X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss, mi natomiast lekarz mówił, że po skończonym 13 to już ryzyko, że dzidzio będzie za duże, bo to chodzi o cm. Chyba od 4 do 7 czy 8 jakoś tak. Żeby można było te pomiary zrobić. Chodzi o to żeby np w tym zalozmy 13×4 nie okazało sie, ze dzidzio jest "starsze"

Ja np bylam w 10 i chyba 5 dni u gin na wizycie, niby 11 tydzien i mozna prenatalne robic a mi powiedzial, ze dzidzio ma 3,6 cm i byloby za wcześnie

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny pozytywnych wizyt i cudownych wiesci :-)

Co do porodu moj na poczatku nie chcial ale jak sie dowiedzial ze jego najlepszy kolega byl i przecinal pepowine to juz nic nie musialam mowic sam chcial, mial tam na dol nie zagladac przynajmniej ja tak chcialam ale nie mogl sie powstrzymac i do tej pory slysze jak to wyszla glowka a pozniej siup cala wyskoczyla no i jest taki dumny ze to on pierwszy nosil ją po porodzie

preg.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owu była późno i pierwsze usg pokrywalo się z owu a już drugie z om i właśnie boje się że szybko rośnie i teraz okaże się że już jest za duży
    No ale to bardzo dobry lekarz, najpierw mówił żeby zrobić 25.01 ale chwile pomyślał i żeby tego 1.02 robić
    Sama nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 08:14

3jgxyx8dvoujfeze.png

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana a nie mozesz przelozyc kilka dni wcześniej dla spokoju?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety on tylko w środy przyjmuje

3jgxyx8dvoujfeze.png

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a jutro?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dostalam SMS, że dziś kurier przyniesie moje witaminki prenatalne :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.

I wczoraj w końcu nie dotarliśmy na zakupy biżuteryjne, ale idziemy dzisiaj! I czuję, że będzie ciężko :P. Wybrałam co prawda kilka rzeczy które mi się podobają, ale wybór będzie truuudny :D

Lexi, z ciekawości, masz wskazania do CC, że już wiesz że tak się rozwiąże?

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma miejsc :/ kurcze chyba za bardzo zaczynam się stresować
    Skoro tak będzie dobrze według niego to chyba tak ma być. Przecież ja zwarjuje przez ten czas

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padł mi komputer, mam nadzieję, że tym razem mój mąż go nie ożywi tylko dostanę nowy :-P

Dziewczyny ogromnie wam gratuluję wizyt :-)
    Ja się zamartwiam moją :-(

Samsa
    A może zadzwoń i powiedz że za tydzień wyjeżdżasz i bardzo prosisz o wizytę jutro?

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki spokojnie. Nie ma co się denerwować, bo przecież i tak nic nie zmienimy. Co będzie to będzie :). Ja póki co staram się nie stresować, co prawda gdzieś tam z tyłu głowy ciągle coś mi siedzi, ale próbuję to po prostu zignorować :)

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda u nas jezeli nie minęło min 2 lata od ostatniej cc to kolejne robią cc no chyba że sie uprzesz na sn. Ja nie mam zamiaru. U mnie bedzie odstep 1,5 roku więc nie będę ryzykować. Nawet lekarka ostatnio mówiła żebym się nie przywyczajala do blizny bo w tym miejscu będzie inna :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czołem :)

Cherry wczoraj nie doczekałam relacji z Twojej wizyty, bo padłam.. miałam taki silny ból głowy że po ścianach chodziłam.. ale obyło się bez tabletki.. dziś jestem jak nów a Tobie gratuluję udanej wizyty :) świetne nóżki hihi

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, kumam. Ja też po cichu przygotowuję się na CC, chociaż może się uda naturalnie. Ale biorąc pod uwagę, że młode też przez CC się rodziło, bo miałam zwężenie miednicy, a teraz dwójka to kurczę nie wiem jak będzie. Trochę się boję bo po młodym bardzo długo do siebie dochodziłam :/

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    O, dostalam SMS, że dziś kurier przyniesie moje witaminki prenatalne :)
    a jakie zamówiłaś w końcu ? hehe

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda bliźniaki będą? Jeszcze nie ogarniam Was wszystkich. Ale przy blizniakach chyba zazwyczaj cc robią.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Dziewczyny, które miała wczoraj wizyty- gratuluję i ciesze się, że wszystko jest ok. Moje usg prenatalne dopiera 31 stycznia, a do tego czasu chyba osiwieję. Cały czas jeszcze biję się z myślami co do testu pappa. Wiem, że na wynik wpływa wiele czynników i obawiam się, że włąśnie te czynniki sprawią, że ryzyko w moim przypadku będzie podwyższone, a u mnie włączy się panika. Sam wiek (34) i sposób poczęcia (jak to jest delikatnie określane) mogą dać wynik, który mocno mnie nastraszy. Kurczę, sama nie wiem. A jak powiedziałam o tym mężowi, to on mi na to, że mu się wydaje, że ja już i tak podjęłam decyzję i on się ze wszystkim zgadza :/

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka wrote:
    Dzień dobry :) Dziewczyny, które miała wczoraj wizyty- gratuluję i ciesze się, że wszystko jest ok. Moje usg prenatalne dopiera 31 stycznia, a do tego czasu chyba osiwieję. Cały czas jeszcze biję się z myślami co do testu pappa. Wiem, że na wynik wpływa wiele czynników i obawiam się, że włąśnie te czynniki sprawią, że ryzyko w moim przypadku będzie podwyższone, a u mnie włączy się panika. Sam wiek (34) i sposób poczęcia (jak to jest delikatnie określane) mogą dać wynik, który mocno mnie nastraszy. Kurczę, sama nie wiem. A jak powiedziałam o tym mężowi, to on mi na to, że mu się wydaje, że ja już i tak podjęłam decyzję i on się ze wszystkim zgadza :/
    też mam problem z decyzją co do PAPPA... u mnie może wyjść niemiarodajne ze względu że mam Hashimoto i EBV... i boję się,że to mi napędzi stracha... a z drugiej strony zakładam, że wszystko jest w porządku i niepotrzebnie wydane pieniądze.. eh.. chyba poproszę o pomoc tą gin co będzie robiła usg prenatalne, co ona radzi.. i czy są wskazania do PAPPy czy nie..

• All4love Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Najmłodsza, wszystko przez hormony. Postarajcie się opanować, porozmawiać ze swoim, dacie radę!

Moje sny ostatnio mnie przerażają O.o dzisiaj najpierw byłam torturowana w opuszczonej szkole, a potem walczyłam z wielkim pożarem miasta, gdzie paliło się dosłownie wszystko oprócz mojego domu :D

20.08.2017 <3
  • llallka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    też mam problem z decyzją co do PAPPA... u mnie może wyjść niemiarodajne ze względu że mam Hashimoto i EBV... i boję się,że to mi napędzi stracha... a z drugiej strony zakładam, że wszystko jest w porządku i niepotrzebnie wydane pieniądze.. eh.. chyba poproszę o pomoc tą gin co będzie robiła usg prenatalne, co ona radzi.. i czy są wskazania do PAPPy czy nie..
    Moje wątpliwości są podobne. Najwięcej wątpliwości budzą we mnie informacje, że nawet u osób, u których wynik wskazywał na duże prawdopodobieństwo wystąpienia chorób, owe choroby nie wystąpiły i teraz żyć z tą myślą przez kolejne pół roku...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ