Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Obudził mnie w nocy ból brzucha. Takie skurcze jak na okres. Dalej trochę pobolewa. Jak pomagałam synowi wejść do łóżka do mnie nad ranem, to znowu się zaczęło. Teraz czuję mrowienie. Mam nadzieje ze to przez cole. Nigdy jej nie lubiłam a wczoraj wypiłam szklankę. Pierwszy raz od kilku lat taka miałam ochotę. Może będę miała biegunkę. Ale boli jak na okres.
-
Hej. Od dwóch dni tu nie zaglądałam, bo leżę w szpitalu. Ja wiedziałam że migreny w ciąży mogą się nasilac, ale aż tak? Przez wymioty odwodnilam się tak że na wejście 6,5 litrów kroplowki. Przez cały wczorajszy dzień może że 100ml wody w siebie wmusilam tak mnie mdli i zwracam wszystko.Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Dziewczyny może mi doradzicie? Przed ciążą miałam robione cmv i wyszło mi, że aktualnie przechodzę zakazenie. Dopiero po ok pół roku wyniki igg, igm oraz awidnosci wskazywały, że wszystko jest ok. Wtedy zaczęliśmy się starać i mniej więcej po pół roku się udało. I teraz pytanie. Robić te badania? Skierowania na nie nie dostałam z Lux-med. Iść prywatnie? Jak myślicie? Ma sens?❤ juniorek ❤
-
Ulli, Bidulko, wspolczuje strasznie tego zlego samopoczucia... Ja dopiero raz wymiotowalam, nie bylo to fajne, a wymiotowac tak zeby az sie odwodni to jest jakis kosmos. Trzymaj sie mocno a ja trzymam kciuki zeby ten pierwszy trymestr sie szybko skonczyl i zebys sie poczula lepiej!
Ej dziewczynki, no tak to jest ze ciaza i dziecko to jest powazna proba dla zwiazku. Szczegolnie przy dawce hormonow dodatkowej ktora niczego nie ulatwia. Mam nadzieje ze kazda z Was znajdzie spokoj i porozumienie z ta druga polowka ktora jakby nie bylo, w ciazy ma swoj spory udzial.
-
Zokeia nospe jak najbardziej mozna. Mi lekarka kazała brać jakby brzuch bolał bo powiedziała ze to tez bardzo normalne ze moze bolec.
Inne pytanie, jak troche posiedzę i potem wstanę to czuje takie dziwne uczucie, ciągniecie w łydkach. Czy to brak magnezu?zokeia lubi tę wiadomość
-
Hejka , witam sobotnio
Uli o kurde ale się załatwiłaś na cacy.. pięknie .. obyś szybko doszła do siebie i wróciła do domku !!
zokeia bierz nospę i leż.. nawet cały dzień i dziś i jutro...
też się nie znam na tych zakażeniach toxo i cmv ..
u mnie się poprawiło wypróżnianie... cycki jakby mniej bolą i siku chodzę mniej ale staram się nie brać tego za złe znaki.. może po prostu z każdym tygodniem te najgorsze dolegliwości słabną ? albo gadulątko się przemieściło i nie uciska mi już na pęcherz? oby !Fabian Cyprian Tymuś -
Witam w 11 tygodniu:-)
Luntrusek zrób w klasie igm.lekarz na pewno Ci każe.
Uli! Biedulko nasza odpoczywaj!
Zokeia miałam takie bóle że myślałam,że po wszystkim ,ale później u lekarza okazało się że jest ok. Możesz spokojnie brać no speWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 10:35
Another, zokeia lubią tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
Zokeia nospa jak najbardziej, magnez z b6 też dobry na skurcze. A nie zbliża Ci się przypadkiem termin spodziewanej miesiączki?Mnie też dość mocno brzuch pobolewał w 8-9 tygodniu.
Ulii biedaku, bardzo Ci współczuję Mam nadzieję, że zaraz Ci przejdzie.
Luntrusek nie znam się na tym ale kiedyś czytałam, że jeśli nie jest to zakażenie pierwotne to nie jest niebezpieczne dla dziecka ale to tylko internet. Musi coś w tym być bo na cytomegalie choruje bądź ją przechodziło 70% społeczeństwa.
Najmłodsza jak po wizycie? Odezwij się!
A mnie zaraził mąż, mam mega katar, czuję, że mam zatoki zawalone plus kaszel. Na święta mnie chwyciło ale prenalen dał radę, a teraz mąż postanowił sobie wyjść bez szalika w wiosennej kurteczce mimo, że go ostrzegałam i masz. Za dwa dni zaczął na mnie kichać i mnie też załatwił. Najadł się paracetamolu i ibupfofenu i mu przechodzi, a ja pewnie będę się kurować 2 tygodnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 10:46
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Anielle wrote:Zokeia nospe jak najbardziej mozna. Mi lekarka kazała brać jakby brzuch bolał bo powiedziała ze to tez bardzo normalne ze moze bolec.
Inne pytanie, jak troche posiedzę i potem wstanę to czuje takie dziwne uczucie, ciągniecie w łydkach. Czy to brak magnezu?Fabian Cyprian Tymuś -
O jaaaa, właśnie chciałam Cię Awangarda przywitać w 11 tygodniu, a Ty mnie wyprzedziłaś o kilka minut. A specjalnie się z wyra zwlekłam
Uli trzymaj się mocno i wracaj do zdrówka Kochana
Nospa jak najbardziej ok, tylko podobno z forte trzeba uważać, bo duża dawka, a główny składnik nospy przechodzi przez łożysko (tylko nie czytałam czy jest szkodliwy ).
Anielle bardzo możliwe, że to magnez. W ciąży często zapotrzebowania nie jesteśmy w stanie dostarczyć z pożywienia. Pika powieka, mrowią ręce i nogi, ciągną łydki, wzrasta nieznacznie ciśnienie, odczuwamy mocniejsze bicie serducha. Zawsze warto troszkę "posuplementować" i zobaczyć czy objawy minąWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 10:46
awangarda, Anielle lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
sisi wrote:A mnie zaraził mąż, mam mega katar, czuję, że mam zatoki zawalone plus kaszel. Na święta mnie chwyciło ale prenalen dał radę, a teraz mąż postanowił sobie wyjść bez szalika w wiosennej kurteczce mimo, że go ostrzegałam i masz. Za dwa dni zaczął na mnie kichać i mnie też załatwił. Najadł się paracetamolu i ibupfofenu i mu przechodzi, a ja pewnie będę się kurować 2 tygodnie...
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
witajcie
Ulli
strasznie mi przykro, oby migrena trochę odpuściła
Another
ja nie widzę w tym nic złego
Najmłodsza
trzymam kciuki za wizytę!
Sisi
współczuję infekcji, zdrówka życzę!
awangarda
ty masz smaki, mnie wogóle nie ciągnie do Mc
ja po porannym treningu i śniadanku. dziś zaplanowałam lepienie pierogów ruskich i mam zamiar zaangażować męża do pomocy. do tego szarlotka dla dzieci
miłego dnia -
Gaduaaa wrote:a ja na frytki i nutelle !
Ja miałam wczoraj frytki na kolację Ale nutelli to bym nie przełknęła
Za mną chodzi kiełbasa, mięcho, ryby i sałatki z majonezem Z młodym miałam podobnie tylko jeszcze doszło pikantne jedzenie. Czyżby miał być drugi chłop?