Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj byl ze mna w szpitalu jak mialam te krwawienie pierwsze.jak zobaczyl usg dopochwowe to zapomnialam oncalym stresie i sie smialam z jego minu. Zrobilam malutkie pierwsze zakupy dla maluszka.No i zamowilam dopplerek.Z sensoline.jutro max w srode powinien byc https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4718c9e2a42c.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 16:32
Lexi150, Gaduaaa, Otka, Kira_, Asiulka83, sisi lubią tę wiadomość
-
Pestka ja miałam kartę zakładaną w 10t0d ale lekarz wpisał mi wszystko z poprzednich wizyt, a konkretnie przepisał z takiej swojej kartoteki. Pewnie u Ciebie będzie podobnie. Dodatkowo możesz go poprosić aby wystawił Ci zaświadczenie, że jesteś w ciąży- oni mają takie swoje standardowe druczki.
-
llallka wrote:Pestka ja miałam kartę zakładaną w 10t0d ale lekarz wpisał mi wszystko z poprzednich wizyt, a konkretnie przepisał z takiej swojej kartoteki. Pewnie u Ciebie będzie podobnie. Dodatkowo możesz go poprosić aby wystawił Ci zaświadczenie, że jesteś w ciąży- oni mają takie swoje standardowe druczki.
Ja tak sie domyślam, ze ten u którego byłam pozniej karte ciazy uzupełni i wpisze poprzednia wizytę ale co jeśli ja za bardzo nie chce do niego chodzić -
No jak pójdziesz do kogoś nowego to raczej nic Ci nie wpisze na piękne oczy- skądś muszą wziąć te informacje- zarówno w książeczce jak i na zaświadczeniu lekarz stawia swoją pieczątkę i to jest podstawa do wypłaty becikowego itp. wyjścia masz 2- albo pójdziesz choć jeszcze jeden raz do tego, u którego juz byłaś, albo szukaj nowego, który Cie przyjmie przed 10t.
-
pestka1 wrote:A co jeśli leci mi 9 tydzien, a ja ani karty ciazy ani nic, bo mądry lekarz powiedział, ze za wczesnie następna wizytę mam 30 stycznia to bedzie w trakcie 10 tygodnia
Niepoważny jakiś. Co, on myśli, że karta jest po to, żeby się nią podniecać w domu? ;/20.08.2017 -
nick nieaktualnypestka1 wrote:A co jeśli leci mi 9 tydzien, a ja ani karty ciazy ani nic, bo mądry lekarz powiedział, ze za wczesnie następna wizytę mam 30 stycznia to bedzie w trakcie 10 tygodnia
Ja też jeszcze nie mam karty ciąży, także się nie martw. Tak jak tu dziewczyny piszą, lekarze zapisują w dokumentacji datę wizyty i zawsze będzie można poprosić o ksero.
-
MówmiAgatka wrote:Ja też jeszcze nie mam karty ciąży, także się nie martw. Tak jak tu dziewczyny piszą, lekarze zapisują w dokumentacji datę wizyty i zawsze będzie można poprosić o ksero.
Owszem lekarz założył mi kartotekę, zrobił podstawowe notatki i włożył tam usg ale problem sie robi w przypadku jak ja nie chce znowu do niego iść wiem, ze na kolejnej wizycie czyli dopiero 20 lutego by mi karte założył i tam wszystko wpisał -
Mi lekarka w pierwszej ciąży wypisala kartę w 10t a byłam u niej w 6tc i w karcie nic nie uzupełnia. Teraz kartę odrazu mi założyła
A co do partnerów na wizycie to mój lekarz zapytał się tylko gdzie jest sprawca i poszedł go zawołać xd a mój biedny blady przerażony ze coś się stało, a później tydzień chodził przeżywał i chwalił się jak mu maleństwo rączka pomachalo xdKira_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
odrobinacheci wrote:Gratuluję dzisiejszych wizyt i czekamy na relacje reszty
Dziewczyny ja mam dziś taka rozkminę czy 11+0 to już 12 tydzień czy jeszcze 11?odrobinacheci lubi tę wiadomość
-
Nie mam szans Was nadrobić. Gratuluję wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Mnie dzisiaj gorączka rozłożyła od 12 ponad 38 stopni. I jakieś problemy z żołądkowe mam od wczoraj bo boli czekam do jutra jak nie przejdzie to znowu lekarzNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Samsaramsa wrote:Mi lekarka w pierwszej ciąży wypisala kartę w 10t a byłam u niej w 6tc i w karcie nic nie uzupełnia. Teraz kartę odrazu mi założyła
A co do partnerów na wizycie to mój lekarz zapytał się tylko gdzie jest sprawca i poszedł go zawołać xd a mój biedny blady przerażony ze coś się stało, a później tydzień chodził przeżywał i chwalił się jak mu maleństwo rączka pomachalo xd
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540