X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry mi wlasnie gin polecil od drugiego trymestru brac prenatal duo

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

preg.png
  • Puldzia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja normalnie padam z nóg... w nocy nie mogę spać bo dręczą mnie mdłości, w pracy wyglądam jak trup bo dręczą mnie mdłości, wracam do domu - to samo - zero spania. Mimo, że nie wymiotuje to strasznie mnie to wymęcza. Jedyną rzecz którą jestem w stanie przełknąć jest sucha bułka. Makabra jakaś. Chciałam cały czas pracować ale jak tak dalej pójdzie to po prostu nie dam rady.

Marysia 02.08.2017 😍
    Starania o 2 malucha od VI. 2020
    CB 12.03.2021 😔
    23.09.2021 - 10dpo II,
    15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
    18.10.2021 - 0,8 człowieka i <3
    13.12.2021 - SYNEK! <3
    11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram <3
    02.05.2022 - 35+1 - 2480 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Dziewczyny porownujace sklady (w yym gadua, bo wiem, ze lubisz o tym gadac) zainteresowal mnie prenatal duo glownie ze wzgledu na 600 dha, w porownaniu gdzie femibion ma 200. Pozostaly sklad chyba tez fajny, zerknijcie i powiedzcie co myslicie (w tabelkach fajnie rozpisane)

https://www.doz.pl/apteka/p67848-Femibion_Natal_2_Plus_tabletki_30_szt__kapsulki_30_szt

https://www.doz.pl/apteka/p121240-Prenatal_Duo_600_DHA_tabletki_30_szt.__kapsulki_60_szt.

Kircze zawsze bylam wierna femibionowi, w 1 ciazy bralam i zawsze jak ktos mnie pytal to doradzalam a teraz zglupialam
    mam koleżankę lekarkę która niedawno była na wykładzie z ginekologii.. obecnie na 2 trymestr ciąży Towarzystwo Ginekologiczne zaleca PREGNA PLUS... w tym składzie jest wszystko to co wymaga się dla kobiety w 2 trym ciąży

nie wiem czemu prenatal proponuje tak dużo DHA..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadajecie jak szalone :D
    3 strony do nadrobienia miałam :)
    moja mama sie ze mnie smieje jak jej mówię co planuje z dzieckiem :D że taka pewna jestem. ale cóż, pierwsze dziecko, chyba każda z nas tak ma :) a co będzie to zobaczymy.
    co do wyprawki, ja już muszę niedługo zacząć myśleć co chce kupić w pl, co na miejscu, bo rodzice moi przyjezdzaja na koniec kwietnia wiec marzec kwiecien to co bede chciała muszę pozamawiać w pl ;o

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadua, zaskoczyłaś mnie, że nikt nie wie, ja bym chyba na tym etapie nie wytrzymała już, tym bardziej, że u mnie widzą już od 5. tygodnia :D Początkowo miały wiedzieć tylko najbliższe osoby, czyli przyszli dziadkowie i pradziadkowie, ale oczywiście nie wytrzymali i chwalili się dookoła :)
    U Ciebie jak się dowiedzą to będzie wielka niespodzianka :)

Pspierówka, jakie nóżki ma Twoje maleństwo <3 piękne! Niczym się nie przejmuj, będzie dobrze, dużo odpoczywaj.

Ja wielkość brzucha oceniam rano, a rano prawie nic nie widać. Wieczorem oczywiście zaawansowana ciąża, bo dużo piję, jem i wyglądam jak wyglądam :D Rano wszystko znika ^^ Z wysyłaniem zdjęć będę musiała jeszcze poczekać.

20.08.2017 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo tak na prawdę dobra dieta powinna nam zapewnić dla organizmu naszego i dziecka witaminy z grupy B... na E i A trzeba uważać bo w za dużych dawkach jest szkodliwa... najważniejsze dla mnie jest wit D z wiadomych powodów, jod ze względu na tarczycę , kwas foliowy w podstawie i formie meta oraz DHA ... i też później ważne jest żelazo.. więc ta pregna nie jest glupia.. prenatal jest przeładowany... a femibion 2 jest taka po środku... i ja chyba zostanę przy femibionie
    edit : w składzie prenatalu jest napisane że cytuję : Składniki kapsułka Prenatal® DHA: olej rybi (z tuńczyka) !!!
    aaaa co to znaczy z tuńczyka?!

na żadnym innym produkcie witaminowym nie jest napisane że olej z tuńczyka ... what the fuck?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 17:03

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Gadua, zaskoczyłaś mnie, że nikt nie wie, ja bym chyba na tym etapie nie wytrzymała już, tym bardziej, że u mnie widzą już od 5. tygodnia :D Początkowo miały wiedzieć tylko najbliższe osoby, czyli przyszli dziadkowie i pradziadkowie, ale oczywiście nie wytrzymali i chwalili się dookoła :)
    U Ciebie jak się dowiedzą to będzie wielka niespodzianka :)

Pspierówka, jakie nóżki ma Twoje maleństwo <3 piękne! Niczym się nie przejmuj, będzie dobrze, dużo odpoczywaj.

Ja wielkość brzucha oceniam rano, a rano prawie nic nie widać. Wieczorem oczywiście zaawansowana ciąża, bo dużo piję, jem i wyglądam jak wyglądam :D Rano wszystko znika ^^ Z wysyłaniem zdjęć będę musiała jeszcze poczekać.
    wiesz co ja jestem dość świeżo po poronieniu .. jak zaszłam w ciążę w którą straciłam to też wiedzieli od razu wszyscy.. a potem niestety się nie udało i co? ja nie jestem typem człowieka który lubi jak mu się współczuje i się go żałuje.. więc dla bezpieczeństwa teraz nie mówię nikomu.. jak po 12 tyg minie ten największy okres zagrożenia utraty ciąży to nie będzie to już wtedy tajemnicą.. a na razie nie chcę żeby w razie W się znowu ktoś nade mną użalał ...

• Justaw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa no bo DHA są pozyskiwane albo z alg, albo z ryb :) Ja w poprzedniej ciązy dotalam od gina witaminy gdzie mialam 1000mg DHA ;)
    Teraz w pierwszym trymestrze łykam Actifolin 0,8mg, 2000j.m witaminy D3 i 500mg DHA.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Gaduaaa no bo DHA są pozyskiwane albo z alg, albo z ryb :) Ja w poprzedniej ciązy dotalam od gina witaminy gdzie mialam 1000mg DHA ;)
    Teraz w pierwszym trymestrze łykam Actifolin 0,8mg, 2000j.m witaminy D3 i 500mg DHA.
    no tak , ale z tuńczyka? pierwsze słyszę..
    nie powinno się tuńczyka spożywać w ciąży.. to jedna z najbardziej zanieczyszczonych i nie zdrowych ryb... rozumiem oleje z dorsza, rekina... ale tuńczyka? to mnie zaniepokoiło

• Justaw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no tak , ale z tuńczyka? pierwsze słyszę..
    nie powinno się tuńczyka spożywać w ciąży.. to jedna z najbardziej zanieczyszczonych i nie zdrowych ryb... rozumiem oleje z dorsza, rekina... ale tuńczyka? to mnie zaniepokoiło
    Z tego co sie orientuje to te oleje sa dokładnie oczyszczane, wiec zadnych dodatków w postaci np rtęci tam nie ma.
    Ja biorę DHA, które jest pozyskiwane kałamarnic (firma Swanson)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 17:33

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z zestawów witamin fajny jest tez Omegamed Optima Forte (DHA z alg ;))

Gaduaaa lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    A z zestawów witamin fajny jest tez Omegamed Optima Forte (DHA z alg ;))
    tak tak ! właśnie o tym słyszałam i też jest polecane :) ale tylko to? czy dodatkowo coś jeszcze?

• Justaw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    tak tak ! właśnie o tym słyszałam i też jest polecane :) ale tylko to? czy dodatkowo coś jeszcze?
    nie trzeba nic więcej :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ macie brzuszki ciążowe!!!!
    Ja nie mam praktycznie w ogóle i teraz się trochę zmartwiłam, czy u Małego wszystko jest ok... Będę go widziała 20.01 na prenatalnych...
    Uch...

f2w3skjonuh3887q.png
  • pff_prl Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a od którego tygodnia używanie detektora tętna ma sens?

hchy3e3kbemsvl7v.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira nie martw się, ja też się bałam bo ostatnio mam mniejszy niż w 6/7tc ale u małego dobrze ;)
    U Twojego na pewno też jest wszystko dobrze :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje pieknych brzuszkow i udanych wizyt:D czekam na pierwsze wizyty prenatalne, ja nie zdecydowalam sie na to badanie i jestem ciekawa waszych opinii:) milego wieczorku!

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi ja mam tylko usg, które mają wszystkie. Wcześniej myślałam że to jakieś specjalne dodatkowe
    I też nie mogę się doczekać inf i fotek z tych wizyt, ja musze wytrzymać do 1.02

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 18:15

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny, brzuszki Wam urosną. W pierwszej ciąży ja zaczęłam cos dostrzegać w 17-18tc, zaznaczam że ja, otoczenie dużo później.

Co do witamin to ja nadal nic nie kupiłam.
    Waham się między pragną plus, poleca ja mój gin, a czymś z dha, ale nie chce żadnego dodatku oleju rybiego w składzie.
    Może rzeczywiście wezmę omegamed?

Dziś mam gorszy dzień, mdli mnie nawet na myśl o bułce z serem, a to 90% mojej diety. Co ja teraz będę jadła???

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha pregna tez ma dha 20mg
    Ja biorę te Wit i lekarz mówił że najlepsze chociaż ja sama zaczęłam je brać jeszcze przed pierwszą wizytą

A nie doczytałam że nie chcesz oleju rybnego a tu jest olej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 18:22

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ