Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
BrumBrum wrote:ss25 dołącz DHA. Ja biorę 500mg.
Właśnie miałam dopisywać, że właśnie koło 500 najlepiej
Edit:
Dla mjie ważne jest jeszcze zelazo, bo anemie w ciazy sa częste. Ja w 1 ciazy niestety mialam i to megasnaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 10:06
ss25 lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
nick nieaktualnyCherry ja w pierwszej ciąży też miałam wyniki na skraju anemii, a teraz mam bardzo wysoki poziom hemoglobiny więc żelazo sobie odpuszczę. Już ktoś pisał wcześniej, że na żelazo trzeba uważać i dawać tylko gdy są jakieś oznaki, że organizm go potrzebuje.
ss25 ja biorę Omegamed Pregna -
Ss raczej mało prawdopodobne żeby po złym pappa sugerować usunięcie ciąży. W takim wypadku Zawsze zlecaja dalsze badania. Najczęściej amniopunkcje i dopiero wtedy ewentualnie można podjąć się terminacji ciąży.
A masaże jak najbardziej tylko musisz znaleźć osobę ktora specjalizuje się w masowaniu ciezarnych. Bo nie każdy ma o tym pojęcie a mozna zrobić więcej szkody niż pożytku. -
nick nieaktualnyLexi to słuchaj tej historii....
Koleżanka miała rtg robione na 3 miesiące przed zajściem w ciąże. Lekarz ją wręcz NAKŁANIAŁ do usunięcia ciąży w pierwszych tygodniach... Nawet przed zrobieniem pierwszego USG które miało być w 9 czy 10 tygodniu... -
Jezu kochany co za lekarze. Przecież rtg to teraz zaden problem. Nawet w ciąży sie robi jak mus. Ja miałam hsg o mowili ze q tym samym cyklu można śmiało sie starac. A przecież pappa ty tylko statystyki.
-
Kasiula, w najtanszej aptece stacjonarnej jaka znam i w ktorej czesto sa podobne ceny jak w necie kosztuje 58 zl, w innych 60 wzwyz, nawet spotkalas sie 70-80, na necie znalazlam w sprawdzonej aptece melissa za 38
czesto tez kupuje w aptece gemini ale prenatal duo tam za 43 wiec wzielam z melissy
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Też polecam melisse. Zawsze zamawiam tam mleczko dla Młodego i leki. I całą wyprawkę apteczna tam zamawialam.
Ja mialam lepsze dni a teraz znowu mdłości wróciły także jeszcze nie czuję powiewu drugiego trymestru. -
Hejo, witam sie z wami w drugim trymestrze
!
U mnie juz praktycznie brak mdlosci, jedynie wieczorem od czasu do czasu ale to na tyle (wielka ulga)
Brzusio chyba zaczal troszeczke rosnac wreszcie. Ogolnie super : ) Juz lubie drugi trymestrTeraz nie moge sie doczekac az bede czula ruchy dzieciatka : )
Cherry_Blossom, Papierówka, ss25, All4love, Lexi150, sisi lubią tę wiadomość