X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :)
    Co do nie zdrowego jedzenia tak się zarzekalam że będę zdrowo się odżywiać a tu bach chipsy, czasami MC donald KFC ale staram się ograniczać bo przed ciążą nie jadłam takich rzeczy

Trochę strsu dzisiaj miałam bo wylalam gorące kakao na moją pisine :/

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Cześć dziewczyny, a ja w szpitalu jestem po dzisiejszej wizycie. Za mało wód i jutro będą szukać przyczyn.

Trzymam kciuki aby znaleziono szybko przyczynę i dalej wszystko było dobrze :)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Cześć dziewczyny, a ja w szpitalu jestem po dzisiejszej wizycie. Za mało wód i jutro będą szukać przyczyn.
    Papierówka współczuję. A lekarz powiedział coś więcej, miał jakieś podejrzenia? Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka trzymam mocno kciuki!!!! :*

Pff_prl gratuluję <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka kochana pij dużo :-) byle bezalkoholowego.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... Papierówka ja miałam przygodę na prenatalnych z małą ilością wód. Porządnie się napiłam i było już ok. Czy u Ciebie picie nic nie dało?

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Witam sie na grupie sierpniowych mam, mam ternim na 2 sierpnia, jest to moja druga ciąża. Mam już 2 lettniego synka. Jestem z pod Krakowa i mam 29 lat :-) jeszcze...

Trzymam kciuki za wszystkie sierpniówki i Wasze dzieciaczki, dziś zwłaszcza za ss25 i Papierówkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 22:29

ss25, Cherry_Blossom, Karola555, llallka, K_A_M_A, Asiulka83, Amelia25 lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia baaardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twoja coreczke! I jestem pewna, ze wszystko sie ulozy! A na temat tych baranow ze szpitala, to nawet szkoda gadac! Mi chcieli usunac ciaze, bo byla niby pozamaciczna. Uslyszalam tylko, ze z tego nic nie bedzie, ale co sie pani przejmuje, nie ta ciaza to nastepna bedzie. Pojechalam prywatnie i ta niby pozamaciczna, to byla mala torbiel, a zdrowa jak ryba coreczka wlasnie tu pochrapuje sobie kolo mnie. Zobaczysz, u Ciebie tez sie to skonczy happy endem!

Ja chyba zaczynam cos czuc delikatne ruchy, ale pewna nie jestem, czy to nie jelita ostro pracuja. W pierwszej ciazy ruchy czulam dopiero po polowie ciazy, dlatego wydaje mi sie, ze 10/11 tydzien, to zdecydowanie za szybko, zeby je poczuc jak tu ktoras pisala. Oczywiscie to tylko moje zdanie.

Cherry gratuluje udanej wizyty i tego pieknego siusiaczka. Tez licze na takie zdjecie z siusiakiem:) Zawsze masz takie wypasione zdjecia z USG, ze stopkami:)

ss25, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie:) jednak troche jakos tak dzisiaj jestem rozgoryczona ta wizyta. Place 150 zl a usg trwalo sekunde nie dostaliśmy po raz 2 zdjecia... i tak pytalam przed usg jaka plec czy mozna zobaczyc dzis a lekarz ze w 18tyg... ale jak robil usg to widzialam jajeczka sluchajcie ale siedzialam cicho a lekarz sam po usg powiedzial ze najprawdopodobniej chlopiec:) ale ani mi bie dal fotki ani sam nie pokazal tylko sama zauwazylam. Teraz rozmyslam czy mozliwe ze widac jajeczka? Czy tylko siurka powinno być widać? Bo ja widzialam normalnie dwa woreczki i nie wiem czy to mozliwe a lekarz jak wspomnialam nie raczyl nic sam pokazac... no i tak zmierzyl tylko glowke i nadal maluszek 8 dbi wiekszy i ma 15t0d a ja wg Om 13t4d. Moze ktoras z Was ma wieksze doswiadczenie nt jajeczek w tym tygodniu?:-P szczęśliwa jestem ze dzidzia zdrowa tylko smutasno ze taka chwile widzialam i sama musialam sie domyslac i bez fotki a naprawdę mozna bylo cyknac nam na pamiatke.
    Mam tachykardie i ostatnio duszności i musze isc do kardiologa. No i cisnienie wysokie i puls ale ten puls to normalka przy tachykardii.

Sylwia myslalam o Tobie od rana i wierze ze sie ulozy:) Co do potraktowania Cie w szpitalu to jestem w szoku jak mozna matce powiedzieć cos takiego... totalny brak ludzkości... najważniejsze ze Twoj lekarz jest tak wspaniałym człowiekiem i takoch lekarzy nam brakuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 23:05

ss25, Amelia25 lubią tę wiadomość

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajac na cud upomnij się o zdjęcie i dłuższe USG :-) przecież po to chodzisz prywatnie :-)
    A jajeczka chyba już mogą być :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • sisi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekającanacud, Pff gratuluję :)

Papierówka oby jutro cos na te wody poradzili, może rzeczywiście wystarczy się porządnie napić.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry, czekajacanacud, pff gratuluję udanych wizyt.

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie już 15tc jak to szybko leci
    Wiecie że na tym etapie nasza ciąża waży juz 0,5kg?
    ukrwiona macica waży już 250 gramów, drugie tyle waży znajdujący się w niej płyn owodniowy.

W efekcie nosisz w sobie półkilową ciążę, którą porównać można wielkością do dużego grejpfruta. Możesz sama spróbować wyczuć macicę pod skórą brzucha – znajduje się ona około 8 cm poniżej pępka.

Cherry_Blossom, Kira_ lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Hej!
    Witam sie na grupie sierpniowych mam, mam ternim na 2 sierpnia, jest to moja druga ciąża. Mam już 2 lettniego synka. Jestem z pod Krakowa i mam 29 lat :-) jeszcze...

Trzymam kciuki za wszystkie sierpniówki i Wasze dzieciaczki, dziś zwłaszcza za ss25 i Papierówkę

Witaj z nami :)
    Wpisałam na listę na 4 stronie

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, chłopcy się szybciej ujawniają;)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra witaj z nami :)

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na koncercie Wyszkoni, dostaliśmy bilety w pracy koło 14, taki spontan hihi, ale fajnie było, trochę oderwałam myśli od jutrzejszej wizyty. Ale za to dzisiaj miałam rewolucję żołądkową... Staram się myśleć pozytywnie ale nerwy jednak są...

f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki i napewno wszystko będzie dobrze :) zobaczysz :)

Karola555 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) No i zasypało nas...
    Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt- widzę, że dzisiaj dzień bezwizytowy.
    Czekającanacud rozumiem Twoje rozczarowanie wizytą- jak się chodzi prywatnie to oczekuje się czegoś więcej niż na nfz, przy okazji następnej wizyty chyba trzeba będzie coś mu powiedzieć, np że bez fotki nie ruszysz się z kozetki ;)

Samsaramsa to ciekawe :) Chociaż dziś to mam wrażenie, że nosze w brzuchu jakieś 10kg- moje jelita od 2 dni mają strajk...

Samsaramsa lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia prenatalne dlatego stresik jest. Na 11.40 mam, jutro wolne, przynajmniej szybciej będę już po...

f2w3rjjgya3j0iis.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ