X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • llallka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także się cieszę, że wasze prenatalne są ok. Do mojego jeszcze 11 dni. Zaczynam mieć cykora. Ja chyba też osiwieję do tego czasu...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Dziewczyny zazdroszczę wam że macie to już za sobą
    Do mojej wizyty zostało jeszcze 12 dni :/ ja zwarjuje przez ten czas i osiwieje
    heheh do mojej 10 dni :) także sporo przed Nami heh

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny super wiesci z wizyt! oby tak dalej:) ja mam wozek x lander pulse ale sprzed 3 lat i jestem z niego zadowolona, wiec posluzy mi przy mojej kruszynce. Teraz xladner wypuscil jeszcze lepsze modele wozkow, fajniejsze sa, bo maja wieksze kola przednie i wiekszy wybor kolorow:)

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o wózek to ja rozważam maxi cosi mura plus,ale jeszcze będę myślała :)

ja do moich prenatalnych mam baaaardzo daleko, 15 lutego, a za tydzień wizyta:)

Karola
    robisz Papppa?

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wizyte dopiero 16 lutego. Ale nie wiem czy nie bede musiala zglosic sie wczesniej bo pobolewa mnie podbrzusze.

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juuli, może to więzadła? Też mnie bolą od 3 dni, byłam wczoraj u lekarza, więc przy okazji spytałam, mówił, że normalne.

20.08.2017 <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano kaszlnelam bardzo mnie pociagnelo w podbrzuszu i praktycznie cały czas utrzymuje się ból, teraz się nadilil i jest taki mocno okresowy
    Zaczynam się stresować :/

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Rano kaszlnelam bardzo mnie pociagnelo w podbrzuszu i praktycznie cały czas utrzymuje się ból, teraz się nadilil i jest taki mocno okresowy
    Zaczynam się stresować :/
    ja po kichaniu ostatnio tak miałam.. całą noc mnie męczył dziwny ból od tamtego incydentu.. tez już panikowałam, ale dziś jest lepiej

• awangarda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najadlam się cukierków zozole i mam popękane podniebienie. Cóż. Zjem jeszcze ze dwa.

Gaduaaa, Amelia25, marjotka lubią tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 kubek herbaty z miodem i cytryną. Już widzę to sikanie w nocy :|

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another - jak nie pomoże, idź do lekarza, ja dostałam Amotax i po 3 dniach byłam zdrowa :) do tego Apap na zbicie gorączki :)

20.08.2017 <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcia <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    6 kubek herbaty z miodem i cytryną. Już widzę to sikanie w nocy :|
    Hahahah cewnik albo pampersiak :-D

Another lubi tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Dziewczyny <3
    Każda z nas otrzyma takie wyniki i takie wieści, a już w sierpniu każda z nas będzie ugniatać bobasa na klacie <3

A ja mam zagwozdkę, bo wyczytałam w Internetach, że PAPPA robi się wtedy, kiedy wyjdzie DOBRE USG prenatalne. Mnie lekarka o tym nie wspominała. Tzn. mówiła, że zdarzają się super rzadko przypadki, kiedy to wszystko na USG wychodzi pięknie ładnie, markerów nie ma, a tu przy narodzinach bęc, dziecko z trisomią....
    Ale chyba mogę jej zaufać, kiedy mówi, że dziecko według niej i według statystyk wygląda prawidłowo, a system sam nalicza prawdopodobieństwo wad... Pokażę papiery i zdjęcia mojej gin, bo w sumie darowałabym sobie już robienie PAPPA. Tym bardziej, że ten test też tak naprawdę gwarancji wcale nie da. Dopiero drogie, po 1700 badania na które nie będę mniała pieniędzy w tym momencie.

f2w3skjonuh3887q.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    Dzięki, Dziewczyny <3
    Każda z nas otrzyma takie wyniki i takie wieści, a już w sierpniu każda z nas będzie ugniatać bobasa na klacie <3

A ja mam zagwozdkę, bo wyczytałam w Internetach, że PAPPA robi się wtedy, kiedy wyjdzie DOBRE USG prenatalne. Mnie lekarka o tym nie wspominała. Tzn. mówiła, że zdarzają się super rzadko przypadki, kiedy to wszystko na USG wychodzi pięknie ładnie, markerów nie ma, a tu przy narodzinach bęc, dziecko z trisomią....
    Ale chyba mogę jej zaufać, kiedy mówi, że dziecko według niej i według statystyk wygląda prawidłowo, a system sam nalicza prawdopodobieństwo wad... Pokażę papiery i zdjęcia mojej gin, bo w sumie darowałabym sobie już robienie PAPPA. Tym bardziej, że ten test też tak naprawdę gwarancji wcale nie da. Dopiero drogie, po 1700 badania na które nie będę mniała pieniędzy w tym momencie.
    I nawet one nie dają 100% gwarancji.. Na of jest dziewczyna u której wyszedł błąd..

• Kira_ Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie daję sobie spokój :)
    W rodzinie wad nie mam, mój też nie. Będę się sugerować dzisiejszą opinią i wynikiem lekarki :) bo by człowiek osiwiał :D
    W głębi duszy czuję, że wszystko jest ok, ale lubię drążyć, czasami niepotrzebnie :) Zaufam instynktowi :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie bardzo ze same pozytywne wisci z wizyt :) Ja jutro jade na 10, ale jakos sie bardzo nei stresuje, napewno bedzie dobrze.

Doszedl do mnie dzisiaj ten detektor, za cholere nie moge zlapac tego serduszka... jakies rady?

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle bo to nie jest łatwe. Mocno dociskać. I powolutku co np kilka mm przesuwać i zmieniać w miejscu kierunek. Jakbyś kółeczko zataczala. Spróbuj rano po sikaniu na czczo. Zależy gdzie jest bobas,czasem się układa tak,że nawet położne mają problem znalezc

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj po 20 padlam a dzisiaj niestety do pracy trzeba iść :/
    Kto za mnie posprzata mieszkanie?
    Miłego dnia :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chore... Julka 38,5 rano..

Z dobrych info to tylko tyle, że W KOŃCU kupiłam bezdotykowy termometr więc mogę wykreślić z wyprawki

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ