Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGratulacje udanych wizyt!
Ruda bardzo mi przykro
Kurcze... Ja to marze o dziewczynce bo u mnie dużo chlopców w rodzinie sie rodzi. Moja szwagierka jest w 21tc i tez chlopiec. Wazne w sumie aby było zdrowe
Przytylam dopiero 1kg a już przeżywam, że bedzie mnie duzo ;/ Moja siostra bliźniaczka w ciąży przytyła aż 30 kg ale w sumie potem schudła z Chodakowską, przez to bardzo sie obawiam, że i mnie to czeka ;/ -
itakasia tak na poważnie to lekarz dokładny jest, a przecież witać uśmiechem nie musi od drzwi bo inne ma zadanie. Umknęło mi do kogo chodzisz, ale myślę, że ten lekarz doświadczenie ma, a że jest jaki jest... Da się przeżyć.
Lexi u nas niestety dostawka nie wchodzi w grę, już to chyba nawet pisałam i myślałam, że mnie jakoś może natchniesz co do jakiegoś wózka, bo w głowie mam pustkę, a w dodatku nie chce wydać za dużo kasy. No nic, jeszcze parę miesięcy zostało na dumanie. -
itakasia wrote:Tova
chodzę do Wojtynka. Wiem, że lekarz nie musi być duszą towarzystwa,ale ja jestem hiperwrażliwcem i obawiam się, że gdybym miała takie przeboje jak ty to długo bym to odchorowywała -
Lexi150 wrote:U nas z kolei podwójny nie wchodzi w grę
Szukaj na olx może tam coś Ci w oko wpadnie. -
Hej kochane
! Gratuluje wszystkim dzidziolkow
Jestem mamą listopadowa 2016;) mój synek postanowił wcześniej wyskoczyć i zostało mi 19 sztuk zastrzyków CLEXANE (niestety nie miałam ich refundowanych ;() jeśli któraś z mamus ma taki problem i potrzebuje, to niech napisze do mnie prywatna wiadomość
oczywiście sprzedam taniej niż w aptece ;*
Wszystkim życzę nudnych ciąży bez komplikacji i szyvciutkich, bezbolesnych porodów! Buziaki;)!!
-
Cherry_Blossom wrote:Uwielbiam nocki z napadem deliry i 40 st... biedna moja córcia...
Ojej współczuje, jak u mego syna skoczy gorączka chociaz troche to ja juz panikuje, strasznie sie boje drgawek. A co jedt malutkiej, byłyście u lekarza?
Witam sie czwartkowo i na progu 11 tygodnia! -
Cherry wspolczuje
u nas dziś nocka z temp. pol nocy przelakal ze glowka go bolimogę ja chorować ale jak dziecko to az serce się kroi
w po. mam wizyte i jakos tak dziwnie się już denerwuje ...po drugie za 2 tyg chce jechać do rodzicow z młodym nad morze pociągiem i mam nadzieje ze nic nam nie przeszkodzi ....
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Hej Brzuchatki Kochane,
gratuluję udanych wizytbrzuszki rosną zdrowo to najważniejsze:)
SS25 - super pomysł z tymi wakacjami akurat w kwietniu ja też bardzo zastanawiam się nad kwietniem ale wylot do Cypru, w tamtym roku w sierpniu byłam za Zakhyntos w Grecji polecam mega ta wyspa jest i była z nami koleżanka w 13 tygodniu ciąży my nie wiedzieliśmy jeszcze wtedy że jest w ciąży i opalała się normalnie a było naprawdę ciepło koło 30 stopni, śmigała na skuterze itd powiedziałabym że czuła się nawet lepiej niż my stare pryki, wogóle mam takie wrażenie że w młodym wieku jakoś łatwiej przechodzi się pierwszą ciąże i człowiek mniej myśli o tym co ewentualnie może się stać itd, ta koleżanka właśnie ma lat 18, a z kolei moja bratowa w 1 ciąże zaszła w wieku 16 lat w drugą w wieku 18 i nawet nie pamięta dnia żeby jej coś było nie tak wogóle ciąże wspomina cudownie - gorzej z porodem bo położe nie szczędziły jej komentarzy że skoro w wieku 16 lat chciało się jej hmmm........to niech teraz nie krzyczy z bólu, ale było to 15 lat temu teraz by to chbya nie przeszło...
Sisi - ja migreny mam od około 2 tygodni pojawiające się co ok 2-3 dni raczej popołudniami lekarka mi powiedziała że spokojnie paracetamol można brać i że to lepsze niż nieprzespane noce i stres, pozazdrościłam Ci ostatnio że już czujesz jakieś ruchy i wczoraj jak leżałam na kanapie płasko czułam jakieś bąbelki w brzuchu ale jeszcze ciężko mi je opisać itd a wczoraj zaczęłam 15 tydzień
Kira co do cesarki ja też napewno ją będę mieć ( rozwarstwia mi się siatkówka na oku) i nie takie to straszne jak już kilka lat zbieram informację na ten temat, najważniejsze wybrać dobry szpital i dobrego lekarza bo znam dziewczyny które dochodziły do siebie po 2 tygodnie a rana je ciągła kilka miesięcy, skąd jesteś? Bo ja z okolic Bielska i mamy tu jeden mega dobry szpital co prawdę prywatny i za cesarkę sie płaci ale pionizują Cię już po 3 godzinach od porodu a rana ma ok 12 cm a szycie jest piękne, a najmniej się chyba boję zastrzyku ze znieczuleniem a najbardziej tego szycia i wstawania potem, ale wiem że tam jak masz ból popunkcyjny dostajesz jakiś specjalny zastrzyk ( za 200 zł!!) ale ból mija do 5 minut, wpisz w google eskulap bielsko biała forum jest chyba z 900 stron i dziewczyny bardzo dokładnie opisują jak wygląda zabieg jak wkłuwanie itd naprawdę dużo się tam dowiedziałam:)
sisi lubi tę wiadomość
IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
Samsaramsa wrote:Dziewczyny ja będąc dzieckiem miałam operacje obu oczu na zeza tylko o tym zapomniałam i lekarzowi nie powiedziałam to też mnie będzie kwalifikowac do cc czy już raczej nie? Teraz wzrok mam idealny
Wskazaniem do CC nie jest nawet tyle wada wzroku i inne dolegliwości co problemy z siatkówką lub rogówką musisz najlepiej dopytać okulisty a nie ginekologa bo on może nie mieć wystarczającej wiedzy w tym temacie, choć słyszałam że przy zezie trzeba tez uważać ponieważ przy silnym wysiłku mięśnie znów mogę się poluzować i zez może powrócić tak więc chyb a czeka Cie wizyta w specjalisty z tym pytaniemIO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
Witam serdecznie w II trymestrze
I ja aż tu dotarłam
Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt, chociaż muszę przyznać Tova, że w Twoim przypadku jestem pełna podziwu z takim lekarzem... Ja się właśnie zastanawiam co bym zrobiła bo przy moim wybuchowym charakterze opcje są dwie: albo bym się poryczała ze stresu albo na niego nakrzyczała w nerwachTym bardziej gratuluję dobrych wyników.
sisi, Tova33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa z CC nie pomogę
Ja jestem po koszmarnie trudnym porodzie SN (duże dziecko ułożone nieprawidłowo), który trwał 21h. Synek po nim trafił na oddział neonatologiczny i ja już po 3h już poszłam do niego, mimo że to było na innym piętrze (windy brak) w innej części budynku. Po porodzie ma się jakieś inne moce zupełnie