Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry mi wlasnie gin polecil od drugiego trymestru brac prenatal duo

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

age.png
  • Puldzia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja normalnie padam z nóg... w nocy nie mogę spać bo dręczą mnie mdłości, w pracy wyglądam jak trup bo dręczą mnie mdłości, wracam do domu - to samo - zero spania. Mimo, że nie wymiotuje to strasznie mnie to wymęcza. Jedyną rzecz którą jestem w stanie przełknąć jest sucha bułka. Makabra jakaś. Chciałam cały czas pracować ale jak tak dalej pójdzie to po prostu nie dam rady.

Marysia 02.08.2017 😍
    Starania o 2 malucha od VI. 2020
    CB 12.03.2021 😔
    23.09.2021 - 10dpo II,
    15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
    18.10.2021 - 0,8 człowieka i <3
    13.12.2021 - SYNEK! <3
    11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram <3
    02.05.2022 - 35+1 - 2480 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Dziewczyny porownujace sklady (w yym gadua, bo wiem, ze lubisz o tym gadac) zainteresowal mnie prenatal duo glownie ze wzgledu na 600 dha, w porownaniu gdzie femibion ma 200. Pozostaly sklad chyba tez fajny, zerknijcie i powiedzcie co myslicie (w tabelkach fajnie rozpisane)

https://www.doz.pl/apteka/p67848-Femibion_Natal_2_Plus_tabletki_30_szt__kapsulki_30_szt

https://www.doz.pl/apteka/p121240-Prenatal_Duo_600_DHA_tabletki_30_szt.__kapsulki_60_szt.

Kircze zawsze bylam wierna femibionowi, w 1 ciazy bralam i zawsze jak ktos mnie pytal to doradzalam a teraz zglupialam
    mam koleżankę lekarkę która niedawno była na wykładzie z ginekologii.. obecnie na 2 trymestr ciąży Towarzystwo Ginekologiczne zaleca PREGNA PLUS... w tym składzie jest wszystko to co wymaga się dla kobiety w 2 trym ciąży

nie wiem czemu prenatal proponuje tak dużo DHA..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadajecie jak szalone :D
    3 strony do nadrobienia miałam :)
    moja mama sie ze mnie smieje jak jej mówię co planuje z dzieckiem :D że taka pewna jestem. ale cóż, pierwsze dziecko, chyba każda z nas tak ma :) a co będzie to zobaczymy.
    co do wyprawki, ja już muszę niedługo zacząć myśleć co chce kupić w pl, co na miejscu, bo rodzice moi przyjezdzaja na koniec kwietnia wiec marzec kwiecien to co bede chciała muszę pozamawiać w pl ;o

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadua, zaskoczyłaś mnie, że nikt nie wie, ja bym chyba na tym etapie nie wytrzymała już, tym bardziej, że u mnie widzą już od 5. tygodnia :D Początkowo miały wiedzieć tylko najbliższe osoby, czyli przyszli dziadkowie i pradziadkowie, ale oczywiście nie wytrzymali i chwalili się dookoła :)
    U Ciebie jak się dowiedzą to będzie wielka niespodzianka :)

Pspierówka, jakie nóżki ma Twoje maleństwo <3 piękne! Niczym się nie przejmuj, będzie dobrze, dużo odpoczywaj.

Ja wielkość brzucha oceniam rano, a rano prawie nic nie widać. Wieczorem oczywiście zaawansowana ciąża, bo dużo piję, jem i wyglądam jak wyglądam :D Rano wszystko znika ^^ Z wysyłaniem zdjęć będę musiała jeszcze poczekać.

20.08.2017 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo tak na prawdę dobra dieta powinna nam zapewnić dla organizmu naszego i dziecka witaminy z grupy B... na E i A trzeba uważać bo w za dużych dawkach jest szkodliwa... najważniejsze dla mnie jest wit D z wiadomych powodów, jod ze względu na tarczycę , kwas foliowy w podstawie i formie meta oraz DHA ... i też później ważne jest żelazo.. więc ta pregna nie jest glupia.. prenatal jest przeładowany... a femibion 2 jest taka po środku... i ja chyba zostanę przy femibionie
    edit : w składzie prenatalu jest napisane że cytuję : Składniki kapsułka Prenatal® DHA: olej rybi (z tuńczyka) !!!
    aaaa co to znaczy z tuńczyka?!

na żadnym innym produkcie witaminowym nie jest napisane że olej z tuńczyka ... what the fuck?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 17:03

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Gadua, zaskoczyłaś mnie, że nikt nie wie, ja bym chyba na tym etapie nie wytrzymała już, tym bardziej, że u mnie widzą już od 5. tygodnia :D Początkowo miały wiedzieć tylko najbliższe osoby, czyli przyszli dziadkowie i pradziadkowie, ale oczywiście nie wytrzymali i chwalili się dookoła :)
    U Ciebie jak się dowiedzą to będzie wielka niespodzianka :)

Pspierówka, jakie nóżki ma Twoje maleństwo <3 piękne! Niczym się nie przejmuj, będzie dobrze, dużo odpoczywaj.

Ja wielkość brzucha oceniam rano, a rano prawie nic nie widać. Wieczorem oczywiście zaawansowana ciąża, bo dużo piję, jem i wyglądam jak wyglądam :D Rano wszystko znika ^^ Z wysyłaniem zdjęć będę musiała jeszcze poczekać.
    wiesz co ja jestem dość świeżo po poronieniu .. jak zaszłam w ciążę w którą straciłam to też wiedzieli od razu wszyscy.. a potem niestety się nie udało i co? ja nie jestem typem człowieka który lubi jak mu się współczuje i się go żałuje.. więc dla bezpieczeństwa teraz nie mówię nikomu.. jak po 12 tyg minie ten największy okres zagrożenia utraty ciąży to nie będzie to już wtedy tajemnicą.. a na razie nie chcę żeby w razie W się znowu ktoś nade mną użalał ...

• Justaw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa no bo DHA są pozyskiwane albo z alg, albo z ryb :) Ja w poprzedniej ciązy dotalam od gina witaminy gdzie mialam 1000mg DHA ;)
    Teraz w pierwszym trymestrze łykam Actifolin 0,8mg, 2000j.m witaminy D3 i 500mg DHA.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Gaduaaa no bo DHA są pozyskiwane albo z alg, albo z ryb :) Ja w poprzedniej ciązy dotalam od gina witaminy gdzie mialam 1000mg DHA ;)
    Teraz w pierwszym trymestrze łykam Actifolin 0,8mg, 2000j.m witaminy D3 i 500mg DHA.
    no tak , ale z tuńczyka? pierwsze słyszę..
    nie powinno się tuńczyka spożywać w ciąży.. to jedna z najbardziej zanieczyszczonych i nie zdrowych ryb... rozumiem oleje z dorsza, rekina... ale tuńczyka? to mnie zaniepokoiło

• Justaw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no tak , ale z tuńczyka? pierwsze słyszę..
    nie powinno się tuńczyka spożywać w ciąży.. to jedna z najbardziej zanieczyszczonych i nie zdrowych ryb... rozumiem oleje z dorsza, rekina... ale tuńczyka? to mnie zaniepokoiło
    Z tego co sie orientuje to te oleje sa dokładnie oczyszczane, wiec zadnych dodatków w postaci np rtęci tam nie ma.
    Ja biorę DHA, które jest pozyskiwane kałamarnic (firma Swanson)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 17:33

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z zestawów witamin fajny jest tez Omegamed Optima Forte (DHA z alg ;))

Gaduaaa lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    A z zestawów witamin fajny jest tez Omegamed Optima Forte (DHA z alg ;))
    tak tak ! właśnie o tym słyszałam i też jest polecane :) ale tylko to? czy dodatkowo coś jeszcze?

• Justaw Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    tak tak ! właśnie o tym słyszałam i też jest polecane :) ale tylko to? czy dodatkowo coś jeszcze?
    nie trzeba nic więcej :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ macie brzuszki ciążowe!!!!
    Ja nie mam praktycznie w ogóle i teraz się trochę zmartwiłam, czy u Małego wszystko jest ok... Będę go widziała 20.01 na prenatalnych...
    Uch...

f2w3skjonuh3887q.png
  • pff_prl Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a od którego tygodnia używanie detektora tętna ma sens?

hchy3e3kbemsvl7v.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira nie martw się, ja też się bałam bo ostatnio mam mniejszy niż w 6/7tc ale u małego dobrze ;)
    U Twojego na pewno też jest wszystko dobrze :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje pieknych brzuszkow i udanych wizyt:D czekam na pierwsze wizyty prenatalne, ja nie zdecydowalam sie na to badanie i jestem ciekawa waszych opinii:) milego wieczorku!

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi ja mam tylko usg, które mają wszystkie. Wcześniej myślałam że to jakieś specjalne dodatkowe
    I też nie mogę się doczekać inf i fotek z tych wizyt, ja musze wytrzymać do 1.02

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 18:15

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny, brzuszki Wam urosną. W pierwszej ciąży ja zaczęłam cos dostrzegać w 17-18tc, zaznaczam że ja, otoczenie dużo później.

Co do witamin to ja nadal nic nie kupiłam.
    Waham się między pragną plus, poleca ja mój gin, a czymś z dha, ale nie chce żadnego dodatku oleju rybiego w składzie.
    Może rzeczywiście wezmę omegamed?

Dziś mam gorszy dzień, mdli mnie nawet na myśl o bułce z serem, a to 90% mojej diety. Co ja teraz będę jadła???

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha pregna tez ma dha 20mg
    Ja biorę te Wit i lekarz mówił że najlepsze chociaż ja sama zaczęłam je brać jeszcze przed pierwszą wizytą

A nie doczytałam że nie chcesz oleju rybnego a tu jest olej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 18:22

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ