Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie brzuszka dalej nie ma, ale dobrze, że za niedługo wiosna, jak ciąża będzie bardziej widoczna to będziemy latać w sukienkach
Sprawdziłam prognozę pogody, za 2 tygodnie ma być nawet 10 stopni ciepłaWiosna idzie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 14:07
Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
Ruda owocnych zakupów jubilerskich
Paulina dobrze, że zrezygnowałaśnie ma co malucha narażać , a faktycznie widać Twoja praca mogłaby diabła trochę Wam narobić
Amelia mój mąż też tak mówił i był przeciwny, ale postawiłam na swoim.. hyyh czy wyjdzie mi to na dobre? pewnie nie.. no ale cóż.. spróbować trzebai tak bym się martwiła i tak
papierówka no dźwiek świetnysuper!
ss25 no piękne zdjęcie i bardzo się cieszę, że wszystko jest okeybrawo !
za resztę dzisiejszych wizyt nadal kciukam &&&
Mnie porwało dziś sprzątanie domu... ale coś mnie głowa mocno rozbolała i leżę... no i nie powiem.. narobiłam się troszkę.. za dużo chyba...
Brzuszek u mnie już jest widoczny, ale tylko w opiętych ubraniach a tak to nienajgrosze są wieczory , wtedy go porządnie wybija
Paulina3, ss25 lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Ja wczoraj w nocy wróciłam z kilkudniowgo urlopu i dziś już po wizyciebu mojego lekarza jestem. Wyniki wszystkie bardzo dobre. Usg też dobrze, już dziś przez brzuch miałam. Fasola ma 35mm serducho bije 168 uderzeń na minutę. Poprzedni lekarz nie widział, a teraz okazało się, że mam kosmowke w 2 miejscach odwarstwiona u góry 1 cm czyli się zmniejszyło, a na dole 2 cm. Ale już się tym nie martwię, dzidzia rośnie serducho bije. Prenatalne 31 stycznia a następna wizyta standardowa 13 lutego. Na walentynki:-)
Chusy, Lexi150, sisi, Asiulka83, Gaduaaa, Otka, ss25, Karola555, Kasiula09, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Mój Mąż od początku chodził ze mną na wizyty jak byłam w ciąży z Synkiem. Nawet wtedy jak miałam usg przezpochwowe. Teraz już niestety chodzę sama bo ktoś się Młodym musi zająć
Ale na prenatalne idziemy razem
Młody zostanie z babcią.
-
All4love wrote:Czy na wasze usg lekarz pozwala już przyjść z osobą towarzyszącą?
Ja mam wizytę 11.02., wtedy będę miała usg przez brzuch i pierwszy raz idę z mężem! Już się nie mogę doczekać
Tak mój lekarz sam mi powiedział ze na następna wizytę czyli prenatalne 03.02 mam przyjść z partnerem jezeli chcetakze sama pytać nawet nie musiałam.. oczywiście przytaknelam ze przyjdę takze juz odliczam dni:) mój chce z tego co widzę bardzo zobaczyć jak on to mowi 'siusielka' takze zobaczymy moze cos juz będzie widac
-
Lexi150 wrote:Mój Mąż od początku chodził ze mną na wizyty jak byłam w ciąży z Synkiem. Nawet wtedy jak miałam usg przezpochwowe. Teraz już niestety chodzę sama bo ktoś się Młodym musi zająć
Ale na prenatalne idziemy razem
Młody zostanie z babcią.
ale moi to mają 9 i 7 lat
no i stary oczywiście heh
ss25, Papierówka lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Mój Bartuś też od początku ze mną chodzi na wizyty. Po USG przezpochwowym zapytał przejęty, czy to bolało. Poza tym wszystko dzielnie znosi
Od początku się bardzo angażuje. Na poprzedniej wizycie tak się zagadał z moją Gin na tematy informatyczne, że zapomniała mi wypisać badań
-
All4love nie ma prawa zabronić. Do każdego lekarza, nawet do internisty masz prawo wejść z osobą bliską. A tym bardziej u ginekologa. Przecież to Wasze dziecko a nie tylko Twoje. I jeśli Ty chcesz żeby partner był przy Tobie to lekarz nie ma tu nic do gadania.
-
Lexi, może użyłam złego słowa, że zabronił, bo wcześniej nie pytałam, ale od koleżanki wiedziałam, że ten lekarz proponuje przyjście z osobą towarzyszącą dopiero przy usg przez brzuch.
Moim zdaniem powinien zaproponować wizytę już przy potwierdzeniu ciąży, a do tej pory ani razu nie spytał czy ktoś czeka na korytarzu.20.08.2017 -
Hejka pozniej was nadrobię ale najpierw chce o cos zapytać. Jak to jest z tym zaświadczeniem na becikowe? Muszę je juz miec czy mogę pozniej poprosić lekarza zeby wystawił? A co jak na kolejna wizytę idę do innego, a to juz bedzie po 10 tygodniu? Na razie nie ogarniam tego
-
Pestka jeśli będziesz miała w karcie ciąży wpisaną wizytę przed 10 tc z pieczątką lekarza to później każdy inny lekarz Tobie wystawi na podstawie karty. Ja tak miałam że w połowie ciązy przeniosłam się do innego i zaświadczenie wystawiła mi druga lekarka na podstawie karty.
-
sisi wrote:Papierówka mi się nie otwiera tzn każe mi się zalogować na YT.
https://youtu.be/OfIJvdyhZvQsisi lubi tę wiadomość
37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017