Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróciłam! Dobrze trzymałyście kciuki, bo wszystkie wyniki krwi bardzo dobre Dzięki
Cherry, proszę o zapisanie mnie na wizytę na 11 lutego. Lekarz powiedział, że wtedy zrobi też test PRISCA. To się dopiero zaczną nerwy ^^
Wrzucam zdjęcie, coby wszystkie ciotki podziwiały:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5c03fb9b150.jpg
Jestem przeszczęśliwaSamsaramsa, Asiulka83, Lexi150, marjotka, ss25, llallka, Otka, awangarda, sisi, Lovi89, eMM, Amelia25, itakasia, Kfoka, Ruda Paskuda, Another, Chusy, Kasiula09, Cherry_Blossom, Tova33 lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
Samsaramsa wrote:Olaplex i te inne z serii plex można stosować w ciąży tylko to jest na takiej zasadzie że zabezpiecza włosy żeby się nie zniszczyły. Olejek Tca skraca farbowanie/rozjasnianie i nie trzeba wtedy wydokoprocentowej oxyFabian Cyprian Tymuś
-
Gaduaaa wrote:all4love no czas fota ! super ! super
a co to ten test PRISCA?
Test prenatalny PRISCA-5 jest wykonywany jako badanie przesiewowe w kierunku określenia prawdopodobieństwa wystąpienia wad genetycznych płodu takich jak: zespołu Downa, zespołu Edwardsa, zespołu Patau. Integralną częścią badania jest oszacowanie ryzyka wystąpienia wad genetycznych płodu przy użyciu programu PRISCA-5.
tyle wiem jak ktoś wie więcej to z chęcią się dowiem20.08.2017 -
All4love wrote:Test prenatalny PRISCA-5 jest wykonywany jako badanie przesiewowe w kierunku określenia prawdopodobieństwa wystąpienia wad genetycznych płodu takich jak: zespołu Downa, zespołu Edwardsa, zespołu Patau. Integralną częścią badania jest oszacowanie ryzyka wystąpienia wad genetycznych płodu przy użyciu programu PRISCA-5.
tyle wiem jak ktoś wie więcej to z chęcią się dowiemFabian Cyprian Tymuś -
Możliwe. Jak googluję tą nazwę to wyskakują mi wyniku odnośnie testu PAPPA, więc możliwe, że to to samo.
Zastanawiałam się czy w ogóle warto robić te prenatalne, wahałam się, ale u mnie kosztuje 150 zł i lekarz narzucił je z góry. Powiedział też, że do innych wyników mam wybór, mogę zdecydować cy coś dodatkowego robię, ale ten PRISCA będę musiała. No i ok20.08.2017 -
awangarda - też się napatrzeć nie mogę pokazałam fotkę dla przyszłego dziadka to się prawie popłakał
... a potem już tradycyjnie, plany jak będzie bawił się w ogrodzie i jeździł z wózkiem...
Według tego jak to dziecko będzie rozchwytywane i tych wstępnych planów kto ile będzie pilnował, to do nas wróci jak będzie już podchowane
Kira, trzymamy mocno!!!!20.08.2017 -
All4love cudny ludek , fajnie uchwycony
Ja właśnie testowałam detektor. Namierzyłam chyba serduszko, bo biło 142-156 uderzeń na minutę, więc moje to raczej nie jest .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 19:33
All4love, sisi lubią tę wiadomość
2 Aniołki -
Another, All4love gratuluję ślicznych dzieciaczków
Wrzucam mój brzuch z dzisiaj, w zeszłym tygodniu był podobnej wielkości ale zgrabniejszy, teraz się rozłazi na boki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2053964a5d8.jpg
Zauważyłam dziś po kapieli, że robi mi się ta linia od spojenia łonowego do pępka, a byłam pewna, że mnie to ominie
I mam pytanie z innej beczki... oglądałam wczoraj filmiki o opiece nad noworodkiem, karmieniu piersią i takich tam i teraz pytanie do doświadczonych mam: Kiedy sutki stają się takie ogromniaste?? Pod koniec ciąży czy po porodzie? A może nie u wszystkich tak jest? Jak porównałam swoje to ja mam może jedną trzecią co te kobiety.awangarda, All4love, Amelia25, Asiulka83, Lexi150, llallka, Another, Tova33 lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Sisi mi już się sutki powiększyły i są dość spore, takie opuchnięte jakby, bardzo się zmieniły mimo że nic nie bolą. Zawsze miałam drobne mimo dość dużych piersi 70 H/I.
Kupiłam Sonoline B . Tętno znalazłam tuż nad kością łonową, bardziej z prawej strony po jakichś 5 minutach. To tak lekko w oddali ten dźwięk słychać, ale dość wyraźnie. Też Ci tak wariuje pomiar na wyświetlaczu ? Ja słyszę np. serce cały czas trzymając w jednym miejscu nie mogę nawet drgnąć, ale na wyświetlaczu raz się pojawia liczba, a raz znika i nie wiem czy wszystko jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 19:57
2 Aniołki -
Tak tak ja już nie zwracam uwagi na liczby. Tylko sam dźwięk.ja ostatnio go miałam po lewej a dziś po prawej! Obróciło mi się stworzonko
Dziś w nocy nie będzie spać na pewno. Nad ranem zasnę. Postaram się spać do 11 żeby czas szybciutko zleciał
O 15 groszku szykuj się! Matka idzie podglądać!Otka, sisi lubią tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny!
W koncu ja sie doczekałam wizyty. Ale powiem wam, ze jestem zawiedziona i rozczarowana. Ale zacznę od poczatku, miałam wizytę umówiona na 19, w poczekalni ludzi w cholerę, nawet nie było gdzie powiesić kurtki, trzy krzesełka na krzyż w koncu po oczekiwaniu chyba 45 min poproszono mnie do gabinetu, lekarz miły nie powiem, ale to w jakim tempie sie wszystko odbywało to jest masakra, nie wiem czy byłam tam 10 min. Nie zbadał mnie ginekologicznie tylko usg! Ciąża jest, pojedyncza, 1,9 cm co odpowiada 8 tydzien 3 dzien serduszko bije posłuchałam całe 2 sekundy, obrazu nie widziałam, zdjęcia nie dostałam, bo zostało w karcie. Dostałam skierowanie na badania i tp takie podstawowe a tsh i dwa inne i tak muszę zeobic prywatnie. O termin porodu musiałam sama sie zapytać ale oczywiście odpowiedz, ze to jeszcze wczesnie i to wychodzi przełom sierpnia i wrzesnia. O witaminy sama zapytałam, bo i o tym by nie powiedział. Dobrze, ze umówiłam sie jeszcze prywatnie. Dopiero wracamy do domu, ja od rana na nogach tylko wpadłam do domu na szybki prysznic i jazda dalej. No wkurw mnie złapał. Wy macie takie fajne fotkiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 20:11
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Sutki raczej sie nie zmieniają. Bezpośrednio przy karmieniu się wyciągają bo dziecko ssie ale za chwilę wracają do normalnego stanu. Przynajmniej u mnie tak było. Tylko piersi sie zmieniły. Mimo ze karmilam bardzo krótko to i tak trochę opadły.