Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Another wrote:Witam Sysia1290 i jercia wśród sierpniówek
Awangarda, Asiulka piękne foteczki Ja też ten sam etap co Wy
Mój lekarz juz jutro mi daje skierowanie na wszystkie badania: morfologie, hiv, hpv i inne. Nie za wcześnie trochę?
Chodzę do niego prywatnie, ale powiedział, że wypisze mi je na fundusz w szpitalu, miły gest z jego strony
To zalezy co ile masz wizyty dobrze, skierowanie będzieto sobie zrobisz w odpowiednim momencie
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Another wrote:Teraz miałam 2 grudnia, a następną mam 20 grudnia, więc równie dobrze mogłabym zrobić po nowym roku te badania. Podobno prywatnie to można się przekręcić finansowo za ten pierwszy pakiet.
No, ja dalam jakies 250-300 zl. Potem to już tylko Morfologia to tanio
mama:
-
Another wrote:To i tak niewiele zapłaciłaś. U mnie w lab sama różyczka i hiv razem 80 zł
A do tego doliczyć jeszcze wizytę z usg i badaniem ok. 200-250 zł...
i weź tu odłóż na wózek
Ja mówiętylko o tych z krwi i moczu
mama:
-
Kochane!
Zapraszam Was do skorzystania z mikołajkowej promocji w naszym sklepie z odzieżą i akcesoriami dla maluszków
Dziś i jutro dostawa tylko 2,99zł! Niezależnie od kwoty zamówienia Zapraszamy na strone
www.babelu.pl
zostawcie też prosze lajki na fb
https://www.facebook.com/babelusklep/?ref=aymt_homepage_panel -
Samsaramsa wrote:Całe szczęście że mam abonament wykupiony w PZU I chodzę za darmo, wyniki, usg wszystko w pakiecie. Inaczej to można zbankrutować ;/"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Kate, Lola - tak bardzo mi przykro, nie poddawajcie sie :*
Awangarda, Asia - cudne zdjęcia gratuluję .
Awangarda, jesteśmy na tym samym etapie, więc mam nadzieję, że i u mnie już się ktoś wykluł w pęcherzyku . Fajnie tak popatrzeć .
Ja to finansowo popłynęłam po wykonaniu badań po poronieniach, wszystko praktycznie prywatnie robiłam, bo większość nie przysługuje na NFZ i wydałam ponad 3000zł + jeszcze wizyty u różnych specjalistów. Mam nadzieję, że teraz już nie będzie takich wydatków, bo będziemy musieli brać pożyczkę. Chociaż niestety nie mam jeszcze refundacji na Clexane i na te zastrzyki + pozostałe leki wydaję ok.450zł miesięcznie.
Wizytę w szpitalu na której powinnam dostać refundację mam dopiero 11 stycznia, bo ginka do której chodzę prywatnie nie może mi dać refundacji .
Dziś z objawów doskwiera mi siusianie nawet co 30 minut, też tak macie?
Poza tym moje piersi są tak gorące, obolałe i napuchnięte jakby miały zaraz pęknąć, a mam dość spory rozmiar i tak (70H/I).
Co do wagi to ja należę niestety do tych pulchniejszych. Przy 163 cm wzrostu ważę 75kg.
2 Aniołki -
Samsaramsa wrote:Całe szczęście że mam abonament wykupiony w PZU I chodzę za darmo, wyniki, usg wszystko w pakiecie. Inaczej to można zbankrutować ;/
-
Pakiet medyczny, są różne warianty chyba. Place coś koło 90 zł miesięcznie i mam dostęp do wszystkich specjalistów w różnych placówkach (luxmed, sanitas itp), i na niektóre badania, ale bardzo dużo jest w pakiecie. Tylko gorzej ze na wizytę i wyniki trzeba umawiać się przez PZU. Niektórzy lekarze nie chcą przyjmować z abonamentu.
-
Lola i Kate... Bardzo współczuję... Trzymajcie się
Witam nowe koleżanki
Gaduaaa dziwne, że lekarz nie kazał zrobić ft4 razem z TSH. W mojej poprzedniej ciąży TSH miałam coś koło 1,5 czyli można by rzec idealne, ale ft4 było zdecydowanie za niskie i musiałam brać euthyrox. To nie jest raczej taka sprawa mało znacząca, bo ginekolog/endokrynolog do którego chodziłam powiedziała mi, że dzieci matek z za niskim ft4 są mniej inteligentne. Na inteligencję też ponoć wpływa DHA.
A i jeszcze taka ciekawostka... Podobnież zbyt dużo witamin też nie jest dobrze, bo dzieci rodzą się duże.
Gratuluję dziewczyny pozytywnych wizyt i oby tak dalej. A złe samopoczucie to tylko dobry znak. Pozdrawiam -
Tova33 wrote:Witam nowe koleżanki
Tova33 lubi tę wiadomość
37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
Hej dziewczyny! I ja sie do Was niesmialo chcialabym wprosic i dolaczyc do Waszego sierpniowkowego grona szczesliwych 2 kresek.
To moj pierwszy post na forum, ale sledze go juz namietnie od kilku miesiecy, czytam pamietniki i dyskusje. Ten watek pilnie tez przejrzalam choc przyznaje, ze nie spodziewalam sie, ze juz na sierpniowkach bedzie taki ruch
Gratuluje Wam wszytskim i naszym kropeczkom, ze sie udalo im u nas zadomowic.
Slowko ode mnie - 2 wczesniejsze ciaze zakonczone poronieniem, ale na b wczesnym etapie (w trakcie implementacji). Po 2 miesiacach kolejne 2 kreseczki i szczescie jakby sie Pana Boga za nogi zlapalo - wbrew wszelkim obawom. Mam 28 lat, Lodzianka z urodzenia, obecnie w Niemczech. Bety ani nic nie znam - czarna magia to dla mnie. Chce grzecznie czekac na wizyte 15 grudnia, na razie ratuje sie sikaczamisisi, inaa, Asiulka83, Uszko, Tova33 lubią tę wiadomość