X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacja dziewczyny, mialysmy bardzo udane wizyty : ) Moj maluszek machal lapkami jak szalony przy USG, niesamowite uczucie ogladac cos takiego, szczegolnie w pierwszej ciazy <3 <3 <3

ss25 pytalas o prenatalne, jeszcze nie mialam, ale nie wszystkie bede robic pewnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 22:39

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Ja tak widzę, że Wasze maluszki długością odpowiadają OM. Mój jest o tydzień mniejszy. Któraś też tak ma?
    Ja mam o tydzień mniejszy, ale miałam nieregularne cykle więc mi się przesunęła owulacja.

MówmiAgatka lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Ja tak widzę, że Wasze maluszki długością odpowiadają OM. Mój jest o tydzień mniejszy. Któraś też tak ma?

Ja tez mam mniejsza dzidzie o tydzień, miałam owulacje późniejsza o jakies 5 dni bo miałam robiony akurat monitoring cyklu stad wiem :) i wychodzi mi teraz akuratnie ze dzidzia jest mniejsza o jakies 5-7 dni wlasnie, lekarz powiedział ze wszystko sie zgadza i ze jest ok! Jutro wizytuje wiec sama zobaczę czy nadal jest wszystko w porządku i juz nie mogę sie doczekać :)

8599s65gda6rso0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:

Moj maluch jest mniejszy o 3 dni, mimo regularnych cykli okazalo sie, ze owulacja byla pozniej, tak jak Dagaak mialam robiony monitoring cyklu wtedy :-)

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę już spać :/
    Mój maluch na początku był mniejszy o 5 dni ale na ostatniej wizycie wyrównał z om. Tylko ja też miałam monitoring i owu była 19dc.
    Budzicie się w nocy do toalety?
    Ja już od paru dni wstaje 4/5 razy
    Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 06:32

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:

Ja mam o tydzien mlodsza ciaze a to przez nieregularne cykle, a owulacje mialam dopiero okolo 23dc i u mnie termin porodu zostal ustalony z usg

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry All4love, dagaak, Amelia, Samsaramsa, dziękuję Wam za odpowidzi :) jak miło, nie być odosobnioną. Też mam termin porodu wg USG. Moja owulacja była 19 dc, też miałam nieregularne cykle.

Samsaramsa ja też wstaje w nocy, napije się nie wiele a sikam dużo więcej niż zazwyczaj, zwłaszcza w nocy.

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wizytę nic nie płacę chodzę z PZU. Place coś koło 80 zł abonamentu a wizyta 130zl z usg 200zl.
    Dzisiaj czeka mnie ciezki dzień. Musze pojechać do PGE zapytać się dlaczego nie przychodzą do mnie rachunki za prąd jeszcze trochę i przyjadą odetna mi prąd :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 07:58

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za godzinkę wizytuje takze tez mam stresa.. ogarniam sie i lecę do doktorka! Oby przekazał mi same dobre i pomyślne wieści :) prosze o kciuki :)

Asiulka83, sisi, All4love, Chusy lubią tę wiadomość

8599s65gda6rso0c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny
    też dziś licho spałam.. nie dość że nie mogłam zasnąć to potem latałam do kibelka i od 6 już w ogóle nie śpię :/
    co do cen to się nie wypowiem bo w Irlandii to inaczej.. wiem że teraz w Polsce będę za usg prenatalne płacić 250ziko

ja mam dziś wolne i cały dzień leżę.. od takie moje plany :) no oczywiście chatę ogarnę i jakiś obiad naszykuję ale to tyle :D

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę 150 za wizytę jak na razie, ale jak tak siedzę w poczekalni to ceny są różne. 80-120 zł bez usg, niektóre Panie płacily po 200-250 ale wiem że 250 jest jak pilne (tzn dzwonisz i na ten sam dzień lub następny w którym przyjmuje wciskając między wizyty) zapomniałam się spytać o cenę prenatalne ale zadzwonię w następnym tygodniu aby się przygotować hehe

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się problem z prądem rozwiązał a ten problem to mój mąż który wybrał żeby rachunki przychodziły na maila a nie sprawdzał poczty i to jeszcze była w spamie :/ boże zabije go kiedyś!

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba też kupie ten detektor... kurcze tak chwalicie... a mi by się przydał, bo potem w Irl już nie będę miała często usg.. bo POlski nie polecę to będę się denerwować.. a tak to zawsze podsłucham gadulątko jak się ma..
    już bym po locie samolotem wzięła go ze sobą i nasłuchiwała czy wszystko okey jest po podróży

sisi lubi tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam jeszcze z łóżka. Młody jeszcze śpi to mama ma chwilę dla siebie.

Powodzenia na wizytach.

Ja mam pakiet luxmedu z pracy. Nie płacę ani za badania ani za wizyty. Tylko prenatalne ale będzie gdzie indziej. Zawsze na wizycie dostaje chociaż jedno zdjęcie i na monitorku mogę sobie pooglądać. Wizyta min 15 min trwa. I zawsze wszystko wytłumaczy, wyjasni. Z resztą do tej pani dr chodzę już od kilku lat i nie zamienilabym jej na innego lekarza.

Mnie od wczoraj bolał krzyż oktesowo i nawet nospa nie pomogła. A co sie robiło mokro to modlilam się zeby nie plamic. Na szczęście nic z tych rzeczy ale muszę uważać. A teraz synek zabkuje i chce na rączki do mamy no i trzeba tulic.

Moja fosolina o 2 tyg mlodsza niz OM ale.to przez bardzo późną owulacje. Wiem dokładnie kiedy była i kiedy zaszlam w ciążę także od razu mam pod uwagę brany termin z usg. Z synkiem też tak mialam. I wymiary idealnie odpowiadaja moim wyliczeniom.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :) Trzymam Kciuki za Dzisiejze Wizyty !!!

ja chodze na fundusz i jak na razie nie narzekam , na każdej wizycie do tej pory robila usg i zawsze dostaje 2 zdjęcia , odpowie na kazde pytanie i nigdy nie poczułam ze jestem gorsza bo nie place za wizyte ...
    do tego przed wizyta najpierw ide do poloznej ,gdzie mnie zwazy , zmierzy ciśnienie a później przed wizyta ale nie pamiętam od którego tyg będzie robic ktg
    a za prenatalne usg u swojej lekarki zaplace 150zl wiec chyba tez nie tak zle

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja wyjątkowo się dzisiaj wyspałam, ale nerwy zeszły (pewnie na chwilę :P) to i się spało głębiej.
    Któraś pytała o wstawanie na siku. Ja wstawałam do 7 tygodnia 2 razy, potem przeszło i teraz przesypiam 8-9 h bez problemu.
    Ja średnio za każdą wizytę płacę 180 zł z usg i badaniem szyjki itp.

Co tam dziewczyny leczyło przeziębienie? Ten prenalen działa? Czy lepiej koc i herbata? Wczoraj mnie chapło i cały czas kicham i smarkam :(

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie dzialal prenalen także polecam. Na gardło tantum verde a jak juz mocno katar męczy to krople do nosa ale dla dzieci.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja wyjątkowo się dzisiaj wyspałam, ale nerwy zeszły (pewnie na chwilę :P) to i się spało głębiej.
    Któraś pytała o wstawanie na siku. Ja wstawałam do 7 tygodnia 2 razy, potem przeszło i teraz przesypiam 8-9 h bez problemu.
    Ja średnio za każdą wizytę płacę 180 zł z usg i badaniem szyjki itp.

Co tam dziewczyny leczyło przeziębienie? Ten prenalen działa? Czy lepiej koc i herbata? Wczoraj mnie chapło i cały czas kicham i smarkam :(
    ja miałam do ssania isle - one są bezpieczne w ciąży, do tego piła na umór herbaty z cytryną i imbirem.. no i warto też pomyśleć o naturalnym antybiotyku: miód, czosnek, imbir, cytryna !

• Another Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czosnku jak się wczoraj surowego na noc obżarłam to 4 razy myłam zęby i dalej capiło :P
    Nie wiem czy lubię imbir, ale spróbuję dzisiaj, jak doproszę partnera żeby mi kupił, bo nie będę wychodzić na to zimno :|
    Zaraz sobie zrobię herbatę z cytryną i miodem. Oby przeszło obok to choróbsko :(
    Jak do jutra nie zacznie się uspokajać to skoczę po krople do nosa i ten prenalen.
    Dziękuję dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 09:54

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha cudowne serduszko z raczek :)

Daagak bedzie dobrze! Trzymam kciuki :)

A ja niedosypiam, juz druga noc z rzedu dziecko nie spi, wczoraj o 3 stala w lozeczku zadowolona, jak ja wzielam to do 5 sie ze mna w lozku kokosila a ja potem o 6 rano do pracy wstaje. Dzisiaj "dopiero" o 5 sie obudzila panna, tylko ona potem zasypia i spi do 8 a ja do roboty.
    Zeby ostatnie ja mecza, jeszcze tylko jedna gorna 5 zostala... a od sierpnia nastepne nieprzespane noce! Az mi sobie to ciezko narazie wyobrazic, bedzie wesolo :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ