Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla dziewczynki w sumie nie mamy nic pewnego, bo zawsze tylko jedno imię mi się podobało ale już starsza córka dostała wiec może Hania. To jeszcze do przedyskutowania. Na razie wywalczyłam Leona to była sprawa pierwszorzedna bo mój chciał nazwać Edward w razie jakby był syn. Nie mogłam do tego dopuścić :pNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
ss25 wrote:Itakasia a dodajesz jakies płatki/otręby/mąkę czy same jajka? Dziekuje
zaraz doprawie jogurtem. Na wadze juz dzis 48,4, zaraz sie bede toczyć
All4love ja juz sama nie wiem czy mam jakies zapalenie, bakterie, mam wrażenie ze chce mi sie sikać a wcale mi sie nie chce
Hahaha ale mnie rozbawiłaś tym tekstem "juz dzis na wadze 48,4 zaraz bede sie toczyć" no nie mogę śle juz z Ciebie kluska to co reszta z nas ma powiedziec, bo podejrzewam, ze pewnie wszystkie nawet przed ciąża miałyśmy wiecej niż te 50kg
Co do zachcianek i płci, ja w pierwszej ciazy jadłam wszystko co pikantne i kwaśne i hurtowo pomarańcze. Słodkie mi nie wchodziło dopiero pod koniec miałam smaka na lody magnum migdałoweteraz mięcho wcinam wlasnie kończę wczorajsza pizze, ktora małż zrobił taka typowo wiejska: kiełbaska, salami i cienkie plasterki boczusia pycha majonez tez moja miłość
jak tak dalej pójdzie to ja dopiero bede sie toczyć ale co dziwne mija waga spada a nie wymiotuje tyle, ze nie jem słodkiego. Tym razem liczę na córę, maz na drugiego syna
w pierwszej ciazy byłam przekonana od samego poczatku, ze bedzie chłopiec od razu do brzucha mówiłam, ze to on nie ona. Teraz czuje, ze bedzie tak samo, znowu siusiak, ale po cichu liczę, ze moze nie...
-
Ss25 mój typ na córkę to tez Laura albo Julia, Lena tez ładnie ale to było najbardziej popularne imię w ubiegłym roku i jak patrzę w przedszkolu to mi Lena wychodzi bokiem. Podoba mi sie tez Hania ale to tez teraz mocno popularne oraz Alicja ale mój nie chce o tym słyszeć, bo miał kiedyś taka znienawidzona sąsiadkę
. Dla chłopca Mikołaj.
-
ss25 wrote:Ja na Wigilii siedziałam z kinderkami
ale almette, serki kanapkowe i ogólnie do nabiału mnie ciągnie. Tez na to patrzyłam, na początku Kluseł miał 148 a teraz 176 wiec sie tym nie sugeruje, pózniej patrzyłam na wzrost bety, miałam 74% wiec pomyslałam o chłopak!
a kiedy masz następna wizytę? Moze Ci juz cos nakreśli
ja od razu powiedziałam malzonowi ze po wizycie kasa do ręki i na zakupy!
-
nick nieaktualny
-
Rosolina Bardzo mi przykro. Drugi maluszek na pewno sobie poradzi i będzie silny za swoje :*
Cherry Dzięki kochana za pamięć i kciuki.
Pozostałe kilka stron nadrobie później, bo teraz jestem bardzo zestresowana. Rano już byłam na pobraniu krwi, USG o 13.10, a ja już się trzese. Na dodatek mam mega wzdęcia dziś. Będę wdzięczna za kciuki ostatnio bardzo pomogłyRosolina lubi tę wiadomość
2 Aniołki -
Ostatnio w wątku o imionach ktoś pisał o imieniu Saturnin. Przyznam, że nie słyszałam wcześniej, ale jak dla mnie zbyt rzadkie.
U mnie na chwilę obecną albo Wojtek albo Kubuś, a jak dziewczynka to Wiktoria. Zobaczymy ile razy mi się zmieni do sierpnia20.08.2017 -
A ja już po. Kamień z serca. Maluszek piękny i zdrowy. Ma 6,1 cm i wypada 5 dni starszy. Wszystko na swoim miejscu. Lekarz pięknie wszystko wytlumaczyl. Krew pobrana i wyniki w przeciagu 2 tygodni będą. No i ja razie wygląda bardziej na dziewczynkę
Jestem przeszczesliwa. Jak się ogarne pokażę moją Karinkę
All4love, Anielle, Amelia25, Asiulka83, sisi, Papierówka, Ruda Paskuda, Lovi89, odrobinacheci, Rosolina lubią tę wiadomość
-
Ja kompetnie nie wiem jak dać synkowi na imię : może Antoś, może Mikołaj... nie wiem naprawdę :p Za to dziewczynka będzie Marysia lub ew. MajkaMarysia 02.08.2017 😍
Starania o 2 malucha od VI. 2020
CB 12.03.2021 😔
23.09.2021 - 10dpo II,
15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
18.10.2021 - 0,8 człowieka i
13.12.2021 - SYNEK!
11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram
02.05.2022 - 35+1 - 2480 -
Dla chłopca jeszcze Julian, Antos, Aleksander mi się podobają ale mojemu nie i cały czas tylko Edek, Edek... Dla bezpieczeństwa sama do USC pójdę rejestrować w razie jakby był chłopiec bo chyba przestaje mu ufać pod tym względem
Dla dziewczynki mamy kilka luźnych tak jak pisałam Hania, Blanka (chociaż to się ciężko zarabnia) Emilka, ZoskaNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ja chciałabym chłopca pierwszego Wojtusia, a dziewczynka Basia
Na której stronie może kojarzycie jest ta lista wyprawkowa któraś z Was wstawiała?:)i jeszcze jedno pytanko - gdzie kupujecie majteczki takie ciążowe? JA już muszę niestety kupić mimo że waga 3 kg w dół to majteczki już ciasne w brzuszku:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 11:16
-
Ulli88 wrote:Dla bezpieczeństwa sama do USC pójdę rejestrować w razie jakby był chłopiec bo chyba przestaje mu ufać pod tym względem
sisi, Papierówka, lenka.m lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi sie tez Alan podoba i Natan ale Leon postanowione
Ja planuje podjechać w week po stringi ciążowe takie bezszwowe w galerii widziałam sklep z piżamami i bielizna ciążowa to moze tam kupie. Zosia tez super i podoba mi sie Sofia - Sofijka ale chce polskie
Ja mam taka liste troche uboga, wrzucam linka:
http://www.olomanolo.pl/wp-content/uploads/2016/11/Wyprawka-dla-maluszka-lista-www.olomanolo.pdf
-
nick nieaktualnyitakasia wrote:Rozumiem, wyobraź sobie, że mój teść rejestrował 3 synów i każdemu dał swoje imię a nie ustalone z teściową. Chyba bym ubiła!
Moj teść tak samo zrobił! A dziadek był w takim szoku ze jak zapytali go o imię to myślał ze pytają o jego imię i podał swoje i wujek ma na imię tak samo jak dziadek -
ss25 wrote:Moj teść tak samo zrobił! A dziadek był w takim szoku ze jak zapytali go o imię to myślał ze pytają o jego imię i podał swoje i wujek ma na imię tak samo jak dziadek
-
Synek przez całą ciążę miał być Ignacym. Umówiliśmy się z Mężem że ja wybieram dla chłopca imię a on dla dziewczynki. 2 tygodnie przed porodem Ignaś został Igorem
a dla dziewczynki Mąż wybrał Karina
Wiecie co patrzę na te zdjęcia i nie mam takiego ładnego żeby ladnie było widać więc nie pokażębardziej sie lekarz mi skupił na narzadach.