X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • madzik07 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hyacinthus wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć:) Dzisiaj zrobiłam kolejny test i są dwie grube krechy:) Wstępnie termin porodu - 12 sierpień. Dzisiaj idę do lekarza, więc jutro jeszcze potwierdzę:) Miłych Mikołajek:)
    witaj ja mam termina na 11,08

ep7weak.png
  • Uszko Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe cztery dziewczyny,super wiesci w ten poranny mikolajkowy dzien :-)
    Cieplej sie robi na sercu ;-)

Udanego dnia :-D

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też suszy. Cały czas chodzę z wodą a później latam co 5 mim do toalety :/

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Cześć.
    Dziś test pozytywny :)
    22 grudnia mam wcześniej umówiona wizytę u gina, będzie jak znalazł.
    Tp wychodzi na 16 sierpnia.

Witaj :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hyacinthus wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć:) Dzisiaj zrobiłam kolejny test i są dwie grube krechy:) Wstępnie termin porodu - 12 sierpień. Dzisiaj idę do lekarza, więc jutro jeszcze potwierdzę:) Miłych Mikołajek:)

Czekamy na wieści i zapraszamy do nas :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba byłam niegrzeczna! Nic nie ma pod poduszką!
    Ojej :-(
    Sama muszę sobie coś kupić ładnego :-D

Asiulka83, sisi, Tova33 lubią tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • inaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)

ja dzisiaj zadzwonie do jakiegos gina :) sie umówić - brawo ja !

Witam również nowe mamunie. :D Santoocha a polubiłaś moje zaproszenie na sierpniówki 2 tygodnie temu i prosz ... hahaha

santoocha lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Chyba byłam niegrzeczna! Nic nie ma pod poduszką!
    Ojej :-(
    Sama muszę sobie coś kupić ładnego :-D
    heheh i to jest dobre podejście :)

Tova33 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda nie martw się u mnie też mikołaja nie było :( chociaż dzisiaj w nocy wraca mój prywatny mikołaj to może coś mi przywiezie ;)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżem dobry.

Ja po wizycie. Co prawda jak myślałam nic nie widać, ale przynajmniej wiem że coś tam jest! :D

lIAFCH3.jpg

Kolejna wizyta 15 już u tego gina u którego planuję się wizytować finalnie więc zobaczymy :D

Asiulka83, BrumBrum, Samsaramsa, inaa, sisi, Gaduaaa, Tova33, neme, kasiuleks, santoocha lubią tę wiadomość

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda piękne zdjęcie <3
    Ja chcę już 13.12!!! Jeszcze tydzień nie wiem jak wytrzymam :(

Gaduaaa, Tova33 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jak nie widać jak widać :-) piękne zdjęcie :-)
    Powiem wam że na L 4 jest zupełnie inne życie. Bez stresu. Wstaje ,piję kawę i jestem po prostu zadowolona :-)

neme lubi tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Another Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy cieplutko Basha, santoocha, hyacinthus i Luca wśród sierpnióweczek k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,007_9R_orig.gif

Mnie rano tak suszy, że nie mogę języka od podniebienia odkleić :| Dzisiaj w nocy ani razu nie wstałam siku, a specjalnie zostawiłam sobie lampkę zapaloną :P

Remontują mi klatkę schodową i tak śmierdzi farbą, że chyba się przekręcę zaraz. Nie ma jak oddychać. A na dworze -5 więc okien na oścież nie otworzę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 10:50

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Ruda jak nie widać jak widać :-) piękne zdjęcie :-)
    Powiem wam że na L 4 jest zupełnie inne życie. Bez stresu. Wstaje ,piję kawę i jestem po prostu zadowolona :-)
    Awangarda to prawda. Tylko zastanawiam się, co ja zrobię z taką ilością wolnego czasu... Nie pamiętam kiedy ostatnio tyle miałam :P Od gówniarskich czasów była szkoła, potem studia, praca. Nigdy więcej wolnego niż miesiąc. A teraz? Ale będę gruba... k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,013_T6_orig.gif

bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się marzy strasznie L4. Póki co nie wchodzi w grę - za dużo tematów w pracy. Poza tym nie zostawię ich z rozgrzebanymi projektami. Ale powiem szczerze, że brakuje mi trochę czasu na takie zwykłe lenistwo. Straaaaasznie dużo mamy do załatwiania i przez to zupełny brak czasu na cokolwiek innego. Kwestie ślubu, szkoła mojego, przygotowania, święta. Ogólnie brak czasu na życie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another a tak swoją drogą to możemy sobie rękę podać. Ja też wczoraj popołudniu wracamy z młodym, zapala się światło na klatce i takie "Oooooo", bo wszystko obklejone do malowania ;).

Another lubi tę wiadomość

• Another Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Another a tak swoją drogą to możemy sobie rękę podać. Ja też wczoraj popołudniu wracamy z młodym, zapala się światło na klatce i takie "Oooooo", bo wszystko obklejone do malowania ;).
    Nigdy wcześniej mi tak smród farby nie przeszkadzał :|

Kurdę, martwię się tym progesteronem. Co prawda rośnie przy lutce dowcipnej i jest 24.1, ale jak czytam, że dziewczyny miały po 40 - 55 to mnie przerażenie bierze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 11:25

bpz77ab.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Awangarda to prawda. Tylko zastanawiam się, co ja zrobię z taką ilością wolnego czasu... Nie pamiętam kiedy ostatnio tyle miałam :P Od gówniarskich czasów była szkoła, potem studia, praca. Nigdy więcej wolnego niż miesiąc. A teraz? Ale będę gruba... k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,013_T6_orig.gif

Ja jestem pracoholiczka. Na razie kilka dni. Śpię do 9 Idę na spacer z psem, coś ugotuje, czytam. Nie wiem jak wytrzymam później. Może poodwiedzam koleżanki. Nie chcę mi się już zgrywać bohaterki i pracować w ciąży kiedy się źle czuje ...dwa razy byłam bohaterka a dziecka nie ma...

Będę leniwa i gruba :-D

Another, sisi, sabinaaa, Tova33, neme lubią tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • inaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda.. super fotka :D maluszka nie widać, ale wiesz ze jest na dobrym miejscu.

Kurde jak ja mam ochotena zmiane koloru włosów.. chyba trzeba sie wstrzymac do drugiego trymestru nie?

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• inaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo proga.. ja nie wiem czemu mam z natury takie podejście typu - nie ma plamień - nie ma niedomogi proga. Ja jak robiłam pierwszą bete to miałam 22,8 . W lutym przez nie wiem po co daną luteine nie poroniłam samoistnie, a ciąża i tak była do usunięcia. Lepiej bylo nie dawac lutki i bym nie musiała być łyżeczkowana. Jestem zdania jak angielscy lekarze... natura sama eliminuje slabsze lub uszkodzone zarodki. Nie plamie nie biore wspomagaczy i tyle.

BrumBrum, Tova33 lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ