X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • All4love Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova, współczuję podejścia lekarza. Niektórzy widocznie się minęli z powołaniem.
    U mnie w mieście też jest podobny "lekarz", który jest na tyle łaskawy, że w 12. tygodniu potrafi powiedzieć pacjentce -- no jakaś tam ciąża jest. O.o

Tova33 lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec, ja jestem z Tarnowa, ale przeprowadzam się za jakieś 2 miesiące do Krakowa, więc Bielsko mnie nie uratuje :D W każdym razie zajrzę tam, żeby poczytać o tym i jak to wygląda, żeby choć trochę się przygotować na początek.

Samsa, ja miałam dokładnie to samo ;) Operacja na oczy - zez rozbieżny, wiek 9 lat. Wtedy lekarka, która mnie operowała powiedziała mojej mamie, że w przyszłości nie powinnam rodzić naturalnie, aby uniknąć zbyt mocnego i długiego parcia. Natomiast moja gin powiedziała, że jak będę w 7, 8 miesiącu powinnam się udać do okulisty i przedstawić mu sytuację. Powiedziała też, że oni nawet nie dyskutują z okulistycznymi opiniami i że robią tak, jak okulista zaleci. Zatem ostatnie zdanie będzie należało do niego.

f2w3skjonuh3887q.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nic by nam się nie stało z tymi oczami, jakby poród naturalny był dość szybki... No, ale tej pewności niestety mieć nie będziemy ;)

Samsaramsa lubi tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brum Brum to wspolczuje twojgo porodu ja jestem po dość szybkim bolesnym jak cholera ale nastawienie teraz mam na plus mimo szycia .....

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro kończą mi sie witaminy do II trymestru jeszcze 3 tygodnie czyli co, kupic jeszcze te ktore teraz łykam nie? W mojej aptece mogę kupic np tylko pół opakowania na dwa tygodnie jutro na wizycie zapytam najwyżej

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazała dokończyć kwas foliowy 5 mg i odstawić. Ale dalej mam brać mama dha premium plus

Tova33 lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • llallka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Dziewczyny jutro kończą mi sie witaminy do II trymestru jeszcze 3 tygodnie czyli co, kupic jeszcze te ktore teraz łykam nie? W mojej aptece mogę kupic np tylko pół opakowania na dwa tygodnie jutro na wizycie zapytam najwyżej
    Pestka miałam podobne pytanie na ostatniej wizycie, tylko, że tak to określę w drugą stronę- ja dziś zaczęłam 2 trymestr a mam jeszcze pół opakowania dla 1 trymestru. Lekarz powiedział, że to nie ma aż tak dużego znaczenia- chyba nawet go trochę rozbawiłam tym pytaniem. Mówił, że spokojnie mogę dokończyć te co mam. Jak masz możliwość zakupu połowy opakowania, to kup. Parę dni różnicy na pewno w niczym nie zaszkodzi.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 ale ja wbrem pozorom mam dobre nastawienie i chce rodzić znowu SN. Ból był przeogromny, szczególnie na partych jak nie mogłam przeć przez 2h. Ale, po porodzie starałam się zostawić to co było za sobą i nie rozmyślałam nad tym. Skupiłam się na tym, że doszłam do siebie błyskawicznie po, a mój synek jak odpoczął to też wszystko było ok :) Wszystko można przeżyć :)

No nigdy nie przewidzi się jak poród pójdzie.. Ja miałam USG 3 dni przed porodem i synek był prawidłowo ułożony, a pojechałam na IP jak zaczęłam rodzić i okazało się, że ma ułożenie potylicowe tylne (czyli kręgosłup do kręgosłupa) a na przyjęciu ocenili jego wagę na 3.3 kg i że spokojnie urodzę. No a wyszło 4.3 kg (wiedziałam, ze jest duży ale nikt mnie nie słuchał bo ich USG oceniło inaczej ;)).

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka ja biorę kwas foliowy, Wiamine D 2000jednostek i DHA 500mg. Nic po za tym.

ss25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kwas foliowy od kilku lat codziennie więc i teraz będę brała ;)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love ciekawi mnie płeć tylko ze względu na to że trzeba przygotowac wyprawkę więc nie wiem czy zostawiać rzeczy po synku czy sprzedawać i wybór imienia,a tak naprawdę mogłabym czekać do porodu bo będę się cieszyć cokolwiek będzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 10:54

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadmiar witamin też nie jest zdrowy, a dziecko rośnie za szybko. Myślę, że lepiej jeść zdrowo, a witaminy w tabletkach mogą być uzupełnieniem diety raz na jakiś czas :)

Kira_ lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, jak All4love pisze, lepiej witaminy czerpać z pożywienia. No i wchłanialność też jest lepsza.
    Ja suplementuję wyłącznie kwas foliowy i nie mam zamiaru tego zmieniać. Wszystko jest w jak najlepszym porządku z maluchem, a jem zdrowo.

Niedobory zauważyłybyście przede wszystkim po sobie ;) Bo nasz organizm jest tak zaprogramowany, że najważniejsze jest dziecko, a później my. Jeżeli niedoborów nie widzicie u siebie, to u dziecka też ich nie będzie.

All4love, K_A_M_A, sisi, Tova33 lubią tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ja na szybko, mam napiętą sytuację od poniedziałku w pracy...

Nie nadrobię Was, ale gratuluję wszystkim udanych wizyt!!

Ja wczoraj byłam u gina na wizycie, maluszek ma się dobrze, rośnie, ma 4,5 cm. Teraz w środę prenatalne, już się boję...

Lexi150, K_A_M_A, Basha, sisi lubią tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zapytać się o witaminy i zapomniałam. Następna wizyta 1.03 i umowiłam się do okulisty na 10.02 zobaczymy co powie. Tylko ciekawe czy będę musiała mieć jakąś dokumentację z tej operacji

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    Asiulka83 ale ja wbrem pozorom mam dobre nastawienie i chce rodzić znowu SN. Ból był przeogromny, szczególnie na partych jak nie mogłam przeć przez 2h. Ale, po porodzie starałam się zostawić to co było za sobą i nie rozmyślałam nad tym. Skupiłam się na tym, że doszłam do siebie błyskawicznie po, a mój synek jak odpoczął to też wszystko było ok :) Wszystko można przeżyć :)

No nigdy nie przewidzi się jak poród pójdzie.. Ja miałam USG 3 dni przed porodem i synek był prawidłowo ułożony, a pojechałam na IP jak zaczęłam rodzić i okazało się, że ma ułożenie potylicowe tylne (czyli kręgosłup do kręgosłupa) a na przyjęciu ocenili jego wagę na 3.3 kg i że spokojnie urodzę. No a wyszło 4.3 kg (wiedziałam, ze jest duży ale nikt mnie nie słuchał bo ich USG oceniło inaczej ;)).

Ja miałam podobnie z ułożeniem dziecka, w sumie myślę, że w Irlandii nie zwracali lekarze aż takiej uwagi na ułożenie dziecka tzn. aby był główką w dół, reszta jakoś pójdzie. Podczas porodu okazało się, że młody idzie noskiem do góry i urodziłam go chyba tylko dlatego, że był mały. Moja koleżanka miała podobną sytuację tylko jej syn ważył 4kg i nie dała rady urodzić sama, męczyła się aż w końcu zrobili cesarkę, dodam, że to w Polsce.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz chyba zmienię witaminy z pregna plus na Doppelherz Aktiv Mama Premium

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • actwiti Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak długo czekałyście na wyniki PAPP-a?

• itakasia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry
    współczuję, już długo się borykacie z infekcją :( i jak wyniki?
    actiwiti
    ja na nfz czekam 4 tygodnie a jeśli będę robiła prywatnie to będę czekała 1 dzień !

Witam :)
    kupiłam sobie spodnie ciążowe z lidla dl chodzenia po domu, ale niestety S jest za duża więc jutro oddaję :/

010iflw1wxwjhaqq.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Ja teraz chyba zmienię witaminy z pregna plus na Doppelherz Aktiv Mama Premium

Ja teraz właśnie te przyjmuję. Mam na myśli Aktiv Mama

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 12:12

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ