X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Witam Sysia1290 i jercia wśród sierpniówek :D
    Awangarda, Asiulka piękne foteczki <3 Ja też ten sam etap co Wy :)

Mój lekarz juz jutro mi daje skierowanie na wszystkie badania: morfologie, hiv, hpv i inne. Nie za wcześnie trochę? :O
    Chodzę do niego prywatnie, ale powiedział, że wypisze mi je na fundusz w szpitalu, miły gest z jego strony :)

To zalezy co ile masz wizyty :) dobrze, skierowanie będzieto sobie zrobisz w odpowiednim momencie

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Another Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz miałam 2 grudnia, a następną mam 20 grudnia, więc równie dobrze mogłabym zrobić po nowym roku te badania. Podobno prywatnie to można się przekręcić finansowo za ten pierwszy pakiet.

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png

Wysłany: 5 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Teraz miałam 2 grudnia, a następną mam 20 grudnia, więc równie dobrze mogłabym zrobić po nowym roku te badania. Podobno prywatnie to można się przekręcić finansowo za ten pierwszy pakiet.

No, ja dalam jakies 250-300 zl. Potem to już tylko Morfologia to tanio

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak niewiele zapłaciłaś. U mnie w lab sama różyczka i hiv razem 80 zł :|
    A do tego doliczyć jeszcze wizytę z usg i badaniem ok. 200-250 zł...
    i weź tu odłóż na wózek k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,045_fW_orig.gif

bpz77ab.png

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    To i tak niewiele zapłaciłaś. U mnie w lab sama różyczka i hiv razem 80 zł :|
    A do tego doliczyć jeszcze wizytę z usg i badaniem ok. 200-250 zł...
    i weź tu odłóż na wózek k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,045_fW_orig.gif

Ja mówiętylko o tych z krwi i moczu

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście że mam abonament wykupiony w PZU I chodzę za darmo, wyniki, usg wszystko w pakiecie. Inaczej to można zbankrutować ;/

3jgxyx8dvoujfeze.png

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Całe szczęście że mam abonament wykupiony w PZU I chodzę za darmo, wyniki, usg wszystko w pakiecie. Inaczej to można zbankrutować ;/

Prawda:(

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane!
    Zapraszam Was do skorzystania z mikołajkowej promocji w naszym sklepie z odzieżą i akcesoriami dla maluszków :)
    Dziś i jutro dostawa tylko 2,99zł! Niezależnie od kwoty zamówienia :) Zapraszamy na strone :)

www.babelu.pl

zostawcie też prosze lajki na fb ;)

https://www.facebook.com/babelusklep/?ref=aymt_homepage_panel

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tu dopiero na etapie robienia bety i wizyt serduszkowych, jakie tam kupowanie ciuszkow i akcesoriów :P

Asiulka83 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda, Asia super wieści i super foty z usg :)

i witam nowe koleżanki :)

Asiulka83 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • inaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiulka a ile ma cm pecherzyk :)?

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Another Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Właśnie mi przypomniałaś, że mam firmową katę medicover. Muszę się dowiedzieć co na niej przysługuje kobiecie w ciąży. Jutro zadzwonię i zapytam. Dziękuję :)

bpz77ab.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another musisz sprawdzić może akurat będziesz miała w pakiecie większość :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, Lola - tak bardzo mi przykro, nie poddawajcie sie :(:*

Awangarda, Asia - cudne zdjęcia gratuluję :-).
    Awangarda, jesteśmy na tym samym etapie, więc mam nadzieję, że i u mnie już się ktoś wykluł w pęcherzyku ;-). Fajnie tak popatrzeć :).

Ja to finansowo popłynęłam po wykonaniu badań po poronieniach, wszystko praktycznie prywatnie robiłam, bo większość nie przysługuje na NFZ i wydałam ponad 3000zł :O + jeszcze wizyty u różnych specjalistów. Mam nadzieję, że teraz już nie będzie takich wydatków, bo będziemy musieli brać pożyczkę. Chociaż niestety nie mam jeszcze refundacji na Clexane i na te zastrzyki + pozostałe leki wydaję ok.450zł miesięcznie.
    Wizytę w szpitalu na której powinnam dostać refundację mam dopiero 11 stycznia, bo ginka do której chodzę prywatnie nie może mi dać refundacji :(.

Dziś z objawów doskwiera mi siusianie nawet co 30 minut, też tak macie? :O
    Poza tym moje piersi są tak gorące, obolałe i napuchnięte jakby miały zaraz pęknąć, a mam dość spory rozmiar i tak (70H/I).

Co do wagi to ja należę niestety do tych pulchniejszych. Przy 163 cm wzrostu ważę 75kg.

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • kathuz Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    A powiedz mi co to za abonament bo mam spotkanie z gościem z PZU i coś mi o tym mówił ale nie zapamietałam?

km5sf71x5qx0ypfi.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakiet medyczny, są różne warianty chyba. Place coś koło 90 zł miesięcznie i mam dostęp do wszystkich specjalistów w różnych placówkach (luxmed, sanitas itp), i na niektóre badania, ale bardzo dużo jest w pakiecie. Tylko gorzej ze na wizytę i wyniki trzeba umawiać się przez PZU. Niektórzy lekarze nie chcą przyjmować z abonamentu.

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola i Kate... Bardzo współczuję... Trzymajcie się <3

Witam nowe koleżanki :-)

Gaduaaa dziwne, że lekarz nie kazał zrobić ft4 razem z TSH. W mojej poprzedniej ciąży TSH miałam coś koło 1,5 czyli można by rzec idealne, ale ft4 było zdecydowanie za niskie i musiałam brać euthyrox. To nie jest raczej taka sprawa mało znacząca, bo ginekolog/endokrynolog do którego chodziłam powiedziała mi, że dzieci matek z za niskim ft4 są mniej inteligentne. Na inteligencję też ponoć wpływa DHA.

A i jeszcze taka ciekawostka... Podobnież zbyt dużo witamin też nie jest dobrze, bo dzieci rodzą się duże.

Gratuluję dziewczyny pozytywnych wizyt i oby tak dalej. A złe samopoczucie to tylko dobry znak. Pozdrawiam :-)

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka ja sikam minimum co 1h, w nocy co 3. Strasznie uciążliwe :|

bpz77ab.png
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    Witam nowe koleżanki :-)
    Tova, właśnie odkryłam, że jesteś z mojego rocznika i do tego jesteś założycielką tematu na różowej stronie, który do dziś tętni życiem :D

Tova33 lubi tę wiadomość

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Luca Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! I ja sie do Was niesmialo chcialabym wprosic i dolaczyc do Waszego sierpniowkowego grona szczesliwych 2 kresek.

To moj pierwszy post na forum, ale sledze go juz namietnie od kilku miesiecy, czytam pamietniki i dyskusje. Ten watek pilnie tez przejrzalam choc przyznaje, ze nie spodziewalam sie, ze juz na sierpniowkach bedzie taki ruch :)

Gratuluje Wam wszytskim i naszym kropeczkom, ze sie udalo im u nas zadomowic.

Slowko ode mnie - 2 wczesniejsze ciaze zakonczone poronieniem, ale na b wczesnym etapie (w trakcie implementacji). Po 2 miesiacach kolejne 2 kreseczki i szczescie jakby sie Pana Boga za nogi zlapalo - wbrew wszelkim obawom. Mam 28 lat, Lodzianka z urodzenia, obecnie w Niemczech. Bety ani nic nie znam - czarna magia to dla mnie. Chce grzecznie czekac na wizyte 15 grudnia, na razie ratuje sie sikaczami ;)

sisi, inaa, Asiulka83, Uszko, Tova33 lubią tę wiadomość

zi130tc7zxcdftgw.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ