X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha piękny kolor i włosy :) ten drugi też ładny

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U córki tez usg prenatalne i pappa wyszly super a mimo to corka ma chorobę genetyczną.

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgx9n73wiuo17rv.png[/link]
    [link=https://www.suwaczki.com/]iv09df9hml3xryw1.png[/link]

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz, zostaje przy swoim, nie odp Ci na to niestety ale jest tu wiele dziewczyn więc na pewno doradzą

A o Twojej córci pamiętam i rozumiem Twoje obawy

Trzymam kciuki żeby wszystko było ok

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz27 wrote:
    U córki tez usg prenatalne i pappa wyszly super a mimo to corka ma chorobę genetyczną.
    no widzisz, to już w takim razie zależy od Ciebie.. ja tylko wiem tyle że amniopunkcja niesie za sobą ryzyko poronienia..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha dół trzeba jeszcze podjasnic a góra jest tutaj na poziomie gdzieś 4, a jak masz swoje jasne to możesz zrobić spokojnie jaśniejsza górę ale żeby była w zimnym odcieniu. Ja tez mam jasne naturalne i odrost robie 7.21 żeby wyszedł bardzo naturalnie a po rozjadnieniu tonowanie napewno coś co ma po kropce 2

3jgxyx8dvoujfeze.png

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, to nasza 300 strona. Co będzie do sierpnia jak wszystkie siadziemy na L4 :P

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmm R. robi obiad ! :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz ja jestem z doskoku i nie pamiętam, że Twoje dziecko ma chorobę genetyczną ani nie wiem jaką ma chorobę więc to naprawdę ciężko doradzić. Czy w wyniku amniopunkcji dowiesz się, czy dziecko jest nosicielem tej choroby? Czy wogóle ta choroba jest dziedziczna? Czy powstała po prostu w wyniki mutacji podczas podziału komórkowego? Ja nie mam pojęcia co doradzić, bo ryzyko poronienia jest duże, a nie wiem jakie jest ryzyko że Twoje drugie dziecko jest nosicielem.

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoz z tego co ostatnio czytałam to najnowsze statystyki wykazują ze ryzyko poronienia przy amniopunkcji jest nawet mniejsze niż 1%. Ale tak naprawdę chyba żadne z badań nie da 100% gwarancji ze dziecko będzie zdrowe. Najlepiej gdybyś porozmawiala ze specjalistą, genetykiem który doradzilby co w tej kwestii zrobić.

I ja wczoraj zostałam dotknięta migrena. A już od kilku lat nie mialam ataków. Całą noc przecierpialam. Na szczęście już lepiej.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie co mówią lekarze (nie ginekolog, a właśnie genetyk). Bo to naprawdę trudny temat i ciężko jest doradzić. Tu potrzebna jest porada specjalisty. I to bardzo dobrego specjalisty.
    No 100% gwarancji, że będzie zdrowe nie da ale może dać 100% gwarancji że nie jest chore na daną chorobę, ale to też nie dotyczy wszystkich chorób...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 13:29

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, że amniopunkcja to nie jest coś co powinno się doradzać/odradzać. Ja, gdyby prenatalne wyszły słabo, pewnie bym zrobiła. Ale to ja. I na pewno nie pytałabym nikogo oprócz ewentualnie partnera odnośnie tej kwestii. Bo to nie jest coś co można doradzić. Każde badanie inwazyjne niesie ze sobą ryzyko. I to już kwestia indywidualna na ile jesteśmy w stanie takie ryzyko ponieść.

Cherry_Blossom, Gaduaaa, santoocha, Otka lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa moje są takie mysie, takie jak widać między jasnymi pasmami. Te jasne robią mi się po lecie, zawsze mi tak słońce na żółto rozjaśnia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz jeszcze jedna sprawa z którą trzeba się pogodzić ;) Ja też nie uczestniczę w życiu codziennym forum i moje posty są często pomijane. Tak już jest jak pojawiasz się raz na jakiś czas, to zupełnie normalne ;) Więc jak coś to trzeba się "dobijać" kilka razy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 13:47

• Papierówka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz27 wrote:
    A chcesz usunąć dzidziusia jak jest chory?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 13:58

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha żeby były mysie to będzie 7.1 czasami też trzeba dodać ciut czarnej farby

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz
    myślę, że w dużej mierze zależy co zmieni dla ciebie wynik amniopunkcji
    Another
    uwielbiam ruskie :)mój mąż właśnie robi pizze, którą sobie zażyczyłam

dziewczyny szalejecie z włosami, macie takie piękne i długie :) zazdraszczam :)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    dziewczyny szalejecie z włosami, macie takie piękne i długie :) zazdraszczam :)

No nie? Ja też. Moje to nigdy dłużej niż ramiona nie przetrwały :P

itakasia lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margoz ja uwazam ze tu zadna z nas nie udzieli Ci konkretnej odpowiedzi, bo zadna z nas nie jest specjalistka w tej dziedzinie, ja bym bardziej pogadala z lekarzem czy genetykiem kims kto jest w tym kompetentny i moze cokolwiek doradzic

preg.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła. Na pewno. Bo skoro mialabyn córkę tak chora to balabym się czy dam radę z ewentualnie dwoma chorymi. Margo a powiedz mi,wiesz co byś zrobiła gdyby się okazało,że druga też chora? Autyzmu nie wykryjesz,ale chorobę genetyczna już tak.

Ryzyko poronienia 1℅ uznaje za bardzo małe ryzyko. Codzienne życie może przynosić większe. Jakby było 10℅ to bym się zastanawiała.

Więc tak: jak masz kasę to wg mnie rób.
    Ja bym zrobiła w Twojej sytuacji .
    I przepraszam że mi umknął post ale czasem się tak zdarza i wtedy krzycz to na pewno usłyszymy :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszej ciąży robiłam genetyczne i test papa i wyszlo wszystko ok a jak widać raczej nie.Robilam fish i aCGH i czekam na wyniki swoje juz 2,5miesiaca.Genetyk powiedzial tak ze nie wie czy corka ma chorobę de novo możliwe ze ktos ma mutacje i po połączeniu genów moich i mojego byłego powstała choroba córki.Zaznaczyl ze przy Nifcie nie ma pewności ze wyjdzie cos bo tylko dzieki mikromacierzy wiemy ze Niki nosi ta chorobę której w Polsce nie ma.Po drugie pytala któraś z Was co mi to da-odp ze duzo bo jesli cos wyjdzie będę mogla szybciej zareagować i zacząć rehabilitacje bo niestety u córki to rozpoznali w wieku 5lat gdzie do tego czasu moglaby w miare funkcjonować.Temat rzeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 16:16

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgx9n73wiuo17rv.png[/link]
    [link=https://www.suwaczki.com/]iv09df9hml3xryw1.png[/link]
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ