X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • madzik07 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hyacinthus wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć:) Dzisiaj zrobiłam kolejny test i są dwie grube krechy:) Wstępnie termin porodu - 12 sierpień. Dzisiaj idę do lekarza, więc jutro jeszcze potwierdzę:) Miłych Mikołajek:)
    witaj ja mam termina na 11,08

ep7weak.png
  • Uszko Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe cztery dziewczyny,super wiesci w ten poranny mikolajkowy dzien :-)
    Cieplej sie robi na sercu ;-)

Udanego dnia :-D

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też suszy. Cały czas chodzę z wodą a później latam co 5 mim do toalety :/

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Cześć.
    Dziś test pozytywny :)
    22 grudnia mam wcześniej umówiona wizytę u gina, będzie jak znalazł.
    Tp wychodzi na 16 sierpnia.

Witaj :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hyacinthus wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć:) Dzisiaj zrobiłam kolejny test i są dwie grube krechy:) Wstępnie termin porodu - 12 sierpień. Dzisiaj idę do lekarza, więc jutro jeszcze potwierdzę:) Miłych Mikołajek:)

Czekamy na wieści i zapraszamy do nas :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba byłam niegrzeczna! Nic nie ma pod poduszką!
    Ojej :-(
    Sama muszę sobie coś kupić ładnego :-D

Asiulka83, sisi, Tova33 lubią tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • inaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)

ja dzisiaj zadzwonie do jakiegos gina :) sie umówić - brawo ja !

Witam również nowe mamunie. :D Santoocha a polubiłaś moje zaproszenie na sierpniówki 2 tygodnie temu i prosz ... hahaha

santoocha lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Chyba byłam niegrzeczna! Nic nie ma pod poduszką!
    Ojej :-(
    Sama muszę sobie coś kupić ładnego :-D
    heheh i to jest dobre podejście :)

Tova33 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda nie martw się u mnie też mikołaja nie było :( chociaż dzisiaj w nocy wraca mój prywatny mikołaj to może coś mi przywiezie ;)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżem dobry.

Ja po wizycie. Co prawda jak myślałam nic nie widać, ale przynajmniej wiem że coś tam jest! :D

lIAFCH3.jpg

Kolejna wizyta 15 już u tego gina u którego planuję się wizytować finalnie więc zobaczymy :D

Asiulka83, BrumBrum, Samsaramsa, inaa, sisi, Gaduaaa, Tova33, neme, kasiuleks, santoocha lubią tę wiadomość

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda piękne zdjęcie <3
    Ja chcę już 13.12!!! Jeszcze tydzień nie wiem jak wytrzymam :(

Gaduaaa, Tova33 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jak nie widać jak widać :-) piękne zdjęcie :-)
    Powiem wam że na L 4 jest zupełnie inne życie. Bez stresu. Wstaje ,piję kawę i jestem po prostu zadowolona :-)

neme lubi tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Another Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy cieplutko Basha, santoocha, hyacinthus i Luca wśród sierpnióweczek k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,007_9R_orig.gif

Mnie rano tak suszy, że nie mogę języka od podniebienia odkleić :| Dzisiaj w nocy ani razu nie wstałam siku, a specjalnie zostawiłam sobie lampkę zapaloną :P

Remontują mi klatkę schodową i tak śmierdzi farbą, że chyba się przekręcę zaraz. Nie ma jak oddychać. A na dworze -5 więc okien na oścież nie otworzę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 10:50

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Ruda jak nie widać jak widać :-) piękne zdjęcie :-)
    Powiem wam że na L 4 jest zupełnie inne życie. Bez stresu. Wstaje ,piję kawę i jestem po prostu zadowolona :-)
    Awangarda to prawda. Tylko zastanawiam się, co ja zrobię z taką ilością wolnego czasu... Nie pamiętam kiedy ostatnio tyle miałam :P Od gówniarskich czasów była szkoła, potem studia, praca. Nigdy więcej wolnego niż miesiąc. A teraz? Ale będę gruba... k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,013_T6_orig.gif

bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się marzy strasznie L4. Póki co nie wchodzi w grę - za dużo tematów w pracy. Poza tym nie zostawię ich z rozgrzebanymi projektami. Ale powiem szczerze, że brakuje mi trochę czasu na takie zwykłe lenistwo. Straaaaasznie dużo mamy do załatwiania i przez to zupełny brak czasu na cokolwiek innego. Kwestie ślubu, szkoła mojego, przygotowania, święta. Ogólnie brak czasu na życie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another a tak swoją drogą to możemy sobie rękę podać. Ja też wczoraj popołudniu wracamy z młodym, zapala się światło na klatce i takie "Oooooo", bo wszystko obklejone do malowania ;).

Another lubi tę wiadomość

• Another Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Another a tak swoją drogą to możemy sobie rękę podać. Ja też wczoraj popołudniu wracamy z młodym, zapala się światło na klatce i takie "Oooooo", bo wszystko obklejone do malowania ;).
    Nigdy wcześniej mi tak smród farby nie przeszkadzał :|

Kurdę, martwię się tym progesteronem. Co prawda rośnie przy lutce dowcipnej i jest 24.1, ale jak czytam, że dziewczyny miały po 40 - 55 to mnie przerażenie bierze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 11:25

bpz77ab.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Awangarda to prawda. Tylko zastanawiam się, co ja zrobię z taką ilością wolnego czasu... Nie pamiętam kiedy ostatnio tyle miałam :P Od gówniarskich czasów była szkoła, potem studia, praca. Nigdy więcej wolnego niż miesiąc. A teraz? Ale będę gruba... k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,013_T6_orig.gif

Ja jestem pracoholiczka. Na razie kilka dni. Śpię do 9 Idę na spacer z psem, coś ugotuje, czytam. Nie wiem jak wytrzymam później. Może poodwiedzam koleżanki. Nie chcę mi się już zgrywać bohaterki i pracować w ciąży kiedy się źle czuje ...dwa razy byłam bohaterka a dziecka nie ma...

Będę leniwa i gruba :-D

Another, sisi, sabinaaa, Tova33, neme lubią tę wiadomość

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • inaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda.. super fotka :D maluszka nie widać, ale wiesz ze jest na dobrym miejscu.

Kurde jak ja mam ochotena zmiane koloru włosów.. chyba trzeba sie wstrzymac do drugiego trymestru nie?

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

• inaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo proga.. ja nie wiem czemu mam z natury takie podejście typu - nie ma plamień - nie ma niedomogi proga. Ja jak robiłam pierwszą bete to miałam 22,8 . W lutym przez nie wiem po co daną luteine nie poroniłam samoistnie, a ciąża i tak była do usunięcia. Lepiej bylo nie dawac lutki i bym nie musiała być łyżeczkowana. Jestem zdania jak angielscy lekarze... natura sama eliminuje slabsze lub uszkodzone zarodki. Nie plamie nie biore wspomagaczy i tyle.

BrumBrum, Tova33 lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ