Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w pierwszej ciazy przytylam 12 kg. Wiadomo, koncowka lekka nie jest, bo czlowiek chodzi jak slon, ale wszystko da sie przezyc. Ja ze 2 tyg przed porodem bylam jeszcze na grzybach. Najgorsze bylo dla mnie, ze jak pochodzilam troche to bardzo bolalo mnie krocze. Jakby te kosci sie rozchodzily. Ktoras pytala czy teraz po chodzeniu boli brzuch. Mnie brzuch jako tako nie, tylko wlasnie to samo, jakby kosci miedzy nogami. Rodzilam w listopadzie i nogi puchly, takze nie wiem co bedzie teraz w srodku lata.
-
Ja myślę, że ze słońcem ostrożnie w granicach rozsądku. Na pewno filtry i ochrona głowy, brzucha jakoś specjalnie nie trzeba mocno zasłaniać, poza tym patrząc na Twoje zdjęcie ss25 to śmiem twierdzić, że w kwietniu będzie on niewiele większy Najlepiej poradzić się lekarza i po prostu rozsądnie do tego podchodzić, Twój organizm sam Ci podpowie co robić, ale myślę, że leżenie pod parasolem, nie w pełnym słońcu i nie w najgorsze upały będzie super relaksem
Dziewczyny jak tam u Was sprawy ze śluzem? Bo ja w sumie mam go sporo, noszę wkładki, bo inaczej majtki mokre. Powiedzcie mi jeszcze jaki u was ma kolor? Przepraszam, za takie pytanie ale jakoś mnie to ciekawi ostatnio. Mój na wkładce jak wyschnie to taki żółtawy, u was tez tak jest?MówmiAgatka lubi tę wiadomość
-
Widzę, że chociaż tutaj nikt nie będzie patrzył na mnie z moim niskim ciśnieniem jak na kosmitkę- standardowo mam jakieś 60/100. Wczoraj na wizycie lekarz mi zmierzył to miałam 60/120- szok że takie wysokie
Co do tycia, to najpierw mi się schudło jakieś 2,5 kilo, ale w ciągu ostatnich 2 tygodni 1kg na +. Więc ta miła tendencja spadkowa chyba się zakończyła. Mój brzuszek powoli robi się widoczny. Najśmieszniej jest rano, jak leżę płasko na plecach to pod ręką jest wyczuwalny grejpfrut
SS25 co do opalania powiem Ci tak- generalnie nie jest ono jakoś bardziej niewskazane niż zazwyczaj, ale skóra w ciąży może różnie reagować- od poparzeń po plamy- które w niektórych przypadkach nie znikają po ciąży. Oczywiście trzeba się nawadniać i z niczym nie przeginać. A co do zasłaniania brzuszka- to chyba tez tylko po to aby go nie poparzyć jak skóra będzie naprężona, bo dzieciaczkowi to raczej różnicy nie robi.
Awangarda- trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę
-
Jak ja leżę rano plasko na plecach to nie mam żadnego grjfruta.ale jak wstanę to oponka jest ;+)
20 stopni to spokojnie,będzie fajna wyprawa
Powiem wam,że chciałabym zapytać lekarki czy widzi jaka płeć ale się boję że mnie opieprzy,że za wcześnie ale co mi tam. Zapytam.
synuś
Dwa aniołki * -
Ss ja mam ciśnienie bardzo podobne do Twojego
KurkaSkiters też od tygodnia czuje takie laskotanie i zastanawiam się co to
Mnie ból brzucha trochę niepokoi bo nawet przy spokojnym spacerze boli a w pracy parę razy mnie tak zlapalo że aż zginęło mnie w pół, mam nadzieje że lekarz dzisiaj mnie choć trochę uspokoi
A ile kilo macie już na plusie o ile coś macieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 14:23
-
Dziewczyny powodzenia na wizytach &&&&
Ja zaczęłam dzień z bólem głowy i chyba zaraz dam za wygraną i zjem pół paracetamolu
Dzisiaj się zważyłam i mam 2 kg na plusie, apetyt mi się znacznie poprawił więc czas zacząć uważać na wagę.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
No ja mam takie łaskotanie, albo bąbelki, pierwszy raz coś takiego poczułam wczoraj wieczorem jak leżałam w łóżku, może mi się zdawało. Zapytam lekarza za tydzień na wizycie. Jestem raczej szczupłej budowy, wątłokoścista.
Co do opalania, to przypadkiem nie robią się przebarwienia jak przesadzisz ze słońcem? może jak założysz kapelusz i nasmarujesz się filtrem to będzie ok? A zresztą złapiesz trochę witaminy D, ja bym pojechała. -
awangarda wrote:Jak ja leżę rano plasko na plecach to nie mam żadnego grjfruta.ale jak wstanę to oponka jest ;+)
20 stopni to spokojnie,będzie fajna wyprawa
Powiem wam,że chciałabym zapytać lekarki czy widzi jaka płeć ale się boję że mnie opieprzy,że za wcześnie ale co mi tam. Zapytam. -
sisi wrote:Dziewczyny powodzenia na wizytach &&&&
Ja zaczęłam dzień z bólem głowy i chyba zaraz dam za wygraną i zjem pół paracetamolu
Dzisiaj się zważyłam i mam 2 kg na plusie, apetyt mi się znacznie poprawił więc czas zacząć uważać na wagę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 15:12
-
Dziewczyny ja juz po Wszystko jest ok - jest zoladek, dwie raczki, dwie nozki i siusiak Maz oczywiscie uradowany, ja tez bo nie miala dla mnie znaczenia plec. Lekarz nawet Nam pokazal siusiaka
Trzymam kciuki za pozostale dziewczyny.awangarda, kurkaSkiters, ss25, sisi, Asiulka83, BrumBrum, llallka, Epka, Lexi150, Amelia25, Chusy, Kasiula09, Lovi89, Tova33, Rudzielec :), neme lubią tę wiadomość
Cudzie trwaj...
-
Andzia gratuluję!!!
Llallka dzieki za rady, w takim razie wezmę całą. Ostatnio wziełam na wieczór pół i wydawało mi się, że trochę pomogło. Najchętniej przespałabym cały dzień ale muszę się zwlec z kanapy i zabrać się za obiad...ech...20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Ja nawet nie próbuje brać pojedynczych dawek jak mnie głowa boli. 1000mg czasem nie działa, więc jedna czy pół tabletki to dla mnie bez sensu.
Ciekawe czy jutro gin potwierdzi chłopaka. Miałam brać męża na wizytę, ale młody chory, tesciom nie da się go podrzucić, bo Teściu ma półpaśca i grypę.
Także moje mężczyzny chyba zostaną w domu. -
Wszystkie mają olej, mam i ja!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d3642d14d71.jpg
Młody jak widzi, że się smaruję, też chce żeby mu brzuch posmarować i twierdzi że też ma tam dzidziSamsaramsa, ss25, Cherry_Blossom, Lovi89, Tova33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypestka1 wrote:Ja myślę, że ze słońcem ostrożnie w granicach rozsądku. Na pewno filtry i ochrona głowy, brzucha jakoś specjalnie nie trzeba mocno zasłaniać, poza tym patrząc na Twoje zdjęcie ss25 to śmiem twierdzić, że w kwietniu będzie on niewiele większy Najlepiej poradzić się lekarza i po prostu rozsądnie do tego podchodzić, Twój organizm sam Ci podpowie co robić, ale myślę, że leżenie pod parasolem, nie w pełnym słońcu i nie w najgorsze upały będzie super relaksem
Dziewczyny jak tam u Was sprawy ze śluzem? Bo ja w sumie mam go sporo, noszę wkładki, bo inaczej majtki mokre. Powiedzcie mi jeszcze jaki u was ma kolor? Przepraszam, za takie pytanie ale jakoś mnie to ciekawi ostatnio. Mój na wkładce jak wyschnie to taki żółtawy, u was tez tak jest?
Pestka przecież to normalne pytanie jest
Ja miałam taki żółtawy na bieliźnie, teraz znowu jest biały. U mnie to śluz zmienia się jak w kalejdoskopie. -
Dla mnie w poprzedniej ciazy najgorszy byl pierwszy trymestr dzien w dzien wymioty plus mdlosci i tak przez calutkie 5 tygodni. Ja rodzilam w pazdzierniku i ostatni trymestr nie byl dla mnie taki zly moze dlatego ze juz bylo chlodniej jeszcze pamietam dzien przed terminem bylismy z M w tesco i spotkalismy kolezanke a ta sie pyta mnie na kiedy termin ja ze na jutro a ta wielkie oczy ze jeszcze na zakupy mi sie chcialo jechac
W ciazy z corka przytylam 17kg teraz bym chciala mniej bo jednak musialam sie napracowac zeby to zrzucic ale zobaczymy poki co jestem na minusie tydzien temu bylo 1kg mniej ale cos mi sie zdaje ze teraz jeszcze waga spadla bo praktycznie ostatnie dni malo co jem jutro sie okaze na wizycie