Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkich
Margoz, nie denerwuje sie, ja czytam forum z doskoku w ciagu dnia a to w pociagu do pracy, a to na przerwie, a to jak corka sie zajmie na 10 min jakas zabawa i mi pozwoli a pisze przewaznie wieczorem i wtedy to juz tylko 1/5 pamietam z tego co przeczytalam. Dziewczyny juz napisaly chyba wszystko w temacie, mi lekarz tylko powiedzial ze jak Pappa wyjdzie dobre to nic wiecej nie robic, jak wyjdzie srednie to robic Nifty a jak wyjdzie zle to wtedy myslec o amniopunkcji. Ale jak mowisz ze przy corce Pappa wyszly dobrze a jest chora to naprawde nie mam pojecia co poradzic. Wszystko zalezy od tego co to za choroba, jakie sa szanse na chore rodzenstwo, no i jaka by byla Twoja decyzja jesli badania wyjda zle. Najlepiej porozmawiac z jakims genetykiem tak jak dziewczyny pisza.
A i wogole to duzo dziewczyn nowych tutaj zaglada a ja nawet zapominam sie przywitac, taka jestem nie wychowana. Sorki dziewczyny, mam nadzieje ze kazda sie tutaj czuje mile widzia, piszcie jak najwiecej!!!
Dziewczyny tak piszecie o tych koloryzacjach, dla mnie to czarna magia, jestem jak babochlop zaniedbana
A ja dzisiaj zrobilam golabki ale zabralam sie jak pies do jeza i mi wyszlo tylko 10 sztuk... A mialam nadzieje ze pomroze zeby bylo na jakas obiado-kolacje jak nie bede miala sily robic. A tu ledwo na dzis i jutro starczy, i to tylko dlatego ze maz nie przepada za golabkami
-
Chusy wrote:Dziewczyny macie zamiar kupowac ubrania ciazowe??
Ja mam spodnio-getry z hm mama z poprzedniej ciąży. Już w nich chodzę tylko zawijam pas na biodrach, bo on taki wysoki. Na pewno coś tam kupię, bardziej sukienki większe.
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Ja wlasnie dumam nad tym twardo.. chyba sobie calkiem odpuszcze. Chodze tylko w sukienkach, w spodniach po domu wylacznie i to w dresikach wiec mysle ze do pozniej ciazy powinnam sie zmiescic w nich. A sukienki/spodnice wszystkie sa w stylu boho wiec dosyc luzne, odcinane pod biustem najczesciej. Tak samo sporo tunik o tym kroju. Ale kusi mnie zeby cos kupic tak poprostu BO CIAZOWE
-
Chusy wrote:Ja wlasnie dumam nad tym twardo.. chyba sobie calkiem odpuszcze. Chodze tylko w sukienkach, w spodniach po domu wylacznie i to w dresikach wiec mysle ze do pozniej ciazy powinnam sie zmiescic w nich. A sukienki/spodnice wszystkie sa w stylu boho wiec dosyc luzne, odcinane pod biustem najczesciej. Tak samo sporo tunik o tym kroju. Ale kusi mnie zeby cos kupic tak poprostu BO CIAZOWE
-
Poczytalam i mi sie nie pomylilo - olej ze slodkich migdalow
Chusy, specyfikow jest duzo. Zależy co preferujesz. Ja jestem zwolennikiem naturalnych rzeczy w takich kwestiach dlatrgo brzuch, biodra, posladki i piersi bede smarowac olejem ze słodkich migdałów a reszta czyli nogi i rece z ramionami po prostu balsamem. Teraz mialam jakistam olej z tolpa dla mam ale zaraz 4 miesiac wiec przyda sie cos porzadnego
Wiele kobiet smaruje sie po prodtu oliwka dla dzieci, w sumie w tym wszystkim najwazniejsze jest REGULARNE nawilzanie i masowanie skory, zeby ja przygotować co naciagania.
Niestety wiele zalezy od genetyki alemjest udowodnione, ze smarowanie nsprawde minimalizuje powstawanie. Poza tym nawet jesli wyjda to smarowanie tez duzo daje, mowie po sobie. Jesli i tak maja mi wyjsc kolejne to wole zeby bylo ich mniej i plytsze, nir takie głębokie. Dlatego ja smaruje 2-3 razy dziennie.
Koniec elaboratu, tyle ode mnie
mama:
-
ja tez kupie olejek ze slodkich migdalow, bo syszalam duzo dobrych opinii o nim i dodatkowo produkty z palmers:) co do kolorku na wlosach, to gore sobie pociemnilam zeby odrostow nie bylo widac i jestem zadowolona!! ostatnio farbowalam w pazdzierniku i nic nie widac odrostow, a odswierzyc kolor chce dopiero pod koniec lutego:D tym sposobem oszczedzam na farbowaniu i wygladam jakos:D
-
Z tego co pamiętam to koleżanki polecały właśnie bio oil, palmers, mustela, rossmannowska oliwka dla ciezarnych, tolpa, ziaja, no i zwykla oliwka dla niemowląt
z perfecty tez cos widziałam kiedys na polkach
Jest tego trochę
Nacomi nie slyszalam szczerze mowiac, zaraz obczaje co to
mama:
-
Slyszalam dobre rzeczy o olejku bio-oil i chyba wlasnie na niego sie skusze. Mam sucha skore normalnie wiec smaruje sie zawsze, juz taki nawyk, a w ciazy mam mega sucha heh.. A moje kolejne pytanie wlasnie czy jesli mam sucha skore to mam wieksze predyspozycje do powstawania rozstepow? Z kolei moja mama nie miala rozstepow wiec hm chyba genetycznie jestem zabezpieczona
-
Cherry_Blossom wrote:Z tego co pamiętam to koleżanki polecały właśnie bio oil, palmers, mustela, rossmannowska oliwka dla ciezarnych, tolpa, ziaja, no i zwykla oliwka dla niemowląt
z perfecty tez cos widziałam kiedys na polkach
Jest tego trochę
Nacomi nie slyszalam szczerze mowiac, zaraz obczaje co toCherry_Blossom lubi tę wiadomość
-
Chusy wrote:Slyszalam dobre rzeczy o olejku bio-oil i chyba wlasnie na niego sie skusze. Mam sucha skore normalnie wiec smaruje sie zawsze, juz taki nawyk, a w ciazy mam mega sucha heh.. A moje kolejne pytanie wlasnie czy jesli mam sucha skore to mam wieksze predyspozycje do powstawania rozstepow? Z kolei moja mama nie miala rozstepow wiec hm chyba genetycznie jestem zabezpieczonaFabian Cyprian Tymuś
-
Chusy wrote:Slyszalam dobre rzeczy o olejku bio-oil i chyba wlasnie na niego sie skusze. Mam sucha skore normalnie wiec smaruje sie zawsze, juz taki nawyk, a w ciazy mam mega sucha heh.. A moje kolejne pytanie wlasnie czy jesli mam sucha skore to mam wieksze predyspozycje do powstawania rozstepow? Z kolei moja mama nie miala rozstepow wiec hm chyba genetycznie jestem zabezpieczona