Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCherry wszystko będzie dobrze Ja jeszcze do środy... Aaaa....
Ja doskonale wiem, że to dużo za wcześnie i tak za każdym razem sobie powtarzam, ale kurcze... Za pierwszym razem bym nie zwróciła na to uwagę, ale teraz... Hmmm ciekawe, spytam w środę lekarza. W pierwszej ciąży ruchy ruchy czułam od 22 tygodnia, a bulgotki tak od 19-20tyg.... Tym bardziej teraz bym się tego nie spodziewała! Ja teoretycznie jestem do przodu w stosunku do suwaczka ale i tak..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 09:38
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
Cherry a co się stało na Twoich wrześniowych prenatalnych?
Kira, Awangarda, Asiulka, Anielle, super wieści po wizytach i piękne fotki maluszków
Rety ja mam 8.02 te prenatalne ale zaczynam się bać... Teraz to się zaczynam martwić bo u mnie coś wyszło w genetyce kiedyś jak się starałam ale to było dawno i nawet nie pamiętam co to było. Wtedy genetyk mówiła, że dziecko z wadą raczej się nie urodzi tylko dojdzie do poronienia, ale chyba osiwieje do prenatalnych...
Mnie brzuszek wyskakuje i muszę pomyśleć o jakimś stroju ciążowym bo mnie wszystko ciśnieAsiulka83 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam dziś wizytę, ale nie umawiałam się na prenatalne, gdyż lekarz mówił, że mi powie wszystko w swoim czasie. Tak jak pisałam Wam wcześniej we wtorek 17 stycznia byłam na NFZ to dzidzia była o tydzień większa i wielkością odpowiadała 12 tygodniowi i wielkość dzieciątka to było 5,44 cm. A ja tak naprawdę dziś mam 11t4d i nie wiem czy lekarz się zdecyduje dziś na to badanie prenatalne... Jednak myślę że liczy się wielkość dziecka wg. USG raczej a nie wg. OM? w ogóle cały czas mam obawy że ten maluszek taki duży... ja miałam monitoring i dokładnie znam dzień owulacji to był 11 dc. A maluszek większy o 8 dni aż...tzn. do tej pory był tylko o 3 większy, a teraz skoczył do 8 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 10:14
-
BrumBrum to obie wizytujemy w środę ja nam na 10.30 więc nawet nie zdążę się zestresowac
Ja z Synkiem kupilam dwie pary spodni i legginsy no ale rodzilam w lutym. Kurtke kupiłam zwykłą parke w sieciowce i dalej ja noszę teraz dostanę troche ciuchow od kuzynek bo swoje mam raczej dopasowane. -
Trzymam Kciuki za Dzisiejsze Wizyty !!! Będzie Dobrze
mi cos wlazlo w kark no masakra tak boli nawet nie mam czym posmarować ...dziś w nocy do tego jakies koszmary mi się snily ....
Ja musze kupic sobie jakies leginsy bo zaczyna mi się nie wygodnie robic w zwykłych spodniach a z tygodnia na tydzień będzie większy brzuszek a jaki szok dla sasiadow jak zrobi się cieplo a ja wyskoczę już z dość pokaznym brzuszkiem haha
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej laski.
A ja się zaczynam martwić. Pokazujecie swoje piękne brzuszki, a u mnie nic. Płasko niemalże jak przed ciążą, troszkę mi wywaliło brzuchol, ale to bardziej jelita niż macica. Ma któraś tak jeszcze? Nie pamiętam kiedy wyrzuciło mi brzuch z młodym, ale z dwójką chyba powinno być już coś widać. Bleh -
Agatka zdrówka życzę
Za namową gina, który robił mi prenatalne, odpuszczam detektor. Fajnie wyjaśnił mi, że więcej szkody niż pożytku
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i czekam na cudowne wieści i cudowne zdjęcia
czekającanacud, obawiać mogłabyś się gdyby z wizyty na wizytę okazywało się, że maluszek coraz młodszy wg terminu. To, że rośnie to chyba nic złego. Witaminki jesz? Odżywisz się prawidłowo? U większości z nas dzieciaczki przyspieszyły z terminem wg USG
U nas dzisiaj taka pogoda cudowna, a ja muszę jeszcze w domu przesiedzieć, żeby się wyleczyć do końca, bo smarkam i kaszlę cały czas A tak bardzo bym chciała iść na spacer, na jakieś zakupy (najlepiej do dziecięcych sklepów ). Oby się cały tydzień ta pogoda utrzymała taka piękna!
BrumBrum, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za miłe słowa na szczęście już powoli lepiej, że da się funkcjonować.
Cherry trzymam kciuki!!!
czekajacnacud u mnie prenatalne liczą wg USG a nie wg OM.
Mój maluszek jest młodszy o tydzień a owulację miałam w 19 dc.
Też się martwiłam, ale lekarz powiedział, że dzidziuś prawidłowo rośnie i jest ok. Myślę, że u Ciebie też tak jest. Jedyne co to przesunęli mi datę porodu aby później w razie czego nie wywoływać niepotrzebnie. A u Ciebie?
Ja już się zaopatrzylam w ciuszki ciążowe, chodzę głównie w leginsach, tunikach, mam też jeansy, w które jeszcze się mieszczę a wiosną i latem będę chodzić w sukienkach. Brzuszek u mnie już widać a w pierwszej ciąży w 4 miesiącu nie mieściłam się już w nic przed ciążowego.
A skórę smaruje licząc że nie będę miała rozstępów. W pierwszej mimo smarowania i tak miałam.Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
-
Cherry_Blossom wrote:Karola, nie ma sensu opowisdac, bo ciezarne sobie wkrecaja potem. Mam nadzieję, że teraz będzie wszystko ok juz wpisuję wizyty
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość