Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Uff, co za ulga, fasolka rośnie Ma dopiero 1,74 cm. Duzo pisalyscie ostatnio o witaminach, lykam femibion natal 1, ale lekarz dzis zalecil pregna plus. Co do prenatalntch tzw test podwójny Pappa, to akurat mój lekarz zaleca kazdej swojej pacjentce, tak wiec byle do 15 lutego Taka jestem dzis szczesliwa, ze az sobie chipsy solone (pieczone) zakupilam, chodzily za mną kilka tygodni, ale bylam twarda. Tak wiec oblewam pomysnle usg chipsami Pozdrawiam Was kobietki, kuuurde ale jestem szczęśliwa
Lexi150, Amelia25, Gaduaaa, Anielle, All4love, sisi, Cherry_Blossom, Asiulka83, Another, Tova33, Samsaramsa, Kasiula09, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
-
Przełożyłam prenatalne na 30 stycznia także Cherry_Blossom możesz mi poprawić.. Lecę samolotem 27 stycznia do polski i nie wytrzymam do 2 lutego na usg, więc pójdę 30 stycznia będe spokojniejsza
Lovi no pewnie ze to indywidualna sprawa i wybór, ja wcześniej z chłopakami tez prywatnie nie robiłam ale teraz zrobię bo jestem po poronieniu no i mam hashi i EBV więc No czuje potrzebę isx na dobre usg bo pappa nie wiem czy zrobię
W ogóle chciałam dziś szybko wstać z łóżka i mnie taki skurcz chwycił z prawej strony w okolicy jajnika że nie mogłam się ruszyć trwało to co prawda kilkadziesiąt sekund ale się wystraszylam!Lovi89, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Another masz urodziny 18 stycznia? To tak jak moja corcia! W srode swietujemy urodzinki styczniowe dziewczyny sa super!
Kfoka, super ze wszystko okej pomimo tych plamien!
A ja dzisiaj zaliczylam male przytulanie z WC w pracy, wiec nowa przygoda zupelnie, a drugie, powazniejsze w domu. Zaywazylam ze jak sie duzo pije to sie latwiej wymiotuje, jakos gladko przechodzi. Ciaza jest jednak nieprzewidywalna, juz myslalam ze mnie to ominie a tu taka niespodzianka.
Cholera dopiero wp iatek do mnie dojdzie ten detektor, narobilyscie mi smaka, juz bym chciala!Another, Kfoka lubią tę wiadomość
-
Cześc kochane
Nie udzielam się, ale podczytuję was na bieżąco !
Gratuluję wizyt i cudnych maluszków
Ja dzisiaj rozmawiałam z ginekologiem i jutrzejszą wizytę przeniosłam na 24.01. Ponadto 31.01 jestem umówiona na NIFTY, a 13.02 o 9:40 mam usg prenatalne.
Kupiłam dzisiaj detektor tętna sonoline b. Chyba udało mi się wychwycić serduszko, ale pewna nie jestem. Potem już znaleźć nie mogłam i dałam sobie spokój, jutro będę próbować dalej
Macie jakieś rady ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 23:02
sisi lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Ja juz po wizycie. Moj cud ma 3,6cm, dwie raczki, dwie nozkii serce jak dzwon
Niestety glukoza troche za duza, bo 95, wiec musze zrobic badanie z obciazeniem - mam nadzieje, ze tamten wynik byl tylko chwilowy i z obciazeniem wyjdzie ok.
Co do testu pappa, to moj dr powiedzial, ze od roku zmienily sie zalecenia i teraz kazda pacjenta niezaleznie od wieku powinna zrobic.
Kolejna wizyta 13 lutego, a jutro bede dzwonila i sie umawiala na prenatalne i pappa.awangarda, Kfoka, Gaduaaa, Lexi150, Cherry_Blossom, Asiulka83, Amelia25, sisi lubią tę wiadomość
Cudzie trwaj...
-
Gaduaaa wrote:wiesz co.. ale nie chcesz ich robić bo? jesteś tak pewna dobrego wyniku ? czy jest Ci obojętne czy dziecko będzie zdrowe czy chore? bo to ważne.. jeśli dziecko ma się urodzić chore to lepiej to wiedzieć ze względu na to żeby szpital był przygotowany do opieki poporodowej dla takiego dziecka
A tak wgl Dzień dobry -
Hej
No laski decyzję należą do Was.. Jak tam kto chcę.. zawsze jest ryzyko urodzenia chorego dziecka mimo dobrych wyników.. Uważam jednak że mamy xxi w wspaniałą technikę i medycynę i warto korzystać.. ryzyko błędu jest małe i jeśli dziecko miałoby urodzić się chore to warto wiedzieć aby przygotować szpital na opiekę poporodowa takiego dzieciątka i sam poród. Tak uważam ja...
Jednak wierzę że żadna z nas nie będzie musiała się borykać z takimi problemamiFabian Cyprian Tymuś -
Nie umiem znaleźć serduszka tym sprytnym sprzętem
Coś tam niby bije ok 130, ale wydaje mi się, że to moje tętno.. jak słuchałam na youtubie to dziecka bije jakoś tak inaczej.. duużo szybciej jednak, ehhh.02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
All4love wrote:Otka, takie kocyki to najpiękniejsza rzecz na świecie
Wszystkie z Was już powiedziały o ciąży swoim bliskim, czy któraś z Was trzyma to jeszcze w tajemnicy?
U mnie jeszcze nikt nie wie, czekam na dzień babci i dziadka... ale boje sie.... prawie od tygodnia nie czuje juz ciągnięcia na dole i żadnych innych objawów jak nie miałam tak nie mam.
A nie, w pracy wczoraj powiedziałam, żeby mogli znaleźć zastępstwo, ale nie wiedza o bliźniakach -
Witajcie dziewczyny dawno mnie tu nie było... Nie mam ogólnie siły. Popołudniu się kładę i zasypiam. A tu jeszcze trzeba dzieci chociaż trochę ogarnąć i siebie. Rano do pracy nie chce się wogóle wstawać...
Na ostatniej wizycie biło serduszko, minęły dwa tygodnie, kolejna wizyta dopiero za dwa i zaczynam świrować, że jeszcze tyle czasu...
Wy też tak długo czekacie na wizyty, aż miesiąc ??
Gratuluję wszystkim udanych wizyt