X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum chyba jeszcze troszkę wcześnie ale za 4 tygodnie to już można cos czuć.

Ja w pierwszej ciąży poczułam pierwsze ruchy w 17tc. A mialam łożysko na przedniej ścianie więc niby później powinnam. Teraz nawet nie wiem gdzie łożysko ale w drugiej ciąży ponoć szybciej czuć ruchy więc już niedługo zaczną się kopniaczki :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w pierwszej ciąży czułam ruchy od 17 tc, też miałam łożysko na przedniej ścianie i teraz też jest w tym samym miejscu. Liczę że na moje urodziny (pod koniec marca) już na pewno będę czuła, bo to będzie 20tc.

Z ciuchów e tamtej miałam jedne jeansy z pasem i chodziłam w nich namiętnie, bo rodziłam w listopadzie. Wcześniej legginsy, sukienki. I jedne spodenki krótkie ciążowe też miałam.
    Teraz dokupiłam jedne spodnie z hm mama z pasem, fajne ciemne rurki.
    A potem zobaczę.

• santoocha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to bije się z myślami co robić z paznokciami...
    Od 1,5 roku robię żele. I teraz pytanie, czy nie lepiej przejść na hybrydy (które mi pękają, więc musiałabym mieć non stop mega krotkie paznokcie), czy w ogóle wszystko zdjąć. Z jednej strony przydałby się tym moim pazurom odpoczynek, z drugiej nie chce od razu wyglądać na zaniedbana babkę w ciąży, z paznokciami byle jakimi, bo zanim odrośnie normalna płytka minie kilka miesięcy. Poza tym ciagge pracuje i popracuje pewnie długo, więc wygląd dłoni też jakoś się liczy.
    Hmmm muszę to jeszcze przemyśleć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu wracam do zdrowia! Dopadła mnie okropna grypa z temp. ponad 39 stopni. Zbijałam temp. paracetamolem, bo wszędzie czytałam, że wysoka temp. jest szkodliwa dla dziecka zwłaszcza w I trymestrze. A lekarka mi powiedziała, że nie jest i grypa taka sezonowa też nie. Byłam w szoku. Mówiła też, żeby nie przesadzać z paracetamolem.
    Dopadła Was grypa?

• Papierówka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    Papierówka, a w którym miejscu słyszysz? Ja słyszę tylko swój własny puls z jednej strony.

Zawsze tuż nad kością łonowa lekko po lewej stronie, około 2 cm na lewo patrząc od środka :) ale często mi bestia uskakuje i znika gdzieś w czeluściach zaraz jak ją namierzę :)

Swój puls mam w bardzo różnych miejscach, ale jest inny. Dwa razy wolniejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 08:56

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz zmierze ,ale wczoraj miałam centralnie na środku nad kością lonowa i to wcale nie tak nisko :-)
    Edit ; znów centralnie tylko muszę mocno docisnąć:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 08:14

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Trzymam kciuki za wizyty!
    I nieskromnie peosze o kciuki za moją ;)

awangarda, Basha, Papierówka, Samsaramsa, Asiulka83, Amelia25, Otka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Oczywiście trzymam kciuki Cherry_Blossom i za inne dziewczyny :) hi hi ja za tydzień ;) Dziś 12 tydz! Czuję się tyci tyci bezpieczniej :)

Cherry_Blossom, ss25 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki cherry! Ja jutro mam wizytę, ide z mężem. Zrobiłam w sobotę test 3 pkt obciążenia gluzkoza, wyszło dobrze. Uff, ale i tak ide do poradni w czwartek. Mam nadzieje, ze tylko dieta wystarczy.

Ss... jakie Ty masz ładne włosy! Ja walczę z odrostami, jeden z lekarzy zakazał jakich kolwiek farb, kremów na brzuch, dopiero od 2 trym. Jutro zapytam babki gin co myśli. Chciałabym zrobić ombre albo refleksy, ale ja mam dość jasne włosy, wiec nie wiem czy wyjdzie. Ps. Możesz zdradzić gdzie w krk chodzisz do fryzjera? Ja od dłuższego czasu do jean louis, ale chciałbym spróbować u kogoś innego.

Wczoraj powiedzieliśmy rodzinie... rodzicom, rodzeństwu i mama od razu pochwaliła sie najbliższym znajomym. Wszyscy sie popłakali, nie spodziewałam sie takiej reakcji. Wszyscy ogromnie sie cieszą... a ja dalej jestem przerażona.

Cherry_Blossom, ss25 lubią tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak bardzo się boję, mam ścisk żołądka. Wciąż nie umiem zapomnieć prenatalnych 6 września... błagam, niech będzie dobrze

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MówmiAgatka wrote:
    W końcu wracam do zdrowia! Dopadła mnie okropna grypa z temp. ponad 39 stopni. Zbijałam temp. paracetamolem, bo wszędzie czytałam, że wysoka temp. jest szkodliwa dla dziecka zwłaszcza w I trymestrze. A lekarka mi powiedziała, że nie jest i grypa taka sezonowa też nie. Byłam w szoku. Mówiła też, żeby nie przesadzać z paracetamolem.
    Dopadła Was grypa?
    Agatka ja prawdziwą grypę miałam tylko raz w życiu. Dopiero jak ją dostałam, zrozumiałam czym różni się przeziębienie (infekcja-choćby najcięższa) od grypy. Wysoka gorączka to jedno, ale ten słynny ból stawów jest czymś niedopisania. Byłam osłabiona i obolała do takiego stopnia, że nie byłam w stanie zejść po schodach jednego piętra, żeby dotrzeć do lekarza, mój tata musiał mnie podtrzymywać.Lekarze bardzo często nadużywają określenia "grypa"- może trafiłaś na na mądrą babkę. Choć nie wiem co miała na myśli mówiąc o nienadużywaniu paracetamolu- podobno ok.6xdziennie można w ciąży. Życzę Ci dużo zdrówka- ja już 2x byłam przeziębiona odkąd jestem w ciąży :/

MówmiAgatka lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry trzymam mocno kciuki- u mnie dopiero za tydzień, ale już zaczęłam się stresować... Będzie dobrze :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Dziewczyny powodzenia na wizytach, trzymam kciuki. Ja prenatalne mam 1 lutego, a kolejna wizyta u gin prowadzacego ciaze 13 lutego.

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Ss... jakie Ty masz ładne włosy! Ja walczę z odrostami, jeden z lekarzy zakazał jakich kolwiek farb, kremów na brzuch, dopiero od 2 trym.
    Farby na brzuch?? ;D
    Cherry_Blossom wrote:
    Ja tak bardzo się boję, mam ścisk żołądka. Wciąż nie umiem zapomnieć prenatalnych 6 września... błagam, niech będzie dobrze
    Będzie dobrze! Mocno trzymam kciuki! :*
    A co się stało na wrześniowych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 09:02

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia dopisuje do losty wizyt Twoje prenatalne, bo gdzieś umknęło to :)

Andzia1985 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracając do tematów farbowania włosów , to wczoraj rozmawiałam z moją fryzjerką i mówi że może faktycznie rozjaśniać całych włosów nie będziemy, ale damy na tyle dużo pasemek żeby efekt był podobny... no i że Ona nie farbuje skóry głowy... tylko włos.. a włos jest martwy... i mówi że miała miliony klientek w ciąży i nie słyszała żeby coś złego z tego wniknęło :) ale fakt że bezpieczniej choćby na zapachy podczas farbowania jest po 12 tc .., ja się też wstrzymałam z wszelkimi zabiegami typu fryzjer hybryda to teraz..
    Rosolina fajnie , że się wszyscy tak ucieszyli :) zawsze takie coś podnosi na duchu :) będzie dobrze- zobaczysz :)

• Anielle Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry kciuki mocno, mocno zacisniete! Musi bys teraz dobrze, juz wykorzystalas swoj limit na zle wiesci, teraz NAPEWNO bedzie ok :) A jak zdrowie?

Lenka, ja mialam dokladnie takie same podejscie do detektorow jak sama piszesz, ale baba w ciazy zmianna jest, pozazdroscilam ze dziewczyny sluchaja i kupilam ;) Pewnie po ciazy bede mogla odsprzedac jako nowke, nie smigana ;) Zreszta kto wie, moze jak juz bede w bardziej zaawansowanej ciazy to czasem uzyje. Narazie nie moge znalezc tetna wiec odpuscilam, zeby sie nei stresowac.

MowmiAgatka ja chyba nigdy nie mialam takiej prawdziwej grypy, na szczescie. Wspolczuej i duzo zdrowka zycze!

Milego dnia! Ja dzisiaj ide do szpitala na wizyte, ale to juz napewno usg nie bedzie, tylko doppler. Musze sie zapytac o te dretwienia lydek. Rano bylam na krwi i odrazu zrobilam do pappa, ale wyniki dostanie lekarka ktora mi badanie zlecila, ja dopiero od niej.

Cherry_Blossom, MówmiAgatka lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana, katar męczy i gardło trochę boli ale już bez gorączki i trochę lepiej :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierkuje ale mam bałagan w domu... czeka mnie dziś sporo sprzątania, a głowa coś mnie pobolewa od rana... eh..
    ale jeszcze 4 dni i do Polski :) już się nie mogę doczekać :)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam do smarowania babydream, w pierwszej ciazy smarowalam i ani jednego rostepu nie mialam teraz tez mam nadzieje ze tak bedzie.

Ubran ciazowych nie zamierzam kupowac chyba ze moze jakies leginsy do latania, wczesniej rodzilam w pazdzierniku i oprocz spodnicy i bluzki ktore kupilam specjalnie nadla obrone nic nie mialam.

A mnie w nocy chyba jakas migrena zlapala, glowy nie moglam podniesc, a jak juz sie udalo to bol niemilosierny, jeszcze mloda meczyl kaszel ze dwie godziny nie spalismy ale dobrze ze M siedzial kolo niej bo ja bym nie dala rady

age.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ