X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Karola a sorki, to gdzieś mi umknęło. Kociska mam norweskie leśne futrzaste paszczęki :). Na ten przykład pan domu, czyli kocurro Dante :)

xpzML7W.jpg

Dzisiaj ogólnie czeka mnie pakowanie, bo jedziemy na wystawę z najmłodszymi dwiema latoroślami. Zobaczymy czy coś ugrają dzieciaki :). A dziewczyny z 3city jak macie ochotę to wystawa w Gdańsku w sobotę i niedzielę :) : https://c4.staticflickr.com/6/5601/30899452011_880e3fe1dd_c.jpg
    Fajny kocurello.Kudlaczek.Ja juz nie pamiętam kiedy wyszłam z Niki gdzies bo albo przedszkole albo jej dodatkowe zajęci rehabilitacyjne.Raz udalo nam sie udać do Gdańska do Zoo.

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgx9n73wiuo17rv.png[/link]
    [link=https://www.suwaczki.com/]iv09df9hml3xryw1.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, fakt rasowe koty są drogie, ale wiesz za co płacisz. Ja jak kupowałam swojego pierwszego norwega - Danteusza właśnie - to jak usłyszałam 1500 zł za kociaka, to się lekko zgięłam. Ale naprawdę hodowla kotów to żaden zarobek dla hodowcy (mam, wiem), a gwarancja dla kupującego, że co prawda za trochę pieniądza, ale masz kota zdrowego, zsocjalizowanego, kota przebadanego pod kątem wielu chorób, zaszczepionego, karmionego porządnie itp. To jest naprawdę sporo warte biorąc pod uwagę, że tak naprawdę kot może być u ciebie przez kolejne naście lat. Niestety zgodnie z powiedzeniem chytry traci dwa razy, oszczędzając na żywym było nie było zwierzaku, oszczędzamy na przyszłe wizyty u weta itp. Bo kociaki z pseudohodowli, sprzedawane często "troszkę" taniej niż koty z legalnych hodowli, to w 90% (nie powiem, że w 100, bo i wśród pseudo znajdą się pewnie miłośnicy zwierząt, którzy sobie zabłądzili) koty rozmnażane na potęgę, karmione whiskasem i innym gównożarciem, osłabione, szczepione - jeśli w ogóle to raz, wydawane za wcześnie itp. Długo by gadać.

Ale ogólnie wiele hodowli wydaje starsze kociska taniej, a nawet czasami za free, więc jeśli się chce kota odchowanego i zdrowego to zawsze można poszukać i popytać hodowców :)

Karola555 lubi tę wiadomość

• Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Cześć Ciężaróweczki! ja dziś miałam piękny sen! Śniło mi się że urodziłam synka i karmiłam go piersią wszystko to czułam :) Jednak mam też złe wieści... Może któraś z Was zetknęła się chociaż z jednym z tych przypadłości. Mianowicie po pierwsze zrobiła mi się opryszczka na ustach i nie wiem czym mogę to smarować. Po drugie w buzi na dziąśle przy samym zębię taki jakby kapeć bolący chyba z ropą :( po trzecie boli mnie z lewej strony pod żuchwą mega ale spuchnięte nie jest i ja nie wiem bo w ogóle naziębiona nie byłam ani nie jestem. Plus totaly wysyp pryszczy wszystko po jednej lewej stronie twarzy. Pomocy:)
    Ja jakos 3tyg temu miałam opryche i smarowalam maścią cynkowa i szybko zeszlo.A jesli o druga przypadłość to ciezko powiedzieć.Płucz moze dentoseptem innej możliwości nie widzę.

• Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Magroz, gratuluję udanej wizyty :)

I witam siebie w 11. tygodniu.
    Witamy witamy.Czas leci.Niedawno byly dwie kreseczki a tu juz niektóre z Was zaczynają 2trymestr i pokazuja brzuszki.;*

• awangarda Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekając na cud
    Szybko do lekarza. Na opryszczkę dostaniesz heviran ale jak wszystko stało się po jednej stronie to trzeba wykluczyć np półpaśca. Bo to trochę dziwne,że złapało tylko lewa stronę. Poza tym ropa też świadczy o stanie zapalnym więc idź lepiej na konsultacje

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda nie wiem czy heviran jest wskazany w ciąży. To dość silny lek, i nawet przy opryszczce dają go tylko jeśli jest bardzo ciężka. Wiem coś o tym, miewam niestety regularnie. Ja ostatnio jakies 2 tygodnie temu smarowałam hascovirem normalnie. Na noc warto posmarować zwykłą białą pastą do zębów, grubą warstwą - działa wysuszająco przez co szybciej schodzi.

• czekającanacud Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Czekając na cud
    Szybko do lekarza. Na opryszczkę dostaniesz heviran ale jak wszystko stało się po jednej stronie to trzeba wykluczyć np półpaśca. Bo to trochę dziwne,że złapało tylko lewa stronę. Poza tym ropa też świadczy o stanie zapalnym więc idź lepiej na konsultacje
    Tym bardziej że miałam kontakt z chorą na ospę.... tylko to była w sylwestra to trochę długo

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagnąc temat ubranek to na poczatku dzieci tak szybko rosną, ze nie warto kupować niewiadomo ile i jak drogich ale jest jeszcze druga strona, ja w pierwszej ciazy miałam sporo ciuszków ale w rozsądnej ilości i starałam sie kupować na promocjach wyhaczac okazje na te lepszej jakości, zbierałam je i wiem, ze większość nada sie na drugie dziecko bo jest w stanie niemal idealnym, no chyba ze bedzie dziewczynka ;) ale mam tez duzo ubranek tzw unisex ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 10:25

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ostatnim dniu I trymestru! Ale ten czas leci k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,005_sU_orig.gif

Ruda Twój kot jest cudowny! Całe życie nie lubiłam kotów, aż 2 lata temu przyszedł jeden za mną do domu. Cudowna przyjaciółka, za którą bardzo tęsknię :( Jak rozstałam się z byłym narzeczonym to zabrał kotkę ze sobą. Bardzo żałuję :(
    Dzisiaj mi się śniło, że znalazłam kotka małego w kałuży i przyniosłam do domu. Był taki przyjemny, dosłownie w śnie czułam jaki był miły w dotyku :) Chętnie bym przygarnęła koteczka.

Magroz27 jeśli chodzi o poród przedwczesny przed 34 tyg to mój lekarz odpowiedział dosłownie, że o ile trisomie (statystycznie wyliczane) można i należy nawet brać pod uwagę, to te dane dotyczące porodu nie mają żadnego pokrycia z rzeczywistością. Powiedział, że w większości przypadków nie jest to liczba większa niż 200. Co na to powiedział Twój lekarz?

Magroz27, sisi lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Cześć Ciężaróweczki! ja dziś miałam piękny sen! Śniło mi się że urodziłam synka i karmiłam go piersią wszystko to czułam :) Jednak mam też złe wieści... Może któraś z Was zetknęła się chociaż z jednym z tych przypadłości. Mianowicie po pierwsze zrobiła mi się opryszczka na ustach i nie wiem czym mogę to smarować. Po drugie w buzi na dziąśle przy samym zębię taki jakby kapeć bolący chyba z ropą :( po trzecie boli mnie z lewej strony pod żuchwą mega ale spuchnięte nie jest i ja nie wiem bo w ogóle naziębiona nie byłam ani nie jestem. Plus totaly wysyp pryszczy wszystko po jednej lewej stronie twarzy. Pomocy:)

Czekajacnacud jeśli chodzi o opryszczkę to podrzucam wpis mamyginekolog na fejsie: https://m.facebook.com/mamaginekolog/photos/a.646199685539295.1073741827.646192435540020/646896472136283/?type=3
    (Daj znać w razie gdyby link nie działał). A z resztą objawów to do lekarza bo nigdy nie wiadomo! Trzymam kciuki :)

czekającanacud lubi tę wiadomość

• Karola555 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda widzisz mój kotek był z hodowli, tylko za mniejszą kwotę, bo starszy, ale jak się okazało po dłuższym czasie miał chore serducho... Ale też myślę, czy jego pani wiedziała o tym wcześniej, przecież musiał być badany.

Koty tak jak i psy są drogie, ale wiem coś na temat pseudohodowli, kiedyś miałam labradorkę, kupioną właśnie "niby z hodowli" miała pół roku, wszystkiego się bała, dużo pracy musiałam włożyć żeby była normalnym, wesołym psiakiem, jak ktoś przychodził chowała się pod łóżko...
    Później dokupiliśmy goldenkę taką z super hodowli, jeździłam z nią na wystawy, super, zupełnie inne wychowanie. Także wiem coś na ten temat.

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka.m wrote:
    Czekajacnacud jeśli chodzi o opryszczkę to podrzucam wpis mamyginekolog na fejsie: https://m.facebook.com/mamaginekolog/photos/a.646199685539295.1073741827.646192435540020/646896472136283/?type=3
    (Daj znać w razie gdyby link nie działał). A z resztą objawów to do lekarza bo nigdy nie wiadomo! Trzymam kciuki :)

Dziękuję :* teraz myślę nad tą żuchwą

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 10:56

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dobre jakościowo dla mnie to nie znaczy że muszą być drogie. Ale chcę kupować rzeczy z metalowymi napami, które nie odpadną w praniu, jeśli mają mieć obrazki to nie takie naprasowane, żeby nie zaczęły się łuszczyć, bawełniane, z certyfikatem CE, żeby mieć pewność, że nie ma ołowiu w farbie, bez tysiąca metek, które drapią i trzeba je wycinać.

pestka1, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Witam w ostatnim dniu I trymestru! Ale ten czas leci k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,005_sU_orig.gif

Ruda Twój kot jest cudowny! Całe życie nie lubiłam kotów, aż 2 lata temu przyszedł jeden za mną do domu. Cudowna przyjaciółka, za którą bardzo tęsknię :( Jak rozstałam się z byłym narzeczonym to zabrał kotkę ze sobą. Bardzo żałuję :(
    Dzisiaj mi się śniło, że znalazłam kotka małego w kałuży i przyniosłam do domu. Był taki przyjemny, dosłownie w śnie czułam jaki był miły w dotyku :) Chętnie bym przygarnęła koteczka.

Magroz27 jeśli chodzi o poród przedwczesny przed 34 tyg to mój lekarz odpowiedział dosłownie, że o ile trisomie (statystycznie wyliczane) można i należy nawet brać pod uwagę, to te dane dotyczące porodu nie mają żadnego pokrycia z rzeczywistością. Powiedział, że w większości przypadków nie jest to liczba większa niż 200. Co na to powiedział Twój lekarz?
    U mnie jest większe prawdopodobieństwo bo w pierwsze ciazy w 6miesiacu wylądowałam ze skurczami,rozmarciem 3cm i saczacymi sie wodami na szczęście udalo się dotrzymać do 40tyg dlatego gin zapowiedział ze od 16tyg bedzie obserwował szyjkę jesli będzie minimalnie skracać sie zakłada krążek.

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córkę w 33 tyg urodziłam, ale szyjka skracala się od 18 tyg, nikt nie zasugerował szwu lub krążka, mimo licznych pobytów w szpitalu ze skurczami. Dzień przed porodem szyjka miała całe 2 milimetry, a główkę między nogami czułam dużo wcześniej... Także teraz będę tego bardzo pilnować

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    W ogóle dobre jakościowo dla mnie to nie znaczy że muszą być drogie. Ale chcę kupować rzeczy z metalowymi napami, które nie odpadną w praniu, jeśli mają mieć obrazki to nie takie naprasowane, żeby nie zaczęły się łuszczyć, bawełniane, z certyfikatem CE, żeby mieć pewność, że nie ma ołowiu w farbie, bez tysiąca metek, które drapią i trzeba je wycinać.

Ooo metki to jest zmora, pamietam, ze kiedyś spędziłam cały dzien na ich wycinaniu i normalnie tonelam w tych metkach.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Co do ciuszkow ja uważam,że jakość u dzieci nie jest najważniejsza. Przecież one w tym nie chodzą rok tylko kilka tyg ewentualnie miesięcy :-) nie zamierzam świrowac.
    Mam bałagan a nie chce mi się sprzątać. Mam obiad na dziś na szczęście.

Nie zgodzę się, że jakość nie jest ważna. Te ciuchy jednak się pierdylion razy pierze i ważne, żeby body trzymało fason a nie rozciągało się przy szyi jak jest bez nap tylko na zakładki. Pod tym względem ciuchy z HM są niezniszczalne, a wiadomo, że czasem trzeba wyprać w 60 stopniach albo namaczać w odplamiaczu. Tak jak większość z was lubię też rzeczy z Lidla i Endo, natomiast pepco porażka! Praktycznie wszystkie body czy rajstopy po kilku praniach nadają się do wyrzucenia - tam jedynie bluzy czy leginsy warto kupić, ale to i tak trzeba macać przed zakupem, bo jakość materiału bywa różna. No i w Smyku też różnie z jakością np. body w 5-cio pakach fatalnie się rozciągają przy szyi, ale już np. w 3-pakach zapinane przy szyi na guziki są ok. Ogólnie Smyk ma mocno jakość nieadekwatną do ceny, warto polować na promocje :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zastanawiałam się nad ciuszkami z Pepco, ale chyba sobie daruję ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 11:12

20.08.2017 <3
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz27 wrote:
    U mnie jest większe prawdopodobieństwo bo w pierwsze ciazy w 6miesiacu wylądowałam ze skurczami,rozmarciem 3cm i saczacymi sie wodami na szczęście udalo się dotrzymać do 40tyg dlatego gin zapowiedział ze od 16tyg bedzie obserwował szyjkę jesli będzie minimalnie skracać sie zakłada krążek.

Ja też jestem bardzo ciekawa jak ma się to wyliczenie prawdopodobieństwa przedwczesnego porodu. W pierwszej ciąży nie robiłam testu pappa, urodziłam w 31 tyg, miałam założony krążek w 25 tc. W tej ciąży od początku jestem na dużej dawce luteiny, gin jest zdania, że wolałaby uniknąć krążka.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ