X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka no szkoda,że nie dostałaś zdjęcia :-( no ale jak dużo kobiet to oni hurtowo lecą. Serduszko pierwszy raz też słyszałam dwie sekundy bo doktorka mówi,że wystarczy .Jak pójdziesz prywatnie to poproś o zdjęcie,ewentualnie zrób sobie zdjęcie zdjęcia zanim schowa do kartoteki. Pamiętaj że masz prawo wglądu w dokumentację więc jak Ci zależy to poproś i cyknij fotkę zdjęcia :-*

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi sutki to zmieniają się przy karmieniu dopiero jak karmisz ale jakie cycki robia się wielkie po porodzie jak napływa mleko :) ja gdzies miałam zdjecie jeszcze w szpitalu jak cycek większy od glowki maluszka :)

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi
    tu chyba nie ma reguły. ja karmiłam każdą córkę około 12 miesięcy. w poprzednich ciążach piersi mi się prawie nie zmieniały, dopiero przy nawale pokarmu po porodzie. ale ogólnie mam mały biust i zawsze rósł tylko trochę. a teraz mam dużo większe piersi od samego początku, i sutki również wyglądają jak karmiące :)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, co do kolejek u lekarza, musisz się przyzwyczaić :D Ja dzisiaj byłam pierwsza i weszłam z miejsca, ale poprzednio siedziałam godzinę :D

Szkoda, że nie dostałaś zdjęcia, może papieru im szkoda.... dobrze, że umówiłaś się prywatnie :) Mimo, że mogę na NFZ, też chodzę prywatnie, bo wiem, że płacę za te badania i lekarz staje na rzęsach, żebym była zadowolona i wszystko wiedziała.
    Myślę, że jak pójdziesz prywatnie, to będziesz bardziej zadowolona :) Daj znać :)
    I nie stresuj się, ciesz się maleństwem i bijącym serduszkiem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 20:26

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka wrote:
    Sisi mi już się sutki powiększyły i są dość spore, takie opuchnięte jakby, bardzo się zmieniły mimo że nic nie bolą. Zawsze miałam drobne mimo dość dużych piersi 70 H/I.

Kupiłam Sonoline B :). Tętno znalazłam tuż nad kością łonową, bardziej z prawej strony po jakichś 5 minutach. To tak lekko w oddali ten dźwięk słychać, ale dość wyraźnie. Też Ci tak wariuje pomiar na wyświetlaczu :)? Ja słyszę np. serce cały czas trzymając w jednym miejscu nie mogę nawet drgnąć, ale na wyświetlaczu raz się pojawia liczba, a raz znika i nie wiem czy wszystko jest ok.
    Też tak mam z moim Sonoline, jak złapie małego to skacze od 140 do 155, a czasami nic nie słychać a wyświetlacz pokazuję 130 ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda, sisi dziękuję, bo już myślałam, że może u mnie coś nie tak :)

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • sisi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka odbijesz sobie na prywatnej wizycie, a póki co gratuluję sporego brzdąca i pykającego serduszka <3

Piersi mi się zmieniają, napęczniały i obwódki zrobiły się większe i ciemniejsze ale sutki zostały takie jakie są. Na filmiku to te kobity miały takie anteny stojące na 3 cm przynajmniej, a mój sutek to ma może z 5mm. Myślicie, że dziecko wyciągnie je do takich rozmiarów? No i były to karmienia jeszcze w szpitalu po porodzie więc myślałam, że one same takie rosną żeby dostosować się do potrzeb dziecka.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, moja pierwsza wizyta byla identyczna! Tez na kase chorych wiec nic nie placilam, bez badania ginekologicznego, nie zapytal mnie kiedy mialam ostatnia cytologie (a mialam prawie 3 lata temu), USG expres pol minuty, zdjecia nie dostalam, wypisal tylko skierowanie na podstawowe badania i powiedzial zeby przyjsc za miesiac i zobaczymy jak sie ciaza rozwija. Juz do niego nie poszlam, umowilam sie prywatnie, wizyta bez porownania, doslownie niebo a ziemia. Wole juz zaplacic 80E i byc pozadnie "obsluzona". Takze na prywatnej sobie odbijesz, najwazniejsze ze wszystko w porzadku :)

Te sutki to chyba zalezy od cyca, mi sie w ciazy prawie wogole nie zmienily, dopiero jak mialam nawal pokarmu to nagle wygladalam jak po opreracji plastycznej no i te pierwsze dni jak sie dzidzus przyssie to sutki troche mi spuchly i sie wydluzyly, ale zaraz po karmieniu malaly. No i suche, czerwone, bolace ze az lzy w oczach stawaly... Ale to jeszcze przed nami ;)

A tak wogole to ja Was sobie czytam co chwile w dzien, to na przerwie w pracy, to w pociagu, to jak mi dziecko pozwoli na moment juz w domu, ale pisac nie mam kiedy. Takze sie witam i rownoczesnie zycze milej nocy ;)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile płacicie za wizytę?

20.08.2017 <3
  • llallka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 140zł- z usg, fotką malucha i całą otoczką ;)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, coś czuję, że mnie znowu migrena łapie (to by była już 3 odkąd jestem w ciąży. Oby to nie było to... :/

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pakiet medyczny za 32zł/mies i nie płacę za wizyty, ale normalnie kosztuje 150zł wizyta ciążowa z usg

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Another, All4love gratuluję ślicznych dzieciaczków <3

Wrzucam mój brzuch z dzisiaj, w zeszłym tygodniu był podobnej wielkości ale zgrabniejszy, teraz się rozłazi na boki ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2053964a5d8.jpg
    Zauważyłam dziś po kapieli, że robi mi się ta linia od spojenia łonowego do pępka, a byłam pewna, że mnie to ominie ;)

I mam pytanie z innej beczki... oglądałam wczoraj filmiki o opiece nad noworodkiem, karmieniu piersią i takich tam i teraz pytanie do doświadczonych mam: Kiedy sutki stają się takie ogromniaste?? Pod koniec ciąży czy po porodzie? A może nie u wszystkich tak jest? Jak porównałam swoje to ja mam może jedną trzecią co te kobiety.

Mnie się piersi zmieniły na początku 3 trymestru, sutki się powiększyły i ściemniały. Ale wiem, że nie wszystkie kobiety mają ogromne sutki. To raczej cechy indywidualne, tak jak wielkość piersi.

sisi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że to co opisujecie to sprytne zagranie lekarzy. Jak będą wredni i nieprzyjemni na NFZ to więcej pacjentek przyjdzie do nich prywatnie, aby zostać potraktowane jak należy.

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Ja myślę, że to co opisujecie to sprytne zagranie lekarzy. Jak będą wredni i nieprzyjemni na NFZ to więcej pacjentek przyjdzie do nich prywatnie, aby zostać potraktowane jak należy.

Tylko on nie przyjmuje prywatnie na NFZ dwa razy w tygodniu reszta w szpitalu. Ja nawet prywatnie juz do niego bym nie poszła

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na ceny to u mnie tanizna. Średnio 50-80 zł płacę :)

20.08.2017 <3
  • Another Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love piękna niunia <3
    Pestka faktycznie dupa a nie lekarz :/

Cherry proszę wpisz mi wizytę 15.02. Dziękuję :)

Pytałam dzisiaj lekarza o doppler i powiedział żeby sobie odpuścić. Więcej strachu niż radości, a u nich na IP codziennie co najmniej kilka kobiet jest, które na podstawie dopplera stawiają sobie diagnozę. Także posłucham go, dobry był dla mnie, to będę grzeczna :D
    Za to zamówię sobie jutro na allegro piżamki 2 ciążowe i fajny rożek w sówki widziałam w Smyku, więc też się skuszę :D

All4love, Asiulka83, Tova33 lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Gratuluję dobrych wizyt i ślicznych maluszków :)
    Ja też dziś po wizycie.
    Maluch ma prawie 3,5cm, wszystko ok :)
    Trochę nawet potańcował.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea1aba8caf49.jpg

A potem przesłał mamie serduszko z dłoni <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eaa28d11e2b.jpg

Zakochałam się w nim !!!! :D

2 lutego prenatalne.

All4love, itakasia, Chusy, Kfoka, sisi, Otka, Amelia25, Gaduaaa, Lexi150, Asiulka83, Another, Ruda Paskuda, Tova33 lubią tę wiadomość

• awangarda Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie serduszko! Kiedyś nic nie widziałam na tych USG. Teraz jak się tym interesuje to czaje trochę więcej. Chociaż też nie za dużo :-D

Chętnie bym się najadla środków usypiajacych dziś. Okropnie mnie męczy bezsenność. I to tak do 2-3 nad ranem.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak widzę, że Wasze maluszki długością odpowiadają OM. Mój jest o tydzień mniejszy. Któraś też tak ma?

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ