Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPestka ja urodziłam chyba tylko dzięki mojemu koledze. Mój M zadzwonił do niego po kilkunastu godzinach porodu kiedy już wiedzieliśmy, że jest kiepsko i udało mu się zamienić na dyżur. Jak przyjechał to i ja nabrałam sił i on mnie zmotywował. No i to jednak inne podejście, inna pozycja i poszło. Gdyby nie było opcji, że przyjedzie to domagałabym się CC, no a tym razem jak tylko poczuje "że to to" to dzwonie do niego i niech kombinuje by przy nas być
-
itakasia wrote:actiwiti
ja na nfz czekam 4 tygodnie a jeśli będę robiła prywatnie to będę czekała 1 dzień !
Witam
kupiłam sobie spodnie ciążowe z lidla dl chodzenia po domu, ale niestety S jest za duża więc jutro oddaję
No właśnie w Warszawie czeka sie na wyniki około 3 dni podobno, ale jak już sie konkretnie zapytałam w laboratorium to czas sie wydłużył do tygodnia.
A jak te spodnei z Lidla, tylko do latania po domu sie nadają? tez o nich myślałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 12:16
-
All4love wrote:Ja niedługo też zmienię. Dobry skład, w tym DHA.
No właśnie dlatego się na nie skusiłam i znajoma aptekarka polecała. Tylko trzeba brać dwie dziennie, tzn. są w dwóch kolorach, jedną przy śniadaniu, drugą przy kolacji. Ja je biorę odkąd dowiedziałam się o ciąży i naprawdę dobrze się czuję, nie wiem czy to za ich sprawą ale są ok. -
nick nieaktualny
-
actwiti wrote:No właśnie w Warszawie czeka sie na wyniki około 3 dni podobno, ale jak już sie konkretnie zapytałam w laboratorium to czas sie wydłużył do tygodnia.
A jak te spodnei z Lidla, tylko do latania po domu sie nadają? tez o nich myślałam.
Mi położna powiedziała, że mam zrobić dzień wcześniej bo oni mają zawsze wyniki w 24h.
-
pestka1 wrote:No właśnie dlatego się na nie skusiłam i znajoma aptekarka polecała. Tylko trzeba brać dwie dziennie, tzn. są w dwóch kolorach, jedną przy śniadaniu, drugą przy kolacji. Ja je biorę odkąd dowiedziałam się o ciąży i naprawdę dobrze się czuję, nie wiem czy to za ich sprawą ale są ok.
A bierzesz codziennie?
Ja biorę do tej pory Symnetal Pro baby, gdzie skład też jest bogaty, ale tylko raz na kilka dni. Jak brałam codziennie, to na USG dziecko jakoś przyspieszyło ze wzrostem i to chyba przez te tabletki.20.08.2017 -
All4love wrote:A bierzesz codziennie?
Ja biorę do tej pory Symnetal Pro baby, gdzie skład też jest bogaty, ale tylko raz na kilka dni. Jak brałam codziennie, to na USG dziecko jakoś przyspieszyło ze wzrostem i to chyba przez te tabletki.
Tak, biorę codziennie, zapytam jutro gina co na to powie. Moja hemoglobina marna, bo 11, u mnie normy pokazują od 11,5. Samsaramsa co Ty jesz, że masz taką dobrą krew? -
pestka1 wrote:Dziewczyny jutro kończą mi sie witaminy do II trymestru jeszcze 3 tygodnie czyli co, kupic jeszcze te ktore teraz łykam nie? W mojej aptece mogę kupic np tylko pół opakowania na dwa tygodnie jutro na wizycie zapytam najwyżej
ja łykam witaminy które są od 13 tygodnia od mniej więcej roku przed ciążą - zaczęłam w poprzedniej, którą poroniłam, a że i tak musiałam brać kwas foliowy, jod i witaminę D3 to wolałam wszystko w jednej tabletce. Akurat były takie dawki, jak mi lekarz zalecił -
pestka1 wrote:Tak, biorę codziennie, zapytam jutro gina co na to powie. Moja hemoglobina marna, bo 11, u mnie normy pokazują od 11,5. Samsaramsa co Ty jesz, że masz taką dobrą krew?
Na moich wynikach hemoglobina ma 11.00 - 17.00.
Ja mam 13,2.
20.08.2017 -
Samsaramsa wrote:Basha a jakie to Wit?
Właśnie myślę że moja dieta jest teraz uboga bo w sezonie jem dużo świeżych warzyw
Łykam Prenatal Classic. Ma tylko:
wit D3
jod
kwas foliowy
selen
wit B12
wit B6
cholinę
Kosztuje ok 35 zł za 90 tabletek. łykam 1 dziennie
A do tego od początku ciąży Omegamed Pregna DHA 2 tabletki - razem 500 mg. Kosztują ok 30 pln za 60 tabletek. -
nick nieaktualny
-
BrumBrum wrote:Pestka ja biorę kwas foliowy, Wiamine D 2000jednostek i DHA 500mg. Nic po za tym.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dziewczyny gratuluje kolejnych wizyt, tyle was teraz, że nie sposób spamiętać wszystkich nicków
Ja włąśnie wróciłam z wizyty u lekarza jeśli to wizytą można nazwać. Zapytała kilka standardowych pytań, czy palę, czy mam alergię czy przechodziłam jakieś operacje i umówiła mnie na kolejne dwa usg w 20 tygodniu (11 marzec) i 28 tygodniu (4 maj).
Wczoraj kupiłam też voucher na usg płci i chcę umówić nas na 16 lutego, miał być 14 ale nie przyjmują w ten dzień. Będzie to nasz wspólny walentynkowy prezent
Także Cherry wpisz mi proszę usg 16 luty i 11 marca, dzięki
Mam nadzieję, że córeczka czuje się już lepiej, antybiotyk powinien zacząć działać po takim czasie!
Ruda te bąbelki zwykle później okazują się naszym dzieckiem, ciężko to na początku jednoznacznie stwierdzić, ja nie czuję codziennie ale dzisiaj czekając na męża w aucie zdecydowanie poczułam jak maluszek przewraca się w brzuchu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 14:42
Asiulka83 lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860