Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pestka no szkoda,że nie dostałaś zdjęcia no ale jak dużo kobiet to oni hurtowo lecą. Serduszko pierwszy raz też słyszałam dwie sekundy bo doktorka mówi,że wystarczy .Jak pójdziesz prywatnie to poproś o zdjęcie,ewentualnie zrób sobie zdjęcie zdjęcia zanim schowa do kartoteki. Pamiętaj że masz prawo wglądu w dokumentację więc jak Ci zależy to poproś i cyknij fotkę zdjęcia :-*synuś
Dwa aniołki * -
sisi sutki to zmieniają się przy karmieniu dopiero jak karmisz ale jakie cycki robia się wielkie po porodzie jak napływa mleko ja gdzies miałam zdjecie jeszcze w szpitalu jak cycek większy od glowki maluszka
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
sisi
tu chyba nie ma reguły. ja karmiłam każdą córkę około 12 miesięcy. w poprzednich ciążach piersi mi się prawie nie zmieniały, dopiero przy nawale pokarmu po porodzie. ale ogólnie mam mały biust i zawsze rósł tylko trochę. a teraz mam dużo większe piersi od samego początku, i sutki również wyglądają jak karmiące -
Pestka, co do kolejek u lekarza, musisz się przyzwyczaić Ja dzisiaj byłam pierwsza i weszłam z miejsca, ale poprzednio siedziałam godzinę
Szkoda, że nie dostałaś zdjęcia, może papieru im szkoda.... dobrze, że umówiłaś się prywatnie Mimo, że mogę na NFZ, też chodzę prywatnie, bo wiem, że płacę za te badania i lekarz staje na rzęsach, żebym była zadowolona i wszystko wiedziała.
Myślę, że jak pójdziesz prywatnie, to będziesz bardziej zadowolona Daj znać
I nie stresuj się, ciesz się maleństwem i bijącym serduszkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 20:26
20.08.2017 -
Otka wrote:Sisi mi już się sutki powiększyły i są dość spore, takie opuchnięte jakby, bardzo się zmieniły mimo że nic nie bolą. Zawsze miałam drobne mimo dość dużych piersi 70 H/I.
Kupiłam Sonoline B . Tętno znalazłam tuż nad kością łonową, bardziej z prawej strony po jakichś 5 minutach. To tak lekko w oddali ten dźwięk słychać, ale dość wyraźnie. Też Ci tak wariuje pomiar na wyświetlaczu ? Ja słyszę np. serce cały czas trzymając w jednym miejscu nie mogę nawet drgnąć, ale na wyświetlaczu raz się pojawia liczba, a raz znika i nie wiem czy wszystko jest ok.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Pestka odbijesz sobie na prywatnej wizycie, a póki co gratuluję sporego brzdąca i pykającego serduszka
Piersi mi się zmieniają, napęczniały i obwódki zrobiły się większe i ciemniejsze ale sutki zostały takie jakie są. Na filmiku to te kobity miały takie anteny stojące na 3 cm przynajmniej, a mój sutek to ma może z 5mm. Myślicie, że dziecko wyciągnie je do takich rozmiarów? No i były to karmienia jeszcze w szpitalu po porodzie więc myślałam, że one same takie rosną żeby dostosować się do potrzeb dziecka.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Pestka, moja pierwsza wizyta byla identyczna! Tez na kase chorych wiec nic nie placilam, bez badania ginekologicznego, nie zapytal mnie kiedy mialam ostatnia cytologie (a mialam prawie 3 lata temu), USG expres pol minuty, zdjecia nie dostalam, wypisal tylko skierowanie na podstawowe badania i powiedzial zeby przyjsc za miesiac i zobaczymy jak sie ciaza rozwija. Juz do niego nie poszlam, umowilam sie prywatnie, wizyta bez porownania, doslownie niebo a ziemia. Wole juz zaplacic 80E i byc pozadnie "obsluzona". Takze na prywatnej sobie odbijesz, najwazniejsze ze wszystko w porzadku
Te sutki to chyba zalezy od cyca, mi sie w ciazy prawie wogole nie zmienily, dopiero jak mialam nawal pokarmu to nagle wygladalam jak po opreracji plastycznej no i te pierwsze dni jak sie dzidzus przyssie to sutki troche mi spuchly i sie wydluzyly, ale zaraz po karmieniu malaly. No i suche, czerwone, bolace ze az lzy w oczach stawaly... Ale to jeszcze przed nami
A tak wogole to ja Was sobie czytam co chwile w dzien, to na przerwie w pracy, to w pociagu, to jak mi dziecko pozwoli na moment juz w domu, ale pisac nie mam kiedy. Takze sie witam i rownoczesnie zycze milej nocy -
nick nieaktualnysisi wrote:Another, All4love gratuluję ślicznych dzieciaczków
Wrzucam mój brzuch z dzisiaj, w zeszłym tygodniu był podobnej wielkości ale zgrabniejszy, teraz się rozłazi na boki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2053964a5d8.jpg
Zauważyłam dziś po kapieli, że robi mi się ta linia od spojenia łonowego do pępka, a byłam pewna, że mnie to ominie
I mam pytanie z innej beczki... oglądałam wczoraj filmiki o opiece nad noworodkiem, karmieniu piersią i takich tam i teraz pytanie do doświadczonych mam: Kiedy sutki stają się takie ogromniaste?? Pod koniec ciąży czy po porodzie? A może nie u wszystkich tak jest? Jak porównałam swoje to ja mam może jedną trzecią co te kobiety.
Mnie się piersi zmieniły na początku 3 trymestru, sutki się powiększyły i ściemniały. Ale wiem, że nie wszystkie kobiety mają ogromne sutki. To raczej cechy indywidualne, tak jak wielkość piersi.sisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MówmiAgatka wrote:Ja myślę, że to co opisujecie to sprytne zagranie lekarzy. Jak będą wredni i nieprzyjemni na NFZ to więcej pacjentek przyjdzie do nich prywatnie, aby zostać potraktowane jak należy.
Tylko on nie przyjmuje prywatnie na NFZ dwa razy w tygodniu reszta w szpitalu. Ja nawet prywatnie juz do niego bym nie poszła
-
All4love piękna niunia
Pestka faktycznie dupa a nie lekarz
Cherry proszę wpisz mi wizytę 15.02. Dziękuję
Pytałam dzisiaj lekarza o doppler i powiedział żeby sobie odpuścić. Więcej strachu niż radości, a u nich na IP codziennie co najmniej kilka kobiet jest, które na podstawie dopplera stawiają sobie diagnozę. Także posłucham go, dobry był dla mnie, to będę grzeczna
Za to zamówię sobie jutro na allegro piżamki 2 ciążowe i fajny rożek w sówki widziałam w Smyku, więc też się skuszę
All4love, Asiulka83, Tova33 lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Hej. Gratuluję dobrych wizyt i ślicznych maluszków
Ja też dziś po wizycie.
Maluch ma prawie 3,5cm, wszystko ok
Trochę nawet potańcował.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea1aba8caf49.jpg
A potem przesłał mamie serduszko z dłoni
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eaa28d11e2b.jpg
Zakochałam się w nim !!!!
2 lutego prenatalne.All4love, itakasia, Chusy, Kfoka, sisi, Otka, Amelia25, Gaduaaa, Lexi150, Asiulka83, Another, Ruda Paskuda, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Jakie serduszko! Kiedyś nic nie widziałam na tych USG. Teraz jak się tym interesuje to czaje trochę więcej. Chociaż też nie za dużo
Chętnie bym się najadla środków usypiajacych dziś. Okropnie mnie męczy bezsenność. I to tak do 2-3 nad ranem.synuś
Dwa aniołki * -
nick nieaktualny