X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova u nas będzie dostawka do wózka dla starszaka albo spacerowka i chusta :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt! :)

Ruda bardzo mi przykro :(

Kurcze... Ja to marze o dziewczynce bo u mnie dużo chlopców w rodzinie sie rodzi. Moja szwagierka jest w 21tc i tez chlopiec. Wazne w sumie aby było zdrowe :)
    Przytylam dopiero 1kg a już przeżywam, że bedzie mnie duzo ;/ Moja siostra bliźniaczka w ciąży przytyła aż 30 kg ale w sumie potem schudła z Chodakowską, przez to bardzo sie obawiam, że i mnie to czeka ;/

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia tak na poważnie to lekarz dokładny jest, a przecież witać uśmiechem nie musi od drzwi bo inne ma zadanie. Umknęło mi do kogo chodzisz, ale myślę, że ten lekarz doświadczenie ma, a że jest jaki jest... Da się przeżyć.

Lexi u nas niestety dostawka nie wchodzi w grę, już to chyba nawet pisałam i myślałam, że mnie jakoś może natchniesz co do jakiegoś wózka, bo w głowie mam pustkę, a w dodatku nie chce wydać za dużo kasy. No nic, jeszcze parę miesięcy zostało na dumanie.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova
    chodzę do Wojtynka. Wiem, że lekarz nie musi być duszą towarzystwa,ale ja jestem hiperwrażliwcem i obawiam się, że gdybym miała takie przeboje jak ty to długo bym to odchorowywała :(

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kolei podwójny nie wchodzi w grę :)

Szukaj na olx może tam coś Ci w oko wpadnie.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    Tova
    chodzę do Wojtynka. Wiem, że lekarz nie musi być duszą towarzystwa,ale ja jestem hiperwrażliwcem i obawiam się, że gdybym miała takie przeboje jak ty to długo bym to odchorowywała :(
    No tak - ten lekarz a Wojtynek to jak niebo i ziemia w obejściu...

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    U nas z kolei podwójny nie wchodzi w grę :)

Szukaj na olx może tam coś Ci w oko wpadnie.
    Na olx taka marnota, że hej. Parę beznadziejnych sztuk na krzyż. No ale będę tam spoglądać, może trafi mi sie jakaś okazja tak jak dla synka kupiłam wózek 3w1 na gwarancji za 400zł. Nie do zdarcia był.

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam nocki z napadem deliry i 40 st... biedna moja córcia...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ;)! Gratuluje wszystkim dzidziolkow ;) Jestem mamą listopadowa 2016;) mój synek postanowił wcześniej wyskoczyć i zostało mi 19 sztuk zastrzyków CLEXANE (niestety nie miałam ich refundowanych ;() jeśli któraś z mamus ma taki problem i potrzebuje, to niech napisze do mnie prywatna wiadomość ;) oczywiście sprzedam taniej niż w aptece ;*

Wszystkim życzę nudnych ciąży bez komplikacji i szyvciutkich, bezbolesnych porodów ;)! Buziaki;)!!

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova co za gbur!
    Ja bym się chyba rozpłakała

Miłego dnia :)

Tova33 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Uwielbiam nocki z napadem deliry i 40 st... biedna moja córcia...

Ojej współczuje, jak u mego syna skoczy gorączka chociaz troche to ja juz panikuje, strasznie sie boje drgawek. A co jedt malutkiej, byłyście u lekarza?

Witam sie czwartkowo i na progu 11 tygodnia!

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry wspolczuje :(
    u nas dziś nocka z temp. pol nocy przelakal ze glowka go boli :( mogę ja chorować ale jak dziecko to az serce się kroi :(
    w po. mam wizyte i jakos tak dziwnie się już denerwuje ...po drugie za 2 tyg chce jechać do rodzicow z młodym nad morze pociągiem i mam nadzieje ze nic nam nie przeszkodzi ....

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry zdrówka dla córci!

A ja witam się w 2 trymestrze! Oj jak dobrze :)

sisi lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak co tydzien stanęłam na wagę do tej pory była tendencja spadkowa teraz +0,5kg wiec teraz chyba bedzie juz szło do góry ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Rudzielec :) Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuchatki Kochane,

gratuluję udanych wizyt :) brzuszki rosną zdrowo to najważniejsze:)

SS25 - super pomysł z tymi wakacjami akurat w kwietniu ja też bardzo zastanawiam się nad kwietniem ale wylot do Cypru, w tamtym roku w sierpniu byłam za Zakhyntos w Grecji polecam mega ta wyspa jest i była z nami koleżanka w 13 tygodniu ciąży my nie wiedzieliśmy jeszcze wtedy że jest w ciąży i opalała się normalnie a było naprawdę ciepło koło 30 stopni, śmigała na skuterze itd powiedziałabym że czuła się nawet lepiej niż my stare pryki, wogóle mam takie wrażenie że w młodym wieku jakoś łatwiej przechodzi się pierwszą ciąże i człowiek mniej myśli o tym co ewentualnie może się stać itd, ta koleżanka właśnie ma lat 18, a z kolei moja bratowa w 1 ciąże zaszła w wieku 16 lat w drugą w wieku 18 i nawet nie pamięta dnia żeby jej coś było nie tak wogóle ciąże wspomina cudownie - gorzej z porodem bo położe nie szczędziły jej komentarzy że skoro w wieku 16 lat chciało się jej hmmm........to niech teraz nie krzyczy z bólu, ale było to 15 lat temu teraz by to chbya nie przeszło...

Sisi - ja migreny mam od około 2 tygodni pojawiające się co ok 2-3 dni raczej popołudniami lekarka mi powiedziała że spokojnie paracetamol można brać i że to lepsze niż nieprzespane noce i stres, pozazdrościłam Ci ostatnio że już czujesz jakieś ruchy i wczoraj jak leżałam na kanapie płasko czułam jakieś bąbelki w brzuchu ale jeszcze ciężko mi je opisać itd a wczoraj zaczęłam 15 tydzień :)

Kira co do cesarki ja też napewno ją będę mieć ( rozwarstwia mi się siatkówka na oku) i nie takie to straszne jak już kilka lat zbieram informację na ten temat, najważniejsze wybrać dobry szpital i dobrego lekarza bo znam dziewczyny które dochodziły do siebie po 2 tygodnie a rana je ciągła kilka miesięcy, skąd jesteś? Bo ja z okolic Bielska i mamy tu jeden mega dobry szpital co prawdę prywatny i za cesarkę sie płaci ale pionizują Cię już po 3 godzinach od porodu a rana ma ok 12 cm a szycie jest piękne, a najmniej się chyba boję zastrzyku ze znieczuleniem a najbardziej tego szycia i wstawania potem, ale wiem że tam jak masz ból popunkcyjny dostajesz jakiś specjalny zastrzyk ( za 200 zł!!) ale ból mija do 5 minut, wpisz w google eskulap bielsko biała forum jest chyba z 900 stron i dziewczyny bardzo dokładnie opisują jak wygląda zabieg jak wkłuwanie itd naprawdę dużo się tam dowiedziałam:)

sisi lubi tę wiadomość

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja będąc dzieckiem miałam operacje obu oczu na zeza tylko o tym zapomniałam i lekarzowi nie powiedziałam to też mnie będzie kwalifikowac do cc czy już raczej nie? Teraz wzrok mam idealny

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Rudzielec :) Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Dziewczyny ja będąc dzieckiem miałam operacje obu oczu na zeza tylko o tym zapomniałam i lekarzowi nie powiedziałam to też mnie będzie kwalifikowac do cc czy już raczej nie? Teraz wzrok mam idealny

Wskazaniem do CC nie jest nawet tyle wada wzroku i inne dolegliwości co problemy z siatkówką lub rogówką musisz najlepiej dopytać okulisty a nie ginekologa bo on może nie mieć wystarczającej wiedzy w tym temacie, choć słyszałam że przy zezie trzeba tez uważać ponieważ przy silnym wysiłku mięśnie znów mogę się poluzować i zez może powrócić tak więc chyb a czeka Cie wizyta w specjalisty z tym pytaniem

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • llallka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie w II trymestrze :) I ja aż tu dotarłam :)
    Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt, chociaż muszę przyznać Tova, że w Twoim przypadku jestem pełna podziwu z takim lekarzem... Ja się właśnie zastanawiam co bym zrobiła bo przy moim wybuchowym charakterze opcje są dwie: albo bym się poryczała ze stresu albo na niego nakrzyczała w nerwach ;) Tym bardziej gratuluję dobrych wyników.

sisi, Tova33 lubią tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze warto wybrać sie do okulisty żeby stwierdził czy są jakieś przeciwwskazania do sn. U mnie nie było ale na koniec lekarka zapytala wprost co ma napisać na zaswiadczeniu :P

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z CC nie pomogę ;)
    Ja jestem po koszmarnie trudnym porodzie SN (duże dziecko ułożone nieprawidłowo), który trwał 21h. Synek po nim trafił na oddział neonatologiczny i ja już po 3h już poszłam do niego, mimo że to było na innym piętrze (windy brak) w innej części budynku. Po porodzie ma się jakieś inne moce zupełnie ;)

‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ