Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnielle mój synek tragicznie ząbkuje (obecnie idą 5tki więc piona, cała noc bujania i zero snu, a potem praca) ale nigdy nie miał aż takiej gorączki, max 39C. Taka temp i brak objawów innych to pewnie 3dniówka...
Another Tymka polecamja nie mam pomysłu na imię dla drugiego chłopaka. Tymek było dla nas oczywiste, a teraz... No pustka.
Lexi gratulacje!
Sorki ze nie odniosę się do wszystkiego ale mam zasuw straszny... -
W poprzedniej ciazy mialam niedoczynność tarczycy, a po ciazy bardzo powazna nadczynność. I lekarz powiedzial ze boi sie ze teraz w ciąży pokaze mi sie znowu nadczynność co jest bardzo grozne w ciazy. I ze tarczyca ma duży wpływ na poronienie. Wiec ide jutro sprawdzic czy na pewno jestem wszystko dobrze. Ale zaczynam sie bac
-
Rosolina wrote:Dziewczyny., dzieki za pocieszenie! Oby juz bez ekscesów na następnej wizycie.
Ps. Czy ktos ma opiekę w lux medzie? Czy przy usg 1 trym. robią tez pappa?
Rosolina, w Luxmedzie na pewno nie mają w ofercie badania krwi pappa (przynajmniej w Warszawie), odsyłają do innych klinik do zrobienia we własnym zakresie. Co więcej, USG 1 trymestru też jest tak po macoszemu zrobione, tj. nie byłam w stanie znaleźć lekarza z uprawnieniami do zrobienia tego badania tak jak trzeba, więc na opisie USG nie ma żadnego oszacowania ryzyka itd. Dlatego ja się zastanawiam nad pełnym pappa gdzieś prywatnie, ale w Warszawie taki pakiet to od 500 zł się zaczyna, więc sporo.Rosolina lubi tę wiadomość
-
Chazan ministrem?? Słyszałam, że cuda się działy w szpitalu na Madalińskiego. Strasznie niemiły i traktował pacjentki jak bydło.
Awangarda, już nie mieścisz się w stare ciuchy?
Swoją drogą, wiecie już gdzie chcecie rodzić tak mniej więcej? A może któraś z was jest z Warszawy? -
Anielle u nas tez taka akcja z goraczka raz byla i okazalo sie ze od gardla. Mi dr mowila wtedy (bo tez obstawialam zeby) ze od zebow nie jest az tak wysoka goraczka a moze byc max w granicach 38,5 st. No ale dziewczyny pisza, ze jest to mozliwe wiec juz sama nie wiem. Temat 3 dniowki tez przerabialam. Boze, myslalam, ze osiwieje wtedy. Temp po 40 st, zbijalam a za chwile znowu rosla. Czesto przy tym jest problem rzadkich i czestych kup. Takze obserwuj i daj znac jak maluszek sie czuje!
-
kurkaSkiters wrote:Chazan ministrem?? Słyszałam, że cuda się działy w szpitalu na Madalińskiego. Strasznie niemiły i traktował pacjentki jak bydło.
Facet wyznaje zasadę, że rodzice nie mają prawa znać prawdy o zdrowiu dziecka, jak jest ciąża zagrożona albo chora to matka i tak ma urodzić, obojętnie że dziecko będzie cierpieć i parę godzin po urodzeniu umrze.
No masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 14:43
20.08.2017 -
Wiem... to chore. Przecież to rodzice dziecka powinni decydować co zrobić. Ja chyba bym nie chciała urodzić, gdyby okazało się, że młode jest np. bez połowy głowy TFU, TFU ODPUKAĆ.
Ale słyszałam też, że bardzo słabo wyglądało jego zachowanie wobec pacjentek - arogancki, nie chciał z nimi rozmawiać, wyśmiewał je i traktował jak gówno.
Szpital zyskał na jego odejściu. Koleżanka, która tam pracuje mi mówiła.
-
Sabinaa, wlasnie mi tez juz dwoch lekarzy mowilo ze taka wysoka goraczka to juz nie zeby, ale wiem ze duzo mam mowi mimo wszystko ze sie zdarzaly przy zebach i tak wysokie goraczki. Pierwsza moja tesciowa do tej pory wspomina ze jej drugi syn przy kazdym zebie tak mial i wogole byl jak nieprzytomny. Wiec sama juz nie wiem. A wlasciwie wiem, idziemy do lekarza na 18 bo teraz jest znowu 39,9 a dawalam jej paracetamol 1,5 godziny wiec g... pomogl, problem jest dzie indziej, pewnie w gardle bo nie chciala jesc obiadku i mowila tylko ciagle "buzia boli... galdelko boli..."
Dziekuje dzeiwczyny za wszystkie rady! Bardzo mi pomogly bo rodzina daleko, kolezanki daleko albo nie-dzieciate, nie mam sie kogo poradzic.
A o tym Chazanie to chyba zart, to nie moze byc prawda... -
Andzia1985 wrote:Kurka ja jestem z Wawy i zamierzam rodzic na Żelaznej, a Ty?
W św. Zofii? Ja myślałam o Czerniakowskim bo tam jest oddział dla epileptyczek a tak się składa, że ja też na to choruję, więc miałabym od razu pod ręką neurologa. Ale zastanawiam się też nad Madalińskiego. Tam są super warunki, wszystko nowe i w ogóle. No i na Starynkiewicza też jest podobno nieźle (tam gdzie Mamaginekolog pracuje.
A gdzie się leczysz? Bo ja w Lux medzie i prywatnie w Boramedzie