Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mycha89 wrote:też mam dziś 11+3 i też mam dzidźkę mniejszą o 4 dni myślę ,że owu była 18-19. Nie miałam monitoringu ale nawet po śluzie widziałam,że jeszcze było wcześnie a się udało więc liczę na babę
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4604b808ce4.jpg
Hej, Dziewczyny, ja po USG prenatalnym, nie trwało jakoś bardzo długo, mały ogólnie strasznie ruchliwy Serduszko jak widzicie 157, ryzyko trisomii chromosomowych też znikome. Krew ładnie przepływa przez zastawki, już mamy prawie 6 cm
No i ogólnie jestem szczęśliwa i zadowolona i od dzisiaj oficjalnie kupuję ciuszki
Wczoraj już kupiłam jedne body w PEPCO "Don't grow up, it's a trap" nie mogłam się oprzeć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/285a46c12098.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 15:29
itakasia, Samsaramsa, Lexi150, mycha89, All4love, Asiulka83, Another, Lovi89, ss25, Amelia25, Tova33, sisi, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
-
U mnie mąż się tak wkręcił że nie było nie xd w pracy miał mieć służbowy wyjazd na kilka dni to im powiedział że nigdzie nie jedzie bo musi owu pilnować xd
A miesiąc wcześniej raz niby w owu a nic nie wyszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 15:29
-
Kira_ wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4604b808ce4.jpg
Hej, Dziewczyny, ja po USG prenatalnym, nie trwało jakoś bardzo długo, mały ogólnie strasznie ruchliwy Serduszko jak widzicie 157, ryzyko trisomii chromosomowych też znikome. Krew ładnie przepływa przez zastawki, już mamy prawie 6 cm
No i ogólnie jestem szczęśliwa i zadowolona i od dzisiaj oficjalnie kupuję ciuszki
Wczoraj już kupiłam jedne body w PEPCO "Don't grow up, it's a trap" nie mogłam się oprzeć
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/285a46c12098.jpg
Hej, miałas jakies wskazania do PAPPA? Na NFZ czy płaciłaś? też się zastanawiam, wskazań nie mam... -
mycha89 wrote:bardzo go odradzam...
Gondola jest mała i niestabilna. aż się buja sama na małych zaczepach jak idziesz. przy kilkumiesięcznym dziecku bałabym się,ze się wyrwie. Sam konsultant mi odradzał. Za to spacerówka- mała tylko do roku gdzieś. A z doświadczenia wiem,że dziecko pojeździ dużo dłużej. i źle wyprofilowana, dziecko się zsuwa. Facet mówił,że strasznie skarżą się na to rodzice. Do tego budka przeciwsłoneczna to porażka. Testowałam. Może noworodka by zakryła. A naprawdę to ważne. wszelkie parasolki sa nieużyteczne i niewygodne, wiatr je zdmuchuje. Musi być konkretna budka przy spacerówce. Poza ładnym wyglądem i składaną gondolą ten wózeknei ma żadnych plusów...Fabian Cyprian Tymuś -
mycha, niestety nie miałam refundowanego badania, bo wiekowo się nie wstrzeliłam, nie ma u mnie w rodzinie chorób genetycznych, u partnera też Zrobiłam to badanie żeby ostatecznie wykluczyć trisomie i nie ukrywam, że się uspokoiłam Chciałam też sprawdzić,czy zastawki i serce sięprawidłowo rozwija i czy krew też właściwie przepływa, bo tego niestety zwykłe USG nie pokaże Zatem ja nie żałuję tych 250 zł, a wręcz przeciwnie Uważam, że to doskonała inwestycja.
mycha89 lubi tę wiadomość
-
Gaduaaa wrote:eee moja przyjaciółka ma, kuzynka... obie sobie bardzooo chwalą.. pewnie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Konsultant rzekł mi tak: "dobrze zarabiamy na tym wózku. Bo moda. Ale osobiście bym nie polecał. Niech Pani popatrzy na to, na to na to... Koleżanka nie przyzna się,że dokonała złego wyboru za 3500zł mając najmodniejszy wózek wśród gwiazd. Ale do mnie przyjdzie pomarudzić i zareklamować...". Sprawdziłam wszystko. Porównałam z milionem innych wózków. Miałam już kilka. Kuzynka też już czwarty. Oczywiście ja tylko wyrażam nasze spostzreżenia. Też chciałam go kupić bo ładny. -
Kira_ wrote:mycha, niestety nie miałam refundowanego badania, bo wiekowo się nie wstrzeliłam, nie ma u mnie w rodzinie chorób genetycznych, u partnera też Zrobiłam to badanie żeby ostatecznie wykluczyć trisomie i nie ukrywam, że się uspokoiłam Chciałam też sprawdzić,czy zastawki i serce sięprawidłowo rozwija i czy krew też właściwie przepływa, bo tego niestety zwykłe USG nie pokaże Zatem ja nie żałuję tych 250 zł, a wręcz przeciwnie Uważam, że to doskonała inwestycja.
Kurde ja też nie mam, ale dla spokoju bym chciała zrobić... Tylko u nas od 320zł wszędzie znajduję + dojazd do Poznania... a jestem spłukana... -
mycha89 wrote:Konsultant rzekł mi tak: "dobrze zarabiamy na tym wózku. Bo moda. Ale osobiście bym nie polecał. Niech Pani popatrzy na to, na to na to... Koleżanka nie przyzna się,że dokonała złego wyboru za 3500zł mając najmodniejszy wózek wśród gwiazd. Ale do mnie przyjdzie pomarudzić i zareklamować...". Sprawdziłam wszystko. Porównałam z milionem innych wózków. Miałam już kilka. Kuzynka też już czwarty. Oczywiście ja tylko wyrażam nasze spostzreżenia. Też chciałam go kupić bo ładny.
tak jest ze wszystkim.. osobiście ten wózek prowadziłam.. no dla mnie fajna sprawa, ujęła mnie jego łatwość składania zostaje przy swoimFabian Cyprian Tymuś -
Więc mamy 5.56 cm i chyba syn bo coś tam wystawiali,ale jest duże ryzyko bledu. USG wszystko ok. Serduszko Onar 160. Młode ciągle stało na głowie albo obracalo do plecami. NT między 1.4 a 1.6 czyli ok. Jestem uspokojonaAsiulka83, Another, Kira_, Samsaramsa, Lovi89, All4love, itakasia, Lexi150, ss25, Amelia25, Tova33, Kfoka, Kasiula09, sisi, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
dagaak wrote:No ja juz po ogólnie wszystko ok i wyszłam zadowolona ale teraz cos nie daje mi spokoju ale to zaraz.. dzidziuś ma 3,34 takze rośnie jak na drożdżach przez co dogonił jUz późniejsza owulacje co do dnia i nie jest juz spóźniony o 5-7 dni.. ładnie machał nóżkami i było widac śliczne stopki lekarz powiedział ze ma przepuklinę ale ze to podobno normalne i powinno zaniknąć do przyszłego tygodnia.. i teraz sie tym zamartwiam ze co jesli nie zaniknie.. czy którejś tez cos takiego lekarz mówił? Następna wizyta 03.02 i to juz prenatalne, robię razem z Pappa niestety 450zl ale cóż na pieniądze teraz nie patrzę.. krew na pappa ide zdać w poniedziałek zeby na 03.02 juz były wyniki.
Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty bo widzę ze jeszcze niektóre sa dzisiaj przed
Ja usłyszałam to samo - że jest przepuklina, ale to normalne na tym etapie i on zniknie (to był 10t0d)