X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciąża też dość mocno spóźniona. Owulację miałam 26 DC. Ciąża młodsza o 10-11 dni wg USG :-) a że mam pewność to zmieniłam kalendarz i suwaczek bo co się mam stresowac.

Zapomniałam że dziś na te prenatalne powinnam oprócz skierowania mieć dokumentację z poprzednich ciąż. A ja zgubiłam wypisy:-( może bety im wystarcza?

MówmiAgatka lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • llallka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ostatnio coś kiepsko ze snem- siusianie minimum 2 razy... A wstaję razem z mężem, choć zawsze sobie obiecywałam, że jak wyląduję na chorobowym ciążowym to będę spałą po 20/dobę- zawsze byłam śpiochem... A tu zonk.

Another ja mam już za sobą 2 przeziębienia i zafundowałam sobie wszystko co gdziekolwiek napisali, że można w ciąży. Wygrzać się trzeba to na 100%- i pamiętaj, że jak herbata z cytryną to nie wrzucać cytryny do wrzątku bo gungo pomoże. Podobnie miód. Czosnek faktycznie daje moc (kanapeczka z plasterkami mmmm)tylko wtedy faktycznie raczej ograniczyć wszelkie kontakty międzyludzkie ;) Zdrówka Ci życzę, wypoczywaj...

Another lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U nas w końcu świeci słoneczko po 2 tygodniach ciemnicy :D

Daag powodzenia na wizycie :)
    Santoocha cudny bobas <3

Ja od tygodnia śpię wyśmienicie po 9 godzin i zero pobudek, wcześniej wstawałam tylko raz ale zawsze starałam się mało pić wieczorem i wysiusiać się tuż przed spaniem. Mam za to inny problem, od trzech dni nie mogę załatwić drugiej sprawy ;) Właśnie wypiłam sok ze śliwek i czekam na efekty bo czuję się tak przyblokowana, że aż płakać mi się chce :(

Witam się z wami w drugim trymestrze i 4 miesiącu ciąży !!!! <3 <3 <3

Postanowiłam popracować nad moja listą wyprawkową i pojeździć po sklepach w ten weekend i popatrzeć na rzeczy które nam się podobaja i będa potrzebne i podliczyć mniej więcej wydatki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 10:51

Lexi150, Asiulka83, Tova33 lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj nawrzeszczałam na moją córkę. Wszystko mnie drażni. A teraz mam wyrzuty sumienia. Zdenerwowałam i ją i maluszka w brzuchu :( a tak staram się być uśmiechnięta żeby maluszek szczęśliwy rósł.

• All4love Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Eh.. Wstałam i już jestem zmęczona ^^

20.08.2017 <3
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i dołączam do grona budzących się w nocy. dziś ostatecznie pobudka po 5 :/
    Czy któraś była na La La Land?

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi Ty chyba pisałaś o brodawkach? Dziecko je sobie wyciumka podczas karmienia, a potem one się "chowają" i tak co karmienie masz takie ogromne a potem normalne. ja przynajmniej tak miałam.
    I ja karmiłam długo (ponad rok) a piersi mam takie same jak przed karmieniem. Pierwsze 2-3 miesiace po zakończeniu KP były troche bardziej klapnięte, ale to normalne bo tkanka tłuszczowa zniknęła. Potem wróciły do normalności i nie miałam ani opadniętych, ani wyciągnietych ani nic takiego.

Ja chodzę do mojego kolegi ginekologa i z tej racji nic nie płacę ;) Ufff bo ceny są szaleńczo wysokie. Kolezanki płacą ok 200zł za wizytę normalną z usg, a za genetyczne, połówkowe i po 30tym tygodniu jakieś 250-300zł.

sisi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry że ja z doskoku, ale doba mi sie coraz bardziej kurczy... Doczytuje Was czasami ale ciężko odpisać ;)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta kosztuje 120 zł z usg, doktorek wszystko tłumaczy nie spieszy się, ostatnio siedziałam ze 40 minut w gabinecie jak nie lepiej.

Dziewczyny wiem że temat już był wałkowany ale nie moge się dokopać więc jeszcze raz zapytam jakie witaminy zamierzacie brać w drugim trymestrze? Mi gin polecał prenatal duo ale jak zobaczyłam cene to się za głowe złapałam

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem jakie witaminy. Zastanawiam się nad tym. W pierwszej ciąży brałam falvit.

• awangarda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast 120 płacę 50 za każdą wizytę. Z USG oczywiście.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz powiedział, że mama dha + 1000-1500 jednostek witaminy D. Ja sama do tego dokładam witaminy B6 i B12 i powiedział, że ok. Jem je już od 10 tc. Mama Dha przez neta kosztuje 25 zł (miesięczna kuracja), a ma chyba wszystko co zaleca instytut ginekologiczny. Jest DHA, kwas foliowy, jod, wit. D i magnez.
    Dla mnie ważne, że nie mają wit. A, ani żelaza.

Kasiula09 lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin to ja na razie dojem co mam (witD 2000jednostek, kwas foliowy i 500mg DHA), a potem za pewne zakupie OmegaMed Optima Forte.

• Another Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście, że pojawił się już wątek październikowy? :D Ale ten czas leci :O

Asiulka83, MówmiAgatka, sisi lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży brałam femibion a teraz przerzucam się na vitaminer z dha. Dodatkowo wapno calperos i tran mollers forte w kapsułkach. Oprócz dha ma wit D a nie zawiera wit A więc super. No i myślę ze dzięki niemu uchronilam się w poprzedniej ciąży przed chorobskami. No i magnez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 11:57

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, czemu żelaza? Nadmiar wit A jest szkodliwy, a żelazo?

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another ale ten Mama DHA ma tragiczny skład... Nie wczytywałam się bardzo, ale szybko przejrzałam i dla mnie z góry odpada... No i DHA z oleju rybiego to wg mnie kiepska sprawa ;) szczególnie przy licznych beknięciach jak to u mnie nadal jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Widziałyście, że pojawił się już wątek październikowy? :D Ale ten czas leci :O

Aż spojrzałam ;) faktycznie czas szybko leci, kiedy to my byłyśmy w 3 czy 4 tyg. ciąży... :)

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To które Wit nie są z oleju rybiego?

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np OmegaMed.

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ