X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rada to wpadnij do mnie odrazu posprzątać xd

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hyhyhy.. obawiam się że power starcza mi jedynie na własne M. Z kolejnym mogłabym już sobie nie poradzić :P

itakasia, prenatalne robię. 31 mam. U mnie to i z racji wieku, i przez wzgląd że dwójka, więc tak czy siak robię.

Cherry, a zapraszam. Mi ostatnio dziewczyny smaka na ogórkową zrobiły, ale niestety nie spięłam się na tyle żeby zrobić. A zjadłabym... albo żurek... Mrrrr. U mnie dzisiaj za to pstrąg z warzywkami, też lubię więc jakoś przeżyję, ale coś czuję, że odbędę wycieczkę do sklepu wieczorem :P

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

• itakasia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry
    Zdrówka dla Was :-*
    Ruda
    Ale tylko usg czy Pappa też?

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to USG i PAPPA. To chyba robią z zasady dla kobiet po 35 roku życia.

• itakasia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Z tego co wiem to USG i PAPPA. To chyba robią z zasady dla kobiet po 35 roku życia.

U nas na NFZ robią to w Civis Vita, zadzwoniłam,żeby zapytać jak z terminami i wzięli mnie z zaskoczenia, kazali następnego dnia przyjechać na krew. Niestety USG mam dopiero 15 lutego. Chyba osiwieje do tego czasu. Choć wiem, że ryzyko podstawowe z wieku będzie fatalne i jakoś tak ogólnie ostatnio moja głowa sieje defetyzm :( a przed staraniami byłam tak optymistycznie nastawiona...

Magroz27 lubi tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie... ja też liczę się z tym że wiekowo będę opóźniona, no ale trudno :P. Próbuję podejść na spokojnie i się nie stresować :)

• Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po dłuższej nieobecności.Ogolnie człowiek nie miał jak bo to mdlosci to wymioty to chorowanie córki.U mnie wizyta w poniedzialek zaczynam sie bać co wyjdzie.Jestesmy po wizycie z corka w Gdańsku na oddziale Chorób Rzadkich i zrobili jej wszystkie możliwe badania wiec wiemy cos więcej niz do tej pory.A teraz na spokojnie moge zajac sie badaniami Pappa,Nifty czy jakos tak usg prenatalne.Moje jest pytanie czy wykonywac amnipunkcje czy darować sobie??różne opinie słyszałam wiec pytam.

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgx9n73wiuo17rv.png[/link]
    [link=https://www.suwaczki.com/]iv09df9hml3xryw1.png[/link]
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te migreny.Znam ten ból niestety mnie srednio lapie raz na dwa tygodnie i wtedy tez zaczyna bolec zab w ktorym jest ubytek.Jezeli chodzi o wizyty to gratuluje ze wszystko dobrze;*

• Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    U nas na NFZ robią to w Civis Vita, zadzwoniłam,żeby zapytać jak z terminami i wzięli mnie z zaskoczenia, kazali następnego dnia przyjechać na krew. Niestety USG mam dopiero 15 lutego. Chyba osiwieje do tego czasu. Choć wiem, że ryzyko podstawowe z wieku będzie fatalne i jakoś tak ogólnie ostatnio moja głowa sieje defetyzm :( a przed staraniami byłam tak optymistycznie nastawiona...
    Witaj w klubie.Mam to samo.Niestety tak juz jest starasz się boisz sie ze się nie uda.Udaje sie to martwisz się czy bedzie serduszko.Jest serduszko czy zdrowe i tak w kolo.U mnie jest obawa uzasadniona ale jakos trzeba myśleć pozytywnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chciałam się dopisać na listę :)
    Jeśli o mnie chodzi to druga ciąża, pierwsza poronienie puste jajo płodowe. Mam 25 lat jestem z śląska. Aktualnie jestem w 11 tygodniu i jest świetnie, tylko mdłości od czasu do czasu. TP mam na 18.08, a najbliższą wizytę czyli prenatalne 3.02.

Gratuluję Wam wszystkim pięknie rozwijających się dzieciaczków i życzę nudnych pozostałych 7 miesięcy :)

Będę wpadać od czasu do czasu i sprawdzać co u Was:)

Basha lubi tę wiadomość

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj odrobinacheci :)

odrobinacheci lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Jeśli o mnie chodzi to druga ciąża, pierwsza poronienie puste jajo płodowe. Mam 25 lat jestem z śląska. Aktualnie jestem w 11 tygodniu i jest świetnie, tylko mdłości od czasu do czasu. TP mam na 18.08, a najbliższą wizytę czyli prenatalne 3.02.

Gratuluję Wam wszystkim pięknie rozwijających się dzieciaczków i życzę nudnych pozostałych 7 miesięcy :)

Witaj z nami :)
    Wszystko wpisane na 4 stronę

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:

Witaj na pokładzie.Rozgość sie;)

• Anielle Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuje dodac zdjecie, moze mi sie uda :)

d1bddac875bf52a4med.jpg

Samsaramsa, awangarda, Cherry_Blossom, itakasia, odrobinacheci, pestka1, All4love, Kira_, Basha, Andzia1985, santoocha, ss25, Kasiula09, Gaduaaa, Kfoka, llallka, Another, sisi, Ruda Paskuda, neme lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek w buzi! Śliczne zdjęcie !

Anielle lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle zakochałam się <3 <3 <3 <3

Anielle lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem zakochana! Nie moge uwierzyc ze w brzuchu juz nie mam fasolki tylko miniaturowego czlowieczka !!! :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Kochana, Apap może pomoże, do tego dużo leż w cichym, przyciemnionym pomieszczeniu, rób sobie zimne okłady na czoło. Ja miałam migreny zawsze przed okresem, ale stosowałam tabletki, których teraz za bardzo nie można...
    Dasz radę!
    Mi pomagało tylko Cinie 100 mg zagryzione 2 tabletkami Migei, a i tak spędzałam wtedy cały dzień w łóżku. Trochę ulgi dają mi gorące prysznice, gdybym mogła to bym nie wychodziła spod prysznica, ale boję się, że ugotuje dziecko :)

Gratuluje wszystkim udanych USG i zazdroszczę, bo ja muszę czekać do 01.02 :(

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dołączam do migrenowych.
    Tak mnie wczoraj przeczołgało... Ból głowy, zjadłam w sumie 4 apapy i gówno to dało. Od rana do wieczora wymioty, mdłości non stop. Jeszcze to sobota, więc Młody w domu, krzyczy, klockami rzucą, odpala samochody.
    Obudziłam się dziś o 5:20 i tak leżę bojąc się wstać. Głowa trochę boli, ale nie jest źle.

• awangarda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie dziś dobrze. Sekunda szukania groszka i chwilka słuchania dobrze mnie nastroily . Już nie mam potrzeby słuchać. Będzie dobrze.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ