X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! wreszcie się wypróżniłam.. po szklance zaparzonych wieczorem suszonych śliwek nic.... zrobiłam kawę sypaną... no i poszło ! heheh od razu mam inny humor !! ;) coś wspaniałego !

mi wychodzi dziewczynka i tego sobie życzę bo mam 2 chłopaków ;) ale mój mąż mówi że będzie trzeci chłopak ;) w każdym razie w tej ciąży czuję się zupełnie inaczej niż w poprzednich z chłopakami :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelma, odganiamy czarne mysli, natychmiast!!!!!!!!!

Czekającnacud, piekne foto :)

Gaduaaa Gratuluję :D

Dzień dobry :) ile śniegu! Córka szła 3 razy dłużej do przedszkola :D a ja myślałam, że nie dam rady wrócić i wróciłam zaraz przed zemdleniem... niestety mąż dopiero w piątek wraca więc trzeba sobie radzić;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 09:15

Gaduaaa lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też marzy sie dziewczynka, mam starszego synka. Ale w sumie najważniejsze żeby dzieciątko bylo zdrowe :-)

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Wczorajsza wizyta spoko, lekarz super, przesympatyczny, dokladny. Dzidzius 16mm, serce jak dzwon 180 uderzen na minute. Tylko minimalne odklejenie kosmowki na powierzchni 0,94cm x 0,41cm. Dr powiedzial, ze od tego moglo byc plamienie. Wizyta nastepna 16 stycznia.

awangarda, sisi lubią tę wiadomość

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam!
    Shelma, wszystko będzie dobrze, jeśli Twój suwaczek się zgadza z przebiegiem ciąży, usłyszysz serduszko i odetchniesz z ulgą.
    Jak się czujesz?
    Będzie dobrze. Czekamy na Twoją wizytę i zdjęcie maleństwa :)

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, potrzebuje Waszej pomocy bo zaczynam świrować! W niedziele był seks (zresztą pierwszy po owulacji) i od wczoraj popołudniu zauważyłam jak się podcieram takie nitki ze śluzu kawa z mlekiem, a dziś trochę ciemniejsze... jestem przerażona :/ Wcześniej tego nie było. Myślicie, że to podrażnienie od seksu? Gin na ostatniej wizycie przepisała mi w razie w Duphaston, gdyby plamienia sie pojawiły? Wykupić receptę i zacząć brać?

• All4love Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka, a bierzesz luteinę, czy do tej pory nic?

20.08.2017 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    Witajcie dziewczyny, potrzebuje Waszej pomocy bo zaczynam świrować! W niedziele był seks (zresztą pierwszy po owulacji) i od wczoraj popołudniu zauważyłam jak się podcieram takie nitki ze śluzu kawa z mlekiem, a dziś trochę ciemniejsze... jestem przerażona :/ Wcześniej tego nie było. Myślicie, że to podrażnienie od seksu? Gin na ostatniej wizycie przepisała mi w razie w Duphaston, gdyby plamienia sie pojawiły? Wykupić receptę i zacząć brać?
    hmm ja bym obserwowała jeszcze chwilę.. bo po <3 to takie jednorazowe to może być.. jeśli nie jest to wzięłabym dupka...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie brałam, wyniki były w porządku. A mi gin przepisała Duphaston a nie Luteinę

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinka, jesli beda sie utrzymywac plamienia to bym wykupiła. Moze to byc od stosunku.

Andzia, gratuluje wizyty <3

Marjotka, daj znac co z Tobą

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dodaje mi wiadomości.
    Selma tak na serio to każda z nas tu srala w gacie na tym etapie co Ty jesteś więc spokojnie :-) możesz narzekać my wysłuchały :-)

Co do plamienia po seksie podobno jak najbardziej możliwe :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa jednorazowe nie było bo i wczoraj się pojawiło, ale wieczorem już nie było więc myślałam, że ustało. A dziś wstaje i znowu są, a nawet ciemniejsze :(

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinko, dodam, ze moj gin mowi, ze dopoki nie ma zywej krwi to spokojnie. Tylko trzeba obserwowac.

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    Gaduaaa jednorazowe nie było bo i wczoraj się pojawiło, ale wieczorem już nie było więc myślałam, że ustało. A dziś wstaje i znowu są, a nawet ciemniejsze :(

To moze jednak warto wziac ten Duphaston

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    Nic nie brałam, wyniki były w porządku. A mi gin przepisała Duphaston a nie Luteinę

U mnie też wszystko było w porządku, żadnych krwawień, ale profilaktycznie brałam duphaston... Niestety powodował u mnie złe samopoczucie i zmieniłam na luteinę.
    Jeśli jest szansa, napisałabym smsa, ale zadzwoniła do lekarza. Jeśli nie, wykupiłabym duphaston.

20.08.2017 <3
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roślinka, myślę że podrażnienie bo w ciąży jest wszystko bardziej ukrwione i rozpulchnion :) Ale radziłabym iść do lekarza, żeby sprawdził przyczynę i powstrzymać się od seksu do czasu co powie lekarz.

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinka, po seksie czasem sie tak zdarza, ale jak do jutra nie przejdzie to wybrałabym się do lekarza. Pamietam, ze gin w pierwszej ciązy mówil mi po cytologii, ze mogę plamić, ale max 24h i faktycznie tak było, o stosunkach też tak mówił, ze jeśli by sie coś działo, to normą jest lekkie plamienie max przed dobę, ale tu akurat nie mialam żadnych plamień.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinka: W ciazy dosyc czeste sa podraznienia od seksu bo wszystkie narzady sa mega ukrwione ale jak jeste niespokojna to moze sprawdz czy wszystko ok z ginem?

Shelma, wszystko jest ok! Rozumiem twoje odczucia chociaz to moja pierwsza ciaza, co nie zmienia faktu ze panikuje niemozliwie bo czekalam na nia 3 lata.. Po pierwsze nie czytaj pierdol w internecie bo pogarszaja nastroj automatycznie. Po drugie wlacz sobie muzyke ktora lubisz, zapal swieczuszke zapachowa, i porob cos co cie relaksuje (ja mam kolorowanki dla doroslych, polecam dziewczyny, swietna sprawa! - ewentualnie robie na drutach :P), jak nie teraz to kiedy sie relaksowac? Wizyta u lekarza, ktory pokaze ze wszystko jest ok napewno ci uspokoi wiec trzymam kciuki.

Anielle, wiem ze nie ma co idealizowac ze starszy chlopak i mlodsza dziewczynka to super, bo zycie sie na ogol inaczej uklada. Takie rzeczy to tylko w filmach, nie mniej jednak ja mam bogata wyobraznie i lubie sobie wyobrazac to i owo :D

Czekajacnacud - SUPER!!! <3<3<3 Musze zdobyc zdjecie z nastepnego USG, mam wizyte gdzies za dwa tygodnie : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzidzia jest piękna :) nie mogę się nadziwić że nawet oczodoły widać :P i że taka duża ta dzidzia :P ale za to mam zmartwienie, bo mało spałam w nocy, gdyż kłuje mnie po lewej stronie brzucha jajnika i jakby pęcherz. Nie wiem co to jest. Wcześniej trzy dni czułam dosłownie ciągnięcie macicy z tej strony i mówiłam o tym lekarzowi powiedział że to normalne. A w nocy tuż po wizycie kurcze takie dolegliwości i oczywiście stres. Tak jakby to ciągle było powiązane z pęcherzem a wyniki moczu mam dobre

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Mam receptę na Duphaston to wykupię i będę się obserwować. Do lekarza nie mam możliwości pojechać, ewentualnie zadzwonię później jeśli nie będzie poprawy

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ