Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No więc wszystko wygląda ok. Nie zmierzyła mi babelka.machal rączka do mamy

Pyrtek na razie nie odpadł
Samsaramsa, nick nieaktualny, Lexi150, nick nieaktualny, kurkaSkiters, Lovi89, sisi, nick nieaktualny, Tova33, Kasiula09 lubią tę wiadomość
synuś

Dwa aniołki * -
Ja rodzilam w lutym więc całą zimę z brzuchem przelazilam co tez nie bylo łatwe bo to trzeba było uważać zeby sie gdzieś nie posliznac no i to ubieranie tragedia. Przez cały 8 i początek 9 miesiąca płakałam bo juz chciałam żeby Młody sie urodził. Tak boleśnie kopał że wysiadalam. Ale jakieś 2 tygodnie przed terminem wszystko jakoś tak ustapilo, miałam duzo energii i w ogole dobrze się czułam. A jak pokazali mi Synka po urodzeniu to pierwsza moja myśl "jak on się tam do cholerci zmieścił"
bo brzuch nie był za duży.
sisi, Tova33 lubią tę wiadomość
-
All4love ja w mydlarni św Franciszka- eko bio i tłoczone na zimno nierafinowany
Awangarda i andzia gratuluję wizyt i synkow
U nas gorączki i choroby ciąg dalszyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:48

mama:

7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi na podstawowe parametry, siucha zapomniałam
Podeszłam też przy okazji na oddział do mojej gin, która miała dzisiaj taki zapie**ol, że jak mnie zobaczyła, to się zaczęła śmiać i powiedziała "udaję, że Pani nie widzę".
Ale zrobiłam oczy kota ze Shreka i mi trzasnęła USG. Młode pływa i machało rączkami, powiedziała też, że to chyba będzie chłopiec. Mój się cieszy i nawet niespecjalnie był zdziwiony, bo jak twierdzi od początku wiedział, że chłopiec, ja jednak miałam gdzieś tam nadzieję, że będzie dziewczynka
No, ale może następnym razem. Teraz tylko czekać i trzymać kciuki, żeby się ładnie rozwijał i był zdrowym, silnym bobasem.
Tak swoją drogą zauważyłam, że w ostatnich latach rodzi się BARDZO dużo chłopców. Nie wiem z czego to wynika, ale takie są moje obserwacje, że jakiś deficyt dziewczynek jest
Byłam też kupić sobie stanik i UWAGA, mam rozmiar 70F. Zawsze były duże, ale coś czuję, że niedługo przejdą same siebie, a po ciąży będą wyglądały jak dwa kaptury.
Z kosmetyków nie zmieniłam jakoś szczególnie swoich upodobań, może teraz bardziej pilnuję, żeby codziennie się oliwić, bo dawniej to różnie bywało. Zawsze jednak używałam kosmetyków z dobrymi składami, najczęściej niemieckich, bo, przykładowo, taki Rossmann ma niezły wybór.
Lexi150, Asiulka83, nick nieaktualny, sisi, nick nieaktualny, Tova33 lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyKira ja mam 65 K... Po rocznym KP wróciły dokładnie do tych samych gabarytów co były no ale teraz już znowu urosły...

U nas rodzą się SAME dziewczynki. Tylko my produkujemy chłopców
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:58
Agroszek lubi tę wiadomość
-
Cherry, zapewne jest dzielną młodą damą i zniesie to z uniesioną głową
Łezka się zakręci, ale da radę 
BrumBrum, 65K? Wow, ja na siebie stanika znaleźć nie mogłam nigdy, a miska była właśnie 65E/F, a co dopiero K! Duże cyce to czasem jest kłopot ubrać

-
nick nieaktualny
-
witam wszystkie dziewczyny, gratuluje udanych wizyt:D o kurcze sierpien to miesiac samych chlopakow bedzie, wlasnie mowie mezowi ze chyba bedziemy miec chlopca hehe:P a ja tak marze o dziewczynce!!
ja mam wizyte 24 lutego, ale gin mowil ze nie bedzie usg wiec o plci dowiem sie dopiero pod koniec marca, bo wtedy ide na polowkowe usg 3d/4d takze 2 miesiace czekania buu:(
-
A ja mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły i to przez CC. Prawdopodobnie będę właśnie miała CC ze względu na operację oczu, którą przeszłam jako dziecko.
Jak to jest z tym znieczuleniem w kręgosłup? Jak to ocenicie w skali:
1. prawie nie czułam
2. boli samo wkłucie i czuć jakby lekkie wypełnienie
3. trochę boli, ale gorzej jest z kanałowym u dentysty
4. boli jak jasny ch*j
Skalę można poszerzyć i wzbogacić o subiektywne odczucia.
Pytam, bom się naczytała, że boli. Poza tym dla mnie sama taka wizja wbijania się w kręgosłup brzmi dość niebezpiecznie i boleśnie
Jak to jest w rzeczywistości?
pestka1 lubi tę wiadomość

-
Kira_ wrote:A ja mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły i to przez CC. Prawdopodobnie będę właśnie miała CC ze względu na operację oczu, którą przeszłam jako dziecko.
Jak to jest z tym znieczuleniem w kręgosłup? Jak to ocenicie w skali:
1. prawie nie czułam
2. boli samo wkłucie i czuć jakby lekkie wypełnienie
3. trochę boli, ale gorzej jest z kanałowym u dentysty
4. boli jak jasny ch*j
Skalę można poszerzyć i wzbogacić o subiektywne odczucia.
Pytam, bom się naczytała, że boli. Poza tym dla mnie sama taka wizja wbijania się w kręgosłup brzmi dość niebezpiecznie i boleśnie
Jak to jest w rzeczywistości?
Ja co prawda nie miałam cc ale znieczulenie i owszem i powiem tak, kiedy czułam skurcze przy rozwarcia 6-7 cm to juz mi było wszystko jedno co i gdzie wbijają nawet nie wiedziałam kiedy to sie stało
ale jak to jest kiedy nie ma sie skurczy to nie wiem
-
Kira ja mialam cc po nieudanej próbie wywołania porodu oxy i bylam tak przerażona samą cesarka jak i tym znieczuleniem ze serio nie poczułam nic. Absolutnie nic. Później tylko ciepło mi sie w nogi zaczęło robić i już. Wyciagania Młodego też nie czułam. W sensie jakiegoś szarpania czy coś. Ale niestety w 2 dobę po cc dostałam popunkcyknych boli głowy. Zaczęło się od pobolewania a w skończyło tym ze w 3 dobie już w domu lezalam na podłodze i wylam z bólu. Ale na szczęście miałam pod ręką ketonal ktory pozwolił mi jakoś przetrwać. Także bardzo ważne jest żeby po cc nie podnosić głowy z łóżka.
-
Brumbrum, Kira takie "dziwne" rozmiary staników dostaniecie w Cubus'ie. Ja osobiście mam 70f na tą chwilę. A tam raz, że są rozmiary, dwa, że całkiem spory wybór (i gładkie i koronki czy inne gadżety- naprawdę ładne) a i cena nie powala bo już od 50zł.

trzeba sprawdzić Morfologia i crp i czy trzeba antybiotyk już