X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry wszystko będzie dobrze :) :) :) Ja jeszcze do środy... Aaaa....

Ja doskonale wiem, że to dużo za wcześnie i tak za każdym razem sobie powtarzam, ale kurcze... Za pierwszym razem bym nie zwróciła na to uwagę, ale teraz... Hmmm ciekawe, spytam w środę lekarza. W pierwszej ciąży ruchy ruchy czułam od 22 tygodnia, a bulgotki tak od 19-20tyg.... Tym bardziej teraz bym się tego nie spodziewała! Ja teoretycznie jestem do przodu w stosunku do suwaczka ale i tak..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 09:38

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

• All4love Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! <3

Hm... ból głowy dopadł i mnie.

20.08.2017 <3
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

Cherry a co się stało na Twoich wrześniowych prenatalnych?

Kira, Awangarda, Asiulka, Anielle, super wieści po wizytach i piękne fotki maluszków :)

Rety ja mam 8.02 te prenatalne ale zaczynam się bać... Teraz to się zaczynam martwić bo u mnie coś wyszło w genetyce kiedyś jak się starałam ale to było dawno i nawet nie pamiętam co to było. Wtedy genetyk mówiła, że dziecko z wadą raczej się nie urodzi tylko dojdzie do poronienia, ale chyba osiwieje do prenatalnych...

Mnie brzuszek wyskakuje i muszę pomyśleć o jakimś stroju ciążowym bo mnie wszystko ciśnie ;)

Asiulka83 lubi tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj piękne słońce:)

Trzymam kciuki za wizyty!

010iflw1wxwjhaqq.png
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś wizytę, ale nie umawiałam się na prenatalne, gdyż lekarz mówił, że mi powie wszystko w swoim czasie. Tak jak pisałam Wam wcześniej we wtorek 17 stycznia byłam na NFZ to dzidzia była o tydzień większa i wielkością odpowiadała 12 tygodniowi i wielkość dzieciątka to było 5,44 cm. A ja tak naprawdę dziś mam 11t4d i nie wiem czy lekarz się zdecyduje dziś na to badanie prenatalne... Jednak myślę że liczy się wielkość dziecka wg. USG raczej a nie wg. OM? w ogóle cały czas mam obawy że ten maluszek taki duży... ja miałam monitoring i dokładnie znam dzień owulacji to był 11 dc. A maluszek większy o 8 dni aż...tzn. do tej pory był tylko o 3 większy, a teraz skoczył do 8 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 10:14

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum to obie wizytujemy w środę :) ja nam na 10.30 więc nawet nie zdążę się zestresowac :)

Ja z Synkiem kupilam dwie pary spodni i legginsy no ale rodzilam w lutym. Kurtke kupiłam zwykłą parke w sieciowce i dalej ja noszę :) teraz dostanę troche ciuchow od kuzynek bo swoje mam raczej dopasowane.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry dopisz mi wizytę na 1.02 na 18 i prenatalne na 8.02. na 11.30

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam Kciuki za Dzisiejsze Wizyty !!! Będzie Dobrze <3

mi cos wlazlo w kark no masakra tak boli :/ nawet nie mam czym posmarować ...dziś w nocy do tego jakies koszmary mi się snily ....

Ja musze kupic sobie jakies leginsy bo zaczyna mi się nie wygodnie robic w zwykłych spodniach a z tygodnia na tydzień będzie większy brzuszek :) a jaki szok dla sasiadow jak zrobi się cieplo a ja wyskoczę już z dość pokaznym brzuszkiem :) haha

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niezłego powera od rana.
    Zaraz jadę na zakupy :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja mam na 15, czyli prosto z pracy jadę. Nie będę miała kiedy rozmyślać, ale fakt - wolę wizyty z samego rana! Aaaaa staram się o tym nie myśleć, ale jakoś gdzieś w głowie ciągle mi siedzą te moje poprzednie smutne historie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski.

A ja się zaczynam martwić. Pokazujecie swoje piękne brzuszki, a u mnie nic. Płasko niemalże jak przed ciążą, troszkę mi wywaliło brzuchol, ale to bardziej jelita niż macica. Ma któraś tak jeszcze? Nie pamiętam kiedy wyrzuciło mi brzuch z młodym, ale z dwójką chyba powinno być już coś widać. Bleh

• llallka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    mi cos wlazlo w kark no masakra tak boli :/ nawet nie mam czym posmarować ...dziś w nocy do tego jakies koszmary mi się snily ....
    Kurczę ja mi też śniło sie coś okropnego. Jak się w końcu obudziłąm, to bałam sie ponownie zasnąć :/

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda brzuszek Cię jeszcze zaskoczy ;)

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, nie ma sensu opowisdac, bo ciezarne sobie wkrecaja potem. Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko ok :) juz wpisuję wizyty

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • All4love Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, każda kobieta jest inna, nie przejmuj się :) Czasem brzuch wywala prawie z dnia na dzień.

20.08.2017 <3
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty.Cherry BEDZIE DORBZE:*ja dzisiaj power.ciasto upieczone,posprzatane.moze jutro wroci laptop to sie bede odzywac

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, przed chwilą miałam okropne kłucie w brzuchu, parę sekund, a myślałam, że nie wytrzymam... Zaczynam panikować O.o

20.08.2017 <3
  • Another Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka zdrówka życzę :)

Za namową gina, który robił mi prenatalne, odpuszczam detektor. Fajnie wyjaśnił mi, że więcej szkody niż pożytku :P

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i czekam na cudowne wieści i cudowne zdjęcia <3

czekającanacud, obawiać mogłabyś się gdyby z wizyty na wizytę okazywało się, że maluszek coraz młodszy wg terminu. To, że rośnie to chyba nic złego. Witaminki jesz? Odżywisz się prawidłowo? U większości z nas dzieciaczki przyspieszyły z terminem wg USG :)

U nas dzisiaj taka pogoda cudowna, a ja muszę jeszcze w domu przesiedzieć, żeby się wyleczyć do końca, bo smarkam i kaszlę cały czas :( A tak bardzo bym chciała iść na spacer, na jakieś zakupy (najlepiej do dziecięcych sklepów :D). Oby się cały tydzień ta pogoda utrzymała taka piękna! :)

BrumBrum, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :) na szczęście już powoli lepiej, że da się funkcjonować.

Cherry trzymam kciuki!!!

czekajacnacud u mnie prenatalne liczą wg USG a nie wg OM.
    Mój maluszek jest młodszy o tydzień a owulację miałam w 19 dc.
    Też się martwiłam, ale lekarz powiedział, że dzidziuś prawidłowo rośnie i jest ok. Myślę, że u Ciebie też tak jest. Jedyne co to przesunęli mi datę porodu aby później w razie czego nie wywoływać niepotrzebnie. A u Ciebie?

Ja już się zaopatrzylam w ciuszki ciążowe, chodzę głównie w leginsach, tunikach, mam też jeansy, w które jeszcze się mieszczę a wiosną i latem będę chodzić w sukienkach. Brzuszek u mnie już widać a w pierwszej ciąży w 4 miesiącu nie mieściłam się już w nic przed ciążowego.

A skórę smaruje licząc że nie będę miała rozstępów. W pierwszej mimo smarowania i tak miałam.

• Karola555 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Karola, nie ma sensu opowisdac, bo ciezarne sobie wkrecaja potem. Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko ok :) juz wpisuję wizyty
    Dzięki, na pewno będzie wszystko dobrze :)

f2w3rjjgya3j0iis.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ