X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Gadua. Dużo żelu nad spojeniem i co kawałek kręć kółka w miejscu. Docisnij mocniej :-)
    to chyba poczekam aż chłopaki pójdą na trening bo się cały czas kręcą koło mnie :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • All4love Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kebab do mnie jedzie :)

20.08.2017 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Jaki kupiłaś? Ja właśnie szukam na olx w dobrej cenie.

A co do prenatalnych robię razem z Papa choć do papy miałam wątpliwości bo to statystyka ale mam to w pakiecie prenatalnych. Myślałam nad nifty ale jednak są to duże koszta zobaczę jak wyjdzie usg prenatalne 3.02 :)
    wiesz co.. ja dostałam.. używany.. z UK on jest i chyba jakiś mega tandetny..
    nazywa się summer

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Kebab do mnie jedzie :)
    ja dziś mc donalda napadłam.. no musiałam.. wołał mnie szalenie

• All4love Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja dziś mc donalda napadłam.. no musiałam.. wołał mnie szalenie
    Mnie do burgerów i frytek z Maca nie ciągle, ale ich nuggetsy są takie, że mogłabym jeść codziennie <3

20.08.2017 <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też kebaba jadłam a teraz chyba pizzę zamowimy :D

Gadua ja kupilam w 2015 jakis tez uzywany. Nazywa się babysound i daje radę ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Ja dziś też kebaba jadłam a teraz chyba pizzę zamowimy :D

Gadua ja kupilam w 2015 jakis tez uzywany. Nazywa się babysound i daje radę ;)
    o proszę, więc może nie będzie najgorzej heh

• pff_prl Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dłuższą chwilę mnie nie było, a tu tyyyle do nadrabiania. Gratulacje dla wszystkich dziewczyn "powizytowych".
    Wracając do Waszych zdjęć, o ile sie nie mylę to stawiam, ze Awangarda będziesz miała dziewczynkę, bo 'wyrostek' przebiega rownolegle do kręgosłupa, ale zobaczymy za kilka tygodni :)
    zazdroszczę, ze macie wizyty już za sobą. Ostatnio jak byłam u siostry (urodziła tydzień temu), podeszłam do IP i zrobili mi usg i serducho biło- kamień z serca.
    Pisze o tym, bo należę niestety do tej grupy kobiet, które maja za sobą poronienie. U mnie właśnie serduszko przestało bić i w 12tyg miałam zabieg... dlatego do prenatalnych żyje w lekki w lekkim stresie.

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z Warszawy, gdzie prywatnie robicie Test Pappa albo czy słyszeliście o kimś z polecenia?

hchy3e3kbemsvl7v.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pff PRL kochana dziękuję za tą wiadomość i niezmiernie by mnie to ucieszyło ale skąd Ty to wiesz? Nawet lekarz mówi że coś wystaje i może chłopak. Ja tam obstawiam babę od początku :-)

Paula55 lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • pff_prl Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rodziców lekarzy :) ale (wydaje mi sie) równie wiarygodnych źródeł w sferze internetu :p http://mamaginekolog.pl/chlopiec-czy-dziewczynka/ na moje oko idealnie jak u Ciebie
    Ja tez bym chciała dziewczynkę, ale zobaczymy..

hchy3e3kbemsvl7v.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah ale gdzie Ty to widzisz na moim zdjęciu :-) Perfekt oko :-D ucieszyłam mnie mimo że to nie pewne ;-)

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Ani grama sarkazmu nie było w mojej wypowiedzi, naprawdę :)

Witaj Mania_Leo wśród sierpnióweczek i zostań z nami do końca <3

To super ;)
    Chyba bóg mnie pokarał bo mnie brzuch boli po czekoladzie :P

• pff_prl Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda patrząc na zdjęcie z Twojego pamiętnika (bo nie odkopię sie w wiadomościach na forum ;p ) na zdj z 20.01 tam gdzie masz kursor myszki, nieco niżej po lewej str masz taka wyraźniejsza, grubsza biała kreskę i jest ona wzdłuż kręgosłupa- stad mój wniosek, ale maluchy lubią płatać psikusy, wiec przekonamy sie pewnie za kilka tyg, ciekawa jestem :)

hchy3e3kbemsvl7v.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA no jest ale w życiu bym nie powiedziała że to może być ten wyrostek :-) powiedziałabym że to brzuch ;-)

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Ja juz po wizycie Wszystko w porządku :) serduszko bije dzidzia pływa :) i ma 5,4 cm
    Wiec kamień z serca spadł :)

Lexi150, Samsaramsa, All4love, Chusy, awangarda, Otka, odrobinacheci, Amelia25, Asiulka83, sisi, neme, Kira_, BrumBrum, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

f2w3s65grrcfli18.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim wizyt!!! Aż miło się czyta, jak tyle pozytywnych wiadomości :D
    Cherry zdjęcie ze stopkami cudne!!! ;)

Z laktatorów polecam te z firmy Medela. Najlepsze laktatory. Używają ich nawet na oddziałach neonatologicznych. I koniecznie elektryczny. Zawsze można kupić używany a lejek, który przykłada się do piersi ze względów higienicznych nowy.

Mnie się marzy synuś, może na prenatalnych będzie już coś widać :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

• Basha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, któraś z was pytała co to PRISCA ( nie chce mi się szukać, żeby zacytować :) ).
    PRISCA to program statystyczny w którym liczy się prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych na podstawie USG, b-hcg i papp-a. Czyli dokładnie to samo, co pappa, tylko jedno to nazwa oprogramowania, a drugie badanego białka.

All4love lubi tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że sporo tu fanek medeli :)

Jesionka
    super wieści! gratuluję :)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pojawia się już u was linia nerga? Ja mam wrażenie ze mam taką delikatnie ciemniejsza

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    Hej, któraś z was pytała co to PRISCA ( nie chce mi się szukać, żeby zacytować :) ).
    PRISCA to program statystyczny w którym liczy się prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych na podstawie USG, b-hcg i papp-a. Czyli dokładnie to samo, co pappa, tylko jedno to nazwa oprogramowania, a drugie badanego białka.

To ja, to ja pytałam! :D

Dzięki bardzo! :) Lekarz powiedział, że na następnej wizycie czeka mnie badanie PRISCA i "w internecie znajdę wszystkie informacje o tym" :D
    A w internecie tyle informacji, że nie wiadomo co mnie czeka i czy jakoś mam się przygotować, jak to będzie wyglądać i w ogóle O.o

20.08.2017 <3
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ