X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa dobrej podróży!

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli ja mam tylko doświadczenie z HM w UK i tamte ubranka (te dla dzieci do 2 lat) są identyczne jak te w Pl. Obie babcie szaleja w HM tylko jedna w Pl a drugabw UK wiec mam część ubranek podwójnych i są identyczne. Z UK lubie też ciuszki z George z ASDA. Bardzo dobre jakościowo w porównaniu z np Lidlowymi.

Gaduaaa szczęśliwej podróży :)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez adapterow nie mialam, jezdzilam zapieta normalnymi pasami.

Ja uwielbiam ubranka z lidla, czesto jak jest promocja to kupuje, rozmiarowka jest fakt zawyzona sporo. Ale teraz sie wstrzymam jeszcze nie jedna promocja bedzie jak jestesmy w ciazy

preg.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne cenowo i jakościowo były też zawsze w Tesco. Żałuję że w pl zlikwidowali sklep online z ubraniami f&f. A do Tesco najbliższego mam jakieś 80km. Poza tym next rządzil, do tej pory ponad 4 lata od mojego powrotu dzieciaki z rodziny uzytkuja i nadal jak nowki

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • madzik07 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja juz po badaniach prenatalnych..narazie wszystko ok:) crl 61,1..lekarz musiał sie troszke pomeczyc bo dzidzia uparta i non stop sie chowała.olejne badanie nr 2 pod koniec marca

Ruda Paskuda, Lexi150, Cherry_Blossom, awangarda, Asiulka83, Amelia25, All4love, Another, Basha, Kfoka, sisi, Otka, odrobinacheci lubią tę wiadomość

ep7weak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik super newsy :). Gratulacje. A co do jakości to baaaardzo polecam Endo. Co prawda cenowo czasami nieco boli, ale to jedne z lepszych jakościowo ubrań dla dzieciorów jakie miałam.

A no i dzieńdoberek.

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, gratuluje

Kasiula, ja teraz tez się wstrzymam :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • llallka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    A ja co do hm mam w pl mam mieszane uczucia.
    Ulli ja mam dokładnie takie same wrażenia. Parę lat temu robiłam zakupy raz na jakiś czas w uk i niektóre z tych rzeczy mam do dziś, przy ich regularnym eksploatowaniu :) Taki przykład: kupiłam tam kiedyś sukienkę letnią- to była moja ukochana kiecka przez wiele lat i jak ja zobaczyłam w Polsce w H&m to postanowiłam ja zdublować- wiadomo- kolory lekko pobladły... Jakież było moje zaskoczenie, gdy po jednym praniu nowa sukienka wyglądała jak tak kilkuletnia. Takie są moje obserwacje :)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry dziewczyny :) Życzę wszystkim miłego dnia bez mdłości ;)

lenka.m lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja wczoraj wróciłam do domku, położyłam się i obudziłam o 19.30 szokkk

Ruda pytałam jakie masz kociska ;)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!!! :)

Gaduaaa spokojnej podróży.

Dzisiaj słabo mi rano było, myślałam, że nie wyjdę z domu. A tu do pracy trzeba było jechać.

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, Cherry ja też na razie nie będę kupować ;)

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Tyle się rozpisałyście ze nie nadążam.W skrócie wczoraj miałam usg docipne i brzuszne.Przezierność 1,2.Wszystko na swoim miejscu.Mozg prawidłowo wykształcony,serduszko prawidlowe(poryczalam sie jak usłyszałam jak bije)ilość uderzeń to 168na minutę.Ogólnie tak mi jezdzil po lewej stronie ze do tej pory mnie wszystko boli.Niunia strasznie ruchliwa wiec trwalo to wszystko ponad godzinę.Wedlug usg ryzyko trisomii 21 ,18,13 znikome ale jeszcze to może się zmienić po wynikach z krwi.Wyszlo tez ze jest bardzo duże ryzyko porodu przed 34tc.Wyniki z krwi za tydzień.Jesli będzie coś nie tak to lekarz bedzie dzwonil jesli dobrze wysle na adres.

BrumBrum, llallka, Asiulka83, Anielle, Lexi150, Kfoka, sisi, Otka, odrobinacheci lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgx9n73wiuo17rv.png[/link]
    [link=https://www.suwaczki.com/]iv09df9hml3xryw1.png[/link]
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc brzuszki :)

Gadua bezpiecznej podróży, co mi sie ubzdurało, ze jedziecie autem?

Co do ubranek to wg mnie najlepsze ma next tylko wiadomo cenowo drogie. Endo w Polsce rewelacja, zawsze tam kupuje zimowe, koszulki mega miła i dobrej jakości po praniu jak nowa, nawet panie w przedszkolu pytały gdzie kupuje. Poza tym w endo czesto sa promocje. Tesco jest ok, ale lidl i biedronka to tylko ewentualnie piżamki, spodnie dresowe sie masakrycznie mechaca. Ja miałam ciuchy z h&m z polski i Irlandii i te drugie moim zdaniem lepsze. Polecam tez ciuchy z reserved tylko nieco droższe, warto polować na okazje 3za 2 albo te ich kody zniżkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 10:16

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo godzinę? Wow!
    Co do ciuszkow ja uważam,że jakość u dzieci nie jest najważniejsza. Przecież one w tym nie chodzą rok tylko kilka tyg ewentualnie miesięcy :-) nie zamierzam świrowac.
    Mam bałagan a nie chce mi się sprzątać. Mam obiad na dziś na szczęście.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a sorki, to gdzieś mi umknęło. Kociska mam norweskie leśne futrzaste paszczęki :). Na ten przykład pan domu, czyli kocurro Dante :)

xpzML7W.jpg

Dzisiaj ogólnie czeka mnie pakowanie, bo jedziemy na wystawę z najmłodszymi dwiema latoroślami. Zobaczymy czy coś ugrają dzieciaki :). A dziewczyny z 3city jak macie ochotę to wystawa w Gdańsku w sobotę i niedzielę :) : https://c4.staticflickr.com/6/5601/30899452011_880e3fe1dd_c.jpg

Karola555, Another, Otka, odrobinacheci lubią tę wiadomość

• All4love Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz, gratuluję udanej wizyty :)

I witam siebie w 11. tygodniu.

sisi lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o H&M to jakość ubrań slaba jezeli chodzi o Polsce.Ogolnie wole George.Rzeczy po wypraniu nie mechacą sie,nie blakną kolory.

• Karola555 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz gratuluję wizytki :)

Ruda super kocisko :) Ja miałam devonka ale teraz niedawno musiałam uśpić bo nam zachorował ;( Miałam takiego adopcyjnego, starszego, chciałabym nowego ale drogie te kociska rasowe, ahh

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Magroz27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Margo godzinę? Wow!
    Co do ciuszkow ja uważam,że jakość u dzieci nie jest najważniejsza. Przecież one w tym nie chodzą rok tylko kilka tyg ewentualnie miesięcy :-) nie zamierzam świrowac.
    Mam bałagan a nie chce mi się sprzątać. Mam obiad na dziś na szczęście.
    Jestem tego zdania.Wiadomo na poczatku to tylko chodzi o wygodę gorzej jak dziecko idzie do przedszkola wtedy trzeba zwracać uwagę na wszystko.Dzieki temu moge sprzedac rzeczy innej mamie a za ta kwotę kupić cos innego Niki.Przez rok uzbieralam 2000zl z sprzedanych rzeczy.Na razie ich nie ruszam bo czekam na czarna godzinę.Bo niby sa pieniadze z 1%ale to tylko 600zl ktore nie starcza na SI.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 10:06

• czekającanacud Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciężaróweczki! ja dziś miałam piękny sen! Śniło mi się że urodziłam synka i karmiłam go piersią wszystko to czułam :) Jednak mam też złe wieści... Może któraś z Was zetknęła się chociaż z jednym z tych przypadłości. Mianowicie po pierwsze zrobiła mi się opryszczka na ustach i nie wiem czym mogę to smarować. Po drugie w buzi na dziąśle przy samym zębię taki jakby kapeć bolący chyba z ropą :( po trzecie boli mnie z lewej strony pod żuchwą mega ale spuchnięte nie jest i ja nie wiem bo w ogóle naziębiona nie byłam ani nie jestem. Plus totaly wysyp pryszczy wszystko po jednej lewej stronie twarzy. Pomocy:)

Magroz27 lubi tę wiadomość

2nn343r8oxp9y3dz.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ