WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka no szkoda,że nie dostałaś zdjęcia :-( no ale jak dużo kobiet to oni hurtowo lecą. Serduszko pierwszy raz też słyszałam dwie sekundy bo doktorka mówi,że wystarczy .Jak pójdziesz prywatnie to poproś o zdjęcie,ewentualnie zrób sobie zdjęcie zdjęcia zanim schowa do kartoteki. Pamiętaj że masz prawo wglądu w dokumentację więc jak Ci zależy to poproś i cyknij fotkę zdjęcia :-*

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi sutki to zmieniają się przy karmieniu dopiero jak karmisz ale jakie cycki robia się wielkie po porodzie jak napływa mleko :) ja gdzies miałam zdjecie jeszcze w szpitalu jak cycek większy od glowki maluszka :)

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi
    tu chyba nie ma reguły. ja karmiłam każdą córkę około 12 miesięcy. w poprzednich ciążach piersi mi się prawie nie zmieniały, dopiero przy nawale pokarmu po porodzie. ale ogólnie mam mały biust i zawsze rósł tylko trochę. a teraz mam dużo większe piersi od samego początku, i sutki również wyglądają jak karmiące :)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, co do kolejek u lekarza, musisz się przyzwyczaić :D Ja dzisiaj byłam pierwsza i weszłam z miejsca, ale poprzednio siedziałam godzinę :D

Szkoda, że nie dostałaś zdjęcia, może papieru im szkoda.... dobrze, że umówiłaś się prywatnie :) Mimo, że mogę na NFZ, też chodzę prywatnie, bo wiem, że płacę za te badania i lekarz staje na rzęsach, żebym była zadowolona i wszystko wiedziała.
    Myślę, że jak pójdziesz prywatnie, to będziesz bardziej zadowolona :) Daj znać :)
    I nie stresuj się, ciesz się maleństwem i bijącym serduszkiem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 20:26

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka wrote:
    Sisi mi już się sutki powiększyły i są dość spore, takie opuchnięte jakby, bardzo się zmieniły mimo że nic nie bolą. Zawsze miałam drobne mimo dość dużych piersi 70 H/I.

Kupiłam Sonoline B :). Tętno znalazłam tuż nad kością łonową, bardziej z prawej strony po jakichś 5 minutach. To tak lekko w oddali ten dźwięk słychać, ale dość wyraźnie. Też Ci tak wariuje pomiar na wyświetlaczu :)? Ja słyszę np. serce cały czas trzymając w jednym miejscu nie mogę nawet drgnąć, ale na wyświetlaczu raz się pojawia liczba, a raz znika i nie wiem czy wszystko jest ok.
    Też tak mam z moim Sonoline, jak złapie małego to skacze od 140 do 155, a czasami nic nie słychać a wyświetlacz pokazuję 130 ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda, sisi dziękuję, bo już myślałam, że może u mnie coś nie tak :)

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • sisi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka odbijesz sobie na prywatnej wizycie, a póki co gratuluję sporego brzdąca i pykającego serduszka <3

Piersi mi się zmieniają, napęczniały i obwódki zrobiły się większe i ciemniejsze ale sutki zostały takie jakie są. Na filmiku to te kobity miały takie anteny stojące na 3 cm przynajmniej, a mój sutek to ma może z 5mm. Myślicie, że dziecko wyciągnie je do takich rozmiarów? No i były to karmienia jeszcze w szpitalu po porodzie więc myślałam, że one same takie rosną żeby dostosować się do potrzeb dziecka.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, moja pierwsza wizyta byla identyczna! Tez na kase chorych wiec nic nie placilam, bez badania ginekologicznego, nie zapytal mnie kiedy mialam ostatnia cytologie (a mialam prawie 3 lata temu), USG expres pol minuty, zdjecia nie dostalam, wypisal tylko skierowanie na podstawowe badania i powiedzial zeby przyjsc za miesiac i zobaczymy jak sie ciaza rozwija. Juz do niego nie poszlam, umowilam sie prywatnie, wizyta bez porownania, doslownie niebo a ziemia. Wole juz zaplacic 80E i byc pozadnie "obsluzona". Takze na prywatnej sobie odbijesz, najwazniejsze ze wszystko w porzadku :)

Te sutki to chyba zalezy od cyca, mi sie w ciazy prawie wogole nie zmienily, dopiero jak mialam nawal pokarmu to nagle wygladalam jak po opreracji plastycznej no i te pierwsze dni jak sie dzidzus przyssie to sutki troche mi spuchly i sie wydluzyly, ale zaraz po karmieniu malaly. No i suche, czerwone, bolace ze az lzy w oczach stawaly... Ale to jeszcze przed nami ;)

A tak wogole to ja Was sobie czytam co chwile w dzien, to na przerwie w pracy, to w pociagu, to jak mi dziecko pozwoli na moment juz w domu, ale pisac nie mam kiedy. Takze sie witam i rownoczesnie zycze milej nocy ;)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile płacicie za wizytę?

20.08.2017 <3
  • llallka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 140zł- z usg, fotką malucha i całą otoczką ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, coś czuję, że mnie znowu migrena łapie (to by była już 3 odkąd jestem w ciąży. Oby to nie było to... :/

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pakiet medyczny za 32zł/mies i nie płacę za wizyty, ale normalnie kosztuje 150zł wizyta ciążowa z usg

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Another, All4love gratuluję ślicznych dzieciaczków <3

Wrzucam mój brzuch z dzisiaj, w zeszłym tygodniu był podobnej wielkości ale zgrabniejszy, teraz się rozłazi na boki ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2053964a5d8.jpg
    Zauważyłam dziś po kapieli, że robi mi się ta linia od spojenia łonowego do pępka, a byłam pewna, że mnie to ominie ;)

I mam pytanie z innej beczki... oglądałam wczoraj filmiki o opiece nad noworodkiem, karmieniu piersią i takich tam i teraz pytanie do doświadczonych mam: Kiedy sutki stają się takie ogromniaste?? Pod koniec ciąży czy po porodzie? A może nie u wszystkich tak jest? Jak porównałam swoje to ja mam może jedną trzecią co te kobiety.

Mnie się piersi zmieniły na początku 3 trymestru, sutki się powiększyły i ściemniały. Ale wiem, że nie wszystkie kobiety mają ogromne sutki. To raczej cechy indywidualne, tak jak wielkość piersi.

sisi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że to co opisujecie to sprytne zagranie lekarzy. Jak będą wredni i nieprzyjemni na NFZ to więcej pacjentek przyjdzie do nich prywatnie, aby zostać potraktowane jak należy.

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Ja myślę, że to co opisujecie to sprytne zagranie lekarzy. Jak będą wredni i nieprzyjemni na NFZ to więcej pacjentek przyjdzie do nich prywatnie, aby zostać potraktowane jak należy.

Tylko on nie przyjmuje prywatnie na NFZ dwa razy w tygodniu reszta w szpitalu. Ja nawet prywatnie juz do niego bym nie poszła

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na ceny to u mnie tanizna. Średnio 50-80 zł płacę :)

20.08.2017 <3
  • Another Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love piękna niunia <3
    Pestka faktycznie dupa a nie lekarz :/

Cherry proszę wpisz mi wizytę 15.02. Dziękuję :)

Pytałam dzisiaj lekarza o doppler i powiedział żeby sobie odpuścić. Więcej strachu niż radości, a u nich na IP codziennie co najmniej kilka kobiet jest, które na podstawie dopplera stawiają sobie diagnozę. Także posłucham go, dobry był dla mnie, to będę grzeczna :D
    Za to zamówię sobie jutro na allegro piżamki 2 ciążowe i fajny rożek w sówki widziałam w Smyku, więc też się skuszę :D

All4love, Asiulka83, Tova33 lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Gratuluję dobrych wizyt i ślicznych maluszków :)
    Ja też dziś po wizycie.
    Maluch ma prawie 3,5cm, wszystko ok :)
    Trochę nawet potańcował.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea1aba8caf49.jpg

A potem przesłał mamie serduszko z dłoni <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eaa28d11e2b.jpg

Zakochałam się w nim !!!! :D

2 lutego prenatalne.

All4love, itakasia, Chusy, Kfoka, sisi, Otka, Amelia25, Gaduaaa, Lexi150, Asiulka83, Another, Ruda Paskuda, Tova33 lubią tę wiadomość

• awangarda Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie serduszko! Kiedyś nic nie widziałam na tych USG. Teraz jak się tym interesuje to czaje trochę więcej. Chociaż też nie za dużo :-D

Chętnie bym się najadla środków usypiajacych dziś. Okropnie mnie męczy bezsenność. I to tak do 2-3 nad ranem.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak widzę, że Wasze maluszki długością odpowiadają OM. Mój jest o tydzień mniejszy. Któraś też tak ma?

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ