Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRuda Paskuda wrote:Hej laski.
A ja się zaczynam martwić. Pokazujecie swoje piękne brzuszki, a u mnie nic. Płasko niemalże jak przed ciążą, troszkę mi wywaliło brzuchol, ale to bardziej jelita niż macica. Ma któraś tak jeszcze? Nie pamiętam kiedy wyrzuciło mi brzuch z młodym, ale z dwójką chyba powinno być już coś widać. Bleh
U mnie tez nic plaska jestem... Lekarz az mnie wystraszyl ostatnio bo powiedzial, ze nie mam powiekszonej macicy i mi dodatkowe usg zrobil ale wszystko bylo oki. Wiec nie ma co sie martwic na zapasRuda Paskuda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj jakoś tak mnie wzięło z rana, bo spojrzałam w lustro w sypialni i w sumie gdybym nie wiedziała, że coś tam w środku rośnie to bym nie powiedziała, że w ciąży jestem .
Another, ja właśnie dlatego stwierdziłam, że detektora nie kupię. Ani to mi w niczym nie pomoże jeśli się okaże że coś nie tak, ani nie uspokoi jakoś szczególnie, więc olałam .
Dzisiaj wyciągam mojego na zakupy do jubilera. Muszę w końcu biżuterię na ślub sobie kupić, może się uda -
a ja wam powiem ze bylam strasznie napalona na detektor ale M mi nie pozwalal ...a teraz jak jestem już po prenatalnych widziałam malucham wiem ze jest ok to sama odpuscilam i nie chce już po co mi dodatkowe nerwy
ja mam już brzuszek ale w pierwszej ciąży tez szybko wyszedł wydaje mi się ze to u każdej jest indywidualne
Moja kolezanka cale zycie była pulchniutka a jak zaszla w ciaze zaczela chudnac a dzidziuś rosl zdrowiutko i za pare dni ma już rozwiązanie a ona wygląda lepiej niż przed ciazaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 12:48
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
nick nieaktualny
-
Starałam się troszkę nadrobić wpisy na forum, ale strasznie szalejecie
Co do włosów - moja fryzjerka twierdzi, że aktualnie dostępne są nietoksyczne farby, które absolutnie nie szkodzą kobietom w ciąży. Niemniej jednak z blond ombre wróciłam do brązu na całej długości, żeby za często nie farbować włosów.
Czytając Wasze wypowiedzi skusiłam się też na detektor tętna, do środy powinien dotrzeć. Ale mnie zachęciłyście!!!
Czy któraś z Was ma taki detektor
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-ktg-pelny-zestaw-pokrowiec-i6431753307.html
Łatwo znaleźć tętno Maluszka?
Co do brzuszka, to musze rozpinać spodnie, bo inaczej czuje, że zaczynają uciskać. Dzidzia rośnie:)
Jutro idziemy na wizytę na godz. 14:30, głównie po zwolnienie - miałam iść po nie w poprzednim tygodniu, ale musiałam dokończyć pracę w przychodni.... co prawda od pracy w szpitalu wzięłam urlop - moja gin nie chce żebym przebywała w warunkach zagrożenia biologicznego, promieniowania jonizującego oraz promieniowania elektromagnetycznego i przede wszystkim wśród cytostatyków. Także już zaczynam nadrabiać posty nudząć się w domku -
Ja kupilam detektor ale jakos nie mam cisnienia zeby codziennie sprawdzac, jestem pozytywnie nastawiona ze wszystko jest dobrze.
U mnie w pierwszej ciazy dlugo nie bylo widac, a teraz juz mi widac, ze nawet osoby trzecie dostrzegaja.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.ss25 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kciuki za wizyty!!!
Ja jestem w pierwszej ciąży i jestem wysoka (174) i też szybko brzuch mi wyskoczył ale podejrzewam, że to głównie wzdęcia bo macica kończy się parę centymetrów nad wzgórkiem łonowym. Ewentualnie jelita przesuwające się coraz wyżej.ss25, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCherry_Blossom wrote:Dziewczyny, co najlepsze przeciw rozstępom? Olej ze słodkich migdałów? Czy jakiś inny?
Ja mam ze słodkich migdałów z nacomi. Dałam chyba 20 cos złotych. Smaruje tym brzuch i twarz bo jest lepszy niż krem i super pod podkład -
Nagrałam dziś bicie serduszka, niestety bardzo dużo szumu jest
mp3Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 13:33
Asiulka83, All4love, marjotka lubią tę wiadomość
37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
Halo dzień dobry
Ja jutro wizytuje. O dziwo nie mam stresa i jestem spokojna..
Widzę że rozmawiacie o brzuszkach
Mnie kilka dni temu wywaliło i przestałam sobie już wmawiać, że to wzdęcia. Jelita pracują świetnie, brzuszek nie schodzi nawet po całym dniu mdłości, gdy żyje o wodzie.
A waga poszłam 0,5 kg w dół, więc aktualnie jestem od początku ciąży +0,5. A patrząc na brzuszek byłam pewna, że bedzie jakieś +3.. haha
Zainwestowałam nawet w ciążowe spodnie. Boyfriendy z h&m. Są super
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4074a98d869.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6377055a3bd0.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 13:29
Asiulka83, Papierówka, ss25, Samsaramsa, Otka, sisi, Lexi150, Amelia25 lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
nick nieaktualnyUff dzięki dziewczyny za kciuki! Kluseł okazał sie wielki! Z 10t5d wskoczył na 11t1d... i ma 4.15cm. Juz słyszeliśmy serduszko ale bardzo sie wiercił skubany i uciekał lekarzowi wiec zdjecie kiepskie
3 lutego mam prenatalne i wtedy powie nam płeć usg piersi tez wyszło dobrze. Kamień z serca, przez pare dni moge byc spokojna
sabinaaa, Asiulka83, Chusy, Otka, All4love, sisi, Lexi150, Gaduaaa, Anielle, Kasiula09, Lovi89, Papierówka, odrobinacheci, MówmiAgatka, Amelia25, Kfoka, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
-
ss25 wrote:Uff dzięki dziewczyny za kciuki! Kluseł okazał sie wielki! Z 10t5d wskoczył na 11t1d... i ma 4.15cm. Juz słyszeliśmy serduszko ale bardzo sie wiercił skubany i uciekał lekarzowi wiec zdjecie kiepskie
3 lutego mam prenatalne i wtedy powie nam płeć usg piersi tez wyszło dobrze. Kamień z serca, przez pare dni moge byc spokojna
Cudownie !!ss25 lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Dziewczyny bardzo gratuluje udanych wizyt i Cherry trzymam kciuki za Ciebie! Jestem pewna, ze wszystko bedzie ok i to co bylo wtedy we wrzesniu to juz zamkniety rozdzial!
Co do ciuchow to ja nam troche z poprzedniej ciazy, a jeszcze poluje na jakies jeansy z hm. Nie wyobrazam sobie nie kupowac nic ciazowego, bo ja zwyczajnie nie mialabym w czym chodzic:) Juz chodze w spodniach z panelem, bo w inne sie nie mieszcze. Znaczy wejde i zapne sie, ale jak usiade to guzik jakby strzelil to moglby innym oczy powybijac
Oliwki, kremy w ciazy stosowalam. Cala ciaze bylam zadowolona bo rozstepow nie mam, a na koniec tak popekalam, ze maaasaaakra. Brzuch ponad pepkiem nawet popekany. Wzgorek lonowy i wewnetrzna czesc ud to samo. No ale coz, uroki macierzynstwa