Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • All4love Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova, współczuję podejścia lekarza. Niektórzy widocznie się minęli z powołaniem.
    U mnie w mieście też jest podobny "lekarz", który jest na tyle łaskawy, że w 12. tygodniu potrafi powiedzieć pacjentce -- no jakaś tam ciąża jest. O.o

Tova33 lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec, ja jestem z Tarnowa, ale przeprowadzam się za jakieś 2 miesiące do Krakowa, więc Bielsko mnie nie uratuje :D W każdym razie zajrzę tam, żeby poczytać o tym i jak to wygląda, żeby choć trochę się przygotować na początek.

Samsa, ja miałam dokładnie to samo ;) Operacja na oczy - zez rozbieżny, wiek 9 lat. Wtedy lekarka, która mnie operowała powiedziała mojej mamie, że w przyszłości nie powinnam rodzić naturalnie, aby uniknąć zbyt mocnego i długiego parcia. Natomiast moja gin powiedziała, że jak będę w 7, 8 miesiącu powinnam się udać do okulisty i przedstawić mu sytuację. Powiedziała też, że oni nawet nie dyskutują z okulistycznymi opiniami i że robią tak, jak okulista zaleci. Zatem ostatnie zdanie będzie należało do niego.

f2w3skjonuh3887q.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nic by nam się nie stało z tymi oczami, jakby poród naturalny był dość szybki... No, ale tej pewności niestety mieć nie będziemy ;)

Samsaramsa lubi tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brum Brum to wspolczuje twojgo porodu ja jestem po dość szybkim bolesnym jak cholera ale nastawienie teraz mam na plus mimo szycia .....

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro kończą mi sie witaminy do II trymestru jeszcze 3 tygodnie czyli co, kupic jeszcze te ktore teraz łykam nie? W mojej aptece mogę kupic np tylko pół opakowania na dwa tygodnie jutro na wizycie zapytam najwyżej

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazała dokończyć kwas foliowy 5 mg i odstawić. Ale dalej mam brać mama dha premium plus

Tova33 lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • llallka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Dziewczyny jutro kończą mi sie witaminy do II trymestru jeszcze 3 tygodnie czyli co, kupic jeszcze te ktore teraz łykam nie? W mojej aptece mogę kupic np tylko pół opakowania na dwa tygodnie jutro na wizycie zapytam najwyżej
    Pestka miałam podobne pytanie na ostatniej wizycie, tylko, że tak to określę w drugą stronę- ja dziś zaczęłam 2 trymestr a mam jeszcze pół opakowania dla 1 trymestru. Lekarz powiedział, że to nie ma aż tak dużego znaczenia- chyba nawet go trochę rozbawiłam tym pytaniem. Mówił, że spokojnie mogę dokończyć te co mam. Jak masz możliwość zakupu połowy opakowania, to kup. Parę dni różnicy na pewno w niczym nie zaszkodzi.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 ale ja wbrem pozorom mam dobre nastawienie i chce rodzić znowu SN. Ból był przeogromny, szczególnie na partych jak nie mogłam przeć przez 2h. Ale, po porodzie starałam się zostawić to co było za sobą i nie rozmyślałam nad tym. Skupiłam się na tym, że doszłam do siebie błyskawicznie po, a mój synek jak odpoczął to też wszystko było ok :) Wszystko można przeżyć :)

No nigdy nie przewidzi się jak poród pójdzie.. Ja miałam USG 3 dni przed porodem i synek był prawidłowo ułożony, a pojechałam na IP jak zaczęłam rodzić i okazało się, że ma ułożenie potylicowe tylne (czyli kręgosłup do kręgosłupa) a na przyjęciu ocenili jego wagę na 3.3 kg i że spokojnie urodzę. No a wyszło 4.3 kg (wiedziałam, ze jest duży ale nikt mnie nie słuchał bo ich USG oceniło inaczej ;)).

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka ja biorę kwas foliowy, Wiamine D 2000jednostek i DHA 500mg. Nic po za tym.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kwas foliowy od kilku lat codziennie więc i teraz będę brała ;)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love ciekawi mnie płeć tylko ze względu na to że trzeba przygotowac wyprawkę więc nie wiem czy zostawiać rzeczy po synku czy sprzedawać i wybór imienia,a tak naprawdę mogłabym czekać do porodu bo będę się cieszyć cokolwiek będzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 10:54

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadmiar witamin też nie jest zdrowy, a dziecko rośnie za szybko. Myślę, że lepiej jeść zdrowo, a witaminy w tabletkach mogą być uzupełnieniem diety raz na jakiś czas :)

Kira_ lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, jak All4love pisze, lepiej witaminy czerpać z pożywienia. No i wchłanialność też jest lepsza.
    Ja suplementuję wyłącznie kwas foliowy i nie mam zamiaru tego zmieniać. Wszystko jest w jak najlepszym porządku z maluchem, a jem zdrowo.

Niedobory zauważyłybyście przede wszystkim po sobie ;) Bo nasz organizm jest tak zaprogramowany, że najważniejsze jest dziecko, a później my. Jeżeli niedoborów nie widzicie u siebie, to u dziecka też ich nie będzie.

All4love, K_A_M_A, sisi, Tova33 lubią tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ja na szybko, mam napiętą sytuację od poniedziałku w pracy...

Nie nadrobię Was, ale gratuluję wszystkim udanych wizyt!!

Ja wczoraj byłam u gina na wizycie, maluszek ma się dobrze, rośnie, ma 4,5 cm. Teraz w środę prenatalne, już się boję...

Lexi150, K_A_M_A, Basha, sisi lubią tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zapytać się o witaminy i zapomniałam. Następna wizyta 1.03 i umowiłam się do okulisty na 10.02 zobaczymy co powie. Tylko ciekawe czy będę musiała mieć jakąś dokumentację z tej operacji

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    Asiulka83 ale ja wbrem pozorom mam dobre nastawienie i chce rodzić znowu SN. Ból był przeogromny, szczególnie na partych jak nie mogłam przeć przez 2h. Ale, po porodzie starałam się zostawić to co było za sobą i nie rozmyślałam nad tym. Skupiłam się na tym, że doszłam do siebie błyskawicznie po, a mój synek jak odpoczął to też wszystko było ok :) Wszystko można przeżyć :)

No nigdy nie przewidzi się jak poród pójdzie.. Ja miałam USG 3 dni przed porodem i synek był prawidłowo ułożony, a pojechałam na IP jak zaczęłam rodzić i okazało się, że ma ułożenie potylicowe tylne (czyli kręgosłup do kręgosłupa) a na przyjęciu ocenili jego wagę na 3.3 kg i że spokojnie urodzę. No a wyszło 4.3 kg (wiedziałam, ze jest duży ale nikt mnie nie słuchał bo ich USG oceniło inaczej ;)).

Ja miałam podobnie z ułożeniem dziecka, w sumie myślę, że w Irlandii nie zwracali lekarze aż takiej uwagi na ułożenie dziecka tzn. aby był główką w dół, reszta jakoś pójdzie. Podczas porodu okazało się, że młody idzie noskiem do góry i urodziłam go chyba tylko dlatego, że był mały. Moja koleżanka miała podobną sytuację tylko jej syn ważył 4kg i nie dała rady urodzić sama, męczyła się aż w końcu zrobili cesarkę, dodam, że to w Polsce.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz chyba zmienię witaminy z pregna plus na Doppelherz Aktiv Mama Premium

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • actwiti Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak długo czekałyście na wyniki PAPP-a?

• itakasia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry
    współczuję, już długo się borykacie z infekcją :( i jak wyniki?
    actiwiti
    ja na nfz czekam 4 tygodnie a jeśli będę robiła prywatnie to będę czekała 1 dzień !

Witam :)
    kupiłam sobie spodnie ciążowe z lidla dl chodzenia po domu, ale niestety S jest za duża więc jutro oddaję :/

010iflw1wxwjhaqq.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Ja teraz chyba zmienię witaminy z pregna plus na Doppelherz Aktiv Mama Premium

Ja teraz właśnie te przyjmuję. Mam na myśli Aktiv Mama

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 12:12

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ