Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój nie chce być przy porodzie. Ale ja sama też bym raczej nie chciała. Wezmę przyjaciółkę. Jak ona rodziła ,wody jej odchodziły to zaczęła gola lecieć z łazienki na salę (pojedyncze sale z łazienkami) krzycząc że się zesrala:-) teraz jest kupa śmiechu,ale wiem,że ja przy niej mogę tak samo. Nie będzie mnie nic krępować, może się posmiejemy
Z chlopem bym go pewnie tylko wyzywala ze złościniech ma siłę opiekować się maleństwem po porodzie.
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
Cześć dziewczyny
Melduję się ze swojej pierwszej ciążowej wizyty(ktorą mialam mieć jutro,ale udało się przełożyć) i wszystko jest ok
Ciąża wychodzi na 9t1d, serduszko pięknie bije
Prenatalne i PAPPA będę mieć 21 lutego
także ufffff, bo chyba byłam tu ostatnia
Co do porodu, to ja mialam planowane CC i przez całą operacje mój mąż siedzał przy mnie i trzymał mnie za rękęJak wyciągnęli małą, to poszedl z nią i położoną na ważenie i mierzenie, a potem byliśmy w trójkę na sali pooperacyjnej. Teraz pewnie będzie tak samo i nie wyobrażam sobie, zeby miało być inaczej
Chusy, Lexi150, odrobinacheci, All4love, Asiulka83, sisi, Amelia25, Anielle, ss25, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
-
Justynaw
Super że wszystko ok, ja mam prenatalne 15 więc razem będziemy pok koniec
Mój mąż był ze mną przy każdym porodzie. Oboje chcieliśmy. Zdecydowanie wzmocnilo to nasze więzi. Nie pogorszylo intymnych relacji, a wręcz zawsze po porodzie traktuje traktuje mnie jak boginie i jakaś nadludzka istotęAsiulka83 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje udanych wizyt, ss25 piękne zdjęcie, fajnie ze maluch taki ruchliwy
Cherry jak tam po wizycie? Kciuki nadal zaciśnięte
Co do porodu to mój mąż bardzo chce mi towarzyszyć i ja też tego chcę, mam nadzieję ze będzie dzielny. Ostatnio bardzo zaczął wczuwać się w rolę i oglada różne filmiki na Youtube z położna, która uczy jak przewijac, kąpać itp., a potem mnie 'szkoli'
Rozczula mnie tym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 19:34
Asiulka83, ss25 lubią tę wiadomość
2 Aniołki -
nick nieaktualnyJustaw gratulacje!!!
Tak Was poczytuję i zgadzam się z Pestka.
Mąż przy porodzie jak najbardziej, ale przy głowie, a nie w kroczuja nie wyobrażam sobie rodzic bez mojego męża
ale jak ktoś nie chce to nic na siłę, to powinna być wspólna decyzja.
Awangarda miło czytaćpogodziłaś się ze swoim?
-
w mojego nikt nie wierzyl ze da rade być przy porodzie chyba nawet on sam
a po drugie facet prawie zawsze jest przy glowie a nie w kroczu
jeszcze nie slyszlam żeby było inaczej mojego wyprosili na chwile już na końcu jak musieli mnie zszyć wiec facet tez tego nie widzi wiec spokojnie
on jest po to żeby przytulic , poglaskac , wesprzeć
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
nick nieaktualnyWiecie to tak można sobie planować
Mój M nie chciał być na końcówce porodu i nawet położne o tym poinformował - chciałby go poinformowały, kiedy zaczyna się prawdziwa akcja aby mógł wyjść. No i co? Jak zobaczył jak to wygląda to za żadne skarby świata nie dał się wyprowadzićPotem mierzenie/ważenie było przy nas, a na szycie M wyszedł ale tylko ze względu na to że synek został zabrany na patologie noworodka z powodu zaburzeń oddychania i tam z nim był. Także niestety tych 2h dla siebie nie mieliśmy, a pierwszy raz synka mogłam przytulić dopiero po 24h
-
nick nieaktualny
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5763493bc1de.jpg
Jestem najszczesliwsza na świeciewszystko jest w jak najlepszym porządku, doktor mówił, że nie może się do niczego przyczepić
Serducho 171 uderzeń na minutę, dzidzio ma niecałe 6 cm, bardzo się ruszalo i przytulalo do pepowiny - widzieliśmy na 3D. Widzieliśmy żołądek, całe serce, kosteczki, mózg... no wszystko
No i stopka ma niecałe 9 mm:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/280ab7149188.jpg
Mamy multum różnych zdjęć a Badanie trwało z 40 minut, miałam przez brzuch i dopochwowe. Jestem bardzo zadowolona, poświęcił nam dużo czasu i uwagi, wszystko dokładnie tłumaczył i oglądał kilka razy z każdej strony.
No i bonus, nic nie mówiliśmy o podejrzeniach mojego gin prowadzącego i wg tego na 80/90% bedzie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18dd585caf4d.jpg
Nie mogliśmy się powstrzymać i kupiliśmy w H&M. Ale seeeerio, przecena z 6 dychawangarda, Lexi150, BrumBrum, Otka, Asiulka83, Papierówka, All4love, sisi, odrobinacheci, Amelia25, Anielle, Kfoka, neme, lenka.m, ss25, Another, Kasiula09, Ruda Paskuda, Basha, MówmiAgatka lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Dziewczyny no i jestem po wizycie i usg prenatalnym
wg om maluszek ma 11t4d wg usg 12t5d! BPD 18.3 mm, CRL 60.1mm, FL 8.5 mm i jakieś ductus venosus PI 0.99 i NT 1.38. Serduszko bardzo zwolnilo bowczesniej ponad 170 a teraz juz 160. Dzidzia ssala paluszka
zdjecia nie dostalam:( a badanie krwi czekamy na wynik! Cudowna dzidzia!
Lexi150, BrumBrum, Otka, Cherry_Blossom, Asiulka83, All4love, sisi, odrobinacheci, Amelia25, Kfoka, neme, lenka.m, ss25, Kasiula09, Ruda Paskuda, MówmiAgatka lubią tę wiadomość
-
A i mezus kupił mi olej ze slodkich migdalow, bio, nierafinowany, tloczony na zimno - uwielbiam go
juz kombinowalam zeby kupic jakos na necie czy moze jakis inny, tanszy to stwierdzil, ze nie bedzie na mnie oszczedzal. No jak go tu nie...
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)