Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Magroz27 wrote:U córki tez usg prenatalne i pappa wyszly super a mimo to corka ma chorobę genetyczną.Fabian Cyprian Tymuś
-
Santoocha dół trzeba jeszcze podjasnic a góra jest tutaj na poziomie gdzieś 4, a jak masz swoje jasne to możesz zrobić spokojnie jaśniejsza górę ale żeby była w zimnym odcieniu. Ja tez mam jasne naturalne i odrost robie 7.21 żeby wyszedł bardzo naturalnie a po rozjadnieniu tonowanie napewno coś co ma po kropce 2
-
nick nieaktualnyMagroz ja jestem z doskoku i nie pamiętam, że Twoje dziecko ma chorobę genetyczną ani nie wiem jaką ma chorobę więc to naprawdę ciężko doradzić. Czy w wyniku amniopunkcji dowiesz się, czy dziecko jest nosicielem tej choroby? Czy wogóle ta choroba jest dziedziczna? Czy powstała po prostu w wyniki mutacji podczas podziału komórkowego? Ja nie mam pojęcia co doradzić, bo ryzyko poronienia jest duże, a nie wiem jakie jest ryzyko że Twoje drugie dziecko jest nosicielem.
-
Margoz z tego co ostatnio czytałam to najnowsze statystyki wykazują ze ryzyko poronienia przy amniopunkcji jest nawet mniejsze niż 1%. Ale tak naprawdę chyba żadne z badań nie da 100% gwarancji ze dziecko będzie zdrowe. Najlepiej gdybyś porozmawiala ze specjalistą, genetykiem który doradzilby co w tej kwestii zrobić.
I ja wczoraj zostałam dotknięta migrena. A już od kilku lat nie mialam ataków. Całą noc przecierpialam. Na szczęście już lepiej. -
nick nieaktualnyNo i właśnie co mówią lekarze (nie ginekolog, a właśnie genetyk). Bo to naprawdę trudny temat i ciężko jest doradzić. Tu potrzebna jest porada specjalisty. I to bardzo dobrego specjalisty.
No 100% gwarancji, że będzie zdrowe nie da ale może dać 100% gwarancji że nie jest chore na daną chorobę, ale to też nie dotyczy wszystkich chorób...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 13:29
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja myślę, że amniopunkcja to nie jest coś co powinno się doradzać/odradzać. Ja, gdyby prenatalne wyszły słabo, pewnie bym zrobiła. Ale to ja. I na pewno nie pytałabym nikogo oprócz ewentualnie partnera odnośnie tej kwestii. Bo to nie jest coś co można doradzić. Każde badanie inwazyjne niesie ze sobą ryzyko. I to już kwestia indywidualna na ile jesteśmy w stanie takie ryzyko ponieść.
Cherry_Blossom, Gaduaaa, santoocha, Otka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagroz jeszcze jedna sprawa z którą trzeba się pogodzić Ja też nie uczestniczę w życiu codziennym forum i moje posty są często pomijane. Tak już jest jak pojawiasz się raz na jakiś czas, to zupełnie normalne Więc jak coś to trzeba się "dobijać" kilka razy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 13:47
-
Magroz27 wrote:U córki tez usg prenatalne i pappa wyszly super a mimo to corka ma chorobę genetyczną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 13:58
37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
nick nieaktualny
-
Ja bym zrobiła. Na pewno. Bo skoro mialabyn córkę tak chora to balabym się czy dam radę z ewentualnie dwoma chorymi. Margo a powiedz mi,wiesz co byś zrobiła gdyby się okazało,że druga też chora? Autyzmu nie wykryjesz,ale chorobę genetyczna już tak.
Ryzyko poronienia 1℅ uznaje za bardzo małe ryzyko. Codzienne życie może przynosić większe. Jakby było 10℅ to bym się zastanawiała.
Więc tak: jak masz kasę to wg mnie rób.
Ja bym zrobiła w Twojej sytuacji .
I przepraszam że mi umknął post ale czasem się tak zdarza i wtedy krzycz to na pewno usłyszymysynuś
Dwa aniołki * -
Przy pierwszej ciąży robiłam genetyczne i test papa i wyszlo wszystko ok a jak widać raczej nie.Robilam fish i aCGH i czekam na wyniki swoje juz 2,5miesiaca.Genetyk powiedzial tak ze nie wie czy corka ma chorobę de novo możliwe ze ktos ma mutacje i po połączeniu genów moich i mojego byłego powstała choroba córki.Zaznaczyl ze przy Nifcie nie ma pewności ze wyjdzie cos bo tylko dzieki mikromacierzy wiemy ze Niki nosi ta chorobę której w Polsce nie ma.Po drugie pytala któraś z Was co mi to da-odp ze duzo bo jesli cos wyjdzie będę mogla szybciej zareagować i zacząć rehabilitacje bo niestety u córki to rozpoznali w wieku 5lat gdzie do tego czasu moglaby w miare funkcjonować.Temat rzeka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 16:16
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]