X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudził mnie w nocy ból brzucha. Takie skurcze jak na okres. Dalej trochę pobolewa. Jak pomagałam synowi wejść do łóżka do mnie nad ranem, to znowu się zaczęło. Teraz czuję mrowienie. Mam nadzieje ze to przez cole. Nigdy jej nie lubiłam a wczoraj wypiłam szklankę. Pierwszy raz od kilku lat taka miałam ochotę. Może będę miała biegunkę. Ale boli jak na okres.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę wziąć nospe?
    Kurcze przestraszyłam się.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz nospe

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Od dwóch dni tu nie zaglądałam, bo leżę w szpitalu. Ja wiedziałam że migreny w ciąży mogą się nasilac, ale aż tak? Przez wymioty odwodnilam się tak że na wejście 6,5 litrów kroplowki. Przez cały wczorajszy dzień może że 100ml wody w siebie wmusilam tak mnie mdli i zwracam wszystko.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • luntrusek Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może mi doradzicie? Przed ciążą miałam robione cmv i wyszło mi, że aktualnie przechodzę zakazenie. Dopiero po ok pół roku wyniki igg, igm oraz awidnosci wskazywały, że wszystko jest ok. Wtedy zaczęliśmy się starać i mniej więcej po pół roku się udało. I teraz pytanie. Robić te badania? Skierowania na nie nie dostałam z Lux-med. Iść prywatnie? Jak myślicie? Ma sens?

❤ juniorek ❤
    thgf3e3kdqan0cl8.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli, Bidulko, wspolczuje strasznie tego zlego samopoczucia... Ja dopiero raz wymiotowalam, nie bylo to fajne, a wymiotowac tak zeby az sie odwodni to jest jakis kosmos. Trzymaj sie mocno a ja trzymam kciuki zeby ten pierwszy trymestr sie szybko skonczyl i zebys sie poczula lepiej!

Ej dziewczynki, no tak to jest ze ciaza i dziecko to jest powazna proba dla zwiazku. Szczegolnie przy dawce hormonow dodatkowej ktora niczego nie ulatwia. Mam nadzieje ze kazda z Was znajdzie spokoj i porozumienie z ta druga polowka ktora jakby nie bylo, w ciazy ma swoj spory udzial.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luntrusek ja nie pomoge bo dla mnie te wyniki to czarna magia, nic nie rozumiem.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia nospe jak najbardziej mozna. Mi lekarka kazała brać jakby brzuch bolał bo powiedziała ze to tez bardzo normalne ze moze bolec.

Inne pytanie, jak troche posiedzę i potem wstanę to czuje takie dziwne uczucie, ciągniecie w łydkach. Czy to brak magnezu?

zokeia lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka , witam sobotnio

Uli o kurde ale się załatwiłaś na cacy.. pięknie .. obyś szybko doszła do siebie i wróciła do domku !!

zokeia bierz nospę i leż.. nawet cały dzień i dziś i jutro...

też się nie znam na tych zakażeniach toxo i cmv ..

u mnie się poprawiło wypróżnianie... cycki jakby mniej bolą i siku chodzę mniej ale staram się nie brać tego za złe znaki.. może po prostu z każdym tygodniem te najgorsze dolegliwości słabną ? albo gadulątko się przemieściło i nie uciska mi już na pęcherz? oby !

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 11 tygodniu:-)
    Luntrusek zrób w klasie igm.lekarz na pewno Ci każe.
    Uli! Biedulko nasza odpoczywaj!
    Zokeia miałam takie bóle że myślałam,że po wszystkim ,ale później u lekarza okazało się że jest ok. Możesz spokojnie brać no spe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 10:35

Another, zokeia lubią tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • sisi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia nospa jak najbardziej, magnez z b6 też dobry na skurcze. A nie zbliża Ci się przypadkiem termin spodziewanej miesiączki?Mnie też dość mocno brzuch pobolewał w 8-9 tygodniu.

Ulii biedaku, bardzo Ci współczuję :( Mam nadzieję, że zaraz Ci przejdzie.

Luntrusek nie znam się na tym ale kiedyś czytałam, że jeśli nie jest to zakażenie pierwotne to nie jest niebezpieczne dla dziecka ale to tylko internet. Musi coś w tym być bo na cytomegalie choruje bądź ją przechodziło 70% społeczeństwa.

Najmłodsza jak po wizycie? Odezwij się!

A mnie zaraził mąż, mam mega katar, czuję, że mam zatoki zawalone plus kaszel. Na święta mnie chwyciło ale prenalen dał radę, a teraz mąż postanowił sobie wyjść bez szalika w wiosennej kurteczce mimo, że go ostrzegałam i masz. Za dwa dni zaczął na mnie kichać i mnie też załatwił. Najadł się paracetamolu i ibupfofenu i mu przechodzi, a ja pewnie będę się kurować 2 tygodnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 10:46

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Zokeia nospe jak najbardziej mozna. Mi lekarka kazała brać jakby brzuch bolał bo powiedziała ze to tez bardzo normalne ze moze bolec.

Inne pytanie, jak troche posiedzę i potem wstanę to czuje takie dziwne uczucie, ciągniecie w łydkach. Czy to brak magnezu?
    mnie ciągnie z kolei w udzie.. jakby od rwy kulszowej :)

• Another Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa, właśnie chciałam Cię Awangarda przywitać w 11 tygodniu, a Ty mnie wyprzedziłaś o kilka minut. A specjalnie się z wyra zwlekłam :D

Uli trzymaj się mocno i wracaj do zdrówka Kochana <3

Nospa jak najbardziej ok, tylko podobno z forte trzeba uważać, bo duża dawka, a główny składnik nospy przechodzi przez łożysko (tylko nie czytałam czy jest szkodliwy :P).

Anielle bardzo możliwe, że to magnez. W ciąży często zapotrzebowania nie jesteśmy w stanie dostarczyć z pożywienia. Pika powieka, mrowią ręce i nogi, ciągną łydki, wzrasta nieznacznie ciśnienie, odczuwamy mocniejsze bicie serducha. Zawsze warto troszkę "posuplementować" i zobaczyć czy objawy miną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 10:46

awangarda, Anielle lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jeśli zacznę dzień od placków ziemniaczanych to bardzo źle? :Dk,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,013_T6_orig.gif

bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    A mnie zaraził mąż, mam mega katar, czuję, że mam zatoki zawalone plus kaszel. Na święta mnie chwyciło ale prenalen dał radę, a teraz mąż postanowił sobie wyjść bez szalika w wiosennej kurteczce mimo, że go ostrzegałam i masz. Za dwa dni zaczął na mnie kichać i mnie też załatwił. Najadł się paracetamolu i ibupfofenu i mu przechodzi, a ja pewnie będę się kurować 2 tygodnie...
    Z moimi hormonami to mój stary by już siedział za drzwiami za karę :P Szczególnie jakbym go prosiła, a on by nie posłuchał :P Zastanawiam się cz to ja jestem taka jędza, czy Ty Sisi jesteś taka wyrozumiała :D

bpz77ab.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Czy jeśli zacznę dzień od placków ziemniaczanych to bardzo źle? :Dk,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,013_T6_orig.gif
    Kocham Cię :-D
    Nie będzie źle. Ja mam pusta lodówkę ale znowu mam ochotę na kanapkę z MC Donalda :-)

Another lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Kocham Cię :-D
    Nie będzie źle. Ja mam pusta lodówkę ale znowu mam ochotę na kanapkę z MC Donalda :-)
    a ja na frytki i nutelle !

• itakasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)
    Ulli
    strasznie mi przykro, oby migrena trochę odpuściła
    Another
    ja nie widzę w tym nic złego ;)
    Najmłodsza
    trzymam kciuki za wizytę!
    Sisi
    współczuję infekcji, zdrówka życzę!
    awangarda
    ty masz smaki, mnie wogóle nie ciągnie do Mc

ja po porannym treningu i śniadanku. dziś zaplanowałam lepienie pierogów ruskich i mam zamiar zaangażować męża do pomocy. do tego szarlotka dla dzieci :)

miłego dnia :)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ja na frytki i nutelle !

Ja miałam wczoraj frytki na kolację :D Ale nutelli to bym nie przełknęła ;)
    Za mną chodzi kiełbasa, mięcho, ryby i sałatki z majonezem :D Z młodym miałam podobnie tylko jeszcze doszło pikantne jedzenie. Czyżby miał być drugi chłop?

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka
    wymieniłaś wszystko czego nie mogę tknąć :)
    Tova
    słyszałam dobre opinie o Żmudzińskim, ja od 15 lat chodzę do Wojtynka. nigdy mnie nie zawiódł

010iflw1wxwjhaqq.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ