X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciąża też dość mocno spóźniona. Owulację miałam 26 DC. Ciąża młodsza o 10-11 dni wg USG :-) a że mam pewność to zmieniłam kalendarz i suwaczek bo co się mam stresowac.

Zapomniałam że dziś na te prenatalne powinnam oprócz skierowania mieć dokumentację z poprzednich ciąż. A ja zgubiłam wypisy:-( może bety im wystarcza?

MówmiAgatka lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • llallka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ostatnio coś kiepsko ze snem- siusianie minimum 2 razy... A wstaję razem z mężem, choć zawsze sobie obiecywałam, że jak wyląduję na chorobowym ciążowym to będę spałą po 20/dobę- zawsze byłam śpiochem... A tu zonk.

Another ja mam już za sobą 2 przeziębienia i zafundowałam sobie wszystko co gdziekolwiek napisali, że można w ciąży. Wygrzać się trzeba to na 100%- i pamiętaj, że jak herbata z cytryną to nie wrzucać cytryny do wrzątku bo gungo pomoże. Podobnie miód. Czosnek faktycznie daje moc (kanapeczka z plasterkami mmmm)tylko wtedy faktycznie raczej ograniczyć wszelkie kontakty międzyludzkie ;) Zdrówka Ci życzę, wypoczywaj...

Another lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U nas w końcu świeci słoneczko po 2 tygodniach ciemnicy :D

Daag powodzenia na wizycie :)
    Santoocha cudny bobas <3

Ja od tygodnia śpię wyśmienicie po 9 godzin i zero pobudek, wcześniej wstawałam tylko raz ale zawsze starałam się mało pić wieczorem i wysiusiać się tuż przed spaniem. Mam za to inny problem, od trzech dni nie mogę załatwić drugiej sprawy ;) Właśnie wypiłam sok ze śliwek i czekam na efekty bo czuję się tak przyblokowana, że aż płakać mi się chce :(

Witam się z wami w drugim trymestrze i 4 miesiącu ciąży !!!! <3 <3 <3

Postanowiłam popracować nad moja listą wyprawkową i pojeździć po sklepach w ten weekend i popatrzeć na rzeczy które nam się podobaja i będa potrzebne i podliczyć mniej więcej wydatki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 10:51

Lexi150, Asiulka83, Tova33 lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj nawrzeszczałam na moją córkę. Wszystko mnie drażni. A teraz mam wyrzuty sumienia. Zdenerwowałam i ją i maluszka w brzuchu :( a tak staram się być uśmiechnięta żeby maluszek szczęśliwy rósł.

• All4love Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Eh.. Wstałam i już jestem zmęczona ^^

20.08.2017 <3
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i dołączam do grona budzących się w nocy. dziś ostatecznie pobudka po 5 :/
    Czy któraś była na La La Land?

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi Ty chyba pisałaś o brodawkach? Dziecko je sobie wyciumka podczas karmienia, a potem one się "chowają" i tak co karmienie masz takie ogromne a potem normalne. ja przynajmniej tak miałam.
    I ja karmiłam długo (ponad rok) a piersi mam takie same jak przed karmieniem. Pierwsze 2-3 miesiace po zakończeniu KP były troche bardziej klapnięte, ale to normalne bo tkanka tłuszczowa zniknęła. Potem wróciły do normalności i nie miałam ani opadniętych, ani wyciągnietych ani nic takiego.

Ja chodzę do mojego kolegi ginekologa i z tej racji nic nie płacę ;) Ufff bo ceny są szaleńczo wysokie. Kolezanki płacą ok 200zł za wizytę normalną z usg, a za genetyczne, połówkowe i po 30tym tygodniu jakieś 250-300zł.

sisi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry że ja z doskoku, ale doba mi sie coraz bardziej kurczy... Doczytuje Was czasami ale ciężko odpisać ;)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta kosztuje 120 zł z usg, doktorek wszystko tłumaczy nie spieszy się, ostatnio siedziałam ze 40 minut w gabinecie jak nie lepiej.

Dziewczyny wiem że temat już był wałkowany ale nie moge się dokopać więc jeszcze raz zapytam jakie witaminy zamierzacie brać w drugim trymestrze? Mi gin polecał prenatal duo ale jak zobaczyłam cene to się za głowe złapałam

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem jakie witaminy. Zastanawiam się nad tym. W pierwszej ciąży brałam falvit.

• awangarda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast 120 płacę 50 za każdą wizytę. Z USG oczywiście.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz powiedział, że mama dha + 1000-1500 jednostek witaminy D. Ja sama do tego dokładam witaminy B6 i B12 i powiedział, że ok. Jem je już od 10 tc. Mama Dha przez neta kosztuje 25 zł (miesięczna kuracja), a ma chyba wszystko co zaleca instytut ginekologiczny. Jest DHA, kwas foliowy, jod, wit. D i magnez.
    Dla mnie ważne, że nie mają wit. A, ani żelaza.

Kasiula09 lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin to ja na razie dojem co mam (witD 2000jednostek, kwas foliowy i 500mg DHA), a potem za pewne zakupie OmegaMed Optima Forte.

• Another Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście, że pojawił się już wątek październikowy? :D Ale ten czas leci :O

Asiulka83, MówmiAgatka, sisi lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży brałam femibion a teraz przerzucam się na vitaminer z dha. Dodatkowo wapno calperos i tran mollers forte w kapsułkach. Oprócz dha ma wit D a nie zawiera wit A więc super. No i myślę ze dzięki niemu uchronilam się w poprzedniej ciąży przed chorobskami. No i magnez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 11:57

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another, czemu żelaza? Nadmiar wit A jest szkodliwy, a żelazo?

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another ale ten Mama DHA ma tragiczny skład... Nie wczytywałam się bardzo, ale szybko przejrzałam i dla mnie z góry odpada... No i DHA z oleju rybiego to wg mnie kiepska sprawa ;) szczególnie przy licznych beknięciach jak to u mnie nadal jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Widziałyście, że pojawił się już wątek październikowy? :D Ale ten czas leci :O

Aż spojrzałam ;) faktycznie czas szybko leci, kiedy to my byłyśmy w 3 czy 4 tyg. ciąży... :)

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To które Wit nie są z oleju rybiego?

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np OmegaMed.

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ