X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum chyba jeszcze troszkę wcześnie ale za 4 tygodnie to już można cos czuć.

Ja w pierwszej ciąży poczułam pierwsze ruchy w 17tc. A mialam łożysko na przedniej ścianie więc niby później powinnam. Teraz nawet nie wiem gdzie łożysko ale w drugiej ciąży ponoć szybciej czuć ruchy więc już niedługo zaczną się kopniaczki :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w pierwszej ciąży czułam ruchy od 17 tc, też miałam łożysko na przedniej ścianie i teraz też jest w tym samym miejscu. Liczę że na moje urodziny (pod koniec marca) już na pewno będę czuła, bo to będzie 20tc.

Z ciuchów e tamtej miałam jedne jeansy z pasem i chodziłam w nich namiętnie, bo rodziłam w listopadzie. Wcześniej legginsy, sukienki. I jedne spodenki krótkie ciążowe też miałam.
    Teraz dokupiłam jedne spodnie z hm mama z pasem, fajne ciemne rurki.
    A potem zobaczę.

• santoocha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to bije się z myślami co robić z paznokciami...
    Od 1,5 roku robię żele. I teraz pytanie, czy nie lepiej przejść na hybrydy (które mi pękają, więc musiałabym mieć non stop mega krotkie paznokcie), czy w ogóle wszystko zdjąć. Z jednej strony przydałby się tym moim pazurom odpoczynek, z drugiej nie chce od razu wyglądać na zaniedbana babkę w ciąży, z paznokciami byle jakimi, bo zanim odrośnie normalna płytka minie kilka miesięcy. Poza tym ciagge pracuje i popracuje pewnie długo, więc wygląd dłoni też jakoś się liczy.
    Hmmm muszę to jeszcze przemyśleć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu wracam do zdrowia! Dopadła mnie okropna grypa z temp. ponad 39 stopni. Zbijałam temp. paracetamolem, bo wszędzie czytałam, że wysoka temp. jest szkodliwa dla dziecka zwłaszcza w I trymestrze. A lekarka mi powiedziała, że nie jest i grypa taka sezonowa też nie. Byłam w szoku. Mówiła też, żeby nie przesadzać z paracetamolem.
    Dopadła Was grypa?

• Papierówka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    Papierówka, a w którym miejscu słyszysz? Ja słyszę tylko swój własny puls z jednej strony.

Zawsze tuż nad kością łonowa lekko po lewej stronie, około 2 cm na lewo patrząc od środka :) ale często mi bestia uskakuje i znika gdzieś w czeluściach zaraz jak ją namierzę :)

Swój puls mam w bardzo różnych miejscach, ale jest inny. Dwa razy wolniejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 08:56

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz zmierze ,ale wczoraj miałam centralnie na środku nad kością lonowa i to wcale nie tak nisko :-)
    Edit ; znów centralnie tylko muszę mocno docisnąć:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 08:14

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Trzymam kciuki za wizyty!
    I nieskromnie peosze o kciuki za moją ;)

awangarda, Basha, Papierówka, Samsaramsa, Asiulka83, Amelia25, Otka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Oczywiście trzymam kciuki Cherry_Blossom i za inne dziewczyny :) hi hi ja za tydzień ;) Dziś 12 tydz! Czuję się tyci tyci bezpieczniej :)

Cherry_Blossom, ss25 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki cherry! Ja jutro mam wizytę, ide z mężem. Zrobiłam w sobotę test 3 pkt obciążenia gluzkoza, wyszło dobrze. Uff, ale i tak ide do poradni w czwartek. Mam nadzieje, ze tylko dieta wystarczy.

Ss... jakie Ty masz ładne włosy! Ja walczę z odrostami, jeden z lekarzy zakazał jakich kolwiek farb, kremów na brzuch, dopiero od 2 trym. Jutro zapytam babki gin co myśli. Chciałabym zrobić ombre albo refleksy, ale ja mam dość jasne włosy, wiec nie wiem czy wyjdzie. Ps. Możesz zdradzić gdzie w krk chodzisz do fryzjera? Ja od dłuższego czasu do jean louis, ale chciałbym spróbować u kogoś innego.

Wczoraj powiedzieliśmy rodzinie... rodzicom, rodzeństwu i mama od razu pochwaliła sie najbliższym znajomym. Wszyscy sie popłakali, nie spodziewałam sie takiej reakcji. Wszyscy ogromnie sie cieszą... a ja dalej jestem przerażona.

Cherry_Blossom, ss25 lubią tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak bardzo się boję, mam ścisk żołądka. Wciąż nie umiem zapomnieć prenatalnych 6 września... błagam, niech będzie dobrze

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    W końcu wracam do zdrowia! Dopadła mnie okropna grypa z temp. ponad 39 stopni. Zbijałam temp. paracetamolem, bo wszędzie czytałam, że wysoka temp. jest szkodliwa dla dziecka zwłaszcza w I trymestrze. A lekarka mi powiedziała, że nie jest i grypa taka sezonowa też nie. Byłam w szoku. Mówiła też, żeby nie przesadzać z paracetamolem.
    Dopadła Was grypa?
    Agatka ja prawdziwą grypę miałam tylko raz w życiu. Dopiero jak ją dostałam, zrozumiałam czym różni się przeziębienie (infekcja-choćby najcięższa) od grypy. Wysoka gorączka to jedno, ale ten słynny ból stawów jest czymś niedopisania. Byłam osłabiona i obolała do takiego stopnia, że nie byłam w stanie zejść po schodach jednego piętra, żeby dotrzeć do lekarza, mój tata musiał mnie podtrzymywać.Lekarze bardzo często nadużywają określenia "grypa"- może trafiłaś na na mądrą babkę. Choć nie wiem co miała na myśli mówiąc o nienadużywaniu paracetamolu- podobno ok.6xdziennie można w ciąży. Życzę Ci dużo zdrówka- ja już 2x byłam przeziębiona odkąd jestem w ciąży :/

MówmiAgatka lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry trzymam mocno kciuki- u mnie dopiero za tydzień, ale już zaczęłam się stresować... Będzie dobrze :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Dziewczyny powodzenia na wizytach, trzymam kciuki. Ja prenatalne mam 1 lutego, a kolejna wizyta u gin prowadzacego ciaze 13 lutego.

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Ss... jakie Ty masz ładne włosy! Ja walczę z odrostami, jeden z lekarzy zakazał jakich kolwiek farb, kremów na brzuch, dopiero od 2 trym.
    Farby na brzuch?? ;D
    Cherry_Blossom wrote:
    Ja tak bardzo się boję, mam ścisk żołądka. Wciąż nie umiem zapomnieć prenatalnych 6 września... błagam, niech będzie dobrze
    Będzie dobrze! Mocno trzymam kciuki! :*
    A co się stało na wrześniowych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 09:02

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia dopisuje do losty wizyt Twoje prenatalne, bo gdzieś umknęło to :)

Andzia1985 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracając do tematów farbowania włosów , to wczoraj rozmawiałam z moją fryzjerką i mówi że może faktycznie rozjaśniać całych włosów nie będziemy, ale damy na tyle dużo pasemek żeby efekt był podobny... no i że Ona nie farbuje skóry głowy... tylko włos.. a włos jest martwy... i mówi że miała miliony klientek w ciąży i nie słyszała żeby coś złego z tego wniknęło :) ale fakt że bezpieczniej choćby na zapachy podczas farbowania jest po 12 tc .., ja się też wstrzymałam z wszelkimi zabiegami typu fryzjer hybryda to teraz..
    Rosolina fajnie , że się wszyscy tak ucieszyli :) zawsze takie coś podnosi na duchu :) będzie dobrze- zobaczysz :)

• Anielle Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry kciuki mocno, mocno zacisniete! Musi bys teraz dobrze, juz wykorzystalas swoj limit na zle wiesci, teraz NAPEWNO bedzie ok :) A jak zdrowie?

Lenka, ja mialam dokladnie takie same podejscie do detektorow jak sama piszesz, ale baba w ciazy zmianna jest, pozazdroscilam ze dziewczyny sluchaja i kupilam ;) Pewnie po ciazy bede mogla odsprzedac jako nowke, nie smigana ;) Zreszta kto wie, moze jak juz bede w bardziej zaawansowanej ciazy to czasem uzyje. Narazie nie moge znalezc tetna wiec odpuscilam, zeby sie nei stresowac.

MowmiAgatka ja chyba nigdy nie mialam takiej prawdziwej grypy, na szczescie. Wspolczuej i duzo zdrowka zycze!

Milego dnia! Ja dzisiaj ide do szpitala na wizyte, ale to juz napewno usg nie bedzie, tylko doppler. Musze sie zapytac o te dretwienia lydek. Rano bylam na krwi i odrazu zrobilam do pappa, ale wyniki dostanie lekarka ktora mi badanie zlecila, ja dopiero od niej.

Cherry_Blossom, MówmiAgatka lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana, katar męczy i gardło trochę boli ale już bez gorączki i trochę lepiej :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierkuje ale mam bałagan w domu... czeka mnie dziś sporo sprzątania, a głowa coś mnie pobolewa od rana... eh..
    ale jeszcze 4 dni i do Polski :) już się nie mogę doczekać :)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam do smarowania babydream, w pierwszej ciazy smarowalam i ani jednego rostepu nie mialam teraz tez mam nadzieje ze tak bedzie.

Ubran ciazowych nie zamierzam kupowac chyba ze moze jakies leginsy do latania, wczesniej rodzilam w pazdzierniku i oprocz spodnicy i bluzki ktore kupilam specjalnie nadla obrone nic nie mialam.

A mnie w nocy chyba jakas migrena zlapala, glowy nie moglam podniesc, a jak juz sie udalo to bol niemilosierny, jeszcze mloda meczyl kaszel ze dwie godziny nie spalismy ale dobrze ze M siedzial kolo niej bo ja bym nie dala rady

preg.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ