Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja rodzilam w lutym więc całą zimę z brzuchem przelazilam co tez nie bylo łatwe bo to trzeba było uważać zeby sie gdzieś nie posliznac no i to ubieranie tragedia. Przez cały 8 i początek 9 miesiąca płakałam bo juz chciałam żeby Młody sie urodził. Tak boleśnie kopał że wysiadalam. Ale jakieś 2 tygodnie przed terminem wszystko jakoś tak ustapilo, miałam duzo energii i w ogole dobrze się czułam. A jak pokazali mi Synka po urodzeniu to pierwsza moja myśl "jak on się tam do cholerci zmieścił"
bo brzuch nie był za duży.
sisi, Tova33 lubią tę wiadomość
-
All4love ja w mydlarni św Franciszka- eko bio i tłoczone na zimno nierafinowany
Awangarda i andzia gratuluję wizyt i synkow
U nas gorączki i choroby ciąg dalszyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:48
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi na podstawowe parametry, siucha zapomniałam
Podeszłam też przy okazji na oddział do mojej gin, która miała dzisiaj taki zapie**ol, że jak mnie zobaczyła, to się zaczęła śmiać i powiedziała "udaję, że Pani nie widzę".
Ale zrobiłam oczy kota ze Shreka i mi trzasnęła USG. Młode pływa i machało rączkami, powiedziała też, że to chyba będzie chłopiec. Mój się cieszy i nawet niespecjalnie był zdziwiony, bo jak twierdzi od początku wiedział, że chłopiec, ja jednak miałam gdzieś tam nadzieję, że będzie dziewczynka
No, ale może następnym razem. Teraz tylko czekać i trzymać kciuki, żeby się ładnie rozwijał i był zdrowym, silnym bobasem.
Tak swoją drogą zauważyłam, że w ostatnich latach rodzi się BARDZO dużo chłopców. Nie wiem z czego to wynika, ale takie są moje obserwacje, że jakiś deficyt dziewczynek jest
Byłam też kupić sobie stanik i UWAGA, mam rozmiar 70F. Zawsze były duże, ale coś czuję, że niedługo przejdą same siebie, a po ciąży będą wyglądały jak dwa kaptury.
Z kosmetyków nie zmieniłam jakoś szczególnie swoich upodobań, może teraz bardziej pilnuję, żeby codziennie się oliwić, bo dawniej to różnie bywało. Zawsze jednak używałam kosmetyków z dobrymi składami, najczęściej niemieckich, bo, przykładowo, taki Rossmann ma niezły wybór.Lexi150, Asiulka83, ss25, sisi, Amelia25, Tova33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKira ja mam 65 K... Po rocznym KP wróciły dokładnie do tych samych gabarytów co były no ale teraz już znowu urosły...
U nas rodzą się SAME dziewczynki. Tylko my produkujemy chłopcówWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:58
Agroszek lubi tę wiadomość
-
Cherry, zapewne jest dzielną młodą damą i zniesie to z uniesioną głową
Łezka się zakręci, ale da radę
BrumBrum, 65K? Wow, ja na siebie stanika znaleźć nie mogłam nigdy, a miska była właśnie 65E/F, a co dopiero K! Duże cyce to czasem jest kłopot ubrać -
nick nieaktualny
-
witam wszystkie dziewczyny, gratuluje udanych wizyt:D o kurcze sierpien to miesiac samych chlopakow bedzie, wlasnie mowie mezowi ze chyba bedziemy miec chlopca hehe:P a ja tak marze o dziewczynce!!
ja mam wizyte 24 lutego, ale gin mowil ze nie bedzie usg wiec o plci dowiem sie dopiero pod koniec marca, bo wtedy ide na polowkowe usg 3d/4d takze 2 miesiace czekania buu:(
-
A ja mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły i to przez CC. Prawdopodobnie będę właśnie miała CC ze względu na operację oczu, którą przeszłam jako dziecko.
Jak to jest z tym znieczuleniem w kręgosłup? Jak to ocenicie w skali:
1. prawie nie czułam
2. boli samo wkłucie i czuć jakby lekkie wypełnienie
3. trochę boli, ale gorzej jest z kanałowym u dentysty
4. boli jak jasny ch*j
Skalę można poszerzyć i wzbogacić o subiektywne odczucia.
Pytam, bom się naczytała, że boli. Poza tym dla mnie sama taka wizja wbijania się w kręgosłup brzmi dość niebezpiecznie i boleśnie
Jak to jest w rzeczywistości?pestka1 lubi tę wiadomość
-
Kira_ wrote:A ja mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły i to przez CC. Prawdopodobnie będę właśnie miała CC ze względu na operację oczu, którą przeszłam jako dziecko.
Jak to jest z tym znieczuleniem w kręgosłup? Jak to ocenicie w skali:
1. prawie nie czułam
2. boli samo wkłucie i czuć jakby lekkie wypełnienie
3. trochę boli, ale gorzej jest z kanałowym u dentysty
4. boli jak jasny ch*j
Skalę można poszerzyć i wzbogacić o subiektywne odczucia.
Pytam, bom się naczytała, że boli. Poza tym dla mnie sama taka wizja wbijania się w kręgosłup brzmi dość niebezpiecznie i boleśnie
Jak to jest w rzeczywistości?
Ja co prawda nie miałam cc ale znieczulenie i owszem i powiem tak, kiedy czułam skurcze przy rozwarcia 6-7 cm to juz mi było wszystko jedno co i gdzie wbijają nawet nie wiedziałam kiedy to sie stałoale jak to jest kiedy nie ma sie skurczy to nie wiem
-
Kira ja mialam cc po nieudanej próbie wywołania porodu oxy i bylam tak przerażona samą cesarka jak i tym znieczuleniem ze serio nie poczułam nic. Absolutnie nic. Później tylko ciepło mi sie w nogi zaczęło robić i już. Wyciagania Młodego też nie czułam. W sensie jakiegoś szarpania czy coś. Ale niestety w 2 dobę po cc dostałam popunkcyknych boli głowy. Zaczęło się od pobolewania a w skończyło tym ze w 3 dobie już w domu lezalam na podłodze i wylam z bólu. Ale na szczęście miałam pod ręką ketonal ktory pozwolił mi jakoś przetrwać. Także bardzo ważne jest żeby po cc nie podnosić głowy z łóżka.
-
Brumbrum, Kira takie "dziwne" rozmiary staników dostaniecie w Cubus'ie. Ja osobiście mam 70f na tą chwilę. A tam raz, że są rozmiary, dwa, że całkiem spory wybór (i gładkie i koronki czy inne gadżety- naprawdę ładne) a i cena nie powala bo już od 50zł.