X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze co wam grozi, to to, że mała będzie bawić się samochodzikami ;) A tak na poważnie, to wszystko zależy od was. Sama jestem jedynaczką więc nie wypowiem się, ale na dobre relacje rodzeństwa nie ma chyba reguły. Brat z siostrą mogą się kochać na zabój, brat z bratem mogą drzeć koty. Zazdroszczę, bo mam syna i chciałabym córę teraz :D
    Poza tym witaj w naszym gronie :)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve witaj :) Na pytania niestety nie pomogę bo to moje pierwsze, a sama jestem jedynaczką. Ale moja przyjaciółka ma dwóch braci, starszy 3 lata i młodszy 2 i pamiętam, że ze ze straszym zawsze się kłócili i nie raz byłam świadkiem walk na kanapie, a młodszy wszędzie za nami łaził, grał z nami w gumę i bawił się lalkami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 17:20

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Jesionka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve witaj :) To moje tez pierwsze ale sama mam starszego brata i siostrę i to jego zawsze byłam oczkiem w głowie Opiekował się mną i wszystkiego mnie uczył Wiec brat z siostra mogą mieć super relacje :)

f2w3s65grrcfli18.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dzieczyny a u mnie termin z miesiączki na 21 sierpnia, z usg najpierw 26 sierpnia teraz wyrównał z miesiączką...
    może mogę dołączyć do Was?:)
    ps: też Was tak brzuch swędzi? raz lewej raz z prawej strony!

Otka, sisi lubią tę wiadomość

• kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Eve, ja mam dużo młodszego brata. Trochę mnie denerwował jak byłam nastolatką, ale tak było ok. Jasne, że będą się razem bawić, niepotrzebnie się martwisz :) Przecież będzie mała różnica wieku. Czasami to i lepiej jak jest rodzeństwo mieszane, bo się nawzajem bardziej dopełniają

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepszaja, witaj :) brzuch swędzi czasami, ale nie za często, częściej boli i kłuje :P

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe sierpnioweczki :)
    Ja z siostrą mam kiepskie relacje, zawsze się klocilysmy, bilysmy między nami jest 4 lata różnicy

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LepszaJa wrote:
    hej dzieczyny a u mnie termin z miesiączki na 21 sierpnia, z usg najpierw 26 sierpnia teraz wyrównał z miesiączką...
    może mogę dołączyć do Was?:)
    ps: też Was tak brzuch swędzi? raz lewej raz z prawej strony!

cześć! witamy wśród sierpniówek :)
    Jeśli swędzi Cię brzuch, to dbaj o nawilżanie skóry, aby nie zrobiły się rozstępy.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

awangarda, cherry jak tam się czujecie? No-spa coś pomaga?
    Mi brzuch też się czasem spina i mam wrażenie, że to przez jelita i problemy z zaparciami. Koleżanka ostatnio mi poleciła syrop Laktulozę, podobno super działa muszę spróbować.

Papierówka, Kfoka cały czas trzymam kciuki, żeby Was z dobrymi wiadomościami wypisali ze szpitala :)

Eve Ja mam siostrę i brata, mamy super relacje i nigdy między nami nie było spięć. Tylko między nami jest spora różnica wieku, bo ja jestem najstarsza, siostra jest 7 lat młodsza, a brat 12 lat młodszy. Rodzice bardzo się starali, by nie było między nami zazdrości i byśmy jakoś się ze sobą dogadywali. Z perspektywy czasu widzę, że dużo dało to że od początku stawiali np. mnie za wzór dla młodszego rodzeństwa i tłumaczyli, że maluchy będą mnie naśladować. Ja przez to czułam że muszę się grzecznie zachowywać i czułam że mam ważną funkcję :D. Oprócz tego nie odpędzali mnie od rodzeństwa, gdy było maleńkie angażowali mnie do pomocy przy różnych czynnościach takich jak kąpanie, usypianie, przewijanie, na spacerach to ja prowadziłam wózek i zawsze byłam taka dumna z tego. Jak później rodzeństwo miało jakieś problemy to zawsze najpierw ze mną rozmawiali, a potem ewentualnie z rodzicami. Mam tak samo dobry kontakt z siostrą jak i z bratem :D. To ja mu zgoliłam pierwszego wąsa hehe :D. Tak jak pisze pestka nie ma wtedy podziału na zabawki, dziewczynki też lubią bawić się samochodami, a chłopcy w dom, sklep itp. i da się to wszystko pogodzić :). Myślę, że sporo zależy też od charakterku dziecka, bo ja z natury taka spokojna jestem, a siostra żywiołowa. Myślę, że gdybyśmy obie miały taki temperament to byśmy się kłóciły :D.

Co do śluzu to ja mam podobnie, bardzo dużo mlecznego wodnistego i najpierw bałam się, że to może wody się sączą, ale poczytałam że większość kobiet tak ma, a sączące się wody niestety ciężko i tak zauważyć.

Wstawiam zdjęcie mojego brzuszka, bo ostatnio mi wyskoczył dość okrągły :). Mdłości mam nadal, ale wymioty się skończyły więc waga w końcu drgnęła i przytyłam 1 kg.
    aee02ef91061dde4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 19:53

BrumBrum, Lexi150, sisi, ss25, e_v_e, Tova33 lubią tę wiadomość

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otka u mnie całkiem podobnie ;)
    LepszaJa witaj w gronie sierpniówek ;) zacnym gronie sierpniówek ;) hihi
    Eve Ciebie również serdecznie witam :)

kurde wlazł mi spazm w plecy.. nie mogę ani w prawo ani w lewo głową skręcić.. masakra !!! takie mnie łapią jakby rwy w lędźwiach to łapie mnie to w szyi ... i co tu począć ?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve między mną a rodzeństwem były podobne różnice wieku jak będą u Ciebie, najstarszy brat, po dwóch latach siostra i rok później ja. Z siostrą się trochę kłóciłam, a z bratem nigdy, niby nie był dużo starszy, ale i tak był dla mnie jakimś autorytetem. Bawiliśmy się wszyscy tak, że rodzice nie musieli sobie nami głowy zawracać :) Ale myślę, że dużą rolę też odegrały nasze relacje z dziećmi sąsiadów, wszyscy żyliśmy dobrze i prawie się wychowywaliśmy jak jedna rodzina :)
    Moja mama zawsze marzyła, żeby mieć najstarszego syna i młodsze córki i mam nadzieję, że Tobie też to się spodoba!

e_v_e lubi tę wiadomość

• Papierówka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki za jutrzejsze usg. Za przybywanie wód i ustanie krwotokow i zrosniete łożysko :) dam Wam znać jutro. Myślę, że jest poprawa, mniej krwawie i brzuch nareszcie urósł :) Kfoka, Sylwia, nie poddajemy się bo jesteśmy dzielne babki! :) a nasze maleństwa super silne zuchy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 20:42

Otka, sisi, ss25, Kfoka lubią tę wiadomość

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki za jutrzejsze usg. Za przybywanie wód i ustanie krwotokow i zrosniete łożysko :) dam Wam znać jutro. Myślę, że jest poprawa, mniej krwawie i brzuch nareszcie urósł :) Kfoka, Sylwia, nie poddajemy się bo jesteśmy dzielne babki! :)
    oczywiście z całej siły kciuki zaciskam :) będzie okey !

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki za jutrzejsze usg. Za przybywanie wód i ustanie krwotokow i zrosniete łożysko :) dam Wam znać jutro. Myślę, że jest poprawa, mniej krwawie i brzuch nareszcie urósł :) Kfoka, Sylwia, nie poddajemy się bo jesteśmy dzielne babki! :) a nasze maleństwa super silne zuchy!

Dacie radę i Ty i maleństwo, wszystko będzie dobrze. A do domu się tak nie wyrywaj, może lepiej zostać dzień dłużej pod opieką niż później żałować.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze!!!

Otka jaki brzusio boski!!!!!

Otka lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Dacie radę i Ty i maleństwo, wszystko będzie dobrze. A do domu się tak nie wyrywaj, może lepiej zostać dzień dłużej pod opieką niż później żałować.
    A to to wiadomo ;) nieprędko stąd wyjdę, ważne żeby z maleństwem

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka, Kfoka trzymam mocno za Was kciuki :) I już teraz wiadomo - wszystko będzie dobrze, innej opcji nie ma ;)

Otka brzusio już masz poważny! :D Piękny! ;)

Eve ja mam starszych braci - 9 lat i 3 lata starszego. Z najstarszym mam słaby kontakt i zawsze taki miałam, on żył swoim życiem i tak zostało. Ale z tym 3 lata starszym mamy od zawsze rewelacyjny kontakt. Dłuuugo mieliśmy wspólny pokój i właściwie nasze stosunki pogorszyły się jak ja dostałam swój - miałam wtedy chyba 14 lat. Wtedy byśmy się pozabijali, no ale wiadomo - nastolatkowie. A potem jak już brat poszedł na studia to nasze relacje znowu się poprawiły i do dzisiaj jesteśmy ze sobą bardzo zżyci. Jako maluchy bawiliśmy się razem zabawkami (co prawda były to głównie autka i żołnierzyki, a na dworzu biegaliśmy po drzewach). Mieliśmy super wspólne dzieciństwo :) No i synek to wykapany mój brat, skóra z niego zdarta. Wszyscy znajomi rodziców są przekonani, że to jego syn, a nie mój. Tylko oczy ma mojego męża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 21:35

Otka, e_v_e, Kfoka lubią tę wiadomość

• neme Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) ja jak zwykle Was podczytuje, ale mało się odzywam .
    Uli pisałaś kilka dni temu o bólach/kłóciach w szyjce - mam to samo, tyle tylko że ja czuje jakby mnie ktoś od dołu kijem potraktował :( ból chwilowy ale aż mnie zgina w pół...
    a od wczoraj pojawił się ból w pachwinach, jak wstaję, jak nogę podnoszę, nawet czasami jak chodzę, ale ból znośny, w sumie to wolę jak coś mnie ciągnie :P znak ze rośnie :)

jeżeli chodzi o pappa, ja miałam prenatalne 16 stycznia, usg wyszło ok a wyniki z krwi miałam dostać razem z całą analizą w ciągu 10 - 14 dni , do dziś nie mam , prawie miesiąc, dzwoniliśmy do szpitala i okazało się że: "ojej, gdzieś się najwidoczniej zapodziały ...." super extra! , 18 zawałów już dostałam bo czekałam na nie jak szalona .... mają nam wysłać pocztą ale przez tel pow zeby się nie martwić, czyli raczej jest ok .... ehhhhh Poznań Polna rules !

a brzuch mam raczej płaski , wieczorem mnie trochę wywala, ale szału nie ma, musi coś w tym być z tym sportem, bo ja ogólnie z tych bardziej sportowych no i mało mnie wybrzusza ....

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
  • neme Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, do jakiego lekarza chodzisz w pzn ? :)

dziewczyny szpitalne 3mam mocno kciuki !! Sylwia, za Ciebie również i podziwiam ogromnie za pozytywne myślenie !! będzie dobrze !! z takim nastawieniem i tak dzielną Mamuśką dzidzia wszystko przejdzie ! :) :*:*

ss25, Papierówka lubią tę wiadomość

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve moj synek urodzil sie we wrzesniu 2014 wiec i ja czekam na rodzenstwo dla niego, z tym ze ja marze o dziewczynce, ale w rodzinie mamy same dziewuszki i przydalby mu sie brat do wspierania podczas sporow z kuzyneczkami hehe
    cherry wpisz mi prosze wizyte na 24.02 a polowkowe na 27.03
    dziewczyny prosze o rade w nieco wstydliwym problemie i tu sie klaniaja HEMOROIDY! w pierwszej ciazy ich nie mialam dopiero po porodzie przez pewien czas, ale same przeszly, niestety wczoraj sie pojawily!... i jak ja mam je leczyc? na wizycie porozmawiam z lekarzem o problemie, ale moze macie jakies doswiadczeniea i sposoby na pozbycie sie ich, a wole zareagowac wczesniej:)
    dobranoc

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ