Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tova, współczuję podejścia lekarza. Niektórzy widocznie się minęli z powołaniem.
U mnie w mieście też jest podobny "lekarz", który jest na tyle łaskawy, że w 12. tygodniu potrafi powiedzieć pacjentce -- no jakaś tam ciąża jest.
Tova33 lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
Rudzielec, ja jestem z Tarnowa, ale przeprowadzam się za jakieś 2 miesiące do Krakowa, więc Bielsko mnie nie uratuje
W każdym razie zajrzę tam, żeby poczytać o tym i jak to wygląda, żeby choć trochę się przygotować na początek.
Samsa, ja miałam dokładnie to samoOperacja na oczy - zez rozbieżny, wiek 9 lat. Wtedy lekarka, która mnie operowała powiedziała mojej mamie, że w przyszłości nie powinnam rodzić naturalnie, aby uniknąć zbyt mocnego i długiego parcia. Natomiast moja gin powiedziała, że jak będę w 7, 8 miesiącu powinnam się udać do okulisty i przedstawić mu sytuację. Powiedziała też, że oni nawet nie dyskutują z okulistycznymi opiniami i że robią tak, jak okulista zaleci. Zatem ostatnie zdanie będzie należało do niego.
-
pestka1 wrote:Dziewczyny jutro kończą mi sie witaminy do II trymestru jeszcze 3 tygodnie czyli co, kupic jeszcze te ktore teraz łykam nie? W mojej aptece mogę kupic np tylko pół opakowania na dwa tygodnie jutro na wizycie zapytam najwyżej
-
nick nieaktualnyAsiulka83 ale ja wbrem pozorom mam dobre nastawienie i chce rodzić znowu SN. Ból był przeogromny, szczególnie na partych jak nie mogłam przeć przez 2h. Ale, po porodzie starałam się zostawić to co było za sobą i nie rozmyślałam nad tym. Skupiłam się na tym, że doszłam do siebie błyskawicznie po, a mój synek jak odpoczął to też wszystko było ok
Wszystko można przeżyć
No nigdy nie przewidzi się jak poród pójdzie.. Ja miałam USG 3 dni przed porodem i synek był prawidłowo ułożony, a pojechałam na IP jak zaczęłam rodzić i okazało się, że ma ułożenie potylicowe tylne (czyli kręgosłup do kręgosłupa) a na przyjęciu ocenili jego wagę na 3.3 kg i że spokojnie urodzę. No a wyszło 4.3 kg (wiedziałam, ze jest duży ale nikt mnie nie słuchał bo ich USG oceniło inaczej).
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
All4love ciekawi mnie płeć tylko ze względu na to że trzeba przygotowac wyprawkę więc nie wiem czy zostawiać rzeczy po synku czy sprzedawać i wybór imienia,a tak naprawdę mogłabym czekać do porodu bo będę się cieszyć cokolwiek będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 10:54
-
Dokładnie tak, jak All4love pisze, lepiej witaminy czerpać z pożywienia. No i wchłanialność też jest lepsza.
Ja suplementuję wyłącznie kwas foliowy i nie mam zamiaru tego zmieniać. Wszystko jest w jak najlepszym porządku z maluchem, a jem zdrowo.
Niedobory zauważyłybyście przede wszystkim po sobieBo nasz organizm jest tak zaprogramowany, że najważniejsze jest dziecko, a później my. Jeżeli niedoborów nie widzicie u siebie, to u dziecka też ich nie będzie.
All4love, K_A_M_A, sisi, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny ja na szybko, mam napiętą sytuację od poniedziałku w pracy...
Nie nadrobię Was, ale gratuluję wszystkim udanych wizyt!!
Ja wczoraj byłam u gina na wizycie, maluszek ma się dobrze, rośnie, ma 4,5 cm. Teraz w środę prenatalne, już się boję...Lexi150, K_A_M_A, Basha, sisi lubią tę wiadomość
-
BrumBrum wrote:Asiulka83 ale ja wbrem pozorom mam dobre nastawienie i chce rodzić znowu SN. Ból był przeogromny, szczególnie na partych jak nie mogłam przeć przez 2h. Ale, po porodzie starałam się zostawić to co było za sobą i nie rozmyślałam nad tym. Skupiłam się na tym, że doszłam do siebie błyskawicznie po, a mój synek jak odpoczął to też wszystko było ok
Wszystko można przeżyć
No nigdy nie przewidzi się jak poród pójdzie.. Ja miałam USG 3 dni przed porodem i synek był prawidłowo ułożony, a pojechałam na IP jak zaczęłam rodzić i okazało się, że ma ułożenie potylicowe tylne (czyli kręgosłup do kręgosłupa) a na przyjęciu ocenili jego wagę na 3.3 kg i że spokojnie urodzę. No a wyszło 4.3 kg (wiedziałam, ze jest duży ale nikt mnie nie słuchał bo ich USG oceniło inaczej).
Ja miałam podobnie z ułożeniem dziecka, w sumie myślę, że w Irlandii nie zwracali lekarze aż takiej uwagi na ułożenie dziecka tzn. aby był główką w dół, reszta jakoś pójdzie. Podczas porodu okazało się, że młody idzie noskiem do góry i urodziłam go chyba tylko dlatego, że był mały. Moja koleżanka miała podobną sytuację tylko jej syn ważył 4kg i nie dała rady urodzić sama, męczyła się aż w końcu zrobili cesarkę, dodam, że to w Polsce. -
Cherry
współczuję, już długo się borykacie z infekcjąi jak wyniki?
actiwiti
ja na nfz czekam 4 tygodnie a jeśli będę robiła prywatnie to będę czekała 1 dzień !
Witam
kupiłam sobie spodnie ciążowe z lidla dl chodzenia po domu, ale niestety S jest za duża więc jutro oddaję