Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
inaa wrote:Nie mówie o progu , dla osób po in vitro bądź z niedomogą, ale często dają zdrowym kobietą co nawet nie plamią. Rozumiem,że jesteście przewrażliwione po stratach. Ja mam inne odczucia bo nawet przy implantacji nie plamiłam.. wiem , że nie jest mi to potrzebne bo mój organizm najwidoczniej wytwarza odpowiednią ilość progesteronu. sprawdziłam przy pierwszej becie po prostu jaki jest i wydaje mi sie ze wtedy te prawie 23 było okej tymardziej ze skacze a u mnie norma lutealna w labo była 23,9.
Boże, Wam też ten czas się tak ciągnie?
Poleccie proszę jakąś fajną książkę, plsss
Inaa, dopisz mi proszę miejscowość i wiek do 1 posta (28, Zielona Góra). DziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 15:00
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Another wrote:Jeżeli ktoś nie moa problemów z niedomogą to 23 jest jak najbardziej w porządku, dlatego wcale się nie dziwię, że się nie stresujesz, szczególnie, że to był sam początek, a z każdym kolejnym dpo progesteron rośnie. Ja będę zadowolona jak osiągnie wysokość 30 do mojej wizyty 20 grudnia.
Boże, Wam też ten czas się tak ciągnie?
Poleccie proszę jakąś fajną książkę, plsss
Inaa, dopisz mi proszę miejscowość i wiek do 1 posta (28, Zielona Góra). Dziękuję
bo ja erotyczne heh po Greyu przeczytałam całą sagę o zespole rockowymFabian Cyprian Tymuś -
Ja piję kawę rozpuszczalną z 1 łyżeczki na cały kubek i mieszam mleko z wodą pół na pół. Chyba nie jest to niebezpieczne w żaden sposób dla płodu. A potem woda i soczki jakieś naturalne. Owocowa herbata to też zazwyczaj czarna herbata tylko z ekstraktem."Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
BrumBrum wrote:Inaa to chyba faktycznie późno... Poszukaj jeszcze gdzieś indziej jak radzą dziewczyny!
Ja też bym sobie trochę poleniuchowała ale z 16 miesięcznym szogunem w domu... Hmmm chyba bardziej odpoczne w pracy
Coś mnie pobolewa cały czas podbrzusze. W poprzedniej ciąży tak nie miałam... Może to dźwigania małego? Hmm... No ale co zrobić jak chce do mamy na ręce?
Oj tez bym sobie poleniuchowala Mysle, ze to podbrzusze to z dzwigania malego. Tez mam taki klocek do dzwigania i tez czuje podbrzusze.
Dzis o 20 mam wizyte. Trzymajcie kciuki!Asiulka83, BrumBrum, sisi, Uszko lubią tę wiadomość
-
Another wrote:Ja piję kawę rozpuszczalną z 1 łyżeczki na cały kubek i mieszam mleko z wodą pół na pół. Chyba nie jest to niebezpieczne w żaden sposób dla płodu. A potem woda i soczki jakieś naturalne. Owocowa herbata to też zazwyczaj czarna herbata tylko z ekstraktem.
piję jeszcze anatola zbożowego.. ale ile można heh
no i wodę też..Fabian Cyprian Tymuś -
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny! Nieśmiało do Was dołączam. Termin mam na 11 sierpnia. Mam na koncie 2-latkę, urodzoną w 31 tyg ciąży i jedno poronienie (lipiec tego roku, 9 tydz). Z tego względu jestem już po pierwszej wizycie u gin, biorę luteinę i kwas foliowy 5 mg. Tym razem marzy mi się podręcznikowa ciąża ze wszystkimi objawami, duży brzuch, opuchnięte kostki i tłusty bobas. Potworne mdłości już odhaczone
Asiulka83, sisi, Tova33, neme, kasiuleks lubią tę wiadomość
-
Ja kawę też piję, rozpuszczalną z mlekiem, raz albo dwa razy dziennie. Herbata zamiast kawy to też wcale nic dobrego, bo składniki zawarte w herbatach spowalniają wchłanianie kwasu foliowego, no i herbata zawiera teinę, która ma działanie zbliżone do kofeiny. Myślę, że wszystko pite w umiarze i z rozsądkiem nie zaszkodzi (oprócz alkoholu oczywiście)
BrumBrum lubi tę wiadomość
-
hej Jestem Marta, mieszkam w niemczech i będę Mamą
Termin z miesiaczki wychodzi ok 06.08.2017
BrumBrum, Asiulka83, sisi, Uszko, Tova33, neme, kasiuleks, Lovi89, Luca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamsaramsa wrote:BrumBrum mnie też brzuch pobolewa, najgorzej jest jak coś dzwigne albo jak długo stoję jak siedzę i leżę to wszystko jest ok
Samsaramsa siedzenie/leżenie pozostaje w strefie marzeń jak jestem w domu... Wogóle moejmu małemu idą wszystkie 3jki na raz (najgorsze zęby!) i całe noce nosze i tule, śpi tylko na mnie najlepiej w pionie. Koszmar... Jak mi się marzy pare h spokojnego snu!
Co do kawy/herbaty wszystko w umiarze -
Witam Nowe Mamusie
Ja wczoraj wieczorem dola zalapalam i ryczałam jak glupia i dziś jest trochę leiej ale nie jestem dalej sobą wkrecialam sobie ze nie ma zarodka i jest zle , ze nikt mnie nie rozumie , ze nic mnie nie boli ...itd. Glupie hormony
Ja pije 2 kawy rozpuszczalne , herbata zwykla mi w ogole przestala smakować blee , jedynie meliske , miete , pokrzywe ....
BrumBrum wspolczuje tych 3 pamiętam u młodego rozwolnienie , temp,ciagle marudzenie ...potem jeszcze najgorsze 5 były ...
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
nick nieaktualnyAsiulka nie wiem czy może być gorzej... Temp pod 40C i odjeżdża. A nawet jak nie ma.gorączki to ciągłe płaczki i histerie... Masakra. Jak trójki wyjda to zostaja już tylko 5tki ale mam nadzieje na chwile przerwy!
A Ty sie nie martw! Ciąża rośnie!
Samsaramsa uroki kolejnej ciąży Ale nie zamieniłabym się nigdy w życiu
Ja w pierwszej ciąży miałam jeszcze psa adhd. Ile ja z nim dziennie km narobiłam. W dniu porodu byłam z nim 2h w lesie Ahh piękne to były chwile.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 16:46
-
Gaduaaa wrote:Dziewczyny.. głupie pytanie... ale lekarz mi powiedziała, że nie mam pić kawy i czarnej herbaty... i się zastanawiam co pić? co Wy pijecie ?
Owocowe? np jakaś malinowo,truskawkowa?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
BrumBrum wrote:Asiulka nie wiem czy może być gorzej... Temp pod 40C i odjeżdża. A nawet jak nie ma.gorączki to ciągłe płaczki i histerie... Masakra. Jak trójki wyjda to zostaja już tylko 5tki ale mam nadzieje na chwile przerwy!
A Ty sie nie martw! Ciąża rośnie!
Samsaramsa uroki kolejnej ciąży Ale nie zamieniłabym się nigdy w życiu
Ja w pierwszej ciąży miałam jeszcze psa adhd. Ile ja z nim dziennie km narobiłam. W dniu porodu byłam z nim 2h w lesie Ahh piękne to były chwile.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 17:02
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540