Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Rewelacja dziewczyny, mialysmy bardzo udane wizyty : ) Moj maluszek machal lapkami jak szalony przy USG, niesamowite uczucie ogladac cos takiego, szczegolnie w pierwszej ciazy
ss25 pytalas o prenatalne, jeszcze nie mialam, ale nie wszystkie bede robic pewnieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 22:39
-
MówmiAgatka wrote:Ja tak widzę, że Wasze maluszki długością odpowiadają OM. Mój jest o tydzień mniejszy. Któraś też tak ma?
MówmiAgatka lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
MówmiAgatka wrote:Ja tak widzę, że Wasze maluszki długością odpowiadają OM. Mój jest o tydzień mniejszy. Któraś też tak ma?
Ja tez mam mniejsza dzidzie o tydzień, miałam owulacje późniejsza o jakies 5 dni bo miałam robiony akurat monitoring cyklu stad wiemi wychodzi mi teraz akuratnie ze dzidzia jest mniejsza o jakies 5-7 dni wlasnie, lekarz powiedział ze wszystko sie zgadza i ze jest ok! Jutro wizytuje wiec sama zobaczę czy nadal jest wszystko w porządku i juz nie mogę sie doczekać
-
nick nieaktualnyMówmiAgatka wrote:Ja tak widzę, że Wasze maluszki długością odpowiadają OM. Mój jest o tydzień mniejszy. Któraś też tak ma?
Moj maluch jest mniejszy o 3 dni, mimo regularnych cykli okazalo sie, ze owulacja byla pozniej, tak jak Dagaak mialam robiony monitoring cyklu wtedyMówmiAgatka lubi tę wiadomość
-
Nie mogę już spać
Mój maluch na początku był mniejszy o 5 dni ale na ostatniej wizycie wyrównał z om. Tylko ja też miałam monitoring i owu była 19dc.
Budzicie się w nocy do toalety?
Ja już od paru dni wstaje 4/5 razy
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 06:32
-
Ja mam o tydzien mlodsza ciaze a to przez nieregularne cykle, a owulacje mialam dopiero okolo 23dc i u mnie termin porodu zostal ustalony z usg -
nick nieaktualnyDzień dobry All4love, dagaak, Amelia, Samsaramsa, dziękuję Wam za odpowidzi
jak miło, nie być odosobnioną. Też mam termin porodu wg USG. Moja owulacja była 19 dc, też miałam nieregularne cykle.
Samsaramsa ja też wstaje w nocy, napije się nie wiele a sikam dużo więcej niż zazwyczaj, zwłaszcza w nocy. -
Ja za wizytę nic nie płacę chodzę z PZU. Place coś koło 80 zł abonamentu a wizyta 130zl z usg 200zl.
Dzisiaj czeka mnie ciezki dzień. Musze pojechać do PGE zapytać się dlaczego nie przychodzą do mnie rachunki za prąd jeszcze trochę i przyjadą odetna mi prądWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 07:58
-
Hejka dziewczyny
też dziś licho spałam.. nie dość że nie mogłam zasnąć to potem latałam do kibelka i od 6 już w ogóle nie śpię
co do cen to się nie wypowiem bo w Irlandii to inaczej.. wiem że teraz w Polsce będę za usg prenatalne płacić 250ziko
ja mam dziś wolne i cały dzień leżę.. od takie moje planyno oczywiście chatę ogarnę i jakiś obiad naszykuję ale to tyle
FabianCyprian
Tymuś
-
Ja płacę 150 za wizytę jak na razie, ale jak tak siedzę w poczekalni to ceny są różne. 80-120 zł bez usg, niektóre Panie płacily po 200-250 ale wiem że 250 jest jak pilne (tzn dzwonisz i na ten sam dzień lub następny w którym przyjmuje wciskając między wizyty) zapomniałam się spytać o cenę prenatalne ale zadzwonię w następnym tygodniu aby się przygotować heheNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
chyba też kupie ten detektor... kurcze tak chwalicie... a mi by się przydał, bo potem w Irl już nie będę miała często usg.. bo POlski nie polecę to będę się denerwować.. a tak to zawsze podsłucham gadulątko jak się ma..
już bym po locie samolotem wzięła go ze sobą i nasłuchiwała czy wszystko okey jest po podróżysisi lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
I ja sie witam jeszcze z łóżka. Młody jeszcze śpi to mama ma chwilę dla siebie.
Powodzenia na wizytach.
Ja mam pakiet luxmedu z pracy. Nie płacę ani za badania ani za wizyty. Tylko prenatalne ale będzie gdzie indziej. Zawsze na wizycie dostaje chociaż jedno zdjęcie i na monitorku mogę sobie pooglądać. Wizyta min 15 min trwa. I zawsze wszystko wytłumaczy, wyjasni. Z resztą do tej pani dr chodzę już od kilku lat i nie zamienilabym jej na innego lekarza.
Mnie od wczoraj bolał krzyż oktesowo i nawet nospa nie pomogła. A co sie robiło mokro to modlilam się zeby nie plamic. Na szczęście nic z tych rzeczy ale muszę uważać. A teraz synek zabkuje i chce na rączki do mamy no i trzeba tulic.
Moja fosolina o 2 tyg mlodsza niz OM ale.to przez bardzo późną owulacje. Wiem dokładnie kiedy była i kiedy zaszlam w ciążę także od razu mam pod uwagę brany termin z usg. Z synkiem też tak mialam. I wymiary idealnie odpowiadaja moim wyliczeniom. -
Dzien Dobry
Trzymam Kciuki za Dzisiejze Wizyty !!!
ja chodze na fundusz i jak na razie nie narzekam , na każdej wizycie do tej pory robila usg i zawsze dostaje 2 zdjęcia , odpowie na kazde pytanie i nigdy nie poczułam ze jestem gorsza bo nie place za wizyte ...
do tego przed wizyta najpierw ide do poloznej ,gdzie mnie zwazy , zmierzy ciśnienie a później przed wizyta ale nie pamiętam od którego tyg będzie robic ktg
a za prenatalne usg u swojej lekarki zaplace 150zl wiec chyba tez nie tak zle
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Dzień dobry
Ja wyjątkowo się dzisiaj wyspałam, ale nerwy zeszły (pewnie na chwilę) to i się spało głębiej.
Któraś pytała o wstawanie na siku. Ja wstawałam do 7 tygodnia 2 razy, potem przeszło i teraz przesypiam 8-9 h bez problemu.
Ja średnio za każdą wizytę płacę 180 zł z usg i badaniem szyjki itp.
Co tam dziewczyny leczyło przeziębienie? Ten prenalen działa? Czy lepiej koc i herbata? Wczoraj mnie chapło i cały czas kicham i smarkam"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Another wrote:Dzień dobry
Ja wyjątkowo się dzisiaj wyspałam, ale nerwy zeszły (pewnie na chwilę) to i się spało głębiej.
Któraś pytała o wstawanie na siku. Ja wstawałam do 7 tygodnia 2 razy, potem przeszło i teraz przesypiam 8-9 h bez problemu.
Ja średnio za każdą wizytę płacę 180 zł z usg i badaniem szyjki itp.
Co tam dziewczyny leczyło przeziębienie? Ten prenalen działa? Czy lepiej koc i herbata? Wczoraj mnie chapło i cały czas kicham i smarkamFabianCyprian
Tymuś
-
Czosnku jak się wczoraj surowego na noc obżarłam to 4 razy myłam zęby i dalej capiło
Nie wiem czy lubię imbir, ale spróbuję dzisiaj, jak doproszę partnera żeby mi kupił, bo nie będę wychodzić na to zimno
Zaraz sobie zrobię herbatę z cytryną i miodem. Oby przeszło obok to choróbsko
Jak do jutra nie zacznie się uspokajać to skoczę po krople do nosa i ten prenalen.
Dziękuję dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 09:54
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Santoocha cudowne serduszko z raczek
Daagak bedzie dobrze! Trzymam kciuki
A ja niedosypiam, juz druga noc z rzedu dziecko nie spi, wczoraj o 3 stala w lozeczku zadowolona, jak ja wzielam to do 5 sie ze mna w lozku kokosila a ja potem o 6 rano do pracy wstaje. Dzisiaj "dopiero" o 5 sie obudzila panna, tylko ona potem zasypia i spi do 8 a ja do roboty.
Zeby ostatnie ja mecza, jeszcze tylko jedna gorna 5 zostala... a od sierpnia nastepne nieprzespane noce! Az mi sobie to ciezko narazie wyobrazic, bedzie wesolo