Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja normalnie padam z nóg... w nocy nie mogę spać bo dręczą mnie mdłości, w pracy wyglądam jak trup bo dręczą mnie mdłości, wracam do domu - to samo - zero spania. Mimo, że nie wymiotuje to strasznie mnie to wymęcza. Jedyną rzecz którą jestem w stanie przełknąć jest sucha bułka. Makabra jakaś. Chciałam cały czas pracować ale jak tak dalej pójdzie to po prostu nie dam rady.Marysia 02.08.2017 😍
Starania o 2 malucha od VI. 2020
CB 12.03.2021 😔
23.09.2021 - 10dpo II,
15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
18.10.2021 - 0,8 człowieka i
13.12.2021 - SYNEK!
11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram
02.05.2022 - 35+1 - 2480 -
Cherry_Blossom wrote:Dziewczyny porownujace sklady (w yym gadua, bo wiem, ze lubisz o tym gadac) zainteresowal mnie prenatal duo glownie ze wzgledu na 600 dha, w porownaniu gdzie femibion ma 200. Pozostaly sklad chyba tez fajny, zerknijcie i powiedzcie co myslicie (w tabelkach fajnie rozpisane)
https://www.doz.pl/apteka/p67848-Femibion_Natal_2_Plus_tabletki_30_szt__kapsulki_30_szt
https://www.doz.pl/apteka/p121240-Prenatal_Duo_600_DHA_tabletki_30_szt.__kapsulki_60_szt.
Kircze zawsze bylam wierna femibionowi, w 1 ciazy bralam i zawsze jak ktos mnie pytal to doradzalam a teraz zglupialam
nie wiem czemu prenatal proponuje tak dużo DHA..Fabian Cyprian Tymuś -
Nadajecie jak szalone
3 strony do nadrobienia miałam
moja mama sie ze mnie smieje jak jej mówię co planuje z dzieckiem że taka pewna jestem. ale cóż, pierwsze dziecko, chyba każda z nas tak ma a co będzie to zobaczymy.
co do wyprawki, ja już muszę niedługo zacząć myśleć co chce kupić w pl, co na miejscu, bo rodzice moi przyjezdzaja na koniec kwietnia wiec marzec kwiecien to co bede chciała muszę pozamawiać w pl ;o -
Gadua, zaskoczyłaś mnie, że nikt nie wie, ja bym chyba na tym etapie nie wytrzymała już, tym bardziej, że u mnie widzą już od 5. tygodnia Początkowo miały wiedzieć tylko najbliższe osoby, czyli przyszli dziadkowie i pradziadkowie, ale oczywiście nie wytrzymali i chwalili się dookoła
U Ciebie jak się dowiedzą to będzie wielka niespodzianka
Pspierówka, jakie nóżki ma Twoje maleństwo piękne! Niczym się nie przejmuj, będzie dobrze, dużo odpoczywaj.
Ja wielkość brzucha oceniam rano, a rano prawie nic nie widać. Wieczorem oczywiście zaawansowana ciąża, bo dużo piję, jem i wyglądam jak wyglądam Rano wszystko znika ^^ Z wysyłaniem zdjęć będę musiała jeszcze poczekać.20.08.2017 -
bo tak na prawdę dobra dieta powinna nam zapewnić dla organizmu naszego i dziecka witaminy z grupy B... na E i A trzeba uważać bo w za dużych dawkach jest szkodliwa... najważniejsze dla mnie jest wit D z wiadomych powodów, jod ze względu na tarczycę , kwas foliowy w podstawie i formie meta oraz DHA ... i też później ważne jest żelazo.. więc ta pregna nie jest glupia.. prenatal jest przeładowany... a femibion 2 jest taka po środku... i ja chyba zostanę przy femibionie
edit : w składzie prenatalu jest napisane że cytuję : Składniki kapsułka Prenatal® DHA: olej rybi (z tuńczyka) !!!
aaaa co to znaczy z tuńczyka?!
na żadnym innym produkcie witaminowym nie jest napisane że olej z tuńczyka ... what the fuck?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 17:03
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
All4love wrote:Gadua, zaskoczyłaś mnie, że nikt nie wie, ja bym chyba na tym etapie nie wytrzymała już, tym bardziej, że u mnie widzą już od 5. tygodnia Początkowo miały wiedzieć tylko najbliższe osoby, czyli przyszli dziadkowie i pradziadkowie, ale oczywiście nie wytrzymali i chwalili się dookoła
U Ciebie jak się dowiedzą to będzie wielka niespodzianka
Pspierówka, jakie nóżki ma Twoje maleństwo piękne! Niczym się nie przejmuj, będzie dobrze, dużo odpoczywaj.
Ja wielkość brzucha oceniam rano, a rano prawie nic nie widać. Wieczorem oczywiście zaawansowana ciąża, bo dużo piję, jem i wyglądam jak wyglądam Rano wszystko znika ^^ Z wysyłaniem zdjęć będę musiała jeszcze poczekać.Fabian Cyprian Tymuś -
Justaw wrote:Gaduaaa no bo DHA są pozyskiwane albo z alg, albo z ryb Ja w poprzedniej ciązy dotalam od gina witaminy gdzie mialam 1000mg DHA
Teraz w pierwszym trymestrze łykam Actifolin 0,8mg, 2000j.m witaminy D3 i 500mg DHA.
nie powinno się tuńczyka spożywać w ciąży.. to jedna z najbardziej zanieczyszczonych i nie zdrowych ryb... rozumiem oleje z dorsza, rekina... ale tuńczyka? to mnie zaniepokoiłoFabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa wrote:no tak , ale z tuńczyka? pierwsze słyszę..
nie powinno się tuńczyka spożywać w ciąży.. to jedna z najbardziej zanieczyszczonych i nie zdrowych ryb... rozumiem oleje z dorsza, rekina... ale tuńczyka? to mnie zaniepokoiło
Ja biorę DHA, które jest pozyskiwane kałamarnic (firma Swanson)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 17:33
-
Spokojnie dziewczyny, brzuszki Wam urosną. W pierwszej ciąży ja zaczęłam cos dostrzegać w 17-18tc, zaznaczam że ja, otoczenie dużo później.
Co do witamin to ja nadal nic nie kupiłam.
Waham się między pragną plus, poleca ja mój gin, a czymś z dha, ale nie chce żadnego dodatku oleju rybiego w składzie.
Może rzeczywiście wezmę omegamed?
Dziś mam gorszy dzień, mdli mnie nawet na myśl o bułce z serem, a to 90% mojej diety. Co ja teraz będę jadła??? -
Santoocha pregna tez ma dha 20mg
Ja biorę te Wit i lekarz mówił że najlepsze chociaż ja sama zaczęłam je brać jeszcze przed pierwszą wizytą
A nie doczytałam że nie chcesz oleju rybnego a tu jest olejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 18:22