WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • llallka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także się cieszę, że wasze prenatalne są ok. Do mojego jeszcze 11 dni. Zaczynam mieć cykora. Ja chyba też osiwieję do tego czasu...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Dziewczyny zazdroszczę wam że macie to już za sobą
    Do mojej wizyty zostało jeszcze 12 dni :/ ja zwarjuje przez ten czas i osiwieje
    heheh do mojej 10 dni :) także sporo przed Nami heh

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny super wiesci z wizyt! oby tak dalej:) ja mam wozek x lander pulse ale sprzed 3 lat i jestem z niego zadowolona, wiec posluzy mi przy mojej kruszynce. Teraz xladner wypuscil jeszcze lepsze modele wozkow, fajniejsze sa, bo maja wieksze kola przednie i wiekszy wybor kolorow:)

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o wózek to ja rozważam maxi cosi mura plus,ale jeszcze będę myślała :)

ja do moich prenatalnych mam baaaardzo daleko, 15 lutego, a za tydzień wizyta:)

Karola
    robisz Papppa?

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wizyte dopiero 16 lutego. Ale nie wiem czy nie bede musiala zglosic sie wczesniej bo pobolewa mnie podbrzusze.

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juuli, może to więzadła? Też mnie bolą od 3 dni, byłam wczoraj u lekarza, więc przy okazji spytałam, mówił, że normalne.

20.08.2017 <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano kaszlnelam bardzo mnie pociagnelo w podbrzuszu i praktycznie cały czas utrzymuje się ból, teraz się nadilil i jest taki mocno okresowy
    Zaczynam się stresować :/

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Rano kaszlnelam bardzo mnie pociagnelo w podbrzuszu i praktycznie cały czas utrzymuje się ból, teraz się nadilil i jest taki mocno okresowy
    Zaczynam się stresować :/
    ja po kichaniu ostatnio tak miałam.. całą noc mnie męczył dziwny ból od tamtego incydentu.. tez już panikowałam, ale dziś jest lepiej

• awangarda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najadlam się cukierków zozole i mam popękane podniebienie. Cóż. Zjem jeszcze ze dwa.

Gaduaaa, Amelia25, marjotka lubią tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 kubek herbaty z miodem i cytryną. Już widzę to sikanie w nocy :|

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another - jak nie pomoże, idź do lekarza, ja dostałam Amotax i po 3 dniach byłam zdrowa :) do tego Apap na zbicie gorączki :)

20.08.2017 <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcia <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    6 kubek herbaty z miodem i cytryną. Już widzę to sikanie w nocy :|
    Hahahah cewnik albo pampersiak :-D

Another lubi tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Dziewczyny <3
    Każda z nas otrzyma takie wyniki i takie wieści, a już w sierpniu każda z nas będzie ugniatać bobasa na klacie <3

A ja mam zagwozdkę, bo wyczytałam w Internetach, że PAPPA robi się wtedy, kiedy wyjdzie DOBRE USG prenatalne. Mnie lekarka o tym nie wspominała. Tzn. mówiła, że zdarzają się super rzadko przypadki, kiedy to wszystko na USG wychodzi pięknie ładnie, markerów nie ma, a tu przy narodzinach bęc, dziecko z trisomią....
    Ale chyba mogę jej zaufać, kiedy mówi, że dziecko według niej i według statystyk wygląda prawidłowo, a system sam nalicza prawdopodobieństwo wad... Pokażę papiery i zdjęcia mojej gin, bo w sumie darowałabym sobie już robienie PAPPA. Tym bardziej, że ten test też tak naprawdę gwarancji wcale nie da. Dopiero drogie, po 1700 badania na które nie będę mniała pieniędzy w tym momencie.

f2w3skjonuh3887q.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    Dzięki, Dziewczyny <3
    Każda z nas otrzyma takie wyniki i takie wieści, a już w sierpniu każda z nas będzie ugniatać bobasa na klacie <3

A ja mam zagwozdkę, bo wyczytałam w Internetach, że PAPPA robi się wtedy, kiedy wyjdzie DOBRE USG prenatalne. Mnie lekarka o tym nie wspominała. Tzn. mówiła, że zdarzają się super rzadko przypadki, kiedy to wszystko na USG wychodzi pięknie ładnie, markerów nie ma, a tu przy narodzinach bęc, dziecko z trisomią....
    Ale chyba mogę jej zaufać, kiedy mówi, że dziecko według niej i według statystyk wygląda prawidłowo, a system sam nalicza prawdopodobieństwo wad... Pokażę papiery i zdjęcia mojej gin, bo w sumie darowałabym sobie już robienie PAPPA. Tym bardziej, że ten test też tak naprawdę gwarancji wcale nie da. Dopiero drogie, po 1700 badania na które nie będę mniała pieniędzy w tym momencie.
    I nawet one nie dają 100% gwarancji.. Na of jest dziewczyna u której wyszedł błąd..

• Kira_ Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie daję sobie spokój :)
    W rodzinie wad nie mam, mój też nie. Będę się sugerować dzisiejszą opinią i wynikiem lekarki :) bo by człowiek osiwiał :D
    W głębi duszy czuję, że wszystko jest ok, ale lubię drążyć, czasami niepotrzebnie :) Zaufam instynktowi :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie bardzo ze same pozytywne wisci z wizyt :) Ja jutro jade na 10, ale jakos sie bardzo nei stresuje, napewno bedzie dobrze.

Doszedl do mnie dzisiaj ten detektor, za cholere nie moge zlapac tego serduszka... jakies rady?

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle bo to nie jest łatwe. Mocno dociskać. I powolutku co np kilka mm przesuwać i zmieniać w miejscu kierunek. Jakbyś kółeczko zataczala. Spróbuj rano po sikaniu na czczo. Zależy gdzie jest bobas,czasem się układa tak,że nawet położne mają problem znalezc

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj po 20 padlam a dzisiaj niestety do pracy trzeba iść :/
    Kto za mnie posprzata mieszkanie?
    Miłego dnia :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chore... Julka 38,5 rano..

Z dobrych info to tylko tyle, że W KOŃCU kupiłam bezdotykowy termometr więc mogę wykreślić z wyprawki

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ