X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam przeczytać co do badań prenatalnych

http://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kfoka Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam mameginekolog śledzić na fejsie, obala wiele mitów, tlumaczy wiele spraw.

Juuli, Gaduaaa, Asiulka83, Amelia25 lubią tę wiadomość

oar89jcg1wowkqmn.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfoka wrote:
    Polecam mameginekolog śledzić na fejsie, obala wiele mitów, tlumaczy wiele spraw.
    też ją lubię :)
    tu link na feja ;)

https://www.facebook.com/mamaginekolog/?fref=ts

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Another Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewuszki. Chciałam Wam powiedzieć, że kupiłam dzisiaj w netto leginsy ciążowe na brzuszek, założyłam i... jestem gruba :D Normalnie wyglądam jakbym była w ciąży k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,016_br_orig.gif

Cherry_Blossom, Otka, marjotka, Tova33 lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Ale się nam tydzień prenatalny zaczął :O
    Oby do czwartku!

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje dzisiejsze zakupy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99ccfa43adaa.jpg

Cherry_Blossom, BrumBrum, Lexi150, Asiulka83, All4love, Otka, Another, Gaduaaa, Basha, sisi, Amelia25, Tova33, MówmiAgatka lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/934539c7b187.jpg

Jestem dopiero na saaaaamym początku, zajmie mi to długie dni na L4, bo cienkie druty :) a potem jeszcze fabanka dookoła i inne... jest co robić

BrumBrum, Lexi150, Samsaramsa, Asiulka83, All4love, Otka, Gaduaaa, Amelia25 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze może i ja bym spróbowała?
    Cherry gdzie kupiłaś tą wloczke?

3jgxyx8dvoujfeze.png

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Kurcze może i ja bym spróbowała?
    Cherry gdzie kupiłaś tą wloczke?

W takiej mojej pasmanterii
    Właśnie szukam w panice etykietki żeby kupić potem tą samą i nie mam heheheheheh trzeba będzie na pamięć
    Robiłam już kiedyś z tej włóczki prezent na chrzciny i super się sprawdziła
    Poszukam w necie

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znalazłaś gdzieś instrukcje jak robić? Jak zacząć? Bo dla mnie to czarna magia ale wieczorem z przyjemnością bym podziergala sobie ;)

3jgxyx8dvoujfeze.png

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włóczki redheart baby

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    A znalazłaś gdzieś instrukcje jak robić? Jak zacząć? Bo dla mnie to czarna magia ale wieczorem z przyjemnością bym podziergala sobie ;)

Ja na drutach już od kilku lat robię ale taki kocyk to totalnie nieskomplikowana praca tylko wymagajaca ciepliwosci a na l4 to idealne
    Jest multum poradnikow na necie, sa tez ksiazki - napewno dasz radę!

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musze zaopatrzyć się w sprzęt i będę działać ;)
    Chyba że kupię mojej mamie na dzień babci i niech robi ;p

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Kfoka Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh u mnie do prenatalnych jeszcze dluuuga droga :( Jak wszystko bedzie ok, to zabiorę sie za szycie kocyka minky, juz sie doczekac nie mogę!

oar89jcg1wowkqmn.png

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie maszyny nie mam :( a na minky tez mam ochote :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny narazie poki co to nie ma co sie stresowac karmieniem piersia, ani hormonami po porodzie :) Narazie poki co musimy walczyc z hormonami ciazowymi :) Macierzynstwo to wielkie wyzwanie, jest ciezko na poczatku bo zycie jest wywrocone do gory nogami, ale po ponad roku macierzynstwa moge smialo stwierdzic, ze nic lepszego nie moze nas kobiet spotkac jak posiadanie takiego malego cudu!!! Nigdy nie sadzilam, ze mozna az tak bardzo i tak bezgranicznie kochac!

I po prostu nie ma co planowac: bede kp, dziecko bedzie spalo osobno, na pewno nie z nami w lozku itp. Tez tak planowalam, owszem kp bez problemu, ale dziecko jak zaczelo zabkowac to wyladowalo w lozku z nami i do dzis tu zostalo. I bylam taka przeciwna temu, a uwielbiam sie przytulac w nocy do tego malego, ciagle goracego cialka :)

I powodzenia na wizytach. Ciagle, regularnie Was tu czytam:) Ja wizytuje jutro.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)!

Cherry ale z Ciebie zdolniacha, super taki kocyk <3. Ja dostałam od mojej 87-letniej babci kocyk dla dzidziusia, też zrobiła na drutach :). Uwielbiam takie rzeczy.
    Wstawiam fotkę:
    3f514da550c56374med.jpg

Samsaramsa super łowy :), ja po prenatalnych wybieram się do mojego ulubionego ciucholandu na szpery, tam zawsze perełki można znaleźć za grosze :).

czekajacnacud mi prenatalne USG ustalił lekarz 12t5d, wtedy też pobieram krew do PAPPA.

Another pochwal się leginsami i brzuszkiem :D. Ja uwielbiam patrzeć na brzuszki, a mój to taki tłusty i rozlany. Tylko w ubraniu jakoś wygląda :P. Ale zaczęło mi już go trochę wypychać do przodu.

Ja narzekałam na brak objawów tak wczoraj wieczorem wymiotowałam, dziś rano zasłabłam przed laboratorium, jakiś facet - kurier mnie ratował bo spadł mi mocno cukier i nie mogłam utrzymać się na nogach. Dobrze, że ludzie nie są obojętni. Pomógł mi rozebrać się, zaprowadził do laboratorium i tam pielęgniarki już mnie 'przejęły'. Jak obłąkana powtarzałam im tylko w kółko, że jestem cukrzykiem w ciąży. Na szczęście nie straciłam zupełnie świadomości. Więcej nie idę na czczo sama krwi pobierać, bo się wystraszyłam. Jak wróciłam do domu to tulenia kibelka ciąg dalszy. Jutro o 12 idę na USG to mam nadzieję, że znów na trochę osiągnę spokój :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 13:55

Cherry_Blossom, Lexi150, sisi lubią tę wiadomość

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • All4love Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka, takie kocyki to najpiękniejsza rzecz na świecie <3

Wszystkie z Was już powiedziały o ciąży swoim bliskim, czy któraś z Was trzyma to jeszcze w tajemnicy?

Otka lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka super kocyk :)
    Ja juz więcej nic nie kupuje czekam na płeć i wtedy będę szaleć ;) a dzisiaj wydałam AŻ 11zł ;p
    Większość bliskich wie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 14:00

Otka lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam rodzicom męża, moim i rodzeństwu. Powiedziałam też mojej babci, bo trafiła do szpitala i chciałam jej poprawić humor, prosiłam o dyskrecję ze względu na wcześniejsze poronienia, ale każdy kto ją odwiedził to się już dowiedział i w ten sposób wie już większość rodziny :P, ale nie potrafię się na nią gniewać :).

Another lubi tę wiadomość

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ