ze jeśli by sie coś działo, to normą jest lekkie plamienie max przed dobę, ale tu akurat nie mialam żadnych plamień.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinka: W ciazy dosyc czeste sa podraznienia od seksu bo wszystkie narzady sa mega ukrwione ale jak jeste niespokojna to moze sprawdz czy wszystko ok z ginem?

Shelma, wszystko jest ok! Rozumiem twoje odczucia chociaz to moja pierwsza ciaza, co nie zmienia faktu ze panikuje niemozliwie bo czekalam na nia 3 lata.. Po pierwsze nie czytaj pierdol w internecie bo pogarszaja nastroj automatycznie. Po drugie wlacz sobie muzyke ktora lubisz, zapal swieczuszke zapachowa, i porob cos co cie relaksuje (ja mam kolorowanki dla doroslych, polecam dziewczyny, swietna sprawa! - ewentualnie robie na drutach :P), jak nie teraz to kiedy sie relaksowac? Wizyta u lekarza, ktory pokaze ze wszystko jest ok napewno ci uspokoi wiec trzymam kciuki.

Anielle, wiem ze nie ma co idealizowac ze starszy chlopak i mlodsza dziewczynka to super, bo zycie sie na ogol inaczej uklada. Takie rzeczy to tylko w filmach, nie mniej jednak ja mam bogata wyobraznie i lubie sobie wyobrazac to i owo :D

Czekajacnacud - SUPER!!! <3<3<3 Musze zdobyc zdjecie z nastepnego USG, mam wizyte gdzies za dwa tygodnie : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzidzia jest piękna :) nie mogę się nadziwić że nawet oczodoły widać :P i że taka duża ta dzidzia :P ale za to mam zmartwienie, bo mało spałam w nocy, gdyż kłuje mnie po lewej stronie brzucha jajnika i jakby pęcherz. Nie wiem co to jest. Wcześniej trzy dni czułam dosłownie ciągnięcie macicy z tej strony i mówiłam o tym lekarzowi powiedział że to normalne. A w nocy tuż po wizycie kurcze takie dolegliwości i oczywiście stres. Tak jakby to ciągle było powiązane z pęcherzem a wyniki moczu mam dobre

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Mam receptę na Duphaston to wykupię i będę się obserwować. Do lekarza nie mam możliwości pojechać, ewentualnie zadzwonię później jeśli nie będzie poprawy

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ