X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle mój synek tragicznie ząbkuje (obecnie idą 5tki więc piona, cała noc bujania i zero snu, a potem praca) ale nigdy nie miał aż takiej gorączki, max 39C. Taka temp i brak objawów innych to pewnie 3dniówka...

Another Tymka polecam ;) ja nie mam pomysłu na imię dla drugiego chłopaka. Tymek było dla nas oczywiste, a teraz... No pustka.

Lexi gratulacje!

Sorki ze nie odniosę się do wszystkiego ale mam zasuw straszny...

• Juuli Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciazy mialam niedoczynność tarczycy, a po ciazy bardzo powazna nadczynność. I lekarz powiedzial ze boi sie ze teraz w ciąży pokaze mi sie znowu nadczynność co jest bardzo grozne w ciazy. I ze tarczyca ma duży wpływ na poronienie. Wiec ide jutro sprawdzic czy na pewno jestem wszystko dobrze. Ale zaczynam sie bac

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie jak Marjotka, malz jest obcokrajowcem. Ale jest duzo hebrajskich imion ktore sa piekne. Dla dziewczynki bedzie Sara albo Chana(Hania) a dla chlopca jeszze nie wiemy.. moze Daniel albo Gabriel : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Dziewczyny., dzieki za pocieszenie! Oby juz bez ekscesów na następnej wizycie. :/
    Ps. Czy ktos ma opiekę w lux medzie? Czy przy usg 1 trym. robią tez pappa?

Rosolina, w Luxmedzie na pewno nie mają w ofercie badania krwi pappa (przynajmniej w Warszawie), odsyłają do innych klinik do zrobienia we własnym zakresie. Co więcej, USG 1 trymestru też jest tak po macoszemu zrobione, tj. nie byłam w stanie znaleźć lekarza z uprawnieniami do zrobienia tego badania tak jak trzeba, więc na opisie USG nie ma żadnego oszacowania ryzyka itd. Dlatego ja się zastanawiam nad pełnym pappa gdzieś prywatnie, ale w Warszawie taki pakiet to od 500 zł się zaczyna, więc sporo.

Rosolina lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    A ja leze w łożku w otoczeniu sterty chusteczek, chrupie jabłko, czytam ksiazke i czytam co u was

Miłego dnia brzuszki ;)
    o raju, współczuję - szybko wracaj do zdrówka

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LexiaGratsy ! super info

• All4love Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, zdrowia życzę!

Dzisiaj przeczytałam, że nowym Ministrem Zdrowia ma być dr Chazan. Włos się na głowie jeży O.o

20.08.2017 <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z miasta. Kupiłam kilka ciuszkow na ciuchach na wagę :-) śliczne są.
    Dziś przyjeżdża komoda.
    Zmęczyłam się. Trochę km zrobiłam nogami.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Pestka, zdrowia życzę!

Dzisiaj przeczytałam, że nowym Ministrem Zdrowia ma być dr Chazan. Włos się na głowie jeży O.o
    ja pierdo**

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda pochwal się ciuszkami :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cudownie ze same dobre wiadomosci, ja chyba zniose jajko, jeszcze tydzien do moich prenatalnych :-/
    A dzisiaj jakos strasznie mnie ciagnie w dole brzucha - chyba dzidzius zaczyna sie rozpychac...

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Awangarda pochwal się ciuszkami :)
    Zrobię później zdjęcie :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chazan ministrem?? Słyszałam, że cuda się działy w szpitalu na Madalińskiego. Strasznie niemiły i traktował pacjentki jak bydło.

Awangarda, już nie mieścisz się w stare ciuchy? :)

Swoją drogą, wiecie już gdzie chcecie rodzić tak mniej więcej? A może któraś z was jest z Warszawy? :)

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle u nas tez taka akcja z goraczka raz byla i okazalo sie ze od gardla. Mi dr mowila wtedy (bo tez obstawialam zeby) ze od zebow nie jest az tak wysoka goraczka a moze byc max w granicach 38,5 st. No ale dziewczyny pisza, ze jest to mozliwe wiec juz sama nie wiem. Temat 3 dniowki tez przerabialam. Boze, myslalam, ze osiwieje wtedy. Temp po 40 st, zbijalam a za chwile znowu rosla. Czesto przy tym jest problem rzadkich i czestych kup. Takze obserwuj i daj znac jak maluszek sie czuje!

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Andzia1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka ja jestem z Wawy i zamierzam rodzic na Żelaznej, a Ty?

Cudzie trwaj...

hchydqk36gozmwny.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    Chazan ministrem?? Słyszałam, że cuda się działy w szpitalu na Madalińskiego. Strasznie niemiły i traktował pacjentki jak bydło.

Facet wyznaje zasadę, że rodzice nie mają prawa znać prawdy o zdrowiu dziecka, jak jest ciąża zagrożona albo chora to matka i tak ma urodzić, obojętnie że dziecko będzie cierpieć i parę godzin po urodzeniu umrze.
    No masakra :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 14:43

20.08.2017 <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże co się dzieje z tym państwem?!
    Ja będę rodzic na jaczewskiego w Lublinie bo tam pracuje mój lekarz i plusem dla mnie jest to że na sali nie ma odwiedzin tylko jest osobny pokój. Będzie można bez krempacji wietrzyc to co trzeba xd

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem... to chore. Przecież to rodzice dziecka powinni decydować co zrobić. Ja chyba bym nie chciała urodzić, gdyby okazało się, że młode jest np. bez połowy głowy TFU, TFU ODPUKAĆ.

Ale słyszałam też, że bardzo słabo wyglądało jego zachowanie wobec pacjentek - arogancki, nie chciał z nimi rozmawiać, wyśmiewał je i traktował jak gówno.
    Szpital zyskał na jego odejściu. Koleżanka, która tam pracuje mi mówiła.

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaa, wlasnie mi tez juz dwoch lekarzy mowilo ze taka wysoka goraczka to juz nie zeby, ale wiem ze duzo mam mowi mimo wszystko ze sie zdarzaly przy zebach i tak wysokie goraczki. Pierwsza moja tesciowa do tej pory wspomina ze jej drugi syn przy kazdym zebie tak mial i wogole byl jak nieprzytomny. Wiec sama juz nie wiem. A wlasciwie wiem, idziemy do lekarza na 18 bo teraz jest znowu 39,9 a dawalam jej paracetamol 1,5 godziny wiec g... pomogl, problem jest dzie indziej, pewnie w gardle bo nie chciala jesc obiadku i mowila tylko ciagle "buzia boli... galdelko boli..."
    Dziekuje dzeiwczyny za wszystkie rady! Bardzo mi pomogly bo rodzina daleko, kolezanki daleko albo nie-dzieciate, nie mam sie kogo poradzic.

A o tym Chazanie to chyba zart, to nie moze byc prawda...

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1985 wrote:
    Kurka ja jestem z Wawy i zamierzam rodzic na Żelaznej, a Ty?

W św. Zofii? Ja myślałam o Czerniakowskim bo tam jest oddział dla epileptyczek a tak się składa, że ja też na to choruję, więc miałabym od razu pod ręką neurologa. Ale zastanawiam się też nad Madalińskiego. Tam są super warunki, wszystko nowe i w ogóle. No i na Starynkiewicza też jest podobno nieźle (tam gdzie Mamaginekolog pracuje.

A gdzie się leczysz? Bo ja w Lux medzie i prywatnie w Boramedzie

rfxg9jcgekq5byzd.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ