X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum mnie też brzuch pobolewa, najgorzej jest jak coś dzwigne albo jak długo stoję :/ jak siedzę i leżę to wszystko jest ok :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Nie mówie o progu , dla osób po in vitro bądź z niedomogą, ale często dają zdrowym kobietą co nawet nie plamią. Rozumiem,że jesteście przewrażliwione po stratach. Ja mam inne odczucia bo nawet przy implantacji nie plamiłam.. wiem , że nie jest mi to potrzebne bo mój organizm najwidoczniej wytwarza odpowiednią ilość progesteronu. sprawdziłam przy pierwszej becie po prostu jaki jest i wydaje mi sie ze wtedy te prawie 23 było okej tymardziej ze skacze :) a u mnie norma lutealna w labo była 23,9.
    Jeżeli ktoś nie moa problemów z niedomogą to 23 jest jak najbardziej w porządku, dlatego wcale się nie dziwię, że się nie stresujesz, szczególnie, że to był sam początek, a z każdym kolejnym dpo progesteron rośnie. Ja będę zadowolona jak osiągnie wysokość 30 do mojej wizyty 20 grudnia.
    Boże, Wam też ten czas się tak ciągnie?

Poleccie proszę jakąś fajną książkę, plsss :)

Inaa, dopisz mi proszę miejscowość i wiek do 1 posta (28, Zielona Góra). Dziękuję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 15:00

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. głupie pytanie... ale lekarz mi powiedziała, że nie mam pić kawy i czarnej herbaty... i się zastanawiam co pić? co Wy pijecie ?
    Owocowe? np jakaś malinowo,truskawkowa?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Jeżeli ktoś nie moa problemów z niedomogą to 23 jest jak najbardziej w porządku, dlatego wcale się nie dziwię, że się nie stresujesz, szczególnie, że to był sam początek, a z każdym kolejnym dpo progesteron rośnie. Ja będę zadowolona jak osiągnie wysokość 30 do mojej wizyty 20 grudnia.
    Boże, Wam też ten czas się tak ciągnie?

Poleccie proszę jakąś fajną książkę, plsss :)

Inaa, dopisz mi proszę miejscowość i wiek do 1 posta (28, Zielona Góra). Dziękuję <3
    zależy co lubisz czytać :)
    bo ja erotyczne :) heh po Greyu przeczytałam całą sagę o zespole rockowym :)

• Another Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kawę rozpuszczalną z 1 łyżeczki na cały kubek i mieszam mleko z wodą pół na pół. Chyba nie jest to niebezpieczne w żaden sposób dla płodu. A potem woda i soczki jakieś naturalne. Owocowa herbata to też zazwyczaj czarna herbata tylko z ekstraktem.

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    Inaa to chyba faktycznie późno... Poszukaj jeszcze gdzieś indziej jak radzą dziewczyny!

Ja też bym sobie trochę poleniuchowała ale z 16 miesięcznym szogunem w domu... Hmmm chyba bardziej odpoczne w pracy :D

Coś mnie pobolewa cały czas podbrzusze. W poprzedniej ciąży tak nie miałam... Może to dźwigania małego? Hmm... No ale co zrobić jak chce do mamy na ręce?

Oj tez bym sobie poleniuchowala :) Mysle, ze to podbrzusze to z dzwigania malego. Tez mam taki klocek do dzwigania i tez czuje podbrzusze.

Dzis o 20 mam wizyte. Trzymajcie kciuki! :)

Asiulka83, BrumBrum, sisi, Uszko lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Ja piję kawę rozpuszczalną z 1 łyżeczki na cały kubek i mieszam mleko z wodą pół na pół. Chyba nie jest to niebezpieczne w żaden sposób dla płodu. A potem woda i soczki jakieś naturalne. Owocowa herbata to też zazwyczaj czarna herbata tylko z ekstraktem.
    no właśnie, trzeba by było poszukać jakieś oryginalne herbaty z owoców ..
    piję jeszcze anatola zbożowego.. ale ile można :) heh
    no i wodę też..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mną dziś mocno sponiewierało.. zaliczyłam pierwszą ciążową, popołudniową drzemkę. Czuje się wyssana z energii totalnie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije 2 kawy dziennie i herbate czarną. Czemu gin powiedział że nie wolno?

• isabelle Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Nieśmiało do Was dołączam. Termin mam na 11 sierpnia. Mam na koncie 2-latkę, urodzoną w 31 tyg ciąży i jedno poronienie (lipiec tego roku, 9 tydz). Z tego względu jestem już po pierwszej wizycie u gin, biorę luteinę i kwas foliowy 5 mg. Tym razem marzy mi się podręcznikowa ciąża ze wszystkimi objawami, duży brzuch, opuchnięte kostki i tłusty bobas. Potworne mdłości już odhaczone :)

Asiulka83, sisi, Tova33, neme, kasiuleks lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piję.
    Jak mnie odrzuci to nie będę.
    Mi nic żaden ginekolog o kawie nie mówił.

BrumBrum lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawę też piję, rozpuszczalną z mlekiem, raz albo dwa razy dziennie. Herbata zamiast kawy to też wcale nic dobrego, bo składniki zawarte w herbatach spowalniają wchłanianie kwasu foliowego, no i herbata zawiera teinę, która ma działanie zbliżone do kofeiny. Myślę, że wszystko pite w umiarze i z rozsądkiem nie zaszkodzi (oprócz alkoholu oczywiście)

BrumBrum lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Jestem Marta, mieszkam w niemczech i będę Mamą :D
    Termin z miesiaczki wychodzi ok 06.08.2017 <3

BrumBrum, Asiulka83, sisi, Uszko, Tova33, neme, kasiuleks, Lovi89, Luca lubią tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    BrumBrum mnie też brzuch pobolewa, najgorzej jest jak coś dzwigne albo jak długo stoję :/ jak siedzę i leżę to wszystko jest ok :)

Samsaramsa siedzenie/leżenie pozostaje w strefie marzeń jak jestem w domu... Wogóle moejmu małemu idą wszystkie 3jki na raz (najgorsze zęby!) i całe noce nosze i tule, śpi tylko na mnie najlepiej w pionie. Koszmar... :( Jak mi się marzy pare h spokojnego snu!

Co do kawy/herbaty wszystko w umiarze :)

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum współczuję. Ja na szczęście w domu mogę leniuchowac ile chcę. Dobrze że mój pies nie należy do aktywnych bo bym padła a tak przynajmniej towarzyszy mi w leniuchowaniu ;)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Nowe Mamusie <3
    Ja wczoraj wieczorem dola zalapalam i ryczałam jak glupia i dziś jest trochę leiej ale nie jestem dalej sobą :/ wkrecialam sobie ze nie ma zarodka i jest zle , ze nikt mnie nie rozumie , ze nic mnie nie boli ...itd. Glupie hormony :/
    Ja pije 2 kawy rozpuszczalne , herbata zwykla mi w ogole przestala smakować blee , jedynie meliske , miete , pokrzywe ....
    BrumBrum wspolczuje tych 3 :/ pamiętam u młodego rozwolnienie , temp,ciagle marudzenie ...potem jeszcze najgorsze 5 były ...

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka nie wiem czy może być gorzej... Temp pod 40C i odjeżdża. A nawet jak nie ma.gorączki to ciągłe płaczki i histerie... Masakra. Jak trójki wyjda to zostaja już tylko 5tki ale mam nadzieje na chwile przerwy!
    A Ty sie nie martw! Ciąża rośnie! :)

Samsaramsa uroki kolejnej ciąży ;) Ale nie zamieniłabym się nigdy w życiu :)
    Ja w pierwszej ciąży miałam jeszcze psa adhd. Ile ja z nim dziennie km narobiłam. W dniu porodu byłam z nim 2h w lesie :) Ahh piękne to były chwile.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 16:46

• sisi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Dziewczyny.. głupie pytanie... ale lekarz mi powiedziała, że nie mam pić kawy i czarnej herbaty... i się zastanawiam co pić? co Wy pijecie ?
    Owocowe? np jakaś malinowo,truskawkowa?
    Ja nie mogę żyć bez herbaty i piję jedną czarną do śniadania. Na lipcówkach było podawane co i ile można pić w ciąży i była jedna parzona kawa 200 ml bądź dwie rozpuszczalne albo dwie czarne herbaty.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    Asiulka nie wiem czy może być gorzej... Temp pod 40C i odjeżdża. A nawet jak nie ma.gorączki to ciągłe płaczki i histerie... Masakra. Jak trójki wyjda to zostaja już tylko 5tki ale mam nadzieje na chwile przerwy!
    A Ty sie nie martw! Ciąża rośnie! :)

Samsaramsa uroki kolejnej ciąży ;) Ale nie zamieniłabym się nigdy w życiu :)
    Ja w pierwszej ciąży miałam jeszcze psa adhd. Ile ja z nim dziennie km narobiłam. W dniu porodu byłam z nim 2h w lesie :) Ahh piękne to były chwile.
    nam dużo pomagala camilla plus pedicitamol , jedne żeby wyjda i zaczna się kolejne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 17:02

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    Ja pije 2 kawy dziennie i herbate czarną. Czemu gin powiedział że nie wolno?
    no tak mi powiedziała, może dlatego że miałam wysoki puls wczoraj.. dobrze ponad 100

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ