Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja ciąża też dość mocno spóźniona. Owulację miałam 26 DC. Ciąża młodsza o 10-11 dni wg USG a że mam pewność to zmieniłam kalendarz i suwaczek bo co się mam stresowac.
Zapomniałam że dziś na te prenatalne powinnam oprócz skierowania mieć dokumentację z poprzednich ciąż. A ja zgubiłam wypisy:-( może bety im wystarcza?MówmiAgatka lubi tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
U mnie też ostatnio coś kiepsko ze snem- siusianie minimum 2 razy... A wstaję razem z mężem, choć zawsze sobie obiecywałam, że jak wyląduję na chorobowym ciążowym to będę spałą po 20/dobę- zawsze byłam śpiochem... A tu zonk.
Another ja mam już za sobą 2 przeziębienia i zafundowałam sobie wszystko co gdziekolwiek napisali, że można w ciąży. Wygrzać się trzeba to na 100%- i pamiętaj, że jak herbata z cytryną to nie wrzucać cytryny do wrzątku bo gungo pomoże. Podobnie miód. Czosnek faktycznie daje moc (kanapeczka z plasterkami mmmm)tylko wtedy faktycznie raczej ograniczyć wszelkie kontakty międzyludzkie Zdrówka Ci życzę, wypoczywaj...Another lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry U nas w końcu świeci słoneczko po 2 tygodniach ciemnicy
Daag powodzenia na wizycie
Santoocha cudny bobas
Ja od tygodnia śpię wyśmienicie po 9 godzin i zero pobudek, wcześniej wstawałam tylko raz ale zawsze starałam się mało pić wieczorem i wysiusiać się tuż przed spaniem. Mam za to inny problem, od trzech dni nie mogę załatwić drugiej sprawy Właśnie wypiłam sok ze śliwek i czekam na efekty bo czuję się tak przyblokowana, że aż płakać mi się chce
Witam się z wami w drugim trymestrze i 4 miesiącu ciąży !!!!
Postanowiłam popracować nad moja listą wyprawkową i pojeździć po sklepach w ten weekend i popatrzeć na rzeczy które nam się podobaja i będa potrzebne i podliczyć mniej więcej wydatki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 10:51
Lexi150, Asiulka83, Tova33 lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySisi Ty chyba pisałaś o brodawkach? Dziecko je sobie wyciumka podczas karmienia, a potem one się "chowają" i tak co karmienie masz takie ogromne a potem normalne. ja przynajmniej tak miałam.
I ja karmiłam długo (ponad rok) a piersi mam takie same jak przed karmieniem. Pierwsze 2-3 miesiace po zakończeniu KP były troche bardziej klapnięte, ale to normalne bo tkanka tłuszczowa zniknęła. Potem wróciły do normalności i nie miałam ani opadniętych, ani wyciągnietych ani nic takiego.
Ja chodzę do mojego kolegi ginekologa i z tej racji nic nie płacę Ufff bo ceny są szaleńczo wysokie. Kolezanki płacą ok 200zł za wizytę normalną z usg, a za genetyczne, połówkowe i po 30tym tygodniu jakieś 250-300zł.sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie wizyta kosztuje 120 zł z usg, doktorek wszystko tłumaczy nie spieszy się, ostatnio siedziałam ze 40 minut w gabinecie jak nie lepiej.
Dziewczyny wiem że temat już był wałkowany ale nie moge się dokopać więc jeszcze raz zapytam jakie witaminy zamierzacie brać w drugim trymestrze? Mi gin polecał prenatal duo ale jak zobaczyłam cene to się za głowe złapałam -
nick nieaktualny
-
Mój lekarz powiedział, że mama dha + 1000-1500 jednostek witaminy D. Ja sama do tego dokładam witaminy B6 i B12 i powiedział, że ok. Jem je już od 10 tc. Mama Dha przez neta kosztuje 25 zł (miesięczna kuracja), a ma chyba wszystko co zaleca instytut ginekologiczny. Jest DHA, kwas foliowy, jod, wit. D i magnez.
Dla mnie ważne, że nie mają wit. A, ani żelaza.Kasiula09 lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
nick nieaktualny
-
Ja w pierwszej ciąży brałam femibion a teraz przerzucam się na vitaminer z dha. Dodatkowo wapno calperos i tran mollers forte w kapsułkach. Oprócz dha ma wit D a nie zawiera wit A więc super. No i myślę ze dzięki niemu uchronilam się w poprzedniej ciąży przed chorobskami. No i magnez.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 11:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny