Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
Co do nie zdrowego jedzenia tak się zarzekalam że będę zdrowo się odżywiać a tu bach chipsy, czasami MC donald KFC ale staram się ograniczać bo przed ciążą nie jadłam takich rzeczy
Trochę strsu dzisiaj miałam bo wylalam gorące kakao na moją pisine -
Papierówka wrote:Cześć dziewczyny, a ja w szpitalu jestem po dzisiejszej wizycie. Za mało wód i jutro będą szukać przyczyn.
-
Hej!
Witam sie na grupie sierpniowych mam, mam ternim na 2 sierpnia, jest to moja druga ciąża. Mam już 2 lettniego synka. Jestem z pod Krakowa i mam 29 latjeszcze...
Trzymam kciuki za wszystkie sierpniówki i Wasze dzieciaczki, dziś zwłaszcza za ss25 i PapierówkęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 22:29
ss25, Cherry_Blossom, Karola555, llallka, K_A_M_A, Asiulka83, Amelia25 lubią tę wiadomość
-
Sylwia baaardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twoja coreczke! I jestem pewna, ze wszystko sie ulozy! A na temat tych baranow ze szpitala, to nawet szkoda gadac! Mi chcieli usunac ciaze, bo byla niby pozamaciczna. Uslyszalam tylko, ze z tego nic nie bedzie, ale co sie pani przejmuje, nie ta ciaza to nastepna bedzie. Pojechalam prywatnie i ta niby pozamaciczna, to byla mala torbiel, a zdrowa jak ryba coreczka wlasnie tu pochrapuje sobie kolo mnie. Zobaczysz, u Ciebie tez sie to skonczy happy endem!
Ja chyba zaczynam cos czuc delikatne ruchy, ale pewna nie jestem, czy to nie jelita ostro pracuja. W pierwszej ciazy ruchy czulam dopiero po polowie ciazy, dlatego wydaje mi sie, ze 10/11 tydzien, to zdecydowanie za szybko, zeby je poczuc jak tu ktoras pisala. Oczywiscie to tylko moje zdanie.
Cherry gratuluje udanej wizyty i tego pieknego siusiaczka. Tez licze na takie zdjecie z siusiakiem:) Zawsze masz takie wypasione zdjecia z USG, ze stopkami:)ss25, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość
-
Ja tez juz po wizycie:) jednak troche jakos tak dzisiaj jestem rozgoryczona ta wizyta. Place 150 zl a usg trwalo sekunde nie dostaliśmy po raz 2 zdjecia... i tak pytalam przed usg jaka plec czy mozna zobaczyc dzis a lekarz ze w 18tyg... ale jak robil usg to widzialam jajeczka sluchajcie ale siedzialam cicho a lekarz sam po usg powiedzial ze najprawdopodobniej chlopiec:) ale ani mi bie dal fotki ani sam nie pokazal tylko sama zauwazylam. Teraz rozmyslam czy mozliwe ze widac jajeczka? Czy tylko siurka powinno być widać? Bo ja widzialam normalnie dwa woreczki i nie wiem czy to mozliwe a lekarz jak wspomnialam nie raczyl nic sam pokazac... no i tak zmierzyl tylko glowke i nadal maluszek 8 dbi wiekszy i ma 15t0d a ja wg Om 13t4d. Moze ktoras z Was ma wieksze doswiadczenie nt jajeczek w tym tygodniu?
szczęśliwa jestem ze dzidzia zdrowa tylko smutasno ze taka chwile widzialam i sama musialam sie domyslac i bez fotki a naprawdę mozna bylo cyknac nam na pamiatke.
Mam tachykardie i ostatnio duszności i musze isc do kardiologa. No i cisnienie wysokie i puls ale ten puls to normalka przy tachykardii.
Sylwia myslalam o Tobie od rana i wierze ze sie ulozy:) Co do potraktowania Cie w szpitalu to jestem w szoku jak mozna matce powiedzieć cos takiego... totalny brak ludzkości... najważniejsze ze Twoj lekarz jest tak wspaniałym człowiekiem i takoch lekarzy nam brakuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 23:05
ss25, Amelia25 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
U mnie już 15tc jak to szybko leci
Wiecie że na tym etapie nasza ciąża waży juz 0,5kg?
ukrwiona macica waży już 250 gramów, drugie tyle waży znajdujący się w niej płyn owodniowy.
W efekcie nosisz w sobie półkilową ciążę, którą porównać można wielkością do dużego grejpfruta. Możesz sama spróbować wyczuć macicę pod skórą brzucha – znajduje się ona około 8 cm poniżej pępka.Cherry_Blossom, Kira_ lubią tę wiadomość
-
kasiakra wrote:Hej!
Witam sie na grupie sierpniowych mam, mam ternim na 2 sierpnia, jest to moja druga ciąża. Mam już 2 lettniego synka. Jestem z pod Krakowa i mam 29 latjeszcze...
Trzymam kciuki za wszystkie sierpniówki i Wasze dzieciaczki, dziś zwłaszcza za ss25 i Papierówkę
Witaj z nami
Wpisałam na listę na 4 stronie
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Ja wczoraj byłam na koncercie Wyszkoni, dostaliśmy bilety w pracy koło 14, taki spontan hihi, ale fajnie było, trochę oderwałam myśli od jutrzejszej wizyty. Ale za to dzisiaj miałam rewolucję żołądkową... Staram się myśleć pozytywnie ale nerwy jednak są...
-
Witajcie dziewczyny
No i zasypało nas...
Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt- widzę, że dzisiaj dzień bezwizytowy.
Czekającanacud rozumiem Twoje rozczarowanie wizytą- jak się chodzi prywatnie to oczekuje się czegoś więcej niż na nfz, przy okazji następnej wizyty chyba trzeba będzie coś mu powiedzieć, np że bez fotki nie ruszysz się z kozetki
Samsaramsa to ciekaweChociaż dziś to mam wrażenie, że nosze w brzuchu jakieś 10kg- moje jelita od 2 dni mają strajk...
Samsaramsa lubi tę wiadomość