Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Luca wrote:Hej dziewczyny! I ja sie do Was niesmialo chcialabym wprosic i dolaczyc do Waszego sierpniowkowego grona szczesliwych 2 kresek.
To moj pierwszy post na forum, ale sledze go juz namietnie od kilku miesiecy, czytam pamietniki i dyskusje. Ten watek pilnie tez przejrzalam choc przyznaje, ze nie spodziewalam sie, ze juz na sierpniowkach bedzie taki ruch
Gratuluje Wam wszytskim i naszym kropeczkom, ze sie udalo im u nas zadomowic.
Slowko ode mnie - 2 wczesniejsze ciaze zakonczone poronieniem, ale na b wczesnym etapie (w trakcie implementacji). Po 2 miesiacach kolejne 2 kreseczki i szczescie jakby sie Pana Boga za nogi zlapalo - wbrew wszelkim obawom. Mam 28 lat, Lodzianka z urodzenia, obecnie w Niemczech. Bety ani nic nie znam - czarna magia to dla mnie. Chce grzecznie czekac na wizyte 15 grudnia, na razie ratuje sie sikaczami
Witaj z nami
Trzymam kciuki
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Asiula, Awangarda gratuluję wizyt, cudne pęcherzyki
Ruda wysokość i przyrost bety jak najbardziej w porządku.
Witam nowe dziewczyny. Luca ja też nie robiłam bety bo nie miałam gdzie ale za to zrobiłam chyba z 30 testów
Ja od kiedy wiem, że jestem w ciąży w nocy na siusiu byłam może z 3 razy. Kurcze na prawdę martwi mnie ten brak objawów. Jeszcze całe 3 dni muszę wytrzymać.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Hej, chciałabym do was dołączyć. Wczoraj, w moje urodziny zrobiłam test i wyszedł ledwo widoczny na teście cień, dziś powtórzyłam i jest druga kreska, a beta z rana była 148
Mam do was od razu pytanie: czy was też boli kręgosłup i brzuch jak dłużej siedzicie? Do lekarza idę dopiero 14.12 i nie wiem, czy powinnam się tym martwićWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 22:29
inaa, sisi, Uszko, kasiuleks lubią tę wiadomość
-
BrumBrum wrote:U mnie od kilku dni straszne mdłości... Bleee... Okropne. Mam nadzieje że to dobry zwiastun.
mnie tez ciągle mdli... zjem - niedobrze, nie zjem - też mi źle. do tego kołuje mnie okropnie, dziś w pracy to aż podwójnie widziałam ....
moja waga przed ciążami/poronieniami czyli w styczniu 2016 r. to było 61 kg, teraz mam 65 kg (nie chciało zlecieć za cholere mimo ćwiczen ) więc startuje: 65kg/175,5 cm.
ja bym zjadła za to wszystkie owoce świata !!
awangarda, asiulka gratulacje !!
i witam nowe mamuśki !
Kate, Lola !! bardzo mi przykro ! 3majcie się :*:*neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Basha wrote:Hej, chciałabym do was dołączyć. Wczoraj, w moje urodziny zrobiłam test i wyszedł ledwo widoczny na teście cień, dziś powtórzyłam i jest druga kreska, a beta z rana była 148
Mam do was od razu pytanie: czy was też boli kręgosłup i brzuch jak dłużej siedzicie? Do lekarza idę dopiero 14.12 i nie wiem, czy powinnam się tym martwić
Witaj
mama:
-
Otka wrote:Ja to finansowo popłynęłam po wykonaniu badań po poronieniach, wszystko praktycznie prywatnie robiłam, bo większość nie przysługuje na NFZ i wydałam ponad 3000zł + jeszcze wizyty u różnych specjalistów. Mam nadzieję, że teraz już nie będzie takich wydatków, bo będziemy musieli brać pożyczkę. Chociaż niestety nie mam jeszcze refundacji na Clexane i na te zastrzyki + pozostałe leki wydaję ok.450zł miesięcznie.
ja tak samo, około 4 500 zł badania po poronieniach, w tym 1 700 zł badanie kosmówki w centrum genetyki po drugim poronieniu co dało przyczynę ... trochę pomagają nam moi rodzice finansowo, jakoś idzie ale kasa odpływa w tempie ekspresowym...
ale Otka dlaczego płacisz całosc za zastrzyki ?? ja chodzę prywatnie do lekarza a za zastrzyki na miesiąc zapłaciłam 111 zł ...neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
neme wrote:ja tak samo, około 4 500 zł badania po poronieniach, w tym 1 700 zł badanie kosmówki w centrum genetyki po drugim poronieniu co dało przyczynę ... trochę pomagają nam moi rodzice finansowo, jakoś idzie ale kasa odpływa w tempie ekspresowym...
ale Otka dlaczego płacisz całosc za zastrzyki ?? ja chodzę prywatnie do lekarza a za zastrzyki na miesiąc zapłaciłam 111 zł ...
Ginekolog do której chodzę powiedziała, że ona nie ma możliwości wystawienia refundacji, ale zaleciła bym umówiła się do przyszpitalnej poradni patologii ciąży i że tam powtórzą mi bezpłatnie niektóre badania i dopiero wtedy mogą wystawić mi refundację na Clexane. Kolejka dopiero na styczeń. Poszłabym do innego ginekologa, ale byłam już u kilku i żaden oprócz niej nie chciał mi podać Clexanu. Wszyscy mówili, żebym jeszcze raz spróbowała bez tego leku, że stosuje się go zwykle po 3 poronieniach lub gdy ma się zespół antyfosfolipidowy, mutację v-Leiden lub protrombiny. Natomiast ja się spotkałam też z informacją, że przy MTHFR i dodatnich ANA też niektórzy Clexane stosują zapobiegawczo i bałam się próbować bez zastrzyków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 00:04
2 Aniołki -
Tova33 wrote:Lola i Kate... Bardzo współczuję... Trzymajcie się
Witam nowe koleżanki
Gaduaaa dziwne, że lekarz nie kazał zrobić ft4 razem z TSH. W mojej poprzedniej ciąży TSH miałam coś koło 1,5 czyli można by rzec idealne, ale ft4 było zdecydowanie za niskie i musiałam brać euthyrox. To nie jest raczej taka sprawa mało znacząca, bo ginekolog/endokrynolog do którego chodziłam powiedziała mi, że dzieci matek z za niskim ft4 są mniej inteligentne. Na inteligencję też ponoć wpływa DHA.
A i jeszcze taka ciekawostka... Podobnież zbyt dużo witamin też nie jest dobrze, bo dzieci rodzą się duże.
Gratuluję dziewczyny pozytywnych wizyt i oby tak dalej. A złe samopoczucie to tylko dobry znak. PozdrawiamTova33 lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa wrote:Dzień dobry
Witam kolejne nowe koleżanki sierpnióweczki
Kurde godzina 5 rano i ja mam oczy jak 5 zł..
a potem pół dnia mule... i chodzę jak zombie ! wrrrr
Mam to samo
Śpię w dzien a w nocy nie umiem
mama:
-
madzik07 wrote:witam was po ciezkiej nocy..zas cała noc skakałam po łózku a teraz na siedzaco bym zasneła..i to juz ktoras noc z kolei..i strasznie mnie suszy normalnie jakbym kaca miała
a to dopiero początek !Fabian Cyprian Tymuś -
Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć Dzisiaj zrobiłam kolejny test i są dwie grube krechy:) Wstępnie termin porodu - 12 sierpień. Dzisiaj idę do lekarza, więc jutro jeszcze potwierdzę Miłych Mikołajek:)
awangarda, Asiulka83, sisi, Tova33, kasiuleks lubią tę wiadomość