Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
odrobinacheci wrote:Jaki kupiłaś? Ja właśnie szukam na olx w dobrej cenie.
A co do prenatalnych robię razem z Papa choć do papy miałam wątpliwości bo to statystyka ale mam to w pakiecie prenatalnych. Myślałam nad nifty ale jednak są to duże koszta zobaczę jak wyjdzie usg prenatalne 3.02
nazywa się summerFabian Cyprian Tymuś -
dłuższą chwilę mnie nie było, a tu tyyyle do nadrabiania. Gratulacje dla wszystkich dziewczyn "powizytowych".
Wracając do Waszych zdjęć, o ile sie nie mylę to stawiam, ze Awangarda będziesz miała dziewczynkę, bo 'wyrostek' przebiega rownolegle do kręgosłupa, ale zobaczymy za kilka tygodni
zazdroszczę, ze macie wizyty już za sobą. Ostatnio jak byłam u siostry (urodziła tydzień temu), podeszłam do IP i zrobili mi usg i serducho biło- kamień z serca.
Pisze o tym, bo należę niestety do tej grupy kobiet, które maja za sobą poronienie. U mnie właśnie serduszko przestało bić i w 12tyg miałam zabieg... dlatego do prenatalnych żyje w lekki w lekkim stresie.
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z Warszawy, gdzie prywatnie robicie Test Pappa albo czy słyszeliście o kimś z polecenia? -
nick nieaktualny
-
Awangarda patrząc na zdjęcie z Twojego pamiętnika (bo nie odkopię sie w wiadomościach na forum ;p ) na zdj z 20.01 tam gdzie masz kursor myszki, nieco niżej po lewej str masz taka wyraźniejsza, grubsza biała kreskę i jest ona wzdłuż kręgosłupa- stad mój wniosek, ale maluchy lubią płatać psikusy, wiec przekonamy sie pewnie za kilka tyg, ciekawa jestem
-
Hej dziewczyny Ja juz po wizycie Wszystko w porządku serduszko bije dzidzia pływa i ma 5,4 cm
Wiec kamień z serca spadłLexi150, Samsaramsa, All4love, Chusy, awangarda, Otka, odrobinacheci, Amelia25, Asiulka83, sisi, neme, Kira_, BrumBrum, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluję wszystkim wizyt!!! Aż miło się czyta, jak tyle pozytywnych wiadomości
Cherry zdjęcie ze stopkami cudne!!!
Z laktatorów polecam te z firmy Medela. Najlepsze laktatory. Używają ich nawet na oddziałach neonatologicznych. I koniecznie elektryczny. Zawsze można kupić używany a lejek, który przykłada się do piersi ze względów higienicznych nowy.
Mnie się marzy synuś, może na prenatalnych będzie już coś widaćCherry_Blossom lubi tę wiadomość
-
Hej, któraś z was pytała co to PRISCA ( nie chce mi się szukać, żeby zacytować ).
PRISCA to program statystyczny w którym liczy się prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych na podstawie USG, b-hcg i papp-a. Czyli dokładnie to samo, co pappa, tylko jedno to nazwa oprogramowania, a drugie badanego białka.All4love lubi tę wiadomość
-
Basha wrote:Hej, któraś z was pytała co to PRISCA ( nie chce mi się szukać, żeby zacytować ).
PRISCA to program statystyczny w którym liczy się prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych na podstawie USG, b-hcg i papp-a. Czyli dokładnie to samo, co pappa, tylko jedno to nazwa oprogramowania, a drugie badanego białka.
To ja, to ja pytałam!
Dzięki bardzo! Lekarz powiedział, że na następnej wizycie czeka mnie badanie PRISCA i "w internecie znajdę wszystkie informacje o tym"
A w internecie tyle informacji, że nie wiadomo co mnie czeka i czy jakoś mam się przygotować, jak to będzie wyglądać i w ogóle20.08.2017