WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacja dziewczyny, mialysmy bardzo udane wizyty : ) Moj maluszek machal lapkami jak szalony przy USG, niesamowite uczucie ogladac cos takiego, szczegolnie w pierwszej ciazy <3 <3 <3

ss25 pytalas o prenatalne, jeszcze nie mialam, ale nie wszystkie bede robic pewnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 22:39

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Ja tak widzę, że Wasze maluszki długością odpowiadają OM. Mój jest o tydzień mniejszy. Któraś też tak ma?
    Ja mam o tydzień mniejszy, ale miałam nieregularne cykle więc mi się przesunęła owulacja.

MówmiAgatka lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    Ja tak widzę, że Wasze maluszki długością odpowiadają OM. Mój jest o tydzień mniejszy. Któraś też tak ma?

Ja tez mam mniejsza dzidzie o tydzień, miałam owulacje późniejsza o jakies 5 dni bo miałam robiony akurat monitoring cyklu stad wiem :) i wychodzi mi teraz akuratnie ze dzidzia jest mniejsza o jakies 5-7 dni wlasnie, lekarz powiedział ze wszystko sie zgadza i ze jest ok! Jutro wizytuje wiec sama zobaczę czy nadal jest wszystko w porządku i juz nie mogę sie doczekać :)

8599s65gda6rso0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:

Moj maluch jest mniejszy o 3 dni, mimo regularnych cykli okazalo sie, ze owulacja byla pozniej, tak jak Dagaak mialam robiony monitoring cyklu wtedy :-)

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę już spać :/
    Mój maluch na początku był mniejszy o 5 dni ale na ostatniej wizycie wyrównał z om. Tylko ja też miałam monitoring i owu była 19dc.
    Budzicie się w nocy do toalety?
    Ja już od paru dni wstaje 4/5 razy
    Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 06:32

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:

Ja mam o tydzien mlodsza ciaze a to przez nieregularne cykle, a owulacje mialam dopiero okolo 23dc i u mnie termin porodu zostal ustalony z usg

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry All4love, dagaak, Amelia, Samsaramsa, dziękuję Wam za odpowidzi :) jak miło, nie być odosobnioną. Też mam termin porodu wg USG. Moja owulacja była 19 dc, też miałam nieregularne cykle.

Samsaramsa ja też wstaje w nocy, napije się nie wiele a sikam dużo więcej niż zazwyczaj, zwłaszcza w nocy.

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wizytę nic nie płacę chodzę z PZU. Place coś koło 80 zł abonamentu a wizyta 130zl z usg 200zl.
    Dzisiaj czeka mnie ciezki dzień. Musze pojechać do PGE zapytać się dlaczego nie przychodzą do mnie rachunki za prąd jeszcze trochę i przyjadą odetna mi prąd :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 07:58

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za godzinkę wizytuje takze tez mam stresa.. ogarniam sie i lecę do doktorka! Oby przekazał mi same dobre i pomyślne wieści :) prosze o kciuki :)

Asiulka83, sisi, All4love, Chusy lubią tę wiadomość

8599s65gda6rso0c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny
    też dziś licho spałam.. nie dość że nie mogłam zasnąć to potem latałam do kibelka i od 6 już w ogóle nie śpię :/
    co do cen to się nie wypowiem bo w Irlandii to inaczej.. wiem że teraz w Polsce będę za usg prenatalne płacić 250ziko

ja mam dziś wolne i cały dzień leżę.. od takie moje plany :) no oczywiście chatę ogarnę i jakiś obiad naszykuję ale to tyle :D

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę 150 za wizytę jak na razie, ale jak tak siedzę w poczekalni to ceny są różne. 80-120 zł bez usg, niektóre Panie płacily po 200-250 ale wiem że 250 jest jak pilne (tzn dzwonisz i na ten sam dzień lub następny w którym przyjmuje wciskając między wizyty) zapomniałam się spytać o cenę prenatalne ale zadzwonię w następnym tygodniu aby się przygotować hehe

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się problem z prądem rozwiązał a ten problem to mój mąż który wybrał żeby rachunki przychodziły na maila a nie sprawdzał poczty i to jeszcze była w spamie :/ boże zabije go kiedyś!

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba też kupie ten detektor... kurcze tak chwalicie... a mi by się przydał, bo potem w Irl już nie będę miała często usg.. bo POlski nie polecę to będę się denerwować.. a tak to zawsze podsłucham gadulątko jak się ma..
    już bym po locie samolotem wzięła go ze sobą i nasłuchiwała czy wszystko okey jest po podróży

sisi lubi tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam jeszcze z łóżka. Młody jeszcze śpi to mama ma chwilę dla siebie.

Powodzenia na wizytach.

Ja mam pakiet luxmedu z pracy. Nie płacę ani za badania ani za wizyty. Tylko prenatalne ale będzie gdzie indziej. Zawsze na wizycie dostaje chociaż jedno zdjęcie i na monitorku mogę sobie pooglądać. Wizyta min 15 min trwa. I zawsze wszystko wytłumaczy, wyjasni. Z resztą do tej pani dr chodzę już od kilku lat i nie zamienilabym jej na innego lekarza.

Mnie od wczoraj bolał krzyż oktesowo i nawet nospa nie pomogła. A co sie robiło mokro to modlilam się zeby nie plamic. Na szczęście nic z tych rzeczy ale muszę uważać. A teraz synek zabkuje i chce na rączki do mamy no i trzeba tulic.

Moja fosolina o 2 tyg mlodsza niz OM ale.to przez bardzo późną owulacje. Wiem dokładnie kiedy była i kiedy zaszlam w ciążę także od razu mam pod uwagę brany termin z usg. Z synkiem też tak mialam. I wymiary idealnie odpowiadaja moim wyliczeniom.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :) Trzymam Kciuki za Dzisiejze Wizyty !!!

ja chodze na fundusz i jak na razie nie narzekam , na każdej wizycie do tej pory robila usg i zawsze dostaje 2 zdjęcia , odpowie na kazde pytanie i nigdy nie poczułam ze jestem gorsza bo nie place za wizyte ...
    do tego przed wizyta najpierw ide do poloznej ,gdzie mnie zwazy , zmierzy ciśnienie a później przed wizyta ale nie pamiętam od którego tyg będzie robic ktg
    a za prenatalne usg u swojej lekarki zaplace 150zl wiec chyba tez nie tak zle

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja wyjątkowo się dzisiaj wyspałam, ale nerwy zeszły (pewnie na chwilę :P) to i się spało głębiej.
    Któraś pytała o wstawanie na siku. Ja wstawałam do 7 tygodnia 2 razy, potem przeszło i teraz przesypiam 8-9 h bez problemu.
    Ja średnio za każdą wizytę płacę 180 zł z usg i badaniem szyjki itp.

Co tam dziewczyny leczyło przeziębienie? Ten prenalen działa? Czy lepiej koc i herbata? Wczoraj mnie chapło i cały czas kicham i smarkam :(

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie dzialal prenalen także polecam. Na gardło tantum verde a jak juz mocno katar męczy to krople do nosa ale dla dzieci.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja wyjątkowo się dzisiaj wyspałam, ale nerwy zeszły (pewnie na chwilę :P) to i się spało głębiej.
    Któraś pytała o wstawanie na siku. Ja wstawałam do 7 tygodnia 2 razy, potem przeszło i teraz przesypiam 8-9 h bez problemu.
    Ja średnio za każdą wizytę płacę 180 zł z usg i badaniem szyjki itp.

Co tam dziewczyny leczyło przeziębienie? Ten prenalen działa? Czy lepiej koc i herbata? Wczoraj mnie chapło i cały czas kicham i smarkam :(
    ja miałam do ssania isle - one są bezpieczne w ciąży, do tego piła na umór herbaty z cytryną i imbirem.. no i warto też pomyśleć o naturalnym antybiotyku: miód, czosnek, imbir, cytryna !

• Another Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czosnku jak się wczoraj surowego na noc obżarłam to 4 razy myłam zęby i dalej capiło :P
    Nie wiem czy lubię imbir, ale spróbuję dzisiaj, jak doproszę partnera żeby mi kupił, bo nie będę wychodzić na to zimno :|
    Zaraz sobie zrobię herbatę z cytryną i miodem. Oby przeszło obok to choróbsko :(
    Jak do jutra nie zacznie się uspokajać to skoczę po krople do nosa i ten prenalen.
    Dziękuję dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 09:54

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha cudowne serduszko z raczek :)

Daagak bedzie dobrze! Trzymam kciuki :)

A ja niedosypiam, juz druga noc z rzedu dziecko nie spi, wczoraj o 3 stala w lozeczku zadowolona, jak ja wzielam to do 5 sie ze mna w lozku kokosila a ja potem o 6 rano do pracy wstaje. Dzisiaj "dopiero" o 5 sie obudzila panna, tylko ona potem zasypia i spi do 8 a ja do roboty.
    Zeby ostatnie ja mecza, jeszcze tylko jedna gorna 5 zostala... a od sierpnia nastepne nieprzespane noce! Az mi sobie to ciezko narazie wyobrazic, bedzie wesolo :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ